stijve poot

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Demi (Gast)

Hoi,   Ik heb een hele lieve maltezer van 4.5 jaar oud. Ze heeft 2 losse knietjes, maar mijn dierenarts heeft afgeraden om daaraan te opereren totdat het echt nodig is doordat ze gaat hinken of slepen met 1 van de pootjes. Dit omdat een dergelijke operatie een heel zwaar herstel heeft en dan na een half jaar het 2e potje ook moet.  Nu is me beginnen op te vallen dat het lijkt of ze haar linkse achterpoot niet meer buigt wanneer ze deze optilt. Als ik haar pootje buig voel ik haar knie wel flink verspringen, maar ze piept niet oid. Hij verspringt wel zo erg dat ik het zou begrijpen als ze het zo vervelend vind dat ze haar knie niet zomaar meer wil buigen.  Wat zal ik hiermee doen?    alvast bedankt

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Een hond kan soms veel pijn verdragen, zijn allemaal geen piepers hoor. 

Ik vind dot wel een heel medische vraag van je, denk dat een echte ortopeed beter zou kunnen antwoorden. 

Vind het heel erg dat het aan beide pootjes is. Dat stijf houden is wsch een reactie van hem om zijn pootje niet tehoeven plooien, dus wel pijn denk ik.....

 

succes misschien komt er goeie raad .

 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Andere dierenartsen raden aan om wel te opereren.

http://www.dierendokters.com/honden/ziekten/patellaluxatie-losse-knieschijf

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Als de knietjes zo snel uit de kom springen, is het een hoge gradatie van Patella Luxatie.

Je hondje houdt haar linker achterpootje stijf om te voorkomen dat de knie uit de kom schiet.

 

Mijn vorig hondje had luxatie aan één knie gradatie 3. Dit kniegewricht was niet eens zo makkelijk als jij beschrijft uit de kom. Mijn hondje kon door andere erfelijke aandoeningen niet geopereerd worden. Zij liep door haar aandoeningen al stijf en wist op een of andere manier ervoor te zorgen dat de kop van het kniegewricht niet uit de kom schoot.

 

De herstelperiode voor een P/L operatie is gemiddeld 6 weken. Je hondje moet dan heel rustig aan doen. Geen plotselinge bewegingen maken en rechtlijnig lopen zonder scherpe bochten. Om de spieren te versterken wordt aqua/hydrotherapie geadviseerd.

Demi (Gast)

Bedankt voor de reacties. Ik heb toch weer een afspraak gemaakt bij de dierenarts om het te laten kijken, liever 10x te veel erheen dan 1x te laat. Mocht het nu toch zo zijn dat ze geopereerd moet worden, wat is dan wijsheid? 

Ik heb veel gelezen over specialisten en zo. Nu zijn ze bij mijn eigen dierenarts wel gespecialiseerd in orthopedie, maar het zijn geen echte specialisten. Ik heb verhalen gelezen van mensen met kleine honden die ze met goede afloop bij hun eigen dierenarts hebben laten opereren en ook verhalen gelezen dat vaak juist de grotere honden doorgestuurd worden naar een echte specialist. Mijn hondje is 9 kilo (erg groot voor een maltezer) maar nu lijkt het me dat ze dan ook goed terecht kan voor de operatie bij mijn eigen dierenarts. Of kan ik toch beter om een doorverwijzing vragen? 

Demi (Gast)

Vandaag bij de dierenarts geweest. Wat ik al dacht is het nu toch echt tijd voor een operatie. 11 september is het zover.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Nou, spannend. Heb je nog even de tijd om bv te leren om in een bench te zitten of een puppypen. 

Demi (Gast)

Toen ik haar net had zat ze ook veel in een bench, dus ik denk/hoop dat ze dat nog kan. Sinds 3 jaar slaapt ze ook bij mij op bed, maar als ze ziek is en ik bang ben dat ze gaat spugen 's nachts kan ze ook gewoon in de woonkamer slapen dus die veranderingen gaan haar gelukkig wel goed af. Alleen weer even een bench regelen. 

Wat is en puppypen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Dat van de bench dacht ik ook, helaas ging dat niet op en lag hij te piepen en te zeuren naast het bed. 

 

Demi (Gast)

Ow zo'n ding, misschien ook wel makkelijk. Mijn vader heeft nog een bench, dus eerst dat even proberen. Als het dan niet lukt is dit wel een goede optie idd. Bedankt :)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Je kan ook overleggen of je van tevoren mbv een fysiotherapeut de bespiering (indien nodig) optimaal kan krijgen. Dan herstelt ze sneller. 

Volgende forumvraag: Naderend afscheid...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^