knoop doorgehakt.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Jazzy word donderdag gecastreerd.vanmorgen heeft hij weer een hond bijna gebeten.dat hondje nam gillend een sprong de bosjes in en we hebben 1 uur lopen zoeken naar dat hondje.uiteindelijk het hondje gevonden,gelukkig had het hondje maar 1 schrammentje maar ik ben zo geschrokken dat ik er nu klaar mee ben.hij word 4 september 5 en het is echt haantjesgedrag.uitgebreid besproken met de dierenarts en donderdag om 3 uur gaan zijn ballantjes eraf.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Ik hoop inderdaad dat dit vervelende gedrag dan is afgelopen. Ik hoor ook wel eens verhalen dat het niet echt helpt. Je kunt dan beter niet eerst chemisch castereren. Hoor veel verhalen dat het met het 'uitwerken' nog wel eens dubbel zo hardnekkig terugkeert.

  

Ik kan me goed voorstellen dat je niet bij elke hond in de vluchtmodus wil. Ben benieuwd of je verbetering gaat merken!

 

Sterkte!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Uiteraard hoop ik ook dat het gedrag minder gaat worden.

We hebben hier het schoolvoorbeeld van een hond die ook nogal kan uitschieten qua gedrag nadat hij geholpen is...

 

Jammer dat de vorige eigenaar enkel maar agressie zag, en het niet nodig vond om even iets verder te kijken.(iets wat jij dus blijkbaar wel gedaan hebt).

 

Onze reu heeft een nog veel korter lontje gekregen door de onzekerheid.

Ik hoop dat het bij jullie wel gaat helpen.

 

Sterkte met de operatie..

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Even off topic: Is het glas al uit Jazzy zijn pootje?

 

Wat de castratie betreft:

Ik zou Jazzy eerst met implantaat laten castreren. Dan kan je zien of dit effect heeft. Als de hond wat ouder is, Jazzy is bijna 5, kan er nl. ook sprake zijn van aangewend gedrag en zal een castratie niet het gewenste resultaat opleveren. Als dit implantaat wel werkt, kan je Jazzy alsnog laten opereren. Het zou jammer zijn als je Jazzy laat helpen en er is geen of weinig resultaat.

 

Hier vind je info: 

 

http://hondenuniversiteit.nl/aanschaf-verzorging/gezondheid-van-een-hond/castratie-van-de-reu/

 

 

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Loesje het glas er uit en ik laat jazz gewoon castreren.ik ben nu bijna 5 jaar bezig geweest met trainen en ga zo maar door en en hij weet dat het niet mag.ik ga niet eerst een chip van bijna 100 euro laten zetten wat vaak niet eens helpt en daarbovenop nog eens 275 of meer voor een castratie.ik vind dit gewoon beter en daarom doe ik het ook zo.ik heb geen zin meer in gespannen wandelingen en altijd maar moeten omkijken.ik laat jazz helpen,want ik ben er klaar mee.ik ga niet zitten afwachten tot dat hij echt een keer de kolder krijgt door de hormonen en wel een hondjes doodbijt dan ben ik verder van huis.ik ga niet lopen te etteren meer.en die chemische chips helpen ook niet altijd en aangezien ik geen miljonair ben,heb ik met goed overleg met mijn dierenarts afgesproken dat ik hem laat castreren.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Landseer.ja ik heb zoveel gedaan.toen hij zelf bijna was doodgebeten,ben ik weer van voor af aan begonnen.maar het zijn de hormonen.die zitten hem in de weg.jazz is een vreselijke lieve hond en af en toe kan hij gewoon doen en af en toe daagt hij gewoon uit.ik heb echt alles al gedaan.trainen en nog eens trainen.maar wat ik vanmorgen van hem zag,was de druppel.ik denk dat het beter voor hem is.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Dat is ook lastig als je hond zo'n haantje is. Dat is de onze nu ook, maar die is puber en ik hoop dat dit overwaait. Zou Mayro agressief zijn en overal zeer aanwezig naar andere honden toe vliegen, dan zou ik hem ook laten castreren.

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Bij de hond van mijn ouders heeft dit kei.goed geholpen.

Als meneer al een reu rook.werd die wild.. kwam die een reu tegen viel die aan!

Met een reu in de zelfde ruimte ging echt nietm

Half juni is meneer gecastreerd en 3 weke geleden bij ons op vakantie geweest! Met een andere reu samen e het ging fantastisch!

Ik hoop dat het voor jazzy werkt! Succes

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Linda hij is niet afgressief maar hij moet gewoon af en toe zijn haandjes gedrag laten zien.hij kan heel goed met reuen die zijn geholpen hij heeft een hele grote vriend en die hond is niet geholpen en jazz likt zijn gezicht.hij rent niet op elke hond af maar vanmorgen,ik weet niet wat hem bezielde.puppy reutjes laat hij met rust.dus ik wil even zeggen dat jazz absuluut niet agressief is en zeker niet naar iedere hond toevliegt.want zodra ik een reu zie,roep ik jazz bij me,laat hem zitten en als die reu geholpen is.spelen ze samen.is het een ongeholpen reu,laat ik de hond voorbij gaan terwijl jazz naast me zit.en hij blijft ook zitten.en vanmorgen zag ik het te laat.ik ben bijna 5 jaar met hem aan het trainen geweest en hij is superlief.maar het word gewoon tijd.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Nora,

Kan me goed voorstellen dat je, die aanvaringen helemaal zat bent.

Ik duim voor je dat de castratie bij Jazzy rust gaat brengen en het haantjesgedrag over zal zijn. 

 

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ik hoop voor je dat de castratie iets helpt aan dit gedrag, maar houdt er wel rekening mee dat het mogelijk geen verscihl maakt en dat je andere honden gewoon moet gaan ontlopen. Maar wie weet.. het is het proberen waard natuurlijk.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

" Linda hij is niet afgressief maar hij moet gewoon af en toe zijn haandjes gedrag laten zien.hij kan heel goed met reuen die zijn geholpen hij heeft een hele grote vriend en die hond is niet geholpen en jazz likt zijn gezicht.hij rent niet op elke hond af maar vanmorgen,ik weet niet wat hem bezielde.puppy reutjes laat hij met rust.dus ik wil even zeggen dat jazz absuluut niet agressief is en zeker niet naar iedere hond toevliegt.want zodra ik een reu zie,roep ik jazz bij me,laat hem zitten en als die reu geholpen is.spelen ze samen.is het een ongeholpen reu,laat ik de hond voorbij gaan terwijl jazz naast me zit.en hij blijft ook zitten.en vanmorgen zag ik het te laat.ik ben bijna 5 jaar met hem aan het trainen geweest en hij is superlief.maar het word gewoon tijd. "

 Ik bedoelde meer dat het gedrag snel agressie- opwekkend kan zijn. Zeker bij andere reuen. Heel veel andere mensen zien het gedrag van mijn reu wel gauw als agressie (nu is dit een herder)... Ik bedoel niet dat Jazzy agressief is

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 3 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Wanneer je merkt dat je hond last heeft van zijn hormonen, groot gelijk! 

 

Mag aug ik vragen waarom de castratie zo duur is. Mijn broer heeft vorig jaar zijn labrador laten castreren en dat kostte €120. Heeft dat net als bij teven te maken met laparoscopisch of niet?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Linda dat snap ik hoor.
;-)



baasje van 2 verwende dames.hier in amsterdam kom ik op ongeveer 250 euro voor een reu.voor poppy heb ik 375 betaald. O-)


judith hij doet dit niet bij iedere hond.gelukkig maar ik ga daar niet op zitten wachten.en als hij hiermee niet veranderd dan volg ik weer gewoon mijn route.ik wacht het wel af

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik denk niet dat het gaat helpen.
Gedrag zit niet in zijn balletjes, maar in zijn koppie.
Een hond zal niet voor zijn lol bijten, daarvoor moet iets gebeurd zijn waardoor dit gedrag is ontstaan.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ik had het ook gedaan. Ik heb al zoveel reuen positief zien veranderen qua gedrag na castratie. Van reuen die totaal niet met andere volle reuen konden naar makkelijke sociale honden. En nee, het is geen wonder middel. Maar als je alles al geprobeerd hebt is het misschien wel de oplossing voor jullie. 

Hoop voor jullie dat het werkt in ieder geval. Jammer genoeg weet je dat niet van te voren. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Hele slimme keus Nora! Ik hoop echt dat het helpt! En zo niet, kun je jezelf niks kwalijk nemen. Balletje meer of minder overleven ze wel

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

" Linda dat snap ik hoor.
;-)



baasje van 2 verwende dames.hier in amsterdam kom ik op ongeveer 250 euro voor een reu.voor poppy heb ik 375 betaald. O-)


judith hij doet dit niet bij iedere hond.gelukkig maar ik ga daar niet op zitten wachten.en als hij hiermee niet veranderd dan volg ik weer gewoon mijn route.ik wacht het wel af "

 Ik snap niet helemaal wat je bedoeld, maar dat hij het niet bij elke hond doet, betekent toch niet dat je hem gewoon los laat lopen bij andere honden als de castratie straks niet heeft geholpen?

eerst inderdaad maar afwachten of het helpt, en tot die tijd aan de lijn houden om dit soort gebeurtenissen te voorkomen

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Nora,

 

Bij een gewone castratie kan het effect pas na twee maanden duidelijk zijn.

 

Ik heb destijds mijn reu laten castreren om medische redenen. Mijn dierenarts vertelde mij toen dat het effect pas na 3 maanden duidelijk zou zijn.

 

Honden worden na castratie dikker en daarom wordt geadviseerd 10-15% minder voer te geven. Je kunt dit het beste met je dierenarts overleggen.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ik ben voor castratie.

 

Nora, mijn ervaring is wel met mijn twee reutjes, dat ze erg lastig gevallen worden door reuen die vinden dat ze lekker ?ruiken?

 

Ik grijp wel in, maar heb één hippepetitje, die na waarschuwen er direct boven op duikt.

 

Ik moet bij hem er erg op letten.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Judith jij kent jazzy niet.en je hoeft het niet te begrijpen als ik het maar begrijp.en jazzy loopt gewoon los omdat ik altijd met hem naar plaatsen ga,waar het rustig is.en je hoeft me niet te vertellen wat ik moet doen na de castratie want dat weet ik zelf wel.


Loesje Poppy heeft ook dieet voeding.want ik heb haar laten helpen in april.


Hanna ja dat snap ik.maar ik hou hem wel in de gaten.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Je hebt gelijk Nora.. ik kan dat niet zeggen, maar ik ben wel degene die steeds honden van mijn honden mag afplukken met mensen die zeggen: dat doet ze nou anders nooit... Of erbij staan te lachen omdat het een kleine hond is..

 

Ik zou me kapot schamen als mijn hond een ander hondje wil bijten die daarna van schrik een uur lang kwijt is. Maar misschien is dat dan een rare kant van mij..

honden page profiel SYGSYG 3 doggies

honden foto van SYG

Ik hoop dat het werkt. Bij ons ging dit gedrag niet over,enkel zijn paringsdrift werd minder. Daarna ben ik begonnen met Bachbloesem en dat hielp wel aardig. Uitkijken moesten we wel blijven doen maar hij kon terug eens los genieten van een wandeling

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Och Judith wat heerlijk veroordelend dan.

 

Nora is er serieus mee bezig, heeft een klap terug gehad nadat Jazzy gegrepen is, gezien het daarvoor beter ging heb ik er alle vertrouwen in dat Nora zeer serieus en goed bezig is. Ze roept haar hond bij zich als ze honden ziet komen en zoals ik dat lees gaat dat normaal goed behalve die ochtend (?). Ze laat hem nu castreren in de hoop dat het helpt en gaat naar rustige plekken.

Simpel gezegd: Verantwoorde eigenaar die er serieus mee bezig is! Als jou honden zo vaak de sjaak zijn geven zij misschien wel verkeerde signalen af

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Ik kan me heel goed voorstellen dat je tot de conclusie bent gekomen om te castraren.

 

Ik laat mijn hond ook veel loslopen. Hij moet bij elke bocht wachten, zodat ik zie wat er aan komt en onze hond luistert ook heel goed. Hij is een heerlijke puber reu, dus ik ken het probleem dat jij beschrijft volledig. Tuurlijk mag je je hond wel los laten lopen, je let immers goed op. En ik doe dit ook op rustige momenten en rustige plekken, niet tijdens het hondenuitlaat- spitsuur. Het wel ook lang niet altijd zeggen dat je helemaal alles ziet e.d. en natuurlijk gaat het wel eens mis. Maar dat mag ook, leren doe je met vallen en opstaan. Ik hoop dat zijn castratie helpt, help jou in ieder geval duimen!

 

Vindt dat je het super oplost!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Och Judith wat heerlijk veroordelend dan.
 
Nora is er serieus mee bezig, heeft een klap terug gehad nadat Jazzy gegrepen is, gezien het daarvoor beter ging heb ik er alle vertrouwen in dat Nora zeer serieus en goed bezig is. Ze roept haar hond bij zich als ze honden ziet komen en zoals ik dat lees gaat dat normaal goed behalve die ochtend (?). Ze laat hem nu castreren in de hoop dat het helpt en gaat naar rustige plekken.
Simpel gezegd: Verantwoorde eigenaar die er serieus mee bezig is! Als jou honden zo vaak de sjaak zijn geven zij misschien wel verkeerde signalen af "

 Ja tuurlijk.. zal vast aan mijn honden liggen

jo (Gast)

Hallo nora hoe is het gegaan?

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

S met LD .wat jij schreef is zo waar.dank je wel. ;-)
Syg ja inderdaad.
Linda ja dat is ook zo .
Maar ik ben blij om te kunnen melden dat mijn jazzy nu al andere honden negeert.ohh wat ben ik trots op hem hij doet het super,en loopt ook veel relaxter.hij doet het harstikke goed.ben echt superblij. ;-)



JUDITH IK ZOU ME KAPOTSCHAMEN OM IETS TE SCHRIJVEN WAAR JE GEEN WEET VAN HEBT.LET LEKKER OP JE EIGEN HONDEN DIE STEEDS WORDEN AANGEVALLEN.DAT HEB IK NIET MET JAZZY EN POPPY

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

Sem hij bijt niet hij liet tanden zijn.en ja mijn jazz is ook aangevallen en heeft daar een behoorlijk trauma aan overgehouden.en ik ken mijn jazz en nu hij gecastreerd is,is hij veel rustiger.dus wijsheid heb je niet in pacht.

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

en voor de overige mensen die mij wel steunden hierin,harstikke bedankt hiervoor.ik ben blij dat ik die stap genomen heb.hij doet het super en daar ben ik blij om. ;-)

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^