Pup snachts zindelijk maken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chelsea (Gast)

Hallo, wij hebben 3 weken geleden een golden retriever pup gekocht. Hij is overdag al redelijk zindelijk, maar snachts deden we hem in de bench. Maar toen ik moest werken liet ik hem er om 7u smorgends uit. soms had hij in de bench gedaan, maar nu heeft hij de gewoonte dat hij om 7u begint te blaffen en te doen. En meestal heeft hij dan al iets gedaan, en als we hem dan snachts buiten zetten en terug in de bench dan houdt hij niet op met blaffen. Dus nu laten we hem snachts los in de huiskamer. Dat gaat echt super hij blaft niet meer, maar hij doet wel een plasje. Dus hoe krijgen we hem dan zindelijk zonder dat we hem snachts moeten wakker maken, want anders maakt hij er een gewoonte van??? Met vriendelijke groeten Chelsea

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Een pup kan niet heel de nacht z'n plas ophouden dus je zal er toch één of meerdere keren uit moeten.

Wat bedoel je eigenlijk met: "Dan maakt hij er een gewoonte van"?

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Zoals met een baby 's nachts he: wachten tot de baby er gewoon klaar voor is om de hele nacht droog te zijn. En daarvoor is het pampertjes verwisselen :-)
In jouw geval dus opstaan en even laten plassen.
Daar maak je geen slechte gewoonte van hoor. Als het hondje en de blaascontrole er klaar voor is dan zal de pup vanzelf doorslapen!
Even doorbijten dus!
Anders maak je er eerder een gewoonte van dat binnen plassen ok is.

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

je weet dat ie om 7u plast, dan even om 6u buitenlaten, iedere dag een beetje later (10/15min) en dan slaapt ie uiteindelijk door.

honden page profiel --

honden foto van -

Er s nachts uitgaan om hem even te laten plassen?

 

Elke keer dat ie het drooghoud voordat jij s nachts komt, kan je de wekker een kwartier later zetten...

Dit is overigens niet uit eigen ervaring. Wij zijn er maar twee keer uit hoeven gaan. Verder sliep jij altijd door.

 

Maar, en snachts even uit gaan dus zodat hij zn plasje kan doen. En hij raakt hier heus jiet aan gewend hoor... Je moet zindelijkheid rustig opbouwen... Elke keer als hij het droog heeft ga je er een kwartiertje later uit en zo bouw je de nacht op en dan zal hij gewoon door slapen wanneer hij zindelijk is hoor! :-)

 

Succes met je pupseltje!

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne.

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Tja dat gaat niet vanzelf.

Je zult er 's nachts enkele keren uit moeten om je pup te laten plassen.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Om je pup 's nachts zindelijk te krijgen zal je er in het begin toch 's nachts uit moeten.

 

De laatste keer naar buiten zou ik tussen 23.00 en 00.00 uur doen, vervolgens 's nachts om 3.00 uur een plasje laten doen en dan 's morgens rond 6.00 uur.

 

De tijd van 3.00 uur kan je dan mee gaan schuiven, na een paar dagen maak je er 3.30 uur van en vervolgens 4.00 uur. Je gaat dan merken dat je pup de nacht doorslaapt.

honden page profiel Kiek & KodaKiek & Koda

honden foto van Kiek & Koda

Naar wat ik heb gelezen en gehoord, moet je je pup altijd proberen voor te zijn met dingen, zou dus aanraden om dus inderdaad om 3 uur nog een plasje te laten doen, en dan 's ochtends weer. Succes!

honden page profiel Sophia&SaartjeSophia&Saartje

honden foto van Sophia&Saartje

Ik heb ook sinds 3 weken een golden, ik moest er eerst elke 2 uur uit 's nachts. Dat was dan ook wel nodig. En eventjes wakker maken voor een plas is niet erg. die 2 uur hebben we na een week elke keer een uurtje langer gemaakt. Ook hebben we met de bench (die nu haar prima eigen plekje is) wel wat problemen gehad. Eerste 2 tot 4 nachten op de bank ernaast,, en daarna een paar keer laten piepen. Klinkt heel hard, maar na 2x half uurtje piepen snapt ze de bedoeling.  Nu slaapt ze van 23u tot 6/7u.. zonder ongelukjes! Succes!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Inderdaad lekker de wekker zetten 's nachts en die steeds iets later als hij op dat moment droog is.

Geen heel ritueel houden trouwens, gewoon naar buiten, plas doen en weer slapen.

Als je het gezellig gaat maken "hallooooo, ga je mee plasje doen?" en dan ook nog even gaat spelen dan zou het wel een ritueel kunnen worden.

 

Zelf moet je 's nachts ook wel eens een plas doen, dan doe je dat en ga je weer slapen. Zo doe je dat met je pupje ook.

 

Ik heb de eerste 2 nachten geen wekker gezet en kon vervolgens flink aan de poets. Zij had echter ook nog Giardia (bleek later), dus ik heb een week lang poep mogen ruimen 's nachts...

De derde nacht de wekker gezet. Eerst om de twee uur en dat steeds wat uitgebreid.

Na een week of 3 sliep ze de nacht door. Waren korte nachten (6 uurtjes), maar toch!

Aan het eind van mijn (best vermoeiende ) vakantie van 6 weken sliep ze 8 uur aan een stuk door 

 

En nu... kan ze het héél lang ophouden. Echt heel, héél lang...

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

" Ik heb ook sinds 3 weken een golden, ik moest er eerst elke 2 uur uit 's nachts. Dat was dan ook wel nodig. En eventjes wakker maken voor een plas is niet erg. die 2 uur hebben we na een week elke keer een uurtje langer gemaakt. Ook hebben we met de bench (die nu haar prima eigen plekje is) wel wat problemen gehad. Eerste 2 tot 4 nachten op de bank ernaast,, en daarna een paar keer laten piepen. Klinkt heel hard, maar na 2x half uurtje piepen snapt ze de bedoeling.  Nu slaapt ze van 23u tot 6/7u.. zonder ongelukjes! Succes! "

 Ik heb hier ook een pupje van 9 weken. De bench gaf hier ook problemen de eerste nachten. Heb dus ook op de sofa gekampeerd enkele nachten. Ondertussen slaapt ie wel in de bench s nachts zonder problemen. Ik moet er voorlopig, heel raar, wel een dekentje over leggen. Doe ik dit niet begint hij na een half uurtje te piepen of telkens wanneer hij even wakker wordt. Met het deken erover slaapt hij lekker door tot 7 uur

honden page profiel Sophia&SaartjeSophia&Saartje

honden foto van Sophia&Saartje

"  Ik heb hier ook een pupje van 9 weken. De bench gaf hier ook problemen de eerste nachten. Heb dus ook op de sofa gekampeerd enkele nachten. Ondertussen slaapt ie wel in de bench s nachts zonder problemen. Ik moet er voorlopig, heel raar, wel een dekentje over leggen. Doe ik dit niet begint hij na een half uurtje te piepen of telkens wanneer hij even wakker wordt. Met het deken erover slaapt hij lekker door tot 7 uur "

 

Dan is hij nog niet helemaal gewent aan het alleen zijn.. Hebben wij ook geprobeerd maar dat dekentje maakte niet veel uit voor Saar! Klinkt wel als een goede oplossing!

Annemarie Benschop (Gast)

Hallo wij hebben een labradorpup vrouwtje  nu 3 weken van 10 weken oud in huis is het nu verstandig om s.nachts water te zetten of juist niet gaat om 23.00 voor het laatst uit en wordt nu 04.00 even wakker loop tuin in zonder veel conversatie met commando ,plasje doen,.Gaat gelijk weer in bench/ mandje liggen en slaapt tot 7 uur s.morgens omdat het dag wordt in huis, groetjes Annemarie en Luna

Yooltje (Gast)

Hallo. Pnze pup is nu 8 weken en met 7 weken en 2 dgn moest oeswreen zijn pup al opjalen ovm volgende nesten en rust in huis.

We hebben hem nu 6 dgn in huis en ik lig nog steeds op de bank in de huiskamer naast de bench..helpt het ook om de bench donker te maken met een doek dat hij op den duur de nacht doorslaapt.. overdag zit er ritme in om de 2 uur doet hij plassen en vaak poepen. Op een ongelukje daargelaten af en toe. 

Maarbij de laatste ronde om 22.45 is huj erna door het dolle heen en niet rustig te krijgen.

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Dit topic is uit 2014 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Hallo. Pnze pup is nu 8 weken en met 7 weken en 2 dgn moest oeswreen zijn pup al opjalen ovm volgende nesten en rust in huis.
We hebben hem nu 6 dgn in huis en ik lig nog steeds op de bank in de huiskamer naast de bench..helpt het ook om de bench donker te maken met een doek dat hij op den duur de nacht doorslaapt.. overdag zit er ritme in om de 2 uur doet hij plassen en vaak poepen. Op een ongelukje daargelaten af en toe. 
Maarbij de laatste ronde om 22.45 is huj erna door het dolle heen en niet rustig te krijgen.
  "

 

Yooltje

 

Ondanks dat dit een oud topic is, wil ik toch reageren.

 

Je fokker was wel aan de vroege kant om de pups van net 7 weken te laten ophalen. Hoeveel nesten werden er toen nog verwacht? Klinkt als een grote fokker. Hopelijk geen broodfokker.

 

Een pup van 8 weken zal bij hoge uitzondering 's nachts al zindelijk zijn. Met mijn huidige hondje heb ik als pup vanaf dat hij bij mij kwam op de leeftijd van 9 weken, toch 2 weken lang om 03:00 uur moeten laten plassen. Helemaal zindelijk was hij pas laat nl. toen hij ca. 4 1/2 maand oud was. 

 

Het donker maken van de bench zal niet helpen om je hondje zindelijk te maken. Wel vinden sommige honden dit prettig, omdat het zo meer een beschermd holletje lijkt. Let op; dit werkt niet bij ieder hondje zo. Mijn hondje raakte totaal in paniek met een kleed over de bench; ook als ik één kant niet bedekte.

.

Bij het zindelijk maken en opvoeden van een pup geldt; geduld is een schone zaak.

 

Succes.

Volgende forumvraag: Wat is het fijnst qua bench?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^