Wat zoude jullie kiezen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Wat zoude jullie kiezen als je jouw hond(en) mee zou laten gaan met een uitlaatservice en waarom?;

- Een uitlaatservice die een uur met de honden in het bos wandelt. (denk aan eigen bos in de buurt bijvoorbeeld. Met honden in groepen van 6 tot 8 een uur lopen door het bos ect.)

 

- Een uitlaatservice die een uur in eigen uitlaat gebied wandelt. (denk aan eigen gekocht groot stuk omheind gebied waar alleen die uitlaatservice een uur loopt met honden in groepen van 6 tot 7 honden ect.)

 

 

 

Ben erg erg benieuwd naar de meningen. Ik werk zelf bij een hondenuitlaatservice namelijk en de meesten uitlaatserviceen lopen in het bos maar er zijn ook uitlaatserviceen die in eigen gebied lopen. Ik ben toch benieuwd naar jullie mening wat jullie zoude doen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Mijn grote vrees zou zijn dat mijn hond gaat lopen omdat hij schrikt of jaagt achter konijn. 

Dus ik zou gaan voor omheind gebied. 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht 3 doggies

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Het is bij ons niet van toepassing maar .
Aangezien ik een husky heb zou ik voor het omheind gebied gaan.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik kies voor het eigen omheinde stuk grond.
Allereerst omdat Santa behept is met een enorm jachtinstinct wat betekent dat hij echt zijn neus achterna gaat.
Ten tweede vind ik het ook voor andere bezoekers van een bos ook wel imponerend als er een flinke groep honden aankomt.
Maar dat laatste hangt wel af van het aantal.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Áls ik Max mee zou laten gaan met een uitlaatservice, dan had ik gekozen voor eigen omheind stuk.. Wat meer prikkelarm, veiliger mocht hij weg lopen, geen andere wandelaars die je tegen komt.... :-)

 

 

Maar ik geef Max niet mee aan een uitlaatservice :-P, doe het liever zelf :-P

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik zou kiezen voor het bos, heerlijk! Maar ik heb dan ook een hond die nooit weg zou lopen bij de wandelaar (zou ze gaan zou het met onze instructrice zijn, is ze gek op)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik kies voor het omheinde stuk! Perdie zou ik nooit meegeven met een uitlaatservice, maar Orga mogelijks wel en die kan niet los 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik zou ook kiezen voor het gebied met het omheinde stuk grond. 

 

Het is bij mij niet echt van toepassing ,want ten eerste heeft Kelly geen uitlaatservice nodig, aangezien er bij ons altijd wel iemand thuis is. En ten tweede loopt ze nooit weg, maar ik zou het wel veiliger vinden als het omheind is. Vooral omdat ik er zelf dan niet bij ben 

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Dank voor de geweldige antwoorden al!

 

Ondanks ik zelf bij een uitlaatservice werk, zal ik ook nooit mijn hond mee geven aan een uitlaatservice. Doe het inderdaad liever zelf. Gelukkig kan Senna altijd mee! Maar waar ik me aan me werk in stoor is inderdaad de drukte van andere bos gebruikers (fietsers, joggers, wandelaars, paarden ect.) en ik merk dat die juist aan ons storen. En dat kan ik echt begrijpen. Daarnaast hoor je wel eens dat er een hond zoek is van een uitlaatservice. Eerlijk? over kwam het mij vanmiddag gelukkig snel terug en goed afgelopen. Maar hierdoor kwam die vraag toch boven. En dit is een hond die eigenlijk noooit wegloopt..

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow zou ook niet meegaan met een uitlaatservice (niet nodig ook, ik werk maar halve dagen), maar dan zou ik voor het omheinde gebied kiezen, waar alleen die groep loopt.

Zij kan ook al niet los, dus ook dat is al een reden om het niet te doen.

 

Ik loop vaak in een bos hier vlakbij, daar geld aanlijnplicht. Maar ik kom helaas regelmatig losse honden tegen. Vaak baasje met 1 hond of 2, maar ook een keer 3 grote honden die zo de hoek omkwamen. Gelukkig hoorde ik al stemmen om de hoek, dus ik hield Mellow bij.

Uiteindelijk bleek het een groep van 6 honden te zijn, waarvan de eerste 3 nou niet echt sociaal te noemen waren (denk aan grommen en opgetrokken lip...)

De bijbehorende mensen liepen 50 meter verder...

Aan het eind van het rondje kwam ik ze weer tegen, zag ze in de verre verte al lopen, dus toen ben ik een zijpad ingeslagen tot ze weg waren.

 

Ik ben dus sowieso geen fan van grote groepen honden en ook dát is voor mij reden om haar gewoon lekker zelf uit te laten.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Wat ik ook belangrijk vind is dat je met een omheind gebied honden kan matchen en de honden leren elkaar dan kennen. Bij het bos kan je altijd vreemde honden tegenkomen en dat kan wel eens fout gaan dan 

honden page profiel SproetSproet 3 doggies

honden foto van Sproet

Mocht ik mijn hond met een uitlaatservice meegeven (wat ik niet snel zou doen, maar dat terzijde) zou ik kiezen voor een bos. Mijn hond vind niets leuker dan nieuwe omgevingen ontdekken en aan elke keer hetzelfde terrein zou hij niet veel aan vinden denk ik.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Wat ik ook belangrijk vind is dat je met een omheind gebied honden kan matchen en de honden leren elkaar dan kennen. Bij het bos kan je altijd vreemde honden tegenkomen en dat kan wel eens fout gaan dan  "

 

Klopt ja. Dat het soms fout kan gaan buiten de roedel dat heb ik helaas al eens mee gemaakt. Ook dat heb je dan inderdaad niet.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Als ik moest kiezen ging ik voor de 2de optie alhoewel mijn eerste keus gewoon een aangelijnde privé wandeling in eigen gebied zou zijn met mijn beide honden, zou ik echt op de uitlaat dienst aangewezen zijn.

 

Met name door 2 nare aanvaringen met een HUS met allesbehalve capabel personeel wiens EHBO doos  uit China moest komen en waar alleen maar wat gaasjes in bleken te zitten, komen wij amper nog in dat losloopgebied wat ze zich zo'n beetje toegeëigend hebben.

 

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Moet nog heel wat gebeuren voordat ik mijn honden met een uitlaat service mee zou geven, maar als het dan echt niet anders kon, dan in eigen gebied, honden aangelijnd en 1 hond per persoon..

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik zou ook kiezen voor het omheinde stuk grond.

Niet omdat ik mijn honden niet vertrouw dat ze weglopen, ze blijven altijd bij me in de buurt.

Maar juist omdat ik er zelf niet bij ben, de angst dat de uitlaatservice ze uit het oog verliest, dat ze paarden tegen komen en de honden dan niet aanlijnen etc.

Ik weet precies bij mijn honden welke momenten ik ze even moet aanlijnen.

 

 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Ps... ik vind het eigenlijk ook niet kunnen.. die uitlaat service die naar een openbaar gebied gaat.. met zo'n hele groep honden, die ze vaak niet allemaal onder controle hebben, en dan allemaal op vreemde honden afstuiven.. is nogal wat als je daar als hond loopt en er komt opeens een hele roedel van 8 honden op je af gerend.. nee.. wat mij betreft mag dat lekker op prive terrein. Gelukkig zijn er ook steeds meer bossen waar regels ijn met hoeveel honden je per persoon mag lopen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zelf zou ik mijn hond nimmer mee geven aan een uitlaatsirvice , ik laat mijn hond het liefst zelf uit. ook zelfs niet door anderen personen.

vroeger heel vaak mee gelopen met een uitlaatdienst, vind het verschrikkelijk hoe dat toegaat, veel honden, vaak te veel, een of twee toezichthouders die amper de groep aankan, ze stuiven met zijn allen op andere honden af. nee ik vind het niets, uitlaatdiensten, okee, maar hou de hond aan de lijn, en ga met meerderen begeleiders met de honden mee.

vaak zijn het de zelfde honden die mee gaan, ze vormen op den duur een roedel, zijn ze los en komen andere honden tegen, dan hoppa met zijn alleen erop af. nee voor mij hoeven deze uitlaatdiensten in het geheel niet.

wel ben ik voor, een op een of hooguit twee honden .

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

- Een uitlaatservice die een uur in eigen uitlaat gebied wandelt. (denk aan eigen gekocht groot stuk omheind gebied waar alleen die uitlaatservice een uur loopt met honden in groepen van 6 tot 7 honden ect.)

 

mijn grootste angst is dat mijn hond weg loopt bij zo'n uitlaatservice door de drukte en prikkels.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Bedankt weer voor de reacties! Ben het eens met de meesten (of eigenlijk iedereen dus haha) ik werk er zelf, maar loop tegen veel dingen aan zoals jullie hierboven noemen. Ik kan de honden gelukkig wel in het gereel houden, maar toch..

 

Zelf zou ik Senna ook nooit mee geven met een uitlaatservice. Omdat ik ook zie wat er bij andere uitlaatserviceen gebeurd.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb zelf 1 schooljaar een hond uitgelaten van iemand anders. Gewoon via Marktplaats. Eerst 2 keer in de week, later 3 keer in de week. Gewoon rond lunchtijd een rondje door de wijk, onderweg en thuis even spelen en dan ging ik weer weg.

Gewoon aangelijnd en dus maar 1 hond.

 

En ondanks dat ik dat een jaar heb gedaan zou ik mijn eigen hond niet zomaar aan een ander meegeven. Denk wel dat het heel erg meespeelt dat ze toch geen standaard hond is. En ik weet (meestal) wel aardig goed hoe ze gaat reageren en hoe ik moet handelen bij bocht, fietser, hond.

Daarom ging ik het eerste jaar ook elke dag in mijn lunchpauze naar huis, terwijl ze toen nog niet zo ingewikkeld was. Ik vertrouw gewoon niet snel anderen met mijn dier 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" - Een uitlaatservice die een uur in eigen uitlaat gebied wandelt. (denk aan eigen gekocht groot stuk omheind gebied waar alleen die uitlaatservice een uur loopt met honden in groepen van 6 tot 7 honden ect.)

 

mijn grootste angst is dat mijn hond weg loopt bij zo'n uitlaatservice door de drukte en prikkels. "

 



dan moet je toch wel heel erg rijk zijn om een groot terrein te kunnen kopen en af te bakenen, voor wie is dit weggelegd ?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Een Kooiker bij ons op de cursus is ooit door een flinke groep honden, rond de 10, in het bos belaagd. Was van een uitlaatservice. Alsof ze haar als prooi zagen of zo.

Hondje is ruim 2 uur weggeweest, en toen de baas het zoeken opgaf en terugliep naar de auto zat ze daar keurig te wachten.

Ik heb er geen verstand van, onze trainster had ook van die grote groepen, ik vind het niks.

Wat je hier in de buurt wel hebt, een opvang met een enorm stuk grond, water erbij. Aan huis bij iemand. Heb de website weleens bekeken, en dat lijkt me echt geweldig voor honden.

Hij hanteert ook een maximum aantal honden, ik geloof 7 stuks.

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Doe mij het eigen gebied maar. Ik wil dat de uitlaatservice mijn hond eerst goed leert kennen voordat hij mee gaat in een grote groep honden. Een bos is dan nog lastiger, aangezien daar nog meer vreemde honden wandelen. Stel dat de uitlaathonden een roedeltje gaan vormen, dan zijn die vremde honden helemaal nergens meer.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Omheind gebied.

vroeger maakte ik wel gebruik van een pension, die matchte de honden. Mijn hond kwam toen bij een pup. Beter gezegd, mijn hond was zo moederlijk dta ze na een paar dagen de pup bij haar zetten. Vond mijn hond fijn en de pup helemaal. Het uitlaten gebeurde ook door te kijken wat past bij elkaar. Lekker los en spelen maar. 

Met z'n allen aan een lijn door het bos? Nee, das niks, hoor!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ook ik ga voor het omheinde gebied, maar vooral omdat mijn honden niet los kunnen vanwege hun jachtinstinct. Als ik een hond had die wat dat betreft heel makkelijk was zou ik het bos misschien leuker vinden voor 'm, maar.. veiligheid boven alles. Het zal niet de eerste keer zijn dat een hond bij een uitlaatservice er tussenuit piept.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Hier is per gemeente/regio vastgelegd hoeveel honden er door 1 persoon uitgelaten mogen worden. En het wordt langzamerhand steeds strakker getrokken al wordt het lang niet altijd nageleefd en gecontroleerd. Je hebt ook losloopgebieden waar bij de verscheidene toegangswegen bordjes op hangen met het max. Aantal toegestane honden per persoon. Wat betreft de verplichte verzekering die een HUS af moet sluiten is de limiet meestal 6 en soms 4 met uitzonderingen uiteraard.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

"  

dan moet je toch wel heel erg rijk zijn om een groot terrein te kunnen kopen en af te bakenen, voor wie is dit weggelegd ? "

 ik bedoel ook geen heel bos, maar een half voetbalveld waar ze even een uurtje lekker rond kunnen rennen. Je kunt zo n locatie ook huren met meerdere uitlaatservices.

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik ga zeker voor het omheind gebied! Mijn honden lopen echt niet weg en vooral niet als ze met een grote groep andere honden lopen. Maar ik vertrouw mijn honden niet zo snel toe aan een ander omdat ik dan bang ben dat Bo schrikt en wegrent, of Pip aangereden word door een fietser.

 

Bij een omheind gebied zou die angst helemaal weg zijn. Het is dan een soort hondenspeelplaats waar ze lekker kunnen rennen en spelen zonder fietsers, vissers, scooters, wegen etc etc 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Bij groepen groter dan 3 zou ik hoe dan ook afhaken als er maar 1 begeleider is, ik heb daar totaal geen vertrouwen in of het nu in het bos is of op een eigen veld. Stel er gebeurt perongeluk ongeluk iets en al die honden klappen op elkaar, wie gaat dan in hemelsnaam die stapel honden uit elkaar sleuren? 

 

Maar als ik zou moeten kiezen, dan een omheind veld. Ginny mag graag jagen en drijven, dus er zijn maar weinig gebieden geschikt voor haar wanneer er geen volle aandacht voor haar is. Spot je het optijd, dan is ze 9 van de 10x te sturen, maar dat zie ik in een grote groep ook niet gebeuren  dus dan een hek erom, graag 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: honden en scootmobiel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^