Hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bo (Gast)

Hey iedereen mijn ouders willen graag een kooikerhondje (puppy) kopen. Geen broodfok. Wij zelf wonen in Sijsele dicht bij Brugge. Heeft iemand goeie adressen waar wij terecht kunnen ? 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als je even op google dat ras intikt krijg je versch adressen . Teveel om hier over te nemen. 

MAAR !

denk erom dat je altijd de moeder én vader moet kunnen zien, hoe die gehuisvest is , hoe de mensen ermee omgaan....zijn ze getest de ouders etc. 

Want op internet vind je de leukste puppyfotos...maar ook de meeste trieste toestanden van broodfok erachter . Laat je dus niet vangen aub. 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Vraag de Belgische rasvereniging naar goede fokkers.

http://www.kooikerhondje.be/

 

Ik hoop dat in België net zo'n streng fokreglement geldt als in Nederland.

http://www.kooikerhondje.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=72&lang=nl

Een Kooikerhondje moet ook op karakter worden gefokt, omdat agressie soms voorkomt. Door een goede en onderzochte combinatie van karakters van de ouderhonden kan men dit voorkomen.

 

Het Nederlandse Kooikerhondje (dat is de officiële rasnaam) is een werkhondje, dat uitdaging nodig heeft in bijv. de vorm van gehoorzaamheidstraining, behendigheid en flyball. Sommige Kooikerhondjes worden opgeleid als help SOHO hond.

Ik heb zelf bijna 15 jaar een Kooikerhondje (reu) gehad, waarmee ik heel veel heb getraind en wedstrijden gelopen. Een trainer van SOHO honden vond het jammer dat mijn hondje niet als hulphond was getraind; hij zou daar uitermate geschikt voor zijn geweest.

 

Volgende forumvraag: Welk ras bij onze hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^