duitse dog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

rianne (Gast)

Hoi hoi allemaal .. wij hebben sinds gisteren een duitse dog van 1jaar in huis ..super lieve hond , beetje lomp maar dat hoort erbij .. en is super lief met me kids van 8 en 11 . Luisteren kan hij redelijk maar zou beter kunnen .. nou heeft hij alleen 1 probleem hij kan totaal niet overweg met andere honden . Dit draait 9 van de 10 keer op vechten uit , vandaar dat de oude eigenaren er van af wilde .. nu is mijn vraag of  er hier mensen zijn die een soortgelijk probleem hebben of hebben gehad , en onsj tips tricks of ideeën kunnen geven hoe wij dit kunnen aanpakken .. vriendelijke groet rianne 

Anoniem (Gast)

Misschien is het verstandig om naar hondentrainingen te gaan. Daar komen ze ook in contact met andere honden en er is iemand die dit begeleidt. Dan krijg je niet wat je onderweg hebt, mensen die denken dat ze hun hond gewoon hun gang kunnen laten gaan.

 

Hou de hond aan de lijn en neem wat afleiding mee. Flostouw ofzo, ander speelgoed die die heel mooi vindt. Misschien wat lekkers, maar dan wel echt super lekker. Als je een hond ziet en de jouwe fixeerd hier op, dan zou ik hem eerst proberen af te leiden met jouw lekkers. Jij bent immers leuker dan al die afleidingen. Hoge stemmetjes gebruiken etc. de afstand tussen andere honden zou ik eerst ook wat groter houden. Negeert die de andere hond, super goed.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Zorg zelf dat je zelfverzekerd bent en absoluut niet onzeker overkomen want dat voelt hij gelijk aan. Om je zekerheid weg te krijgen zou ik voor een tijdje een muilkorf omdoen. En als je uit wandelen gaat en je ziet een andere hond aan komen. Laat hem naast je zitten tot de andere hond voorbij is.En zodra hij naar hem kijkt geef hem dan een correctie duwtje zo leid je hem af van de hond.Of leer hem het word LET OP dan blijft hij gefocust op jouw.geef hem een beloning als hij het doet. Zo deed ik het bij mijn Rottweiler.
En die lette op een gegeven moment alleen maar op mij. En als het goed gaat kan je het proberen zonder muilkorfje

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Ik zie dat je een dubbel topic hebt gepost.
Zal hier ook even mijn reactie plaatsen.

Duitse doggen zijn van nature niet echt vechters, maar juist vriendelijke reuzen, al kunnen reuen zich nog wel een willen laten gelden.

Mag ik vragen waarom jullie deze hond hebben overgenomen als jullie wisten dat hij dit gedrag vertoonde terwijl jullie niet weten hoe jullie daarmee om moeten gaan? (ik bedoel het niet vervelend, vind het alleen maar goed dat je hier advies komt vragen nu!)

Hij is 1 jaar oud en dus volop aan het puberen. Dit betekend dat hij juist nu heel veel leiding en sturing nodig heeft.

Wat hebben jullie zelf al geprobeerd?
Je zegt het draait 9 van de 10 keer uit op vechten.. op welke manier laten jullie hem dan in contact komen met andere honden?
Vecht hij tot bloedens toe of bedoel je dat hij uitvalt aan de lijn?
Met iets meer informatie kunnen wij je misschien beter helpen.

Verder zou ik adviseren om een leuke en goede hondenschool op te zoeken. Op die manier bouw je een band op en leer je je hond beter kennen. Op de hondenschool zullen ze je leren inzicht te geven in het gedrag van je hond.

Anoniem (Gast)

Hoi hoi .. de vorige eigenaar wilde hem naar het assiel doen en dat kreeg ik niet over mijn hart .. wij hebben meerdere doggen in vrienden en familie kring en dat hij niet met andere honden om kon gaan kregen we helaas later te horen .. maar toen waren we al helemaal verlieft op . Hij heeft een super lief karakter .. en we hebben voor volgende week een intake bij een honden vereniging om een cursus te gaan volgen .. maar ik wil natuur ook zelf mijn best doen voor Tuk .. dus ik dacht met een paar tips en trucks kan ik zelf ook vast aan de slag ;-).. thanks voor jullie antwoord 

Anoniem (Gast)

Ow en nog even antwoord te geven op de vraag aan de lijn .... aan de lijn valt hij uit naar honden ..met de hond van de buren wilde hij eerst spelen , tot hij hem met zn bek greep en vast hielt .. doorbijten deed hij niet .. hij vloerde zeg maar de andere hond .. nu probeer ik hem te laten zitten tijdens het lopen als er een andere hond aan komt..en probprobeer ik zijn aandacht te krijgen .. nogmaals we hebben hem pas voor de 2edag dus het is natuurlijk allemaal wennen voor hem ..

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik sluit me bij Demi aan, het is goed om te weten of het echt vechten is of uitvallen aan de lijn.

 

Onze Bailey valt uit aan de lijn... loopt ze los is er niks aan de hand, dan laat ze geen agressie zien naar andere honden toe.

 

Wij hebben Bailey a.s. woensdag 9 weken en zijn dus volop in training.

Heel gemakkelijk is om te zeggen... 'ik geef het op'. Maar ik vind juist dat een hond met dit gedrag een kans verdient, daarom ga ik door met Bailey en heb ik vertrouwen in mijn meisje... 

 

Misschien heb je hier iets aan, dit doe ik namelijk:

  • Zie ik een andere hond aankomen, dan draai ik om en neem een andere weg... ik negeer Bailey verbaal op dat moment, loopt ze netjes mee, dan krijgt ze een beloning. Later laat ik haar rustig zitten en krijgt ze een beloning... we pakken ff de rust
  • Ik ga 's morgens om 6.00 uur met Bailey naar buiten omdat ik weet dat er dan nog geen andere honden op straat zijn... rust!
  • Ik ga bijna iedere dag met Bailey naar het bos, hier kom ik geen andere honden tegen en hier kan ze haar energie kwijt.
  • De laatste wandeling, is puur een plasje doen... geen lange wandeling, dus ook geen stress momenten

 

Succes... 

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik heb ook een duitse dog (teefje). Aan de lijn valt ze ook uit naar andere honden, maar zodra ze los is... kan ze echt met alles en iedereen opschieten.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Maar! Ik zou het niet adviseren om de dog van topicstarter dan maar los te laten lopen.....

Jullie kennen elkaar nog helemaal niet en zoveel vertrouwen ( loslopen en zeker weten dat er niks ergs gebeurt én dat hij terugkomt) moet je eerst verdienen.

Dus; wat eerder al gezegd is: lekker gaan trainen bij een goeie hondenschool met die loebas....

En tot dit probleem wat onder controle is: géén ontmoetingen met andere honden toestaan! Vermijdt het maar even, niet spelen en aangelijnd met een flinke boog om andere aangelijnde  honden heenlopen.

Stel dat hij buurhondje wél flink verwond had.....dan was je hond nu al zowat in beslag genomen......

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Dit is inmiddels wel een topic van een jaar geleden

honden page profiel ----

honden foto van --

Ik ben net nieuw... ik zag deze toen ik zocht op duitse dog

Sorry!

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

" Ik ben net nieuw... ik zag deze toen ik zocht op duitse dog

Sorry! "

 



Haha, is niet erg hoor!
Denk alleen dat TS dit niet meer zal lezen.

Volgende forumvraag: Voerbaknijd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^