hond likt voorpoot helemaal open.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

greet van hoeydonck (Gast)

onze "oude" hond (leonberger van 12j!) likt sinds gisteren aan de bovenkant haar voorpoot (en tussen de teentjes). deze morgend mankte ze hier al op maar aangezien zij vaker mankt van de ouderdom mits haar gewrichten serieus versleten zijn hebben we hier niet direct verder achter gezocht en haar de pijnstiller die ze voorgeschreven gekregen heeft van onze DA gegeven deze mochten we geven als ze eens wat meer "last" had nu bleek het niet te beteren dus ben ik eens goed gaan kijken en dus tot de conclusie gekomen dat haar poot al helemaal tot rauw vlees heft gelikt. de reden dat ze dit doet is omdat mijn ouders op vakantie vertrokken zijn met de auto normaal mag ze bijna altijd mee maar omdat ze zo een lange rijs in de auto niet meer aan kon moest ze nu thuis blijven bij mij. ze gedraagt zich duidelijk vreemd zonderd zich af en heeft een ontzettend ongelukkige uitstraling.. ik vermoed dus dat ze mijn ouders (waar ze erg aan hangt) mist en dit daarom doet. vroeger reageerde ze zich af door dingen stuk te maken of putten te graven in de tuin maar aangezien ze dit niet meer kan lijkt dit me haar "nieuwe tik"… ik heb haar nu een sok aan gedaan aan die poot die laat ze tot hier toe al een paar uur aan.. maar nu zag ik ze net likken aan haar andere poot.. aangezien het al een open wonde is durf ik er ook niet zo maar een "vieze crème" op doen om haar te doen stoppen… nu weet ik dus niet goed wat ik nog kan doen om haar te helpen maar ik moet wel een oplossing hebben aangezien mijn ouders nog 2 weken weg zijn als ze heel die tijd doorgaat met dit gedrag vrees ik dat dat serieuze problemen zal geven.ik vind het ook zo zielig en probeer haar dan ook extra aandacht te geven.. ook wil ik niet kwaad op haar worden of het gedrag echt "afstraffen" want ze voelt zich nu al duidelijk niet goed in haar vel en ik vrees dat er op ingaan het gedrag enkel zal verergeren… Hopelijk weten jullie raad of een nog te proberen oplossing? Groetjes

honden page profiel MarijkeMarijke

Dit is al een serieus probleem: als er infectie bij komt ben je nog veel verder van huis!

Ga zo gauw mogelijk naar de dierenarts, laat die evt. een huidmonster nemen om te kijken of het een schimmel is o.i.d. en vraag een kap of een kraag om te voorkomen dat het nog erger wordt. Als de hond nu al 2 poten open likt doet ie het misschien straks met alle 4!

Ik hoop dat je hier ook nog tips krijgt hoe je kunt voorkomen dat de hond nog meer stress krijgt.

honden page profiel brittbritt

honden foto van britt

Idd dierenarts bezoek! Dit kan een uiting van stress zijn en dat is heel lastig. De da heeft misschien wel een goede oplossing of wat tips. Succes!!

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Mijn oudste hond, vorige zondag heengegaan, had dit ook af en toe op een bepaalde leeftijd, ook al heeft het niks met leeftijd te maken. Het is inderdaad stressgerelateerd. Ik kreeg van de dierenarts indertijd een bepaalde zalf om te helen. Helaas ken ik de naam op dit moment niet meer. Ik weet enkel dat het hoofdzakelijk gebruikt werd voor runderen. Ingeval je de naam echt wil weten, kan ik morgen nog wel eens proberen de huisvuilzakken te openen en op zoek te gaan, aangezien ik deze week, na het heengaan van mijn lieverd nog oude medicatie heb gevonden, waaaronder die zalf, die ik heb weggegooid.

 

Een sok aandoen is nu dus wel degelijk een goed idee. Tijdens wandelingen kan die af, maar wanneer ze in rust is, gaat ze elk moment gebruiken om haar pootje verder aan te knagen. Dat kan tot bloedens toe gaan.

 

Zorg ervoor dat ze de sok niet afkrijgt. Ik maakte gaatjes in de sok bovenaan, zodat ik er een zacht fluwelen touw kon doorrijgen om dicht te binden. Ik hoef je zeker en vast niet te zeggen dat je aan de bloedsdoorloop moet denken en niet dichtsnoeren. Probeer een deel van de sok over het touwtje te plooien, zodat ze daar niet aan kan knabbelen, want dat gaat ze vast en zeker doen.

 

Het is niet fijn, en het vergt aandacht, maar dit is enkel wat ik je kan meegeven. Let ook op de andere pootjes. Mijn hond liep ooit met 4 sokken aan thuis. Als ze niet aan het ene pootje raken, beginnen ze aan een ander.

 

Hou ook rekening met de vloer waar ze op loopt. Sokken zijn nu eenmaal glad op vele vloeren.

 

Hou de wonden in de gaten en verzorg ze indien nodig. Wikkels kunnen  ook al eens helpen onder de sok.

 

Succes en lieve groet.

Anoniem (Gast)

inderdaad zo dacht ik er dus ook over een kraag heb ik hier nog liggen aangezien ze nog niet zo lang geleden geopereerd is.. dus die dacht ik zeker al aan te doen als ik niet thuis was zodat ze ook dan niet verder kan doen. en ik heb vandaag al met spoed naar onze dierenarts gebeld en deze zei me enkel dat ze niet meer verder mocht likken er eerst moest proberen de poot af te dekken.. en de wonde te ontsmetten zolang het er niet "ontstoken" ging uit zien kon hij niet veel doen. ik kon haar ook antidepressiva geven maar hier was onze dierenarts niet echt voor te vinden en raadde me aan om eerst te proberen haar met alternatieve dingen te laten stoppen… mits ze ook al zo oud is is medicatie onnodig toedienen niet echt slim zei ze nog… 

dus zolang ik thuis ben roep ik ze constant aan mijn zijde en probeer er heel de tijd mee bezig te zijn.. maar ja morgen moet ik ook weer een paar uurtjes werken en zal ze dus alleen zijn.. 

vandaar dat ik nu ook wat bang ben dat ze het weer erger zal maken :(

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Een kraag gaat enkel maar meer stress in de hand werken. Antidepressiva? excuseer?

Anoniem (Gast)

die antidepressiva wil ik dus ook kosten wat het kost vermeiden.. vandaar hoopte ik dat iemand hier nog een idee had om te proberen… en ja die kraag zou een noodoplossing zijn als ze anders niet stopt en zou ik dus ook enkel in uiterste nood aan doen als ze de sokjes niet aan zou laten...

 

Ik hoop gewoon dat ze er door de sokjes af zal blijven en het dan terug kan genezen… 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Oké, ik wou niet langer wachten, heb de vuilniszak doorzocht, en had vrij snel beet.

 

De zalf noemt MASTI Kel. Ik geloof niet dat het op voorschrift is, maar ben niet zeker. Plaatsen die aangeknabbeld zijn goed inmasseren, en meteen met verband goed inwikkelen (zorg dat alles goed vast zit, maar niet té vast. Daarna doe je de truc met de kous zoals ik in een eerder bericht aanraadde.)

 

Bespreek dit met je dierenarts, je hoeft niet aan te nemen wat ik zeg. Dit is enkel wat ik ooit gedaan heb en wat werkte.

 

Nogmaals succes.

greet (Gast)

Bedankt!
ik ga die zalf morgen vroeg als eerste werk in huis halen en het verzorgen hopelijk werkt het.
ik kan het beter proberen dan niks te doen he...

met wat geluk smaakt de zalf ook vies en blijft ze er dan ook weer beter af :)

 

Ik zal ook nog morgen nog eens met de DA bellen om haar mening te vragen maar ik ga er wel van uit dat ze zal zeggen dat het wel te proberen valt… 

 

nog eens bedankt voor je tip & hulp! hopelijk is onze grote schat er mee geholpen.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Aan de sokken wennen ze niet snel. De truc is om ze niet de kans te geven ze af te doen. In bepaalde gevallen moest ik een kous over een kous over verband doen. Dit in combinatie met het feit dat het niet te hard mag spannen, maar toch spannend genoeg om niet af te krijgen, zorgde voor ehm...spannende momenten. Hopelijk regent het niet al te veel meer, want die sokken worden dus nat bij het uitlaten en dan moet je alles overnieuw doen. Ik deed ze meestal weer uit en aan. Het vergt veel aandacht, ja.

 

Stresseer je ook zelf niet. Niet goed voor jou en het reeds gestresseerde dier krijgt het dan ook nog zwaarder te verduren.

 

Ik wou dat ik meer kon doen...

 

Lieve groet.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders


 
nog eens bedankt voor je tip & hulp! hopelijk is onze grote schat er mee geholpen. "

 

Verwacht niet dat ze er mee zal ophouden. Dit duurt tot de stress over is.

 

De zalf smaakt niet vies, maar zorgt ervoor dat de huid snel heelt. Ze mag niet de kans krijgen te blijven knabbelen. Eens de poot geheeld is, mag de zalf weg, maar blijft de stress, dan blijft de kous ook best aan, anders herhaalt alles zich.

 

Nu ben ik echt er vandoor...

Anoniem (Gast)

aandacht heb ik er meer dan graag voor over hoor het is zo een lieverd ik vind het op zich al vreselijk dat ze zich zo slecht voelt.. ik heb dan ook al mijn afspraken voor de komende 2 weken afgezegd waar ze niet mee naartoe kon zodat ik zo veel mogelijk bij haar kan zijn.natuurlijk kan ik niet anders dan die kleine halve dagen dat ik moet werken haar allen laten… maar ik ga nu eens rondhoren of mijn andere zus en broer niet naar hier kunnen komen zodat ze toch niet alleen is.. 

 

ze is al 12 jaar bij ons en ik zou ze ook niet meer kunnen missen die aandacht en tijd verdiend ze zeker en dat is een kleine moeite voor alle liefde die we er al van gekregen hebben :)

 

Dankjewel voor alle tips!

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Geen enkel probleem. Als we elkaar niet kunnen helpen, wat lopen we hier dan te doen.

 

Je bent een fijn mens, geef de hond maar een flinke lebber van me.

 

Welterusten voor straks.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Is de hond voor de rest in orde?

medicatie voor de gewrichten, eventuele pijn, arthrose...

 

kan dat dat speelt gezien de ouderdom.

 

beterschap!

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

Als je die zalf van Hein niet kunt krijgen dan kan je ook calendula zalf gebruiken, dit krijg je zo bij de apotheker. Het is een homeopatische zalf die je mag gebruiken bij honden, katten, paarden maar ook bij jezelf. Het zorgt ervoor dat de wond sneller heelt en dat er geen litteken komt.. 

Ik gebruik het vooral bij mijn paard, en de wond is meestal al op 2 dagen dicht.

 

Hopelijk genezen haar wonden snel en word ze minder gestrest zodat ze van haar pootjes afblijft 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Het kan misschien een grasaar zijn, die kunnen in de huid kruipen. Dit geeft pijn en onstekingen. Als je hond dit heeft, dan blijft hij op die plek likken, loopt mank. En is alleen maar bezig met die plek.
Als het stress is, dan kan je hem er wel mee op laten houden. Maar aangezien je hond er mank bij loopt en dit tot zijn vlees likt zou ik denken aan een grasaar, ik zou naar de dierenarts gaan, waarschijnlijk moet dit wel operatief verwijderd worden.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

voor de zekerheid toch even de DA bezoeken.
het kan mischien iets zijn wat jij niet ziet, maar de dierenarts wel.

 

Verder, geef de hond knaagvoer.

Een bot wat die lekker vind en lang over doet.

een gevulde kong met zijn voer.

gebruik je brokken?? doe het voer dan niet in zijn bak maar neem een goede voerbal.

binnen in huis kan die dan lekker op zijn dooie gemak de brokken uit de bal halen en is zo wel even bezig.

(daarna lekker laten slapen om bij te komen)

 

geef ook hersenwerk.

dit kan ook zeer goed voor de mindere mobiele hond.

zolang die neus het doet en zijn tanden werken..kan je veel doen.

http://www.hersenwerkvoorhonden.nl/

maar kijk ook voor veel leuke tips op youtube.

zoek daar maar eens op ''brainwork fore dogs''.

heb je gelijk een hele rits videos die je kan bekijken en uitzoeken wat bij je hond past.

 

verder heb je ook een homeoptatische zalf op basis van honing die je bij de DA kan halen.

ik ben alleen de naam kwijt.

maar wat je ook doe met de hond, laat ten alle tijden eerst even de da ernaar kijken.

mischien is het reumapijn, een grasaar of iets anders wat in de poot kan zitten.

 

mocht je echt iets op de huid willen doen zodat de hond er niet aan kan.

kan je berkenteerolie gebruiken.

100% natuurlijk voor de huid, maar het stinkt en smaakt verschrikkelijk....ook voor honden.

NIET OP DE WOND DOEN!!!!!!

maar juist op de gezonde huid.

 

kijk ook even naar de lengte van de nagels.

De nagels mogen de grond niet raken.

http://www.doggo.nl/artikelen/verzorging-van-een-hond/nagels-knippen-bij-je-hond.php

De te lange nagels kunnen een iritatie opwekken in de poten doordat ze pijn gaan doen.

Even controleren en bijknippen is zo gedaan met een goede nagelschaar.

 

ik hoop dat je hond weer snel opknapt.

greet (Gast)

ik ben ondertussen de zalf gaan halen en de geïrriteerde huid ziet er al wel wat beter uit… de sokjes helpen ook super en ze laat ze ook redelijk goed aan…

 

een grashaar dacht ik ook eerst (heeft ze al eens gehad maar dan niet in haar poot) maar als het zo iets zou zijn zou ze toch niet aan haar rechter voorpoot beginnen likken als ik de linker (die met wonde) afdek? :s.. 

 

een knaagbot geven of dergelijke is nogal moeilijk aangezien ze dit gewoon laat liggen… dit heeft ze altijd al gedaan als mijn ouders niet thuis zijn wil ze bijna niets meer eten… haar gewone voer eet ze dan wel als we zeggen dat ze het "moet" opeten maar dat is al duidelijk met lange tanden.. een koekje of beentje neemt ze zelfs niet aan… 

 

wat haar gewrichten betreft ja daar heeft ze zoizo pijn aan hiervoor krijgt ze dus al medicatie en een operatie er aan is niet mogelijk..

onze dierenarts heeft ook al duidelijk gezegd dat ze dus eigenlijk "versleten" is ze heeft ook een klein "gezwelletje" onder haar buik wat zeker goedaardig is maar ze willen haar dus ook niet meer in slaap doen aangezien er een hele grote kans is mits haar ouderdom en achteruitgaande toestand dat ze niet meer wakker word.

dat gezwel heeft ze geen last van en doet ook niet pijn dus zolang het niet hinderlijk of pijnlijk word rade ze aan om er niks aan te doen.

de gewrichten zijn foto's en zo van genomen maar ja dus ook niks meer aan te doen ze krijgt daar speciale voedingessupplementen voor en een pijnstiller als ze weer eens een slechte dag heeft(komt zelden voor hoor 1 of 2 x per maand ofzo) wandelen mogen we er nog me maar niet te ver en ook niet te lang dus haar echt aan het werk zetten is ook geen optie.. 

 

Nu komt mijn vriend 2 weken bij mij logeren en deze brengt zijn hond mee daar komt ze goed mee overeen en misschien kan die haar gedachten wat verzetten of afleiden waardoor ze ook minder of liefst niet meer gaat likken.

 

Alvast bedankt aan iedereen voor de tips! 

Hopelijk heeft ze er baat bij wij doen alleszins erg ons best om haar te helpen.. 

greet (Gast)

ah ja en ik heb ondertussen een afspraak bij de DA ik kan er morgenvroeg al terecht.

De zalf keurde ze al zeker goed en het zou zeker geen kwaad kunnen dus het proberen waard!

 

Hopelijk morgen wat beter nieuws en ik hou jullie zeker op de hoogte! 

 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Wat toen der tijd Banjer ook goed geholen heeft is ander voer.

Ik ben toen overgestapt naar Duck Lam en Rijst en dat ging er in als koek.

Hij is toen een half jaar lang weer goed opgebloeid, maar toen was hij echt op.

Had ook inderdaad pijnstillers en extra vitamine.

 

Maar bij hoge ouderdom kan ineens een allergie de kop op steken.

Daarom zou ik je Duck Lam & Rijst willen aanbevelen.

Het is duur, maar Banjer deed het er zo goed op.

 

Soms zijn de brokken gewoon niet meer voldoende als ze oud zijn.

Het is maar een tip, en uiteindelijk moet je zelf beslissen wat het beste is.

 

Maar inderdaad kan een speelkamaraar de gedachten even flink verzetten.

Zo te lezen zorg je zeer goed voor deze oude hond.

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Duck (lam&rijst)... Vind ik ook een aanrader. Ik ben daar op overgestapt sinds 4 jaar geleden, en Yamalle, die het toen best wel wat lastig leek te krijgen, is toen ook ferm veranderd in positieve zin.

greet (Gast)

 dat is nog niet zo een slecht idee! we zijn de laaste tijd ook zo wat aan het zoeken naar andere (beter) voeding en hebben wel al eens wat uitgetest maar deze hebben we nog niet geprobeerd.. 

 

van haar vorige voeding (die te zwaar bleek te zijn) gaf ze soms over :( dus dan zullen we die ook eens in huis halen.. op hoop van zegen dat ze het er ook goed mee doet… 

 

bedankt trouwens,we doen ons uiterste best om haar goed te verzorgen! als je een hond in huis haalt moet je daar veel voor over hebben tot op het "einde" ze verdienen dat voor alle mooie & liefdevolle jaren die je er van krijgt  :)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Greet, als je hond al medicatie krijgt en hij likt aan een andere poot als je die met wond afdekt.....ik vind dit heel herkenbaar.

 

Mijn oude Dober deed dit op een gegeven moment ook, een soort 'plaatsvervangend likken'

ze hebben dan ergens onbestemd last (had artrose), maar kunnen het niet lokaliseren. dan likken ze op een bepaalde plek.....keer op keer.

Zou de medicatie omhoog moeten?

 

weet dat je er goed voor zorgt, wens je nog vele mooie jaren met elkaar.

 

en....beterschap

 

honden page profiel joos moniquejoos monique

denk dat deze tik eerder een allergie of een schimmelinfectie is. allergie: poten spoelen met azijnwater kan helpen geen sok aandoen afsluiten is ook niet goed probeer haar af te leiden zodat ze haar poten even "vergeet" of doe haar een kap om zodat ze niet meer bij haar poten bij kan. verder medicatie aan dierenarts vragen of beter allergietest laten doen.. soms van voer veranderen, zonder granen... schimmelinfectie kan je ook behandelen met middel om te spoelen. best even naar dierenarts gaan om zeker te zijn.

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Onze lieve oude hond Sara heeft precies hetzelfde gehad. Sochtends toen we beneden kwamen was er al bijna een gat in haar poot :'(
Waarschijnlijk had dit te maken met de pijn die ze had. Kort daarna is ze overleden, we missen haar nog iedere dag. En wat een vreselijk gezicht he? Heel veel sterkte

nadine (Gast)

mijn hond heft ook een allergie is allergisch aan vlees eiwitten, ik geef nu elke dag verse paling dat ik kook met de groenten erbij een aardappelen af en toe eens rijst of spaghetti,maar elke dag krijgt ze haar paling nu, ik heb gemerkt dat haar poten zijn verbetert ze had een staphylococus intermedium bacterie dat is een schimmel die zich vast zet op hun pels van d e hond ze likken aan hun vacht en zo komt die bacterie in hun bloed banen terrecht meestal krijgend e oudere honden zoiets omdat hun immum systeem niet meer zo optimaal zijn, er werd rontgen foto's genomen van haar longen en hart wat bleek er aand e hand te zijn dat haar hartje 2 maal vergroot was of bij een andere hond, ze neemt nu elke dag hartpilletjes en plaspilletjes om het vocht uit haar longen af te drijven,tegenwoordig spuwt ze enorm veel slijm op en veel hoesten dit heeft allemaal te maken met deze rot bacterie die ze heeft opgedaan

greet (Gast)

hey allemaal, aller eerst sorry dat ik nu pas antwoord m'n laptop was op het werk blijven liggen… 

 

We zijn dus maandag naar de DA geweest en die heeft ons het volgende gezegd:

 

Het kan een allergische reactie zijn (waarschijnlijk inderdaad op haar eten) daar heeft ze nu dus een anti allergisch middel tegen gekregen en we moesten ook meteen weer van voeding veranderen.in combinatie met dan die medicatie zou het een aantal dagen laten veel beter moeten zijn.

 

maar het kon dus ook wel degelijk stres zijn. onze hond heeft dus al heel haar leven "verlatingsangst" als mijn ouders weg zijn en vroeger uitte ze dit door putte te graven allerlei dingen van de tafel te sleuren,… allerlei kattenkwaad dus. maar aangezien ze die dingen nu fysiek niet meer aan kan kan het zijn dat ze een andere uiting zoekt en dit kan dus "zichzelf pijn doen" zijn. hiervoor hebben we nu een bachbloesem gekregen die haar stres op een natuurlijke wijze zou moeten afnemen of toch op zijn minst wat rustgevend moeten zijn.

 

het kan 1 van de 2 zijn maar het kan dus ook een combi van de 2 zijn.

het was alleszins geen pijn of grashaar of dergelijke dit is allemaal nagekeken… 

er is ook nog eens bloed genomen en daar zou ik morgen de uitslag van krijgen maar daar verwachte onze DA ook niks speciaals op te zien.

 

we hebben nu ook een speciaal "rekverband" gekregen voor haar voorpoten en de zalf was goed die mochten we verder gebruiken. een kraag aandoen rade ze absoluut af aangezien ze zichzelf nu al duidelijk niet goed in haar vel voelt en dit de stres enkel maar zou doen toenemen wat voor haar leeftijd alles behalve goed zou zijn.

we moesten haar gewoon afleiden door veel aandacht te geven en dat haar "vriendje" hier is was zeker niet slecht. 

 

nu 2 dagen later is de wonde al duidelijk aan de betere hand en ze doet ook al veel minder "poging" om er aan te lekken :)

dus al bij al valt het nog wel mee en zal ze er snel bovenop zijn!

 

Alvast bedankt voor jullie tips

en wij gaan hier ondertussen verder met de zorgen voor onze schat :)

 

 

honden page profiel MarletMarlet

honden foto van Marlet

Onze hond begon ook ineens heftig aan haar pootjes te likken (en bijten)... Op een gegeven moment kwamen we er achter dat ze allergisch was voor gras... We hebben toen onze eigen hooikoorts tabletjes (Loratendine) in kwarten gedeeld en dit aan haar gegeven. Het hielp goed! Niet meer bijten in de pootjes, geen traanoogjes meer... ????

greet van hoeydonck (Gast)

de bloedtest was volledig negatief bij ons ondertussen zijn mijn ouders terug en ze heeft niet 1 keer nog gelikt sinds ze terug zijn... ondertussen in ook de wonde al volledig genezen en begint er zelfs weer haar op te groeien :)

Dus gelukkig was het bij ons geen ernstig probleem... 

 

Nog maals bedankt voor alle info en het meezoeken naar mogelijke oorzaken!

Goetjes

Greet & Xena 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Mijn oudste hond, vorige zondag heengegaan, had dit ook af en toe op een bepaalde leeftijd, ook al heeft het niks met leeftijd te maken. Het is inderdaad stressgerelateerd. Ik kreeg van de dierenarts indertijd een bepaalde zalf om te helen. Helaas ken ik de naam op dit moment niet meer. Ik weet enkel dat het hoofdzakelijk gebruikt werd voor runderen. Ingeval je de naam echt wil weten, kan ik morgen nog wel eens proberen de huisvuilzakken te openen en op zoek te gaan, aangezien ik deze week, na het heengaan van mijn lieverd nog oude medicatie heb gevonden, waaaronder die zalf, die ik heb weggegooid.
 
Een sok aandoen is nu dus wel degelijk een goed idee. Tijdens wandelingen kan die af, maar wanneer ze in rust is, gaat ze elk moment gebruiken om haar pootje verder aan te knagen. Dat kan tot bloedens toe gaan.
 
Zorg ervoor dat ze de sok niet afkrijgt. Ik maakte gaatjes in de sok bovenaan, zodat ik er een zacht fluwelen touw kon doorrijgen om dicht te binden. Ik hoef je zeker en vast niet te zeggen dat je aan de bloedsdoorloop moet denken en niet dichtsnoeren. Probeer een deel van de sok over het touwtje te plooien, zodat ze daar niet aan kan knabbelen, want dat gaat ze vast en zeker doen.
 
Het is niet fijn, en het vergt aandacht, maar dit is enkel wat ik je kan meegeven. Let ook op de andere pootjes. Mijn hond liep ooit met 4 sokken aan thuis. Als ze niet aan het ene pootje raken, beginnen ze aan een ander.
 
Hou ook rekening met de vloer waar ze op loopt. Sokken zijn nu eenmaal glad op vele vloeren.
 
Hou de wonden in de gaten en verzorg ze indien nodig. Wikkels kunnen  ook al eens helpen onder de sok.
 
Succes en lieve groet. "

 Gecondoleerd! Nooit leuk je maatje te missen.

 

was de zalf acederm? 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Gaat hij mij missen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^