Kat op smalle brug; het eeuwige drama

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik word er zo moe van... Om de haverklap zit er bij ons op een brugje een kat.. Altijd savonds en achter een van de paaltjes van het hek.... Ik ben nachtblind, dus ik zie al vrij weinig en een donkere kat achter een paaltje zie ik dan al helemaaaaaal niet.. De honden soms ook niet, dan lopen we erlangs en denk ik "fjieuw dat was mazzel".. Maar vanavond ook weer, weer die kat.... Zo irritant! Dan stuiven die honden erop af, want die zijn nieuwsgierig, alleen is die kat wat minder gecharmeerd van mijn heren (geef haar eens ongelijk haha)...

Pff sorry hoor maar moest het even van me afschrijven .... De eigenaren kunnen er niks mee want het zijn buitenkatten ... En die kat is lief hoor, ik ben dol op d'r , maar dat ze dan altijd nét daar moet gaan zitten is zooo vervelend
;-)

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Wie weet wat die kat van jullie denkt "O neen, daar heb je die met haar honden weer. Moeten ze nu steeds langs hier wandelen?"

 

Ja maar aan buitenkatten is inderdaad heel weinig te doen. Daarom blijven de mijne lekker binnen. Ze vallen zo niemand lastig en niemand kan mijn katten lastig vallen :-) Ook al leeft onze hond samen met katten, op vreemde katten is hij toch niet zo gek. Dus ik kom ze liever ook niet tegen met Luca.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ikben altijd blij wanneer ik zulke katten tegenkom. Katten die blijven zitten. End aardoor gaat het steeds beter met mijn honden en buitenkatten. Juist de katten die blijven zitten zorgen ervoor dat honden minder snel erachteraan gaan.

 

 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Herkenbaar.. Hier zit het park 's morgens en 's avonds vol met zwerfkatten die gevoerd worden door "het kattenvrouwtje". Als we pech hebben komen we ze tegen. Als we "geluk" hebben komen we alleen de geursporen die ze nalaten nog maar tegen. Hoe dan ook loop ik 's morgens vroeg en 's avonds laat altijd met gillende Poddies aan de lijn.

Maar ja. Moet ik m'n honden maar opvoeden ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Oh ja, heel herkenbaar. De poes van de buren van de hoek komt steeds in onze voortuin visjes kijken in de vijver. Hij heeft dat al 1x met een nat pak moeten bekopen (gelukkig bleef het bij een nat pak, want die twee van mij zijn iets meer dan nieuwsgierig... ) 

 

Dan hebben we verder nog de familie steenmarter die regelmatig op de oprit wandelt en daar een drol deponeert en zich eens in de zoveel tijd aan het einde van onze wandeling even laat zien (zucht, was ik bijna zo ver dat Spot het laatste stukje naar huis rustig loopt, zat 't kreng gisteren weer onder (en in) de auto van de buren. We kunnen weer van voren af aan beginnen. 

 

Maar de ergste was misschien nog wel de eekhoorn die elke keer op dezelfde plek vlak voor hun neus over de straat kwam rennen.... 

 

@Judith: ja, katten die blijven zitten zijn fijne trainingsmomentjes, moet ze alleen wel zien c.q. weten dat ze er zitten. Ben dan ook heel blij met het "tapetum lucidum" waardoor de oogjes zo mooi oplichten in het licht van mijn hoofdlamp. Bedenk nu ineens, is dat geen oplossing voor TS? 

 

 

(tekstje van mijn blog: 

Lang leve het tapetum lucidum

 

Ik wandel in het donker met de mannen door het bos. Ineens zie ik twee lichtjes in de berm. Ik steek over naar de andere kant en loop ogenschijnlijk rustig door. Van binnen zet ik mij schrap. Voorbereid op het momentum. E=MC2. Met de juiste versnelling kan 22 kg husky me al omver trekken, laat staan 44! We passeren De Plek Met de Lichtjes. Er wordt wat druk gedaan en gesnuffeld maar dan lopen ze toch nog redelijk netjes door.

Ik ontspan en denk aan al die keren dat ik zulk soort "lichtjes" zag. Tijdens het steppen bijvoorbeeld, vijf paar op de akker. Of zittend op een muurtje een meter van het pad. Lichtjes die geen lichtjes zijn. Het is de reflectie van mijn lamp op het netvlies van in dit geval een kat. Soms van een ree, paard of konijn. Het netvlies van deze dieren dat voorzien is van een extraatje, het tapetum lucidum. Dat zorgt ervoor dat zij beter zien in het donker. Tegelijkertijd dat ik hen nu beter zie. Zo ongelukken met mijn jagende meneren kan voorkomen, menig dier het leven reddend. Survival of the brightest. Zou Darwin deze functie ook doorgrond hebben?

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

He wat vervelend! Ik irriteer me er hier ook geregeld mateloos aan. Mijn honden luisteren nog wel als ze een kat zien (Dan gaat er misschien even op af, maar als ik echt streng wordt gaat hij er wel bij vandaan), maar ik irriteer me gewoon aan het feit dat het nodig is. Misschien omdat ik geen kattenmens ben, maar ik snap het hele buitenkat principe gewoon niet. Als je een huisdier neemt ben je er in mijn ogen verantwoordelijk voor, en die laat je dus niet zonder toezicht over straat zwerven. Niet alleen omdat het met de honden soms vervelend is (waar ik vooral bang ben dat die blazende katten mijn honden kwaad doen en niet andersom), maar om wat ze in tuinen doen, waardoor iedereen hier zijn voortuin al heeft moeten bestraten, en hoe ze zomaar de weg oversteken voor je auto, moet er niet aan denken dat ik er een aanrijd! Als je kat dan zo nodig in de buitenlucht wil, ik heb begrepen dat sommige katten er echt niet tegen kunnen altijd binnen te zitten, zet dan je tuin goed af of plaats zo'n mooi buitenverblijf, maar je dier onbeheerd op straat laten lopen gaat er voor mij niet in. En ik hoor ook alle verhalen van mijn beste vriendin die DA-assistente is, als er weer eens een kat van het asfalt geschraapt is en bijna dood bij hen binnenkomt... Ik kan er gewoon met mijn verstand niet bij..

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" He wat vervelend! Ik irriteer me er hier ook geregeld mateloos aan. Mijn honden luisteren nog wel als ze een kat zien (Dan gaat er misschien even op af, maar als ik echt streng wordt gaat hij er wel bij vandaan), maar ik irriteer me gewoon aan het feit dat het nodig is. Misschien omdat ik geen kattenmens ben, maar ik snap het hele buitenkat principe gewoon niet. Als je een huisdier neemt ben je er in mijn ogen verantwoordelijk voor, en die laat je dus niet zonder toezicht over straat zwerven. Niet alleen omdat het met de honden soms vervelend is (waar ik vooral bang ben dat die blazende katten mijn honden kwaad doen en niet andersom), maar om wat ze in tuinen doen, waardoor iedereen hier zijn voortuin al heeft moeten bestraten, en hoe ze zomaar de weg oversteken voor je auto, moet er niet aan denken dat ik er een aanrijd! Als je kat dan zo nodig in de buitenlucht wil, ik heb begrepen dat sommige katten er echt niet tegen kunnen altijd binnen te zitten, zet dan je tuin goed af of plaats zo'n mooi buitenverblijf, maar je dier onbeheerd op straat laten lopen gaat er voor mij niet in. En ik hoor ook alle verhalen van mijn beste vriendin die DA-assistente is, als er weer eens een kat van het asfalt geschraapt is en bijna dood bij hen binnenkomt... Ik kan er gewoon met mijn verstand niet bij.. "

 Nee ik snap dat ook niet zo goed hoor... Zou het zelf ook nooit doen maar ja, dat ben ik ...

Idd heeeel vervelend als er ineens zo'n kat ergens zit... Lampje heb ik op mn telefoon maar is onhandig met twee honden aan de lijn haha... Ze heeft wel een belletje om dus verder hoor je haar wel lopen, maar ze hoort ons dan aankomen en dan blijft ze heel stil zitten ipv te maken dat ze weg komt hahah

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

"  

Nee ik snap dat ook niet zo goed hoor... Zou het zelf ook nooit doen maar ja, dat ben ik ...

Idd heeeel vervelend als er ineens zo'n kat ergens zit... Lampje heb ik op mn telefoon maar is onhandig met twee honden aan de lijn haha... Ze heeft wel een belletje om dus verder hoor je haar wel lopen, maar ze hoort ons dan aankomen en dan blijft ze heel stil zitten ipv te maken dat ze weg komt hahah "

 

Herkenbaar haha

 

Hier ging een kat mij en de honden zelfs een keer blazend lopen volgen!! Toen had ik helemaal zoiets van loop gewoon de andere kant op, dan was er niks aan de hand geweest haha soepkip xD

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Hahaha ja echt he.. Loop gewoon weg ofzo stomme kat hahaha

Zo hadden wij vroeger een kat die achter honden aan ging... Echt een vals beest en alle honden waren bang voor die kat... Die zat dan op een hoekje te wachten en kwam er een hond langs dook ie tevoorschijn..

Was een hele dikke rooie kater.. Een beetje een Garfield hahaha

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wij hadden ook een kat in het dorp die honden aanviel .... Hadden... 

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Wij hadden ook een kat in het dorp die honden aanviel .... Hadden...  "

 
Laat me raden... Die kwam op een dag de verkeerde tegen?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

"  


Laat me raden... Die kwam op een dag de verkeerde tegen? "

 

Yep.. De vorige twee. Mijn man had de krassen op zijn benen staan. Hij is een echte kattenliefhebber, dus hij baalde als een stekker maar een kat die een mens aanvalt die uit alle macht twee hysterisch krijsende husky's probeert in toom te houden heeft toch wat grootheidswaan..... Ik was er niet bij maar ken wel een beetje hoe ze kunnen reageren, dat zo'n kat er dan niet vandoor gaat is echt niet voor te stellen.... Maar ze zijn er dus toch. 

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  

Yep.. De vorige twee. Mijn man had de krassen op zijn benen staan. Hij is een echte kattenliefhebber, dus hij baalde als een stekker maar een kat die een mens aanvalt die uit alle macht twee hysterisch krijsende husky's probeert in toom te houden heeft toch wat grootheidswaan..... Ik was er niet bij maar ken wel een beetje hoe ze kunnen reageren, dat zo'n kat er dan niet vandoor gaat is echt niet voor te stellen.... Maar ze zijn er dus toch.  "

 Tja, lullig gezegd eigen schuld dikke bult.. Als die kat dusdanig zelfverzekerd was dat ie dacht twee grote honden aan te kunnen is dat ook wel een beetje dom natuurlijk...

Die rooie kat wat ik vertelde hierboven, was ook voor geen enkele hond bang.. Die heeft ook ooit de pech gehad dat ie de verkeerde tegen kwam, alleen was die kat dan nog zo snugger om er vandoor te gaan toen die hond even kort losliet... Was wel behoorlijk gewond, maar heeft het wel overleefd..
Het had me niet verbaast als die ook doodgebeten zou worden op een gegeven moment hoor, was echt een rot kat...

Die kat die steeds bij ons op het brugje zit is heel erg lief, komt ook altijd naar je toe om een aai te halen en zo, alleen heeft ze een beetje een slechte timing om op dat brugje te gaan zitten haha..

Ik heb ooit eens de honden even laten gaan aan de riem bij een kat.. Die was Angel (die brug-kat) aan het treiteren.. Angel had zich onder een auto verstopt en die andere kat bleef maar achter haar aan gaan en ik liep daar net met de honden en zag dat van een afstandje allemaal gebeuren... toen ben ik even met de honden op die kat af gegaan en ben er ook een stukje achteraan gelopen, zodat Angel weg kon komen .. Zo ben ik dan ook wel weer O-)
Die kat waar ik achteraan ging is ook zo'n etterbak, heeft het altijd op Angel gemunt en Angel is zo'n lieve sul die maar vlucht ervoor..

Ze heeft de honden gisteren ook niet gekrabt, alleen een tik met de poot gegeven, zonder nagels.. moet je nagaan ;-) Dat dier is veel te lief om alleen buiten te lopen, maar ja ze vind het leuk dus wat doe je eraan haha

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Hier is het ook een probleem die zogenaamde buiten katten...ik vind dit zo n onzin om katten maar overal zonder toezicht te laten lopen. En dan ook nog kwaad of erom huilen als ze overreden of aangevallen worden.

 

het zijn huisdieren....huis...wij mogen de honden toch ook niet overal los laten lopen en laten poepen? Hier poepen de katten in de zandbakken en klakkeloos in andermans tuinen. vind ik zo asociaal....van de eigenaren.

 

Maylo wordt helemaal hysterisch als die een kat ziet en heeft er ook een paar keer achter gezeten en altijd achter de zelfde....Chico de beruchte buurrkat. Het is een lief beest maar o zo vervelend als je met de honden loopt. Die gaat express achter je aan lopen of gaat gewoon midden op het pad liggen.  en dan denk ik ook wel eens....oef Chico vandaag eens niet ja....

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

ik zou bijna zeggen neem eens wat waterballonnen/waterpistooltje mee.... 

 

(ik weet het niet heel dier vriendelijk, maar dan liever een natte poes, dan een kras in 't oog...) 

 

hier wonen in de buurt veel honden en katten, eigenlijk geen probleem mee, 

heb zelfs een kat die mee gaat met het wandelen... 

 

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

misschien een ideetje voor aan de halsband of tuig van je honden:

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ennnn Jahoor, weer was het raak! Alleen nu op de heenweg ;-) wéér op het brugje...

Ik heb een nachtzicht ding nodig ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Ennnn Jahoor, weer was het raak! Alleen nu op de heenweg ;-) wéér op het brugje...

Ik heb een nachtzicht ding nodig ;-) "

 

 

http://www.zwerfkei.nl/verlichting/hoofdlampen/black-diamond-gizmo-headlamp

 

handsfree licht 

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

"  

 

http://www.zwerfkei.nl/verlichting/hoofdlampen/black-diamond-gizmo-headlamp

 

handsfree licht  "

 Haha dank je, denk dat het tijd word ervoor ja O-)

Had al wel gezocht naar nightvision dingen, maar volgens mij is dat niet bedoeld voor burgers hahaha

Volgende forumvraag: Negeren of net niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^