Een update over de gezondheid van Luan :)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik besef dat ik al een tijdje niet zoveel meer heb geschreven over Luan's gezondheid dus misschien vragen jullie je wel af hoe het met hem gaat. Zoals jullie misschien wel lezen in mijn andere posts gaat het op dit moment heel goed met Luan en geniet ik volop van mijn lieve, knappe, enthousiaste, ondeugende rode monster  

Hij is nu bijna 13 maanden en inmiddels is het al bijna 4 maanden geleden dat hij een AM aanval kreeg. Na zijn terugval eind maart is het eigenlijk alleen maar goed gegaan. We zitten nu inmiddels drie weken stabiel op 5 mg prednoral per dag. We gaan nog een weekje door en dan gaan we proberen verder af te bouwen naar om de andere dag 5 mg. Dat houden we nog minimaal een maand aan en dan kijken hoe het er dan voor staat en wat ons gevoel is. We willen absoluut proberen te voorkomen dat hij weer een terugval krijgt.

Ik kreeg rond Luan's verjaardag een oproepje van de DA voor zijn jaarlijkse vaccinaties. Ik heb de internist gevraagd om met mij te overleggen. Hij belde me vanmiddag. Gelukkig was hij het met me eens dat het kwaad van de entingen een groter risico is dan niet enten. Hij heeft nobivac gehad en eigenlijk zou die na een jaar een volledige cocktail moeten hebben om hem drie jaar te beschermen maar hij gaf aan dat eigenlijk alleen de ziekte van Weil en parainfluenza echt uitgewerkt zouden kunnen zijn. De internist gaf aan dat zolang Luan op prednoral staat we niet enten, eerst moet hij minimaal een maand medicatie vrij zijn. Ik sta er nog wat terughoudender in, ik zou eigenlijk pas weer willen enten op het moment dat de risico leeftijd voorbij is. Ik wil me tzt eens in gaan lezen in titerbepalingen en kijken of dat dat bij onze eigen DA ook mogelijk is. Met betrekking tot de ziekte van Weil, de internist gaf aan zolang we stilstaand water vermijden waar geen ratten in plassen het geen enkel probleem is om niet te enten. Helaas betekend dat voor Luan niet meer in de modderige weiland slootjes duiken waar hij zo gek op is maar daar probeerde ik hem sowieso uit te houden. 

Ontwormen, wat waarschijnlijk de eerste AM aanval getriggered heeft, doe ik ook niet meer tenzij het echt nodig is. Ik heb een ontlastingstest setje besteld via internet. If it ain't broke, don't fix it. Wat we doen als hij wel een keertje wormen heeft zien we dan wel weer...

Ik heb ook meteen de verzekering gebeld want in de voorwaarden staat dat de verzekering alleen dekt als je goed voor je hond zorgt, wat ook betekend vaccineren en preventief ontwormen. Als de internist op Luan's patientkaartje zet dat het beter voor zijn gezondheid is om niet te vaccineren en te ontwormen zal het geen problemen geven.

Ik ben heel benieuwd hoe het gaat als we de medicatie verder af gaan bouwen, zou hij nog meer energie krijgen? Wat voor hondje zal er naar boven komen als we uiteindelijk helemaal stoppen met de medicatie? Hij was 9 maanden toen hij de aanval kreeg, dus we hebben hem nooit medicatievrij meegemaakt sinds die tijd en hij is natuurlijk wel een stukje ouder geworden in die tijd.

1 ding weet ik wel, ik ben helemaal verliefd geworden op dit ras, nog meer dan ik al was voordat we besloten er een in huis te nemen. Ik ben overdag niet veel thuis (mijn vriend wel) maar door alles wat we samen doen hebben we zo'n band opgebouwd. Ik zou hem echt niet willen missen 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een update over de gezondheid van Luan :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hebt een goede dierenarts die met je meedenkt. drie jaar de nobivac dat is de enting . cocktail.

er zitten overal ratten, overal, maar als je een goed schoon water opzoekt wat stromend is is de kans klein op het verkrijgen van ziekte van weil..

en goed dat je een update doet, altijd fijn om te horen en te lezen dat het zo goed gaan met je bengel.

ja je zorgt goed voor je hond :-D
voorlopig kan je hond met de enting vooruit , drie jaar is de nobivac, dus voorlopig niets enten.

ontwormen, ook heel goed dat je een test eerst doet, www.wormbestrijding.nl is ook een laboratorium die test. en wormvrij, betekend mooi geen wormenkuur.

en ik hoop dat je snel kan afbouwen, zou weer super zijn als je hond medicatie vrij is. :-D

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Fijn dat Luan het zo goed doet nu!

honden page profiel Karin, Lucky*, Duke* en BuddyKarin, Lucky*, Duke* en Buddy 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Ik had inderdaad al uit je andere topics begrepen dat het goed met hem gaat. Fijn dat het hier nog even bevestigd wordt ;-) ;-)

Ook heel prettig dat je op 1 lijn zit met de internist, hoef je in ieder geval geen eindeloze discussies te voeren!

Blijf vooral lekker van Luan genieten :-)

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Fijn dat het steeds beter gaat met Luan, nu hopen dat het zo'n stijgende lijn blijft en hij medicijn vrij word! :-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

" ontwormen, ook heel goed dat je een test eerst doet, www.wormbestrijding.nl is ook een laboratorium die test. en wormvrij, betekend mooi geen wormenkuur. "

Daar heb ik inderdaad ook de test besteld Willemijn.

Bedankt voor jullie berichtjes. Het is toch echt een leerproces wat je in gaat, sowieso is Luan onze eerste hond dus alles is al nieuw. Je gaat er niet van uit dat je jonge hond zo ziek word, maar ik ben erg blij met de begeleiding vanuit de DA maar ook de ervaringen en tips die ik uit de Toller gemeenschap heb gekregen. Ben echt super blij dat internet bestaat want zonder dat zou het nog veel lastiger zijn geweest.

Ben heel benieuwd hoe het afbouwen gaat volgende week, is toch altijd wel weer een spannend moment

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Ik heb een nieuwe telefoon en ben foto's aan het overzetten van de ene naar de andere en kwam ik foto's tegen van een van de dagen dat hij opgenomen was en zit weer met tranen in mijn ogen. Ik hoop van harte hem nooit meer zo ziek mee te maken en ben intens dankbaar dat het weer zo goed met hem gaat.
Zoek de verschillen:

31-01-2013





05-05-2013

honden page profiel L VL V 3 doggies

honden foto van L V

Jee, wat een verschil tussen de zieke en gezonde Luan! Op de eerste foto's ziet hij er zo zielig uit.. Fijn dat het nu weer goed met hem gaat en wat is het een leukerd ':-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Een update over de gezondheid van Luan :)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^