Frustratie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik weet niet zo goed waar ik het neer moet zetten dus feel free to move.

 

Ik wil gewoon mijn frustratie even kwijt maar heb je misschien tips/tricks om me te helpen zou ook super zijn.

 

Wij vangen voor onbepaalde tijd een pitbull/Stafford op (wat ze nou precies is weet ik niet) 

 

Ik weet niet goed waar te starten Dus begin maar gewoon.

 

Ser is een Pitbull/Stafford Teefje van 11 maanden oud. Voordat ze bij ons kwam hadden we het 1 en ander gevraagd zoals of ze zindelijk was goed alleen kon blijven en of ze al loops was geweest.

 

Ze is nu een week bij ons en het botert niet zo tussen Evie en Ser en tussen Mickey en Ser. Het blijkt dus dat ze helemaal niet alleen kan blijven. Ze is niet zindelijk en sinds eer gister loops. Ze zou ook niet trekken aan de lijn **dus wel -.-** Ik baal er gewoon van dat alles over haar gelogen is. Ze heeft ook een slechte socialisatie gehad en ik merk dat ze gewoon geen opvoeding heeft gehad. Elke keer als ik thuis kom ligt er weer plas in huis. Ik heb eerlijk gezegd gewoon niet de tijd om haar zindelijk te maken en ik kan niet zomaar van school thuis blijven om haar te trainen om alleen thuis te blijven. Ze heeft me lamp ook al kapot gelopen omdat ze zo lomp is. Ik heb het idee dat ze hier niet op de juiste plek is. Ik heb tegen mijn vriend gezegd dat ze naar zijn ouders moet omdat ik gewoon weg niet de tijd heb om haar te trainen. Maar daar kan ze voorlopig ook niet heen omdat hun een intacte reu hebben die last heeft van zijn hormonen en ze zijn niet zo verantwoordelijk. Sinds ze hier is ruikt het hele huis ook naar de urine en hond. 

 

Misschien denken jullie wel waarom stel je je zo aan. Maar elke dag thuis komen in de wetenschap dat er weer plas op de grond ligt. Dat je continu moet opletten of 1 van de 2 niet weer uitvalt naar elkaar.

 

Moet gewoon ff mn frustratie kwijt...

 

honden page profiel SemSem 3 doggies

honden foto van Sem

Je moet niet zeggen dat jij je aansteld, dat vind ik totaal niet!
Het probleem ligt ook niet bij jou! Echt maak je daar niet druk over.
Jij hebt de juiste vragen gesteld! En zij zijn degene die er over gelogen hebben, en daardoor zit jij nu in de gebakken peren.
Kan ze niet terug gebracht worden naar de vorige eigenaars?
Als jij geen tijd heb om dat allemaal aan te leren, kan de hond of beter terug of naar een ander huisje. Want als het bij jou niet klikt daar voelt niemand zich goed over, en de honden voelen zich ook niet prettig onder.
Het is gewoon niet eerlijk dat ze er over gelogen hebben.
Nogmaals het is niet jou schuld! En je stelt je niet aan!

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

En waarom vang je haar op? Komt ze uit het buitenland?

 

Ik wil je niet aanvallen hoor, dus niet te persoonlijk opvatten.

Zij is nog maar een weekje bij jullie, en dan kan je geen wonderen verwachten.

Dat ze niet zindelijk is, is niet fijn maar wel iets dat te verhelpen is.

 

Voor Ser is het natuurlijk ook een grote verandering, voor haar is ook alles weer wennen.

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

De hond is van de broer van mijn vriend die is geëmigreerd naar Aruba. Hij probeert haar daar heen te komen maar *zulke honden* waren daar niet toegestaan en ze moest aan een bepaalde leeftijd voldoen en een gedragstest onder gaan voordat ze daar binnen mag. Dat ik van die broer begreep. Ser is ook echt een schat van een hond maar het gaat hier jammer genoeg niet :( ook al wil mijn vriend het nog niet inzien. Hij heeft het er heel moeilijk mee dat zijn broer is geëmigreerd. Hij ziet Ser als het laatste stukje van zijn broer.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" En waarom vang je haar op? Komt ze uit het buitenland?
 
Ik wil je niet aanvallen hoor, dus niet te persoonlijk opvatten.
Zij is nog maar een weekje bij jullie, en dan kan je geen wonderen verwachten.
Dat ze niet zindelijk is, is niet fijn maar wel iets dat te verhelpen is.
 
Voor Ser is het natuurlijk ook een grote verandering, voor haar is ook alles weer wennen.
  "

 

Tuurlijk verwacht ik geen wonderen ;) Maar ik baal er gewoon super erg van dat ik ben voor gelogen. Ik wilde er in eerste instantie ook niet aan beginnen maar hij wilde haar anders af laten maken en dat kon ik niet over mn hart krijgen 

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

"  
Tuurlijk verwacht ik geen wonderen ;-) Maar ik baal er gewoon super erg van dat ik ben voor gelogen. Ik wilde er in eerste instantie ook niet aan beginnen maar hij wilde haar anders af laten maken en dat kon ik niet over mn hart krijgen  "

 Af laten maken? .......Zal maar niet zeggen wat ik nu denk!

 

Dacht net eerst nog , dat Ser ook helemaal in de war kan zijn door haar andere plek nu...Het kan.

Het kan ook dat je bent voorgelogen en dat is natuurlijk hardstikke jammer, en jij zit er nu mee....Mmmm, wou dat ik je kon helpen!

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik baal gewoon en dat ik gewoon niet de tijd heb om haar te trainen :( Zou graag willen zien dat ze hier gewoon kan blijven. Maar ik doe Evie nu ook gewoon flink te kort omdat ik ze apart uit moet laten. Dus loop ik met Eef ook nog maar 2,5/3 uur per dag terwijl we normaal gewoon 5 uur per dag weg zijn.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Een hond die herplaatst wordt op het moment dat ze voor het eerst loops is... dat kan nogal ingrijpend zijn voor een hond en wil daarom niet zeggen dat alles 'gelogen' is.

Nogal wat teefjes die normaal nooit trekken aan de lijn, doen dit extreem bij loopsheid. Waarom? Omwille van de hormonen die door het lijf gieren, ze zoeken een reu, de term 'loops' is er niet voor niks. Opeens hebben ze geen hersens meer, alleen nog maar een voortplantingsinstinct .

In huis plassen is ook iets wat wel es tijdens een loopsheid voorvalt, en chagrijnig zijn naar andere honden ook. Voeg deze mogelijk loopse kenmerken bij het feit dat de hond mentaal net een grote opdoffer heeft gekregen (herplaatsing) en je kan begrijpen dat haar gedrag nu wel es heel erg kan verschillen met hoe ze voorheen was.

Dus blijf geduldig! Adem in en adem uit. Wees kalm en rustig en vriendelijk voor alle honden in je huis, en probeer hen elk te begeleiden in hun behoeften. Bij de ene is dit misschien rust, bij de andere wat extra beweging of aparte aandacht. Geef hen elk een eigen plek waar ze zich kunnen terug trekken/rusten, zodat ze niet op elkaars lip hoeven te zitten en er incidenten kunnen ontstaan. En geef het tijd, het is voor dit teefje allemaal wel heel erg veel tegelijk.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Is er iemand die bij je in de buurt woont en even wat extra tijd wil investeren. En oh ja waar is je vriend in het begeleid en opvoed verhaal? Als hij werkt en hij mede rol speelt dat de hond van zijn broer bij jullie is zal ook hij tijd in de hond moeten steken lijkt me. Gezien de tijd die jij naast school al in de andere twee honden steekt.

Ik zou alles waar je tefen aanloopt op papier zetten. Plus wat de andere twee honden kregen die je nu niet kan bieden.

Wat moet er veranderen, en wat kan je vriend bijdragen om te zorgen dat de honden die jullie al hadden terug krijgen wat ze gewend waren. En wat er nodig is om de opvanghond te begeleiden.. Misschien moet je vriend zijn laatste vakantiedagen opnemen om extra tijd in de opvanger te steken zodat er sneller terug een stabiele situatie ontstaat voor jullie en de honden. Als je vriend niet open staat voor herplaatsen terwijl het voor jou te veel is zal hij zelf energie en tijd in de opvanger moeten steken om jou te ontlasten. En toch de situatie zo snel mogelijk te verbeteren. Sommige dingen kun je alleen achter komen als jullie de hond beter leren kennen en de loopsheid en hormonen geen rol meer spelen.

Ik hoop niet dat je denkt dat ik er nu heel makkelijk over denk dat doe ik niet ookal lijkt geschreven wiird soms simpel. Maar je vriend ziet wel het probleem maar herplaatsen naar iemand met meer ruimte en tijd ziet ie niet zitten omdat ie gevielsmatig zijn broer al kwijt is en niet de hond van zijn broer kwijt wil. Dan zal hij in de hind moeten investeren. Hij kan het niet maken alles aan jou over te laten. Vind ik oersoonlijk.

En als de omstandigheden zo zijn dat dat geen optie is. Iemand vinden die de wil en de tijd heeft om te helpen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^