Help?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Ach jee, ook dit nog erbij.
Hoeveel kan je tegen hebben als hond en baas?
 
Een serieuze zaak dit, enig idee hoe ze hier aan komt?
 
Zo sneu, gaan die ellebogen goed, gebeurd dit.
 
Heel veel beterschap gewenst en een warme knuffel voor Joy. "

 De da zei dat haar immuunsysteem (misschien met de operatie?) niet top is geweest en daarom heeft ze het opgelopen. Komt trouwens vrij regelmatig bij jonge berners voor zei hij en bij duitse herders schijnbaar ook.

 

Veel kunnen we er niet meer bij hebben.. Joy lijd er nu duidelijk onder en ik zit eigenlijk ook wel even op het randje. Wil toch steeds het beste, maar wil ook dat ze kan genieten. Ik wil samen kunnen genieten. Steeds als ik wat meer ontspan en me minder zorgen begin te maken gebeurt er iets..

 

Maar we gaan er samen weer 100% tegenaan en we gaan er bovenop komen. Joy is een stoere meid! 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Hele hele dikke knuf voor pechvogel Joy en ook een voor haar lieve baas Suus. Wat een hoop pech zeg, wat naar, ik hoop dat het snel beter gaat met haar! 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" dag Suus, wat heftig allemaal, en wat ontzettend naar, gelukkig een diagnose gesteld, zodat je wat weet, vaak gebeurt het als een hond een pijnstilling heeft dat een ander iets dan niet snel wordt aangegeven, gelukkig heeft de arts goed gereageerd en is dit de diagnose.

maandag de uitslag.... je gaat het weekend in, hou het telefoon nr bij de hand , desnoods kan je toch nog even morgen bellen of er een spoedtelefoon voor in het weekend is zodat je altijd terecht kan als je hond achter uitgaat.

voor nu, zoveel beterschap, en voor jou ook heel veel sterkte, het is niet wat om zo je hond te zien. "

 Het is inderdaad heftig. Ik ben me rot geschrokken. Zo rustig en zo gejankt met momenten.. 

 

Het telefoonnr hebben we inderdaad dichtbij. Ik hou haar goed in de gaten. Gelukkig is behandeling al begonnen. Het zou dus alleen maar beter moeten worden. 

 

Het is zeker heel pijnlijk om haar zo te zien. Mijn arme meid.. Ze is nog geen 10 maanden oud en heeft al zoveel moeten doorstaan..niet eerlijk

 

Paracetamol zal ik nooit geven. Ik geef niks als ik erover twijfel. Bij de cortisone mag ze nu niks anders. Het is heftig spul blijkbaar? Mag de onsior ook niet meer geven..

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Hele hele dikke knuf voor pechvogel Joy en ook een voor haar lieve baas Suus. Wat een hoop pech zeg, wat naar, ik hoop dat het snel beter gaat met haar!  "

 Dankjewel! Ik hoop het ook.  Ze is sterk en dapper. Ook vandaag weer. Zoveel pijn en zo bang voor die toch al enge da. Maar toch zo flink! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

verwen ze maar goed, dat mag als een hond zich niet lekker voelt, doe ik ook als mijn hond wat heeft.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" verwen ze maar goed, dat mag als een hond zich niet lekker voelt, doe ik ook als mijn hond wat heeft. "

 Zal ik zeker doen! 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Wat een ellende. Heeft ze nu wel maagbeschermers meegekregen? Zeker de combinatie Cortisone met pijnstillers kan maagklachten geven. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Wat een ellende. Heeft ze nu wel maagbeschermers meegekregen? Zeker de combinatie Cortisone met pijnstillers kan maagklachten geven.  "

 Nee, heeft ze niet mee gehad. Maar ik mag niks geven in combinatie met de cortisone. Geen een combinatie mag. Ze moet een flinke dosis cortisone nemen, anders helpt het niet. De cortisone werkt ook ontstekingsremmend (dat is de reden dat ze nog aan de onsior zat) maar is veeeeeeeel sterker. De onsior is naast dat het gevaarlijk is om beide te geven ook totaal overbodig. Die heb ik dus meteen in de kast gelegd, kan het niet fout gaan. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Even een update.. Joy heeft vannacht lang geslapen. Zal de pijn, moeheid van de narcose en al die prikkels geweest zijn. Ik was zelf ook doodop. Vannacht met de slaapkamerdeur open geslapen. We hebben maar 1 verdieping, dus mocht er iets zijn hoor ik haar. Ik heb niks gehoord.

 

Vanmorgen stond ik op en ja! Ze kwam naar de deuropening kwispelend en ongeduldig als altijd! 

 

Ik deed de deur open en wilde opzij stappen, maar nee! Joy sprong op de bank en vloog naar buiten. Geen jank, geen piep dus geen pijn? Verbaasd kijk ik haar naar, gebeurde dit nou echt? Ze komt binnengevlogen recht tegen me op. Ze kwispelt en geeft likjes. Het is echt! Joy is terug!

 

De da had gezegd dat ze dit weekend echt sterk moest verbeteren. Echt dat ik zou denken van wauw hoe kan dit?! Zou dit niet het geval geweest zijn hadden we met spoed terug moeten komen. 

 

Ik ben dan ook dolblij dat ik vanmorgen het WAUW! gevoel had en de behandeling dus lijkt aan te slaan!! 7 maandjes volhouden dus qua pillen, maar dat is geen probleem voor Joy die alles ziet als snoep.

 

Wat een verandering in 1 nacht! Vanmorgen heeft ze haar eerste pillen gehad, vandaag lijkt gisteren niet gebeurd te zijn. Ik zie het alleen steeds als ik de kale plek op haar poot ( van het infuus) en de kale plek in haar nek (van de ruggenmergprik) zie.

 

Wat heb ik toch een super dappere pup! Ze vecht zich overal doorheen! *trots*

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is gelukkig supergoed nieuws, heel blij dit te lezen 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Dat is gelukkig supergoed nieuws, heel blij dit te lezen  "

 Ja en ze mag helemaal niet zo op de bank springen en dat weet ze dondersgoed! Ben veel te bang voor haar ellebogen. Maar dat was ze allemaal even vergeten in haar enthousiasme ?

 

Hoe dan ook, ik kon er niets van zeggen. Veel te blij dat ze weer zo levendig en vrolijk is!

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Och jee wat een diagnose, goed dat hij zo snel gesteld is.  Aseptische meningitis, ook wel SRMA genoemd is inderdaad een ziekte die wat vaker voorkomt bij berners,  beagles en tollers. Onze hond heeft het ruim 1,5 jaar geleden voor het gekregen en heeft van de zomer een terugval gehad.  Ik zit nu op mijn telefoon maar reageer later even wat uitgebreider,  zit nu op mijn telefoon.  Veel sterkte! 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

En of je meisje stoer is Suus maar jij niks minder hoor! 

Tussen al die verwennerijen en goede zorgen voor Joy, jezelf af en toe ook goed (laten) verwennen hoor!

 

We duimen hard mee voor een voorspoedig herstel want het is niet niks wat jullie achter elkaar voor de kiezen hebben gekregen.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

" En of je meisje stoer is Suus maar jij niks minder hoor! 
Tussen al die verwennerijen en goede zorgen voor Joy, jezelf af en toe ook goed (laten) verwennen hoor!
 
We duimen hard mee voor een voorspoedig herstel want het is niet niks wat jullie achter elkaar voor de kiezen hebben gekregen. "

 

 

Sluit ik me 100% bij aan !!!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" En of je meisje stoer is Suus maar jij niks minder hoor! 
Tussen al die verwennerijen en goede zorgen voor Joy, jezelf af en toe ook goed (laten) verwennen hoor!
 
We duimen hard mee voor een voorspoedig herstel want het is niet niks wat jullie achter elkaar voor de kiezen hebben gekregen. "

 Dankjewel! 

 

Het is inderdaad niet niks. Joy die komt zo af en toe heerlijk knuffelen! Legt ze haar kop tegen me aan en haar poten over me heen. Dat maakt alles goed! Dan kan ik er weer tegenaan, heerlijk als ze dat doet

 

Verder gaat het nu gelukkig nog steeds heel goed met Joy. Het is weer moeilijk om te bepalen wat we doen. De da heeft gezegd dat ik haar dit weekend rustig moet houden. Niet echt wandelen, wel in de tuin laten. Maar even niet teveel indrukken en even weer tot rust komen. Na het weekend mag ik doen wat zij aangeeft dat ze kan en wil. Ze mag dan weer naar school en naar hydrotherapie als ze wil. Ze wil alleen nu al zoveel.  Ze kijkt me soms aan met zielige oogjes van: 'genoeg gerust ik wil iets doeeeeen!'

 

Maar ze slaapt toch ook nog vrij veel en ik denk dat ik haar beter nog maar rustig hou het weekend. 

 

Altijd lastig de goede verhoudingen vinden.. Met de ellebogen vond ik dat in het begin ook zooo moeilijk en nu weer.

 

 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Zo inmiddels achter mijn laptop geinstalleerd. Fijn dat de medicatie zo aanslaat, dat bevestigd de diagnose nog een keer. Heel fijn, ook heel herkenbaar dat ze meteen zo opknapt.

 

Welke dosering krijgt ze nu? Luan kreeg als startdosering 4mg per kg, voor hem was dit 80mg. De eerste dag leefde hij enorm op, maar daarna merkte je dat hij de zware dosering toch wel ging inwerken m.b.t. de bijwerkingen. Hij sliep heel veel, moest heel erg veel plassen en dronk daardoor ook veel, had enorme honger en 0 energie. We zijn hem 6 keer per dag gaan uitlaten, alleen beneden naar het plasveldje en hebben ook 's nachts de wekker moeten zetten. Tegen de tijd dat we heen en weer waren gelopen was hij kapot. Ook zijn we naar 2x per dag voeren gegaan waar we eerst 1x per dag voerden. Ook zijn we magerder gaan voeren, vaker groente erbij zodat hij toch een voller gevol had zonder extra calorieen. Ook hebben we zijn eten op een verhoging gezet en zijn we elke wandeling met een tuigje gaan lopen om zijn nek te ontlasten.

 

De eerste keer zijn we na drie dagen omlaag gegaan naar 2MG per KG (40mg), de tweede keer na 5 dagen. Daarna twee weken op die dosering, dan weer door de helft en dat weer twee weken. De lagere doseringen starten daarna blijven we langer op staan. Het effect van het op en afbouwen van de prednison zie je niet meteen. Bij Luan zien we altijd na een dag of drie dat we medicatie afgebouwd hebben en leeft hij weer wat meer op.

 

Ik zou de school echt nog even laten, de prednison is zo'n aanslag op lichaam en geest. Met Luan zijn we pas voorzichtig activiteiten op gaan bouwen toen hij op 1MG per KG stond, toen waren we dus 4,5 week na starten van medicatie. 

 

Ik weet niet hoeveel de arts je verteld heeft maar waarschijnlijk is AM immuun-gemedieerd. Het is niet een ziekte die overgaat. Joy zal het altijd bij zich dragen en het kan altijd weer de kop opsteken. Wel is het zo dat het samenhangt met slechte weerstand, veel honden hebben na de leeftijd van 2 jaar geen aanvallen meer. Het blijft wel belangrijk triggers zoveel mogelijk te vermijden. Luan wordt niet meer geent, hij krijgt geen ontwormingen en  teken/vlooien middelen meer en medicatie gaat alleen in overleg met zijn behandelend arts. Stress (zowel positief als negatief) moet heel rustig opgebouwd worden en kan ook een trigger zijn van een aanval.

 

Aangezien AM vaker voorkomt binnen bepaalde rassen speelt erfelijkheid een rol. Van Luan heeft een nestbroertje en 1 halfbroertje het ook. Er zijn helaas nog geen testen voor, binnen de tollergemeenschap wordt hier onderzoek naar gedaan waarvoor je bloed kunt opsturen, wellicht binnen de bernergemeenschap ook. Ik zou sowieso de fokker informeren en eventuele nestgenootjes waarschuwen voorzichtig te zijn met potentiele triggers.

 

Als je interesse hebt, ik heb veel van mijn ervaringen vastgelegd in topics hier op HP. Als je er doorheen gaat zal je ook zien dat ik veel dingen ook al doende verder achter ben gekomen. De informatie is wijd verbreid maar nergens zijn echt hele goede sites vind ik. Een site die wel aardig is, is van de toller vereniging:

 

http://www.tollertales.nl/gezondheid/srma-am-aseptische-meneningitis

 

Mijn eigen topics:

Pre-diagnose topic

De eerste dagen/weken na diagnose

Terugval (door te snel afbouwen)

Tussentijdse update

De terugval na een jaar medicatie vrij te zijn geweest

 

Ik hoop dat Joy minder last heeft van de bijwerkingen van de prednison dan Luan. 

 

Ik wil je heel veel sterkte wensen met deze ziekte, zeker in combinatie met de ED, het geluk staat echt niet aan Joy haar kant. Als je nog vragen hebt kun je ze altijd stellen. Ik heb inmiddels ook redelijk wat contact gehad met andere baasjes van honden met dezelfde diagnose en veel research gedaan.

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het is natuurlijk bagger dat Luan en Joy dit hebben... al kan ik me voorstellen dat het voor Susan wel prettig is dat ze jou heeft om wat ervaringen van te horen en met elkaar uit te wisselen. Ik blijf jullie beiden volgen.

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Ach wat sneu, sterkte hoor. Hoop dat ze zich gauw wat beter voelt. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Zo inmiddels achter mijn laptop geinstalleerd. Fijn dat de medicatie zo aanslaat, dat bevestigd de diagnose nog een keer. Heel fijn, ook heel herkenbaar dat ze meteen zo opknapt.
 
Welke dosering krijgt ze nu? Luan kreeg als startdosering 4mg per kg, voor hem was dit 80mg. De eerste dag leefde hij enorm op, maar daarna merkte je dat hij de zware dosering toch wel ging inwerken m.b.t. de bijwerkingen. Hij sliep heel veel, moest heel erg veel plassen en dronk daardoor ook veel, had enorme honger en 0 energie. We zijn hem 6 keer per dag gaan uitlaten, alleen beneden naar het plasveldje en hebben ook 's nachts de wekker moeten zetten. Tegen de tijd dat we heen en weer waren gelopen was hij kapot. Ook zijn we naar 2x per dag voeren gegaan waar we eerst 1x per dag voerden. Ook zijn we magerder gaan voeren, vaker groente erbij zodat hij toch een voller gevol had zonder extra calorieen. Ook hebben we zijn eten op een verhoging gezet en zijn we elke wandeling met een tuigje gaan lopen om zijn nek te ontlasten.
 
De eerste keer zijn we na drie dagen omlaag gegaan naar 2MG per KG (40mg), de tweede keer na 5 dagen. Daarna twee weken op die dosering, dan weer door de helft en dat weer twee weken. De lagere doseringen starten daarna blijven we langer op staan. Het effect van het op en afbouwen van de prednison zie je niet meteen. Bij Luan zien we altijd na een dag of drie dat we medicatie afgebouwd hebben en leeft hij weer wat meer op.
 
Ik zou de school echt nog even laten, de prednison is zo'n aanslag op lichaam en geest. Met Luan zijn we pas voorzichtig activiteiten op gaan bouwen toen hij op 1MG per KG stond, toen waren we dus 4,5 week na starten van medicatie. 
 
Ik weet niet hoeveel de arts je verteld heeft maar waarschijnlijk is AM immuun-gemedieerd. Het is niet een ziekte die overgaat. Joy zal het altijd bij zich dragen en het kan altijd weer de kop opsteken. Wel is het zo dat het samenhangt met slechte weerstand, veel honden hebben na de leeftijd van 2 jaar geen aanvallen meer. Het blijft wel belangrijk triggers zoveel mogelijk te vermijden. Luan wordt niet meer geent, hij krijgt geen ontwormingen en  teken/vlooien middelen meer en medicatie gaat alleen in overleg met zijn behandelend arts. Stress (zowel positief als negatief) moet heel rustig opgebouwd worden en kan ook een trigger zijn van een aanval.
 
Aangezien AM vaker voorkomt binnen bepaalde rassen speelt erfelijkheid een rol. Van Luan heeft een nestbroertje en 1 halfbroertje het ook. Er zijn helaas nog geen testen voor, binnen de tollergemeenschap wordt hier onderzoek naar gedaan waarvoor je bloed kunt opsturen, wellicht binnen de bernergemeenschap ook. Ik zou sowieso de fokker informeren en eventuele nestgenootjes waarschuwen voorzichtig te zijn met potentiele triggers.
 
Als je interesse hebt, ik heb veel van mijn ervaringen vastgelegd in topics hier op HP. Als je er doorheen gaat zal je ook zien dat ik veel dingen ook al doende verder achter ben gekomen. De informatie is wijd verbreid maar nergens zijn echt hele goede sites vind ik. Een site die wel aardig is, is van de toller vereniging:
 
http://www.tollertales.nl/gezondheid/srma-am-aseptische-meneningitis
 
Mijn eigen topics:
Pre-diagnose topic
De eerste dagen/weken na diagnose
Terugval (door te snel afbouwen)
Tussentijdse update
De terugval na een jaar medicatie vrij te zijn geweest
 
Ik hoop dat Joy minder last heeft van de bijwerkingen van de prednison dan Luan. 
 
Ik wil je heel veel sterkte wensen met deze ziekte, zeker in combinatie met de ED, het geluk staat echt niet aan Joy haar kant. Als je nog vragen hebt kun je ze altijd stellen. Ik heb inmiddels ook redelijk wat contact gehad met andere baasjes van honden met dezelfde diagnose en veel research gedaan.
  "

 Dankjewel voor je uitgebreide reactie. De da heeft dit allemaal (nog) niet zo uitgebreid vertelt. Hij wil ook echt de definitieve uitslagen afwachten. Die krijgen we maandag. Joy zit nu sinds donderdag aan de cortisone. Ik merk tot nu toe nog niks van bijwerkingen. 

 

Ze drinkt en plast niet overmatig veel, kan nog net zo goed ophouden.Ze zit vol energie en moet dit ook echt af en toe kwijt. Ze speelt, rent, kwispelt en is nog net zo lomp bezig als voorheen. Ze slaapt tussendoor wel meer, maar niet echt super veel meer.

 

Joy krijgt anderhalf tabletje per dag. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoeveel dat is. Achter op de verpakking staat 20 mg. Ik denk dus dat ze 30 mg per dag krijgt.. Dit is minder dan Luan. Misschien zijn de bijwerkingen daarom ook veel minder? Onze da zei dat het kan terugkomen, maar dit vaak toch niet gebeurd als ze het eenmaal gehad heeft. Zo heb ik het tenminste begrepen. Ik ga dit zeker nog navragen.

 

Ik vind het zo moeilijk om haar school en hydro te blijven ontnemen. School is haar favoriete plek. Ze kent er iedereen en doet het ook zo goed. Omdat ik zo weinig bijwerkingen zie vind ik het lastig dit haar te blijven ontnemen.

 

Ik denk dat ik woensdag ga en dan kijk ik even hoe het gaat. Als het teveel wordt kan ik altijd nog gaan. Dan laat ik haar donderdag wat meer rusten. 

 

Ik ga je topics zeker doorlezen! Ik vind het echt heel fijn dat je de tijd en moeite hebt genomen om zo uitgebreid te reageren. Altijd fijn om van andere die het al hebben meegemaakt te horen wat ik nog kan/moet verwachten en wat ik kan doen. Echt dankjewel!!

 

Joy is inderdaad een pechvogel, maar ontzettend dapper. Ik zal er alles aan doen om haar weerstand hoog te houden. Weet niet of je een hond vitamine of zo kan geven?? Om hierbij te helpen? Maar we gaan alles doen om herhaling te voorkomen.

 

Haar weerstand was ook wel laag met die stomme ED. Veel en lang binnen moeten zitten.. 

 

We moeten de cirkel doorbreken, daarom wil ik haar nu niet weer te lang binnen in rust hebben. Zonder te veel te vragen natuurlijk wel. Blijven ontzettende moeilijke keuzes. Zou soms zo graag willen dat ze kon praten..

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

"  Dankjewel voor je uitgebreide reactie. De da heeft dit allemaal (nog) niet zo uitgebreid vertelt. Hij wil ook echt de definitieve uitslagen afwachten. Die krijgen we maandag. Joy zit nu sinds donderdag aan de cortisone. Ik merk tot nu toe nog niks van bijwerkingen. 
 
Ze drinkt en plast niet overmatig veel, kan nog net zo goed ophouden.Ze zit vol energie en moet dit ook echt af en toe kwijt. Ze speelt, rent, kwispelt en is nog net zo lomp bezig als voorheen. Ze slaapt tussendoor wel meer, maar niet echt super veel meer.
 
Joy krijgt anderhalf tabletje per dag. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoeveel dat is. Achter op de verpakking staat 20 mg. Ik denk dus dat ze 30 mg per dag krijgt.. Dit is minder dan Luan. Misschien zijn de bijwerkingen daarom ook veel minder? Onze da zei dat het kan terugkomen, maar dit vaak toch niet gebeurd als ze het eenmaal gehad heeft. Zo heb ik het tenminste begrepen. Ik ga dit zeker nog navragen.
 
Ik vind het zo moeilijk om haar school en hydro te blijven ontnemen. School is haar favoriete plek. Ze kent er iedereen en doet het ook zo goed. Omdat ik zo weinig bijwerkingen zie vind ik het lastig dit haar te blijven ontnemen.
 
Ik denk dat ik woensdag ga en dan kijk ik even hoe het gaat. Als het teveel wordt kan ik altijd nog gaan. Dan laat ik haar donderdag wat meer rusten. 
 
Ik ga je topics zeker doorlezen! Ik vind het echt heel fijn dat je de tijd en moeite hebt genomen om zo uitgebreid te reageren. Altijd fijn om van andere die het al hebben meegemaakt te horen wat ik nog kan/moet verwachten en wat ik kan doen. Echt dankjewel!!
 
Joy is inderdaad een pechvogel, maar ontzettend dapper. Ik zal er alles aan doen om haar weerstand hoog te houden. Weet niet of je een hond vitamine of zo kan geven?? Om hierbij te helpen? Maar we gaan alles doen om herhaling te voorkomen.
 
Haar weerstand was ook wel laag met die stomme ED. Veel en lang binnen moeten zitten.. 
 
We moeten de cirkel doorbreken, daarom wil ik haar nu niet weer te lang binnen in rust hebben. Zonder te veel te vragen natuurlijk wel. Blijven ontzettende moeilijke keuzes. Zou soms zo graag willen dat ze kon praten.. "

 

Lastig hè?  Je kunt zelf het beste de keuze voor je hond maken,  jij kent haar het beste. Ik zou wel eerder voor fysieke activiteit kiezen dan voor zware mentale activiteit. 

 

Ik schrik een beetje van de lage dosering die ze krijgt.  Hoeveel weegt Joy? Ik hoop dat ze hiermee onder controle komt.  Ik moet eerlijk zeggen dat ik de schema's bij berners niet ken,  zal ze eens na zoeken,  wellicht zijn ze anders. 

 

Veel succes met de uitslag maandag! 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Joy weegt 30 kilo. Dus dat is inderdaad veel lager als Luan in het begin. Weet niet of het komt omdat de uitslagen er nog niet zijn.. Ze doet het er wel heel goed op.. Ik ga het maandag even vragen. Ik print jouw reactie even uit en neem die gewoon mee. 

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne 3 doggies

honden foto van Luan en Lenne

Luan weegt 20 kg. Joy zit nu dus op 1 mg per kg. Bij die dosering ging het qua bijwerkingen ook een stuk beter met luan.  1 mg per kg is een standaard dosering van prednison voor veel indicaties, maar wat laag voor deze indicatie. De link van de website van tollertales is een goede om aan je DA voor te leggen, die is geschreven door en voor dierenartsen. 

 

Net even gegoogled, was nieuwsgierig maar kwam ik de hogere dosering en bij berners tegen. 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ze had toch ook een spuit gehad bij de da?

Ik begrijp altijd dat die een poosje doorwerken?

Het is maar een idee hoor of dat misschien de reden is dat de dosering (nog) vrij laag is.

Wel fijn dat ze zoveel fitter toont

 

@kelly en luan

Wat hebben jullie toch ook al eer hele reis achter de rug

Ik hoop dat de terugval bij luan deze zomer de laatste is geweest

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Ze had toch ook een spuit gehad bij de da?
Ik begrijp altijd dat die een poosje doorwerken?
Het is maar een idee hoor of dat misschien de reden is dat de dosering (nog) vrij laag is.
Wel fijn dat ze zoveel fitter toont
 
@kelly en luan
Wat hebben jullie toch ook al eer hele reis achter de rug
Ik hoop dat de terugval bij luan deze zomer de laatste is geweest "

 Ja ze heeft toen inderdaad bij de da meteen een spuit gehad met een eerste dosis. Ze zeiden dat dit sneller zou inwerken dan een pil. Ik weet alleen niet hoeveel er ingespoten is en of dit nog werkt?

 

Vannacht heeft ze wel even gejankt. Ben opgestaan heb er even bij gelegen. Het was 1 jank. Weet niet precies waarom. Vanmorgen heeft ze fijn gespeeld en heerlijk geknuffeld en lijkt alles weer goed.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Opschrijven, bij houden zodat je zeker weet dat je geen informatie vergeet door te geven aan de dierenarts.

 

Jank kan zijn dat ze last heeft gehad, kan ook zijn dat ze vervelend heeft gedroomd je weet t niet maar als je hond niet in orde is zijn het wel extra signalen vind ik.

 

Arme Joy en jij ook, Tis zo bagger zo te klungelen met je hond, je gunt het ze zo om gewoon lekker vrij te zijn, vrij te rennen en te spelen, gek te doen, energie kwijt te kunnen e.d. zich goed te voelen. 

 

 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Voor de verschillende corticosteroiden lopen de doseringen enorm uiteen. Dus daarover discusseren heeft alleen zin als je weet wie wat precies krijgt.

Ook kan de lage dosering te maken hebben met dat het nog niet zeker is wat de oorzaak is. Hoewel minder waarschijnlijk komt infectieuze meningitis ook bij honden voor. En misschien is het geen meningitis maar is er een andere oorzaak voor hoge druk van de CSF. 

Verder zou ik toch wel rustig aan doen. 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Oef, fijn om te lezen dat de DA gevonden heeft wat het is en dat je lieve schat zichzelf nu een stuk beter voelt.

Ze is inderdaad een vechter.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Opschrijven, bij houden zodat je zeker weet dat je geen informatie vergeet door te geven aan de dierenarts.
 
Jank kan zijn dat ze last heeft gehad, kan ook zijn dat ze vervelend heeft gedroomd je weet t niet maar als je hond niet in orde is zijn het wel extra signalen vind ik.
 
Arme Joy en jij ook, Tis zo bagger zo te klungelen met je hond, je gunt het ze zo om gewoon lekker vrij te zijn, vrij te rennen en te spelen, gek te doen, energie kwijt te kunnen e.d. zich goed te voelen. 
 
 
  "

 Ik ga het zeker bijhouden. 

 

Dat gun je ze inderdaad zo erg.. Zul jij nu ook wel eens hebben met Sadi, die nu toch ook rustig moet blijven..

Ik weet dat ik het zo niet mag voelen, maar het voelt soms of ik haar tekort doe. Omdat ze dat allemaal al zo lang niet mag/kan. Al weet ik heel goed dat dat voor haar eigen bestwil is. Toch steekt het soms.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Voor de verschillende corticosteroiden lopen de doseringen enorm uiteen. Dus daarover discusseren heeft alleen zin als je weet wie wat precies krijgt.
Ook kan de lage dosering te maken hebben met dat het nog niet zeker is wat de oorzaak is. Hoewel minder waarschijnlijk komt infectieuze meningitis ook bij honden voor. En misschien is het geen meningitis maar is er een andere oorzaak voor hoge druk van de CSF. 
Verder zou ik toch wel rustig aan doen.  "

 Ja, ik zal het maandag allemaal nog eens goed navragen. Dan is ook de uitslag er. Hij zal wel weten wat ze moet krijgen. Ik heb veel vertrouwen in hem als da.

 

Ik hou haar wel wat rustiger, maar wil toch wel weer beginnen te wandelen (kleine stukjes) en volgende week haar bezigheden weer rustig oppakken. Als ze heel moe is of het gaat niet goed op school, verlaat ik het veld gewoon. Dan gaan we naar huis. Hetzelfde voor de hydro. Maar ze geeft zelf aan dat ze toch wel wat meer wil doen en volgens de da mocht ik naar haar luisteren en op haar tempo alles oppakken. 

 

Voor de zekerheid vraag ik dit maandag ook nog even na. 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

" Oef, fijn om te lezen dat de DA gevonden heeft wat het is en dat je lieve schat zichzelf nu een stuk beter voelt.
Ze is inderdaad een vechter. "

 Ik ben ook heeeel blij met hoe ze nu al weer is. Donderdag leek het echt alsof er niets meer te doen was. Zo levenloos zag ze eruit. 

 

Uitslag is nog niet 100% zeker, maar ik denk niet dat er iets anders uitkomt. De da denkt dit zelf ook niet. Alles wijst erop dat het menigitis is.

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^