pain in the ass

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kristiaan liebens kristiaan liebens

honden foto van kristiaan liebens

Halloo iedereen ik en mijn vriendin weten niet meer wat doen 

We hebben spike een amstaff van 9 maanden uit het asiel 

We hebben het idee dat hij aangekocht is geweest als een kleine amstaff puppy die alles is toegelaten geweest gegroeid is en dan ja wat moeilijk werd en naar het asiel is gebracht 

Dan is hij weer geadopteerd door een koppel met nog een amstaff die hem na enkele tijd stevig te pakken heeft gehad in de nek en aan de oren 

Natuurlijk weer naar het asiel na vier a vijf weken is hij dan bij ons terecht gekomen 

Hij kende geen bevelen en kan niet met andere honden om trekt enorm en bijt geregeld in zen lijn 

Aangezien wandelen een probleem bleef en hij toch moest bewegen zijn we op aanraden van het asiel een gental leader gaan halen 

In het begin een wonder middel hij vond het wat vervelend maar na enkele minuten geen probleem 

Na enkele dagen is hij weer gaan beginne protesteren blijft staan gaat gewoon voor dood liggen eens we hem weer in gang hebben gekregen begint hij nerveus voorop te lopen als ik de lijn wat korten maak geeft hij wat meer druk en uiteindelijk grijpt die weer naar zijn lijn 

Wanneer ik deze probeer terug te krijgen ( niet doormiddel van trekken of met te veel spanning) begint hij te grommen hij laat de lijn dan los en gaat zitten braaf denk je dan 

Eens we weer vetrokken zijn blijft hij achter en bijt niet maar knijpt in men bene of broek geloof het of niet maar hij heeft mijn broek al afgetrokken klinkt grappig maar is het niet je zou kalm moeten blijven zodat je het niet erger maakt terwijl kijken mensen in de buurt alsof je hond een monster is

Uiteindelijk doormiddel van hem te doen gaan zitten en even adem te nemen Graken we weer thuis 

Eens we thuis zijn doen We wat we gewoonlijk doen 

Hij drinkt krijgt een gevulde Kong die we dan weer verstoppen in zijn mand omdat hij ervoor gewoon Gek werd na een wandeling ( Rennen proberen over alles te springen) en zo kalmeerd die dan weer een beetje na al de stimulatie van de wandeling na wat rondwandelen en wat gesnuffel word er wat geknuffeld en gaat hij liggen mss een uurtje weet niet juist hoe lang maar als ie dan opstaat weer alle remmen los hij neemt een schoen een speeltje wat dan ook en begint te rennen en springen eerst dachten we laat ie maar een rondje doen maar het is een stevige kerel met weinig grip en het lijkt alsof die zo door een deur gaat schuiven dus dan probeer ik hem te blokkeren als hij me niet omver stormt als je dan zijn aandacht hebt en je zegt foei begint hij weer te grommen en beginnen we weer bij af hij gaat dan de bench in als straf tien min kwartier 

En zo gaat het maar door 

Alvast bedankt voor dit te lezen en te reageren 

 

honden page profiel kristiaan liebens kristiaan liebens

honden foto van kristiaan liebens

Nog vergeten we hebben spike nu een maand denk ik 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Welkom in de wereld van een jonge Amstaff. Ze zijn ontzettend actief, ontzettend eigenwijs en ze zijn volhoudend. En dat hij niet met andere honden kan mag geen nieuws zijn als je voor een Amstaff kiest mag ik hopen.

 

Ietwat van de hak op de tak wat dingetjes en reacties.

 

De bench in om te straffen zou ik je af willen raden. De bench moet een veilige plek zijn om tot rust te komen, een plek waar de hond graag verblijft. Die moet je dus niet gebruiken om te straffen. Daarnaast doet de hond niets fout, hij geeft aan wat zijn behoefte is (hij moet z'n energie kwijt), het is aan jullie daar invulling aan te geven.

 

Staffords zijn energieke honden die fysiek en mentaal uitgedaagd moeten worden. Anders worden het vaak slopers. Ik weet niet wat je nu met hem doet en hoe lang je met de hond loopt, maar er zijn allerlei manieren om een Stafford intensief bezig te houden. Aan het einde ga ik je naar een ander topic verwijzen, maar alvast een tip van de sluier: flirtpolen en fietsen.

 

Wandelen met Staffords kan uitdagend zijn, zeker als ze slecht opgevoed zijn. Ze trekken van nature. Een gentle leader kan een hulpmiddel zijn maar is geen oplossing. Je zal helemaal terug moeten naar de basis. Wennen aan het harnas (ik raad je absoluut een harnas aan en dus niet een halsband) en dan beginnen met korte stukjes. Zodra de hond het juiste gedrag vertoond (lees: loopt netjes mee) meteen belonen. Als hij het niet goed doet: niet boos worden, niet gaan trekken aan de lijn. Laten zitten en opnieuw. En opnieuw. En opnieuw. Net zolang tot hij het goed doet, en natuurlijk belonen! Eén voordeel: dit is vooral ook mentaal een fikse oefening voor de hond.

 

Eigenlijk zou je misschien gewoon een keer een afspraak moeten maken met een gedragstherapeut. Die kan je veel beter hiermee helpen. Het klinkt namelijk alsof jullie hond al behoorlijk last heeft van de rugzak die hij van de vorige eigenaren heeft meegekregen. Daar moet je eigen wel iets mee gaan doen, anders is een Amstaff echt geen leuke hond om te houden. Zeker omdat hij ook naar jullie gromt: zoek een goede GT op en ga er mee aan de slag.

 

We hebben een groot Stafford topic waar je meer dan welkom bent ook je verhaal te doen.

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Wat fijn om te horen dat jullie deze vent een nieuwe thuis hebben gegeven. Je hebt duidelijk niet voor de makkelijke weg gekozen maar wilt een uitdaging aan...wow!

 

Hier geen verstand van amstaffs of iets in die richting, wel met herplaatsers. En bij herplaatsers (zeker die met rugzak) zal alles in kleine stapjes moeten worden opgebouwd. Je zegt te gaan wandelen, maar waar en hoe lang ga je wandelen? Als hij nooit heeft geleerd te wandelen aan de lijn, ga dit dan in een prikkelarme omgeving eerst doen (industrieterrein in de avond b.v.). Zodat hij snapt wat je van hem wilt. Geef hem geen eten van te voren, maar neem zijn voer mee als beloning als hij het goed doet. Houd het kort, wat de hond aan kan. Heb je succes? Einde oefening! Zorg dat je altijd afsluit met succes, gaat hij steeds vaker fout, word hij tegendraads? dan ben je te lang doorgegaan en is stoppen ook het beste voor dat moment.

 

Ja hiermee raak je natuurlijk zijn energie niet kwijt. Misschien kan je een lange lijn meenemen zodat je na het oefenen nog even lekker zich kan uitleven aan de lange lijn (+ tuigje). Zoals Frank zegt: flirtpole. Knup een kong aan een touw en laat hem er lekker achteraan sjeezen. Fietsen is natuurlijk ook super, maar dan moet hij eerst netjes kunnen meelopen. Je kan ook met zijn koppie aan de slag. Hopelijk is hij voergericht (zo niet kan je dat wel een beetje stimuleren door zijn voer niet meer in zijn bak te geven, maar altijd zo dat hij er iets voor moet doen) dan kan je voertjes verstoppen door huis en tuin, of oefeningetjes doen, zit, af, poot etc.

 

Wat je nu doet bij thuiskomst de kong geven is een hele goede oplossing. Maar ja die is een keer op en ik begrijp dat het dan een tornado word. Je kan ook in eerste instantie de kong in de bench geven. Dan is de bench geen straf en kan je het toch even 2 uurtjes b.v. op zijn rustige plek houden. Daarna zal hij toch weer even eruit moeten en ga hem hierin begeleiden. Hij weet nu duidelijk niet wat hij met zichzelf aan moet. Als hij uit zichzelf eens ergens gaat liggen, geef hem dan juist even wat aandacht...dan weet hij dat je dat van hem wilt. In plaats van enkel negatieve aandacht als hij doet wat je niet wilt. In het topic van Frank staan vast ook een hoop tips! Succes!

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als eerste: super dat jullie een asielhond hebben gekozen!

 

Ik wil alleen even reageren op het 'voor straf in de bench' stukje: realiseer je wel dat je de bench nu tot onprettige plek maakt. Als hij elke keer voor straf in de bench wordt gezet gaat hij deze koppelen aan boze baasjes. Het is voor hem dan geen fijn en veilig slaapplekje meer.

 

De rest heb ik eerlijk gezegd niet gelezen, teveel tekst op elkaar, zo zonder enters en punten, sorry 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

https://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_759-Fired-up,-Frantic-and-Freaked-out:-Training-crazy-dogs-from-over-the-top-to-under-control.php

Jullie hond heeft niet geleerd om weer terug te schakelen van opwinding naar "normaal" ontspannen. Bovenstaand boekje kan je daarbij helpen. 

Straffen heeft geen zin, dat gaat escaleren. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het als een gek rondrennen is een manier om spanning kwijt te raken. 

 

honden page profiel kristiaan liebens kristiaan liebens

honden foto van kristiaan liebens

Alvast bedankt aan iedereen die gereageerd heeft. 

En alvast mijn excuses voor de opstelling van mijn bericht. Als er iets is waar ik niet goed in ben is het dat wel.

 

Ik dacht ook wel dat het straffen met in de bench te zetten een slecht idee was. 

En als we gaan wandelen doen We min vier keer

twee lange wandelingen van min een uur of meer en twee kleine van een kwartier. De kleine toertjes zijn op een kalme wandelroute de lange zijn wat drukker omwille van de fietsers andere mensen met honden en geregelde auto die voorbij komt. 

 

3 tot vier keer per week gaan we naar een soort wandel bos. Daar hebben we hem ook eens vrij willen laten lopen ( niet in het bos maar in het losloop gebied waar je een stukje aan jezelf kan toe eigenen zodat er geen honden bij mogen) maar dat gaat ook nog niet want als je roept komt hij niet. Ga je er dan achteraan dan word het een spelletje en dat is dan ook weer niet de bedoeling. 

Dan hebben we ook al een lange lijn geprobeert maar van zodra hij weerstand voelt grijpt hij weer naar de lijn. 

Ik denk dat ik mss de wandelingen te lang maak en moet vervangen door andere vormen van spelen enz 

Het ritueel dat die met de Kong eerst een uurtje na de wandeling in bench ging deden we in het begin maar dacht dan dat hij te lang in de bench zat maar het ging dan wel beter. 

Beetje bij beetje zullen we er wel Geraken 

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Je hebt al veel goede tips gehad, ben het volledig met Frank eens. 

 

Met andere honden omgaan kun je wel vergeten er zijn maar weinig staffords die met (vooral vreemde) honden goed om kunnen gaan. Daar zou ik me niet al te veel op richten. De bench als straf gebruiken is inderdaad geen goed idee, daar zou ik onmiddellijk mee kappen. Staffords zijn erg gevoelige honden en daar dien je rekening mee te houden, probeer zoveel mogelijk positief op te voeden, want dat is het eigenlijk wat je met je hond moet doen, opvoeden. 

 

Trekken aan de riem is een veelvoorkomend probleem en daar heb ik zelf ook mee te maken gehad, wij hebben ook een gentle leader geprobeerd maar dit was geen succes, mijn hond (stafford reu) werd er doodongelukkig van. Dus daar zijn we snel mee gestopt, wat voor ons werkte was de U-lead, dat verhindert het trekken maar doet geen pijn. Het is uiteraard een hulpmiddel en geen oplossing.

Hier kun je daar meer informatie over lezen: U-lead

 

Verder denk ik (uit je verhaal te halen) dat je hond erg gespannen is, ik zou voordat je met hem gaat trainen/wandelen hem eerst flink moe maken zodat ie het gevoel van ontspanning ervaart tijdens wandelen/thuis zijn. Hij is nog jong maar misschien kun je alvast langzaam een klein (recht) stukje gaan fietsen met hem, of een stok of bal gooien in de tuin of ander omheind veld. Probeer zijn interesse te vinden en trek daarmee zijn aandacht als ie losloopt, zo leert ie vanzelf dat het leuk is om naar je toe te komen en zal ie minder snel afgeleid zijn. 

 

Denk dat het ook niet slecht is als je met hem naar een gedragsdeskundige gaat, deze heeft een betere kijk op de situatie als wij. Maar ik zou hem eerst de tijd geven om bij jullie te wennen, hij is er nog maar kort en heeft weinig positieve ervaringen met mensen. Probeer zijn vertrouwen te winnen, dan kom je al een heel eind.

 

Heel veel succes verder en geef niet op.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Uiteindelijk zijn Staffords ontzettende stuiterballen, zeker op jonge leeftijd. Dat hele drukke herken ik ook echt wel van mijn eigen hond, Misia. Die kon letterlijk tegen de muren omhoog lopen.

 

De uitdaging voor jullie is om Spike daarin te begeleiden zodat die energie er op de juiste momenten uit kan, maar vooral ook wanneer dat even niet kan. Je hebt gelukkig al een manier gevonden om Spike thuis tot rust te laten komen. Het klinkt mij trouwens ook alsof hij gewoon gespannen is door veel indrukken en nieuwe dingen. Zeker herplaatsers en asielhonden moeten gewoon wennen aan een hele nieuwe situatie.

 

Ik lees ook echt geen hele rare dingen als ik eerlijk ben. Het is toch veel puber gedrag, uitproberen, testen, obstinaat doen. En dat houden ze nog wel even vol. Het is echt een kwestie van rustig blijven, doen wat je al doet en Spike vooral blijven belonen voor alles wat hij goed doet.

 

Na het vandaag nog eens gelezen te hebben is het enige dat mij zorgen baart dat grommen... maar Staffords zijn "praters", ze staan bekend als honden die met geluid duidelijk maken wat ze willen. Het kan best zijn dat het niet bedreigend grommen is maar uitdagend grommen. Misia gromt zelfs als ze vrolijk is (wat bij onbekenden wel eens leidt tot hilarische reacties ). Het is moeilijk daar zo iets van te vinden. Slaat Spike aan als er mensen aan de deur zijn, is die grom naar jullie hetzelfde als de "waakse" grom?

 

Vertrouwen, positief blijven en vooral doorzetten. Succes en hou ons op de hoogte!

honden page profiel kristiaan liebens kristiaan liebens

honden foto van kristiaan liebens

Dat doet me plezier dat het als normaal beschouwd kan worden 

En ja de grom als iemand aan het raam voorbij komt is veel dieper komt precies wat meer van binnen en als ie naar ons gromt is het wat scheller en gaat ie ook met de kop laag tegen de grond voorste poten gestrekt en kont in de lucht heb juist een korte wandeling gedaan alles was in orde et stond een busje op het pad waar we wandelen en dat vond die dan weer heel raar precies hij zal nog wel moete wennen 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ja precies, hij daagt jullie gewoon uit. Hij maakt er zelfs de klassieke speelboog bij.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Inderdaad uitdagend gedrag, hij wil spelen, deed mijn vorige hond ook en ook hij gromde erbij. Velen dachten dan dat hij agressief was, maar dat was hij zeker niet.

 

Ik lees ook nergens abnormaal gedrag van je hond, hij is een pubertje dat dingen uitprobeert Nog veel succes en komt dik in orde met de nodige consequentie, geduld en liefde. Want Staffies zijn erg gevoelig en pikken feilloos op wat de baas voelt.

 

 

honden page profiel kristiaan liebens kristiaan liebens

honden foto van kristiaan liebens

Moet ik daar iets aan doen want eens hij begint uit te dagen en ik zeg foei of stout begint hij zo te knijpen met zen voorste tandjes 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Uiteindelijk is het een kwestie van laten merken dat dat geen gewenst gedrag is. In mijn ervaring werkt negeren heel goed. Letterlijk de hond gedaan de rug toekeren en pas weer aandacht schenken als deze zich netjes gedraagt. Vergeet niet dat negatieve aandacht ook aandacht is.

honden page profiel N & dogs N & dogs

honden foto van N & dogs

Hij is je aan het uitproberen/uitdagen, niet aan toegeven, blijf kalm en probeer het te negeren. Mijn reu had/heeft daar ook een handje van, hij kan heel opdringerig om aandacht vragen, dat negeer ik, helpt dat niet dan stuur ik 'm naar z'n plek. Consequent zijn en volhouden.

 

En inderdaad zoals Frank zegt, negatieve aandacht is ook aandacht, negeren dus! 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Allereerst goed dat jullie een asielhond hebben genomen... 

Je hebt al veel goede tips gekregen, met name van Frank.

 

Mijn advies zou zijn, rust inbouwen, nog niet teveel vragen.

Korte wandelingen, waarmee het vertrouwen tussen jullie groeit en thuis consequent en duidelijk zijn.

 

Heel veel succes... 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^