Bestrijdingsmiddelen niet aan te slepen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Vlooienplaag door vochtig zomerweer !!!

De warme en vochtige zomer zorgt momenteel voor een regelrechte vlooienplaag, die extreme vormen heeft aangenomen.

Niet alleen diereneigenaren worden massaal door dit ongedierte geterroriseerd, maar ook niet-dierenliefhebbers zien de aanval op zich geopend. Juist als personen geen huisdieren hebben, richten de vlooien hun viezier op mensen..

met name kruipende baby,s en peuters. Vlooien hebben het bloed van huisdieren of mensen nodig om zicht voort te kunnen planten.

dierenwinkels kunnen intussen de antivlooienmiddelen amper aanslepen.

voorgaande jaren hadden we ook warme zomers, maar het zijn vooral de ongekende hoosbuien van de laatste weken die de voornaamste veroorzaker zijn van de vlooienplaag zoals Nederland die jaren niet heeft gekend.

warmte en vocht zijn een fatale combinatie als het om vlooien gaat.

de Vlooien leggen hun eitjes het liefst op honden en katten. Die eitjes vallen er vaak vanaf. Dat worden larven die lichtschuw zijn en wegkruipen op donkere plekken.
Onder kasten en in vloerbedekking, naden en plinten. Dat maakt ze zo lastig te bestrijden. de larven ontwikkelen zich tot pop.

Het kan wel een jaar duren voor ze weer als vlo tevoorschijn komen.

woordvoerder Marijke Buisman van de KNM.V.D. de koepelorganisatie voor diergeneeskunde waarbij 5000 dierenartsen zijn aangesloten, bevestigt de vlooienplaag.

wat wij vooral adviseren, is preventief te werk gaan. dierenspeciaalzaken hebben daarvoor heel doeltreffende middelen, zo zijn er spraybussen om in huis te spuiten.

gelukkig zijn vlooien niet gevaarlijk . Maar ze veroorzaken rode bulten die jeuken en dat blijft vervelend. vandaar ook advies om preventief te behandelen.

de vlooienplaag komt overigens sowieso vanzelf weer ten einde zodra het kouder wordt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .




het is niet mijn bedoeling om nu maar naar de dierenwinkel te rennen, nee integendeel, wat ik zelf doe is mijn huis ontsmetten, met een goed middel, en deze dag de deur uit te gaan, op bezoek gaan of elders met mijn dier, en bij thuiskomst goed luchten, ik heb immers een vlooienplaag meegemaakt, en ik kom dagelijks mensen tegen die vlooien hebben.

en niet een of twee nee echt een vlooienplaag, en wanhopig zijn.

kijk goed je hond na, ook hier bij Bamse kan ik ze zien, al heeft ze nog zo,n dikke vacht, liezen, oksels, en staart aanzet, kijk of je daar geen beestjes ziet of zwarte korrels.

de eitjes zijn overal, je neemt ze mee naar huis ze vallen van je kleding of van de hond en verstoppen zich in kieren en naden, en voor je het weet, vlooien, ook hier op hp kom ik de laatste tijd forummers tegen die wanhopig worden van de vele vlooien bij hun in huis.

spray vooral in de hoeken en kieren onder kasten, en lees goed de gebruiksaanwijzing door op de bus, en ga geen chemische rommel op je hond spuiten, er is genoeg middelen om op een natuurlijke manier je hond te behandelen.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Bedankt weer voor de info Willemijn!

Je hebt ook mij erg veel tips gegeven en geholpen om het aan te pakken en daar ben ik je erg dankbaar voor 

 

Ook hier al gemerkt dat ze erg talrijk zijn dit jaar.

Heb er ook 4 weken in gezeten.

Maar heb ze nu, denk ik en hoop ik, weg (grotendeels met vele van jouw tips Willemijn!)

 

Heb toch net maar weer snel een nieuwe lading omgevingsspray besteld. Bolfo heeft hier erg goed gewerkt dus dat blijf ik voorlopig ook preventief gebruiken elk halfjaar.

Een echte plaag heb ik niet gehad denk ik, maar ik vond wel vlooien doorheen het hele huis, tot in mijn bed. Geen grote aantallen maar ze waren er wel.

 

Misschien zijn er mensen die het stom vinden maar het heeft me erg veel stress bezorgd en ik zal er vanaf nu alles aan doen om te voorkomen dat het opnieuw gebeurd.

En er vooral erg alert op blijven. Ik was heel bang dat het er alleen maar meer zouden worden en ik het niet onder controle zou krijgen.

Gelukkig is me dat wel gelukt.

 

Als je nooit vlooien hebt gehad in huis (en dat had ik ook niet), dan denk je dat het wel zo erg allemaal niet zal zijn. Tot je ze zelf hebt... 

Ik was er totaal niet mee bezig en gaf enkel iets natuurlijks aan mijn hond nl. Luposan poeder.

 

Aan alleen natuurlijke middelen ben ik de eerste maanden nog niet toe, ik doe ze er wel bij. Ik heb nu de Biofood bonbons besteld voor de hond en Biofood snoepjes voor de kat. Maar voorlopig blijf ik toch nog even in de weer met de sterkere producten.

Hond en kat krijgen nu Activyl hond en Activyl kat en dat gaat goed.

Misschien in de toekomst wel weer overschakelen op enkel natuurlijk maar voorlopig durf ik dat nog niet aan.

 

Verder kan ik iedereen aanraden om je huis preventief te behandelen.

Zo voorkom je erger.

Ik had het nu heel snel door dat er vlooien waren en heb het daardoor meteen kunnen aanpakken. Maar soms heb je het niet meteen in de gaten en hoe langer je wacht, hoe meer het er zijn... 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb er nog geen één gezien. Hopelijk blijft dat zo.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

Ik hoop het voor je!

honden page profiel -- 3 doggies

Brrr wij hadden vorig jaar een plaag. Echt niet leuk!!

En dit jaar is het ook weer opletten geblazen. Paar weken geleden had meneer wat eitjes en een losse vlo. Ondanks pipetjes. Ik was hem met shampoo. Voordeel daarvan is dat de eitjes ook echt weg te wassen zijn. Gelukkig laat hij zich makkelijk wassen en kammen en frutselen. Verder goed stofzuigen. Het lijkt mee te vallen verder..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je ze hebt, kan je er echt niets aan doen, je hebt ze klaar. pak het direkt aan, niet denken ze gaan vanzelf wel weg. en de stres kim, ja ik kan me het zo goed voorstellen, zelf ook een vlooienplaag gehad hoor, en ze zoeken geen vuil huis uit.

Kim, pas op met niet te veel behandelen hoor, dat is niet nodig, de bolfo omgevingsspray is echt voor zes maanden werrkzaam, lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik, te veel spuiten sprayen niet nodig.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

En toen herinnerde ik me ineens dat Dobby één keer gebeten is door een verdwaalde vlo en hij meteen huidproblemen had. De dierenarts had het over vlooienallergie en dat ik altijd moest ontvlooien. Maar toen kreeg hij dus epilepsie en doe ik dus niet meer standaard aan pipetjes.

 

Maar okee, nu er een plaag is doe ik dus wel even reactief preventief een pipetje. Maar nu is er echt een grotere kans dat hij met vlooien thuiskomt.

 

En, eerlijk, we hebben in het nieuwe huis in de woonkamer tapijttegels. In het oude huis hadden we laminaat, dus dat telt ook mee.

Volgende forumvraag: Granny wéér onder het mes!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^