Owcharka

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Erik (Gast)

Onze vraag is of iemand ook ervaringen heeft met een  Owcharka. Wat is het karakter van deze hond en zijn ze ook van nature kind vriendelijk

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo


Wat zoeken jullie precies in een hond behalve dat de hond met kinderen moet kunnen?

Waaks?
Mag eigenzinnig?
Veel beweging?
Bepaalde activiteiten die jullie met de hond willen doen?


Het is een ras voor de ervaren honden eigenaar.
Waaks, sterk eigen karakter en wil en vraagt sterk in zijn schoen staande baas.
Niet meteen een ras waar je aan denkt bij kids.
Nog wel eens dominant met andere honden.
Iemand die ik ken heeft er een.

Zijn nog wat ongetemd. Niet echt voor in woonwijkje zou ik zeggen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

ZUid russisch, centraal aziatisch of kaukasisch? 

honden page profiel erikerik

honden foto van erik

Het gaat om een 6mnd oude centraal aziatische  owcharka. (teefje)  Wij hebben al een duitse dog (reu)  

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Kwam 3 weken geleden in het bos er een tegen, enorme hond zeker 15 cm. groter als mijn hond ( 73 cm), het was een reu en een wildebras maar dat is mijn hond ook dus dat ging prima samen alleen sprong hij steeds tegen de flank van mijn hond om haar om te gooien, vond mijn hond Tara niet leuk en ging er toen maar gewoon bij liggen haha..

De man vertelde dat hij 3.5 jaar oud was en een vriendelijke hond voor mens en dier, alleen alles wat holde wilde hij omver gooien, zowel fietsers, joggers en honden.

Hij vertelde dat de honden om die reden ook gebruikt werden bij het ijzeren gordijn tussen oost en west Duitsland op de vluchtelingen.

Vond het zelf een prachtige hond ondanks zijn vacht, zag hij erg gespierd uit en sterk op de poten staan.

Helaas kan ik verder niets meer vertellen, die man ben ik niet meer tegengekomen.

6 maanden is nog erg jong, maar als je een Duitse dog heb die problemen heeft met poten, wat je veel hoort..moet je wel even goed nadenken met zo'n wilde bras, want ze gaat vast wel een kilo of 55 wegen.

 

Anoniem (Gast)

Staan op MP leuke kruisingen van owcharka x duitse dog!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

geen ervaring en houd ik ook graag zo.

ik weet dat ze enorm waaks zijn en bij kinderen denk ik altijd aan vriendjes en vriendinnetjes over de vloer, rennen door huis en tuin en vrees dat ze dit niet gaan accepteren en hun eigen kindjes iets teveel gaan beschermen.

je kan contact opnemen met; http://www.alerthondentraining.nl/ zij heeft er 1 of 2 in de rondte lopen.

honden page profiel EbeenEbeen

honden foto van Ebeen

Beste Erik,

Absoluut, dat heb ik. Mijn hond is een kruising van een Berner Sennen en een Owcharka. Super lief, slim, leert snel, vriendelijk. Hij is nu 2,5 en sinds een jaar krijgt hij steeds vaker mot met andere honden. Lees veel over het ras en probeer veel mogelijkheden om te kijken of ik het uitvallen kan helpen. Ben momenteel wel op zoek naar een gedragstherapeut die ervaring heeft met deze honden. Nogmaals hij is super lief, mijn allerbeste maat, alleen wil dit heel graag oplossen met hem, zodat we weer wat fijner kunnen wandelen door het bos.

Van nature kindvriendelijk zou ik niet direct vanuit gaan. Een strikte opvoeding en zeer consequent is echt noodzakelijk! daarbij is 1 baas ook belangrijk, dit is bij alle honden het geval maar bij de Owcharka misschien nog meer.

Groetjes, Eef

honden page profiel LajkaLajka

Ik heb ook een Ovcharka.

 

Na een heel leven met Rottweilers werd het tijd voor iets anders en dat is dus onze Lajka (nu 11 manden oud) geworden. Ik vind het een heerlijke hond ... maar ...

De hond is van nature heel zelfstandig en bijna afstandelijk te noemen. Tis geen hondje dat lekker bij je op schoot komt kruipen om een uurtje te kroelen ofzo.

 

Ik sluit me aan bij Ebeen . Een consequente opvoeding en zeer uitgebreide socialisatie is een echte must.

Tis een hondje dat echt erg goed gesocialiseerd moet worden en ook goed aan het werk gezet moet worden. Tis geen grote lobbes die de dag snurkend voorbij laat gaan.

 

Voor meer info mag je me best even bellen hoor (nummer via pb) ik vertel graag over mijn hond en een paar van haar broertjes en zusjes. Dat schept misschien een wat completer plaatje. Maar echt alle info over het ras kan ik je ook niet geven .. slechts mijn persoonlijke ervaring met je delen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^