Blaf gedrag

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Betty Hover (Gast)

Wij hebben een Australisch Terriër, die nu net 9 jaar is geworden. Hij is nog altijd zeer actief en gezond. Heel lief en gezellig beestje in ons gezin. Wij hebben nooit problemen met hem gehad tot de laatste jaren, nl dat hij op alles, maar echt ook op alles blaft.  Wij hebben van alles geprobeerd dit patroon te doorbreken, ook met hulp van. Maar ook dat heeft tot nu toe geen resultaat gehad. Helaas!! Als wij alleen zijn met de hond is het een super lief  en heb je totaal geen last van hem. Maar owee als iemand komt, deurbel gaat  of iets dergelijks is hij zeer moeilijk stil te krijgen.   Wij zijn inmiddels radeloos en balen hier van. Kan iemand ons nog wat goede advies geven of iets dergelijks? Zou voor onze hond en ons heel fijn zijn!   Radeloos baasje  

honden page profiel fleur17fleur17

Mijn hond blaft ook regelmatig, wij hebben sinds een paar jaar een antiblafband gekocht. Werkt heel goed. Het is een soort halsband met een blokje eraan, als de hond blaft krijgt hij een schok. Klinkt heel zielig maar na een paar keer weet uw hond heus wel dat ie niet meer blaffen mag.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Een blafband is pure dierenmishandeling!!!

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje

honden foto van Pooh en Teigetje

Een blafband is pure dierenmishandeling!!!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Kan me voorstellen dat het frustrerend is... 

 

Ik zou de hond wanneer hij blaft toch negeren... dit is immers gedrag wat je niet wilt.

Is je hond stil, dan lekker aandacht en belonen.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Perdie heeft de laatste tijd ook de gewoonte ontwikkeld om snel te blaffen. Ze hoort een geluid en ze begint eraan. Sinds 2 dagen loop ik continu rond met een beloningszakje en als ze blaft roep ik haar meteen en als ze stil is geef of strooi ik snoepjes. Op 2 dagen zijn we al zover dat ze iets hoort, één keer blaft en nog voor ik roep staat ze bij mij voor een stil-snoepje! Ik wil niet te vroeg juichen want wie weet ontdek ik binnenkort dat het toch niet heeft geholpen, maar je kan het wel proberen? Oh ja wat ik ook overal lees is om zeker NIET te roepen want dan denkt je hond dat je 'mee blaft' en ook zeker geen blafband aanschaffen hoor! Succes! 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]

Volgende forumvraag: kattenbrokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^