Husky pakt steeds alle speelgoed van kleine oudere hond af.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Mijn husky van 1 jaar inmiddels pakt alle speelgoed steeds af van mijn kleine oudere hondje. Bij het eten en bij koekjes blijf ik er natuurlijk bij, maar ik kan niet de hele dag politie spelen. Er komen hevige gevechten waarbij de kleinste het uiteraard verliest. Hoe moet ik dit oplossen zonder ze afzonderlijk te laten leven in mijn drie-kamer woning?

honden page profiel --

De speeltjes opbergen en alleen geven wanneer je erbij bent?

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Je husky zit in de puberteit en die zal nu zoveel mogelijk grenzen overschreiden. Dit is inderdaad de tijd van de politieagent. Dat er heftige gevechten komen, is omdat je oudere hond aangeeft stop! De puber denkt daar alleen heel anders over en hij zal goed snappen dat hij overwicht heeft.

 

Als je er niet bent zul je ze toch apart moeten houden.. Als je er wel bij bent, dan zul je toch als politie- agent moeten blijven spelen. Dit zal nog wel een half tot een jaar duren....

 

Ik vermoed dat wanneer je de oudsten aandacht geeft de husky er ook bij komt en probeert de oudere hond te blocken naar jou toe. Er voor of tussen gaan staan en gauw even aan de kanten te duwen. Dat zie ik ook bij  onze herder als er andere honden langs komen. Ga ook deze 'kleine' dingetjes tegen. Je honden zijn qua gedrag slimmer dan je denkt en ze snappen heel goed dat een ander aandacht krijgt.

honden page profiel N & dogs N & dogs 2 doggies

honden foto van N & dogs

Wij hebben sinds kort een herplaats husky van 11 maanden in huis en die was niet gewend om speelgoed te delen met andere honden, die verdedigde het speelgoed dus hevig wat hier ook resulteerde in (bek)vechten. Ik heb toen al het speelgoed opgeruimd en alleen tevoorschijn gehaald als ik zelf thuis was. Goed opletten en als het niet goed ging ruimde ik weer alles op. Inmiddels (hij is nu 3,5 week hier) gaat het beter maar hij wil nog steeds speelgoed afpakken wat mijn andere reu niet pikt, dus ik ruim nog steeds het speelgoed op als ik er niet ben. 

 

Ik zou als ik jou was voorlopig geen speelgoed in huis laten slingeren. Je husky is nu aan het puberen en gaat dus nieuwe dingen uitproberen, wees duidelijk en stel regels en grenzen op. 

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Wat zijn het toch een donderstenen, die pubers! Ik ga aan de slag met jullie tips. Hartstikke bedankt. Ik zal ook zeker mijn kleine, oude hondje blijven vertroetelen, ook als "meneer" het niet leuk vindt. Alleen dan bijt die kleine van zich af. Ik hoop dat dat minder gaat worden.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Komt vast wel goed . Hier moet je even doorheen . Zolang je kleine hond maar niet de dupe wordt van je puberende husky.

honden page profiel SpotSpot 2 doggies

ik heb twee Dalmaten. eentje wordt twee, de ander is net 1. Pubers dus...

 

de jongste is net als jou husky een draak die alles af wil pakken. de oudste heeft dat als pup goed gevonden, maar nu niet meer. soms wel, soms niet. laatst dus ook een gevecht geweest.

en nu liggen ze weer naast elkaar op de hoefjes te kauwen, en pakken weer alles bij elkaar vandaan, zonder grommerij.

 

maar ja, deze heren zijn natuurlijk aan elkaar gewaagd, kan me voorstellen, dat de husky, niet zo onder de indruk is, van je oudje. inderdaad geen speelgoed, als ze alleen zijn en vooral stimuleren om samen te spelen onder begeleiding, als Husky het te bont maakt, corrigeren.

uiteindelijk bepalen ze zelf wie de hoogste in rang is, en het puberen gaat ooit wel weer over..

ik hoop hier binnen een jaar of 5 ????

 

succes en geniet van je schatten.

groet, Monique, Spot en Goofy

honden page profiel judithjudith 1 doggies

honden foto van judith

Dit kan het begin zijn van heel veel narigheid, probeer het daarom te voorkomen. Jij bent de baas, dus jij moet zorgen dat je husky het speelgoed niet afpakt.

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Ik ben er natuurlijk niet altijd bij.....  maar als ik er wél ben, let ik er op. Dank voor jullie reacties, heel lief....

Gerda de vries (Gast)

Ik zit met een vraag,onze husky van anderhalf waar wij de 5 baas van zijn en we hebben haar nu elf weken heeft nooit een probleem met onze oude hond van 14,maar zins 2 weken heeft ze al 2 x onze oude hond gepakt,vanochtend 31 aug kon de oude hond zich niet verweren en hebben we hun uit elkaar moeten halen.

het ene moment liggen ze samen op hun matras en zo uit het niets is het hap.

kan het zijn dat ze iets voelt dat er wat mis is met de oude hond of is het territorium gedrag.

honden page profiel MarinaMarina

honden foto van Marina

Ik denk plaatsbepaling. Plaats in de rangorde dus. Dit soort voorvallen beginnen vaak niet uit het niets al lijkt het zo. Als je goed kijkt zie je dat vaak al  gewaarschuwd is door één van de honden, door heel zachte geluidjes, nog niet eens grommen of door hun lichaamstaal. Waarschijnlijk merken wij dat niet altijd op. Ik merk dat het bij mijn honden nu al minder wordt. Ze liggen vaker dicht bij elkaar. Zo min mogelijk mee bemoeien, want anders kies je partij en dat moet niet. Het is wel eens moeilijk om toe te kijken, maar het is echt het beste. Afleiden met iets heel anders of met een hard geluid wat een schrikeffect teweeg brengt kan ook wel eens helpen.

 

Heel veel succes!

Volgende forumvraag: Bunchee Pupee lijn.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^