Bordeauxdog groeit scheef!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

kim (Gast)

Hallo iedereen,   Wij hebben een bordeauxdog pup van 10 maandwn oud. Deze pup hebben wij tot ons genomen vanuit een asiel waar hij voor de deur was achtergekaten toen hij 10 weken was. Ik heb dus geen idee waar hij vandaan komt enz.   Het probkeem is dat zijn achterkant veel hoger is dan zijn voorkant. Wij hebben meerdere grote honden dus ik weet dat ze niet symmetrisch groeien maar bij onze Benjo trekt het niet bij en hij ondervind er last van.   De dierenartsen zitten met hin ganden in het hasr en hebben geen idee wat het probleem is. Heeft iemand hier ervaring mee en eventueel bruikbare tips voor ons?? Alvast bedankt!    

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goed advies zou zijn om naar een orthopeed met je hond te gaan, daar moet je niet mee wachten, groei van een hond als deze nog pup is is zo belangrijk voor het voorkomen van problemen.

maak morgen direkt een afspraak bij je dierenarts en vraag voor een orthopeed, en anders bel je een kliniek op en vraag of je direkt kan komen , zonder verwijzing.

kim (Gast)

Sorry voor de vele spelfouten! Ik typ vanaf mijn gsm en dat wil niet echt goed lukken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een zware jonge hond groeit altijd wel wat ongelijkmatig, de ene keer is de voorkant hoger dan de achterkant, maar als je beschrijft dat de dierenarts met zijn handen in het haar zit ??????????

snap niet dat tie je dan niet doorstuurt naar een orthopeed, gaan zou ik zeggen, weet niet waar je woont, misschien kan je de stad er bij vermelden dan kunnen wij je een goede aanraden.

kim (Gast)

Bedankt voor de tip Willemijn!

kim (Gast)

Wij wonen in de omgeving van Heerlen in Zuidlimburg

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef niets Kim, begrijp wat de bedoeling is.

dierenartsen , ben je al bij meerderen geweest dan ? onbegrip dan van mijn kant, ze moeten je doorsturen.

je schrijft zelf ze zitten met de handen in het haar, in hun eigen haar ? ze moeten je echt doorsturen, een orthopeed die jouw hond bekijkt aan de buitenkant en binnenkant kan het euvel met je bespreken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Utrecht ? vanaf hier is het drie uur rijden, vanaf jouw kant ook denk ik, heb het er voor over, een goede orthopeed zit in de medische faculteit Utrecht. Dr. Meij.

dan kan je ook nog naar Wageningen gaan, bespreek het met je dierenarts. waar je eventueel naar toe zou kunnen gaan. niet wachten, je hond is nu 10 maanden, dan kan er waarschijnlijk nog wat aan gedaan worden als het foute boel is.

kim (Gast)

Ik ben bij 2 dierenartsen geweest, er zijn ook foto's gemaakt maar er is niets te zien wat deze scheefgroei kan verklaren. Ze hebben ons wel ander voer aangeraden en hij krijgt nu pijnstillers maar dat is ook niet de oplossing!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

orthopeed gaan, dierenarts is goed maar geen orthopeed.

Utrecht te ver ? kijk hier eens dan.

heerlen.cylex-bedrijvengids.nl/dierenarts.html







Resultaten voor Dierenarts i Heerlen ; Beoordelingen, prijzen, ... Bloedonderzoek, ORTHOPEDIE, medicatie, dierenarts, Röntgen en contrast foto's, vakgebieden,. ... Landgraaf en Kerkrade ... dierenarts, Veterinaire dienstverlening, Hond, ziek, ... In onze moderne, gezellige praktijk in Zuid Limburg zorgen een dierenarts, ...

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Je ziet bij molossers wel meer dat de achterhand hoger is dan de voorhand. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat klopt Witte Draak, hier ook een molosser, maar topic opener beschrijft dat na onderzoek de dierenartsen met hun handen in het haar zitten, waarom ?

dat betekent dat er toch wat mis is dan wat overbouwd in de groei.

topicopener, hier nog een adres....

vlakbij je in de buurt.

Dierenkliniek Wertz


Adres
Kantstraat 73, Landgraaf


Telefoonnummer
06-12476218

Gezelschapsdierenkliniek voor zowel 1e als 2e lijns diergeneeskunde. Inwendige ziekten - Dermatologie - Orthopedie - Tandheelkunde - Chirurgie - Röntgenologie - ... Lees meer

kim (Gast)

Ja dat klopt Witte draak, maar hij heeft er pijn van. Soms komt hij amper overeind. Ik heb zelf ook een rotweiler en nog een bordeaux die hadden dit als pup ook in veel mindere mate.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Je ziet bij molossers wel meer dat de achterhand hoger is dan de voorhand.  "

 




denk niet dat dit het euvel is wat topic opener bedoelt. in de groei is het vaker zo dat de voorkant hoger is en na een maand weer de achterkant, maar scheefgroei is uit den boze natuurlijk, en als dierenartsen er geen raad mee weten is er toch duidelijk meer aan de hand.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik snap ook niet dat je niet doorverwezen bent naar een orthopeed.

Als dierenartsen met hun handen in het haar zitten, is het tijd dat specialisten worden ingeschakeld.

 

Is Neerbeek dichterbij voor jou?

 

Vraag je dierenarts of hij vertrouwen heeft in de kundigheid van de orthopeed van de volgende specialistische dierenkliniek of dat hij/zij een andere orthopeed kan aanraden.

 

http://www.dierenziekenhuislimburg.nl/index.html

 

kim (Gast)

Bedankt voor alle hulp Willemijn,  het eerste wat ik ga doen morgen is een afspraak met een orthopeed maken, of een verwijzing regelen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bij sommigen dierenklinieken moet men een verwijzing hebben, en bij anderen niet, zoek de telefoonnummers op van de dierenklinieken, kan je vinden op internet.

morgen een afspraak maken, telefonisch, en als er een verwijzing nodig is, direkt je dierenarts bellen voor een verwijzing, die krijg je hoor, zonder kijf.

zeker als die met zijn handen in het haar zit en geen raad weet met je hond, en het is heel rot en naar dat je naar een orthopeed moet, maar je hond is nu 10 maanden, niet lang wachten er mee, bel morgen direkt voor een afspraak, hoe eerder hoe beter.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Kim, laat je het ons nog even weten ?

kim (Gast)

Hoi Willemijn,

 

De groei van de hond is gestagneerd waarschijnlijk doordat de voeding die hij kreeg voor hem niet goed was, hij kreeg voer van de fokker. We moeten de groei nu gaan stimuleren met puppiebrokken van royal canin, dan zou hij recht moeten groeien. Hij zal wel altijd wat schade overhouden helaas. Als deze aanpak niet werkt krijgt hij groeihormonen ingespoten. 

 

Maar sinds hij de nieuwe brokken krijgt, pas 3 dagen, lijkt het al te werken. Hij lijkt in ieder geval meer kracht te hebben, dus we zijn blij!

 

Groetjes

Volgende forumvraag: Puppy heeft veel jeuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^