When pets don't match..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Gisteren een stuk minder leuke avond gehad dan ik gepland had.. Ik ging samen met m'n vriend bij vrienden van ons BBQen. Althans, dat was het idee. We waren vrij snel weer weg.

Ik heb deze vrienden al ontzettend lang en zie ze zeer regelmatig. Ik zou haar bijna mijn beste vriendin willen noemen, en in een klein jaartje mag ik getuigen op hun bruiloft.

Afijn. Naast een hond en zes ratten, hebben ze sinds kort ook drie katten. Katten en Wispa is geen goede combinatie. Ik had het vermoeden dat het puur het najagen was. Omdat ze niet goed ziet wordt ze ook opgewonden van een balletje dat door de droge bladeren rolt. Meestal als we daar komen gaan de katten naar boven. Nu zaten ze ook boven, en zij mijn vriendin dat ik mijn hondjes los kon laten, waarop ik antwoordde dat Wispa tegenwoordig trap kan lopen. Ze stelde voor om dan de deur naar de gang dicht te doen, maar haar vriend wilde dit niet, omdat de katten dit niet gewend waren.

Zonder er eigenlijk verder over na te denken gingen de hondjes dus los, en het duurde maar een paar minuten tot we Wispa boven hoorde blaffen. Of.. gillen eigenlijk. Dus wij stormden naar boven en er vlogen drie katten in het rond, en Wispa stond op bed tegen de muur te blaffen, totaal gedesorienteerd. Ik tilde Wispa op die zat te spartelen in mijn armen terwijl mijn vrienden hun katten snel in een kamertje joegen waar ze konden bedaren. Ik liep snel naar beneden met Wispa nog op mijn arm, toen ik hem hoorde zeggen; "Eerst had ze er één, nu heeft ze twee van die rotbeesten, het zijn echt *****honden! Ik wil ze hier niet meer in mijn huis hebben! Eruit met die ***beesten!"

Eenmaal beneden zei ik tegen mijn vriend dat ik dacht dat het tijd was om naar huis te gaan. Dus de tuigjes weer aan, en naar de auto. Mijn vriendin kwam nog achter me aan om te vragen of ik alsjeblieft wilde blijven, dat hij gewoon geschrokken was, en dat ook zei boos was dat hij zo uit zijn plaat was gegaan. We zijn toch maar vertrokken. Ik voelde, voel me, enorm gekwetst. Cosmic en Wispa zijn al zo lang uitgescholden, zijn al zo lang niet welkom geweest. Dat Wispa achter de katten aan ging was onze schuld, we hadden daarin zorgvuldiger moeten zijn. Het was niet Wispa's schuld.

De katten hebben overigens niks. Wispa is wel flink gehavend. Een aantal diepe krassen op haar gezicht en last van één van haar oogjes, waarvoor ik vanmiddag even naar de dierenarts ga.

Ik snap dat hij boos werd. Terecht. Dat ben ik ook als iemand ervoor zorgt dat mijn honden stress hebben. Daar heb ik alle begrip voor. Maar ik denk dat het feit dat hij zei dat ik er eerst één, en nu twee van die ****honden heb mij vooral kwetste. Cosmic kan namelijk goed met katten en doet geen vlieg kwaad. Feit blijft wel dat ze vanaf het begin af aan een hekel aan beide gehad hebben, Cosmic hebben ze zelfs eens "de grootste vergissing van mijn leven" genoemd. Zoiets horen doet best pijn..

Het idee dat ik Wispa kan socialiseren met katten geef ik maar op. Haar kattenhaat zit nogal diep. Ik heb gisteren mijn vrienden nog proberen te bereiken maar ik kreeg nergens reactie op. Ik hoop dat onze huisdieren niet de oorzaak gaan zijn van een lange vriendschap die om zeep gaat..

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Waarom heb je ze eigenlijk meegenomen?

 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Waarom heb je ze eigenlijk meegenomen?

  "

 



Omdat ze max. drie uurtjes alleen kunnen zijn, en het drie kwartier rijden is naar deze vrienden. Voor we goed en wel zitten kunnen we dan weer naar huis.. Ik had die dag van te voren met een andere vriendin gewandeld in Utrecht. Ik was al de hele dag op stap. Mét hondjes, dus.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Wat voor een antwoord is dat nu Luz...totaal buiten de kwestie eigenlijk ! Komaan zeg, ik neem mijn hond ook altijd mee als ik ergens naartoe ga en zeker naar zoiets als een BBQ, is toch geen galabal....

 

Pauline gaf zelf aan dat zij in de fout ging door hen los te laten, fouten gebeuren nu eenmaal. En eerlijk, als ik mijn hond niet mag mee brengen naar een BBQ dan ga ik niet punt uit. Mensen die niet van mijn hond houden kunnen hun BBQ van mij houden.

 

Nuja, dat even terzijde, gewoon omdat ik vind dat je opmerking hier niet terzake deed.

 

Ik begrijp je volkomen Pauline, maar laat het even betijen. Ok, je ging in de fout en ok, Wispa ging achter de katten aan, maar zijn wij onfeilbaar ? Neen, dat is niemand, fouten gebeuren nu eenmaal, daar leren we van. De opmerking van de eigenaar van de katten vind ik er ver over, heel ver zelfs en het mag dan in woede zijn, zoiets zeg je gewoon niet. Dat hij zijn woede dan op jou uitwerkt, maar niet op de honden. Dat zegt veel over hem, hoop dat je het me niet kwalijk neemt dat ik dit zeg. Weer enkel een kattenmens zeker ? En onze kat is ook al opgejaagd, ze mankeerde niets en kon haar mannetje wel staan...ze is er ook niet bepaald van dood gegaan. Ik zou in geen geval daarvoor de honden gaan uitmaken.

 

Nogmaals, fouten gebeuren. Laat de boel nu even de boel, kom even op je positieve en ga dan een rustig gesprek aan. Maar ik geef eerlijk toe dat ik zulke woorden niet snel zou vergeten als het was gezegd over mijn hond. Daar zou ik het toch eens over hebben hoor.

 

Ongelukken gebeuren nu eenmaal, maar hoe je daarmee omgaat is belangrijker. Hoop dat Wispa snel herstelt en dat hij zijn rotopmerking niet zo bedoelt heeft. Zijn katten mankeren immers niets en als hij boos wil zijn, dan beter op de baasjes. Zoals je zelf zegt, jullie gingen in de fout, dus dat erken je ook...ik vind dan dat dit geen reden tot ruzie zou mogen zijn. Al ben jij een stuk inschikkelijker dan ik, ik pik zulke woorden niet over mijn hond, zelfs niet in woede gezegd, maarja, ik ben niet zo vergevensgezind als het over mijn hond gaat Mij mogen ze flink de waarheid zeggen en zeker als ik in de fout ga, maar mijn hond neen, die volgen gewoon hun instinct...

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben nu ook meer gepikeerd dan wanneer hij iets over mij gezegd had. Wispa volgde inderdaad haar instinct. Niet bepaald wenselijk, maar helaas de realiteit. Zeker met dit ras is de kans gewoon groot dat ze in combinatie met katten een probleem vormen. Ik leef waarschijnlijk veel te veel in het verleden, maar omdat mijn dames uit zo'n vijandige omgeving komen waar ze nooit welkom geweest zijn, kwetst het me enorm als iemand zo hatelijk over ze spreekt.

Ze zijn eigenlijk geen kattenmensen. Hebben altijd honden gehad. Maar ineens wilden ze een kat. En toen nog één. En toen nog één. Hun hond krijgt sindsdien steeds minder aandacht, rijdt op de katten, kan niet meer alleen thuis zijn, loopt weg.. terwijl hij altijd het perfecte hondje geweest is. Ik weet niet waarom ze ineens zo omgeslagen zijn van hondenmens naar kattenmens, haha.

Ach, ik hoop dat ze binnenkort contact zoeken.. zou het erg jammer zijn als door dit incident, dat makkelijk voorkomen had kunnen worden, onze vriendschap op de klippen loopt.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Een vrouw laat sneller zichzelf of haar man beledigen,, dan haar kinderen of honden!

Dat is haast een feit!

Ik denk dat je er juist aan hebt gedaan om te vertrekken, niet uit rancune.. maar omdat de sfeer bedorven was!

Ik vind het niet niks wat die man over jullie geroepen heeft! Dat moet keihard zijn aangekomen!

En waar gaat het eigenlijk over? Van wie mocht de tussendeur niet dicht??

Goh, ik zou wel even klaar zijn met ze!

Tuurlijk was het een vervelend voorval, maar de redelijkheid was wel even ver te zoeken!


honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Goed dat je bent vertrokken.

Je gaf aan dat Wispa trap kon lopen.

Als die deur naar de gang dicht was was er niks gebeurd.

Die man had dan niet moeten schelden op je honden.

Je kan het later misschien uitpraten.

 

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor 3 doggies

honden foto van Esther en Ivor

He bah meid, wat een prut avond.

Ik denk dat jullie in deze allebei niet helemaal juist zaten. Maar dat kan een keer gebeuren. En de katten hebben er niet aan over gehouden toch?

Wispa daar in tegen is nog een keer bevestigd in haar aversie tegen katten.

 

Ik denk dat je het het beste voor nu even kunt laten betijen.

Probeer vanavond een keer te bellen om te vragen hoe het nu met de katten is, maar ook om aan te geven hoe gekwetst jij je voelt door de boze opmerking van haar vriend. Wees daarin gewoon eerlijk. 

 

Hier hebben we zowel een hond als katten. Gaat prima met elkaar. Maar we hebben ook wel bezoek honden gehad waarmee het niet ging. Tja, dan is het een beetje geven en nemen. En vergis je niet. Meestal komen  de katten als winnaar uit de bus. Kijk nu maar naar Wispa.

 

Hopelijk is het niet al te ernstig met de mooie witte dame en valt het dierenarts bezoek mee

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor 3 doggies

honden foto van Esther en Ivor



Ach, ik hoop dat ze binnenkort contact zoeken.. zou het erg jammer zijn als door dit incident, dat makkelijk voorkomen had kunnen worden, onze vriendschap op de klippen loopt. "

 

 

Even heel hard, maar als dit te koste gaat van jullie vriendschap. Was deze waarschijnlijk minder belangrijk voor haar als voor jou.

Ik kan me niet voorstellen dat ik hier een vriendschap op kapot zou laten gaan

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik vind het niet de fout van jou, Pauline, dat dit is gebeurt!

Jij hebt aangegeven dat Wispa nu kan traplopen en dat evt dan de tussendeur dicht kan. Dat vriend van je vriendin dat de tussendeur niet dicht wilt doen dat is vragen om en daarom vind ik het (als je de schuld al ergens kan leggen) zijn schuld.

Jij hebt van te voren ''gewaarschuwd'' !

Erg jammer van die vriend hoor... Ik hoop dat hij bijdraait en zijn excuus aanbiedt aan je. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Als er hier mensen met honden komen, gaat 1 kat in de kattenkamer en de andere in de slaapkamer. Beide een kattenbak en de deuren dicht. Ook het traphekje en gang deur zijn dan dicht.

Kan hun hond echter niet bij konijnen, dan mag die hond niet (los) in mijn tuin.

Bij mij gaat veiligheid ook boven alles ;-)

Ik kan me goed voorstellen dat hij geschrokken is.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Geef de moed overigens niet op. De 50 kilo bouvier van mijn pa sloopte katten. 1 moest in geslapen worden en de ander moest op 3 poten verder. Toch heeft mijn pa het er 100% uit gekregen..

Geen risico's nemen, maar wel trainen ;-)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Hij koos er zelf voor die veiligheid niet in acht te nemen Roosje!

Pauline gaf dit in eerste instantie wel aan..

Er mocht nog geen deur dicht.. en dan vervolgens uit je slof schieten over die honden?

Kinderachtig!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

" Hij koos er zelf voor die veiligheid niet in acht te nemen Roosje!

Pauline gaf dit in eerste instantie wel aan..

Er mocht nog geen deur dicht.. en dan vervolgens uit je slof schieten over die honden?

Kinderachtig! "

 

Hier ben ik het helemaal mee eens!!!

honden page profiel GoldensGoldens 3 doggies

honden foto van Goldens

Eens, maar ik snap die man wel zusan... Het is wel een hond die aan zijn dieren komt... Dan zou ik ook heftiger kunnen reageren dan de bedoeling is...

Hij is wel fout hoor! Maar ik kan deels snappen waar zijn reactie vandaan komt.. Al mag hij zich wel eens goed excuseren!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Wat vervelend Pauline! Ik kan me voorstellen dat je erg bent geschrokken. Niemand vind het leuk als er opmerkingen worden gemaakt over je hond, en zeker niet in zo'n situatie. Je was natuurlijk al flink geschrokken, en dan dit nog eens er boven op. 

 

Ik vind dat je goed gehandeld hebt door weg te gaan. Maar ook ben ik het heel erg met Suzan eens dat er geen deur dicht mocht.. hoe veel moeite is het? 


Het is absoluut niet jouw schuld hoor. Jij hebt immers gewaarschuwd, en als hij dan jouw waarschuwing niet serieus neemt is dat zijn verantwoordelijkheid.  Daarmee wil ik ook niet zeggen dat het zijn schuld was, maar als het mijn katten waren geweest dan zou ik toch echt wel de veiligheid bovenop zetten. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen dier. 

 

Ik hoop dat ze snel contact met je opnemen. Zo is het voor beide partijen niet fijn, en hij mag zeker wel zijn gemeende excuses aanbieden, want zo reageren slaat nergens op. 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Eens, maar ik snap die man wel zusan... Het is wel een hond die aan zijn dieren komt... Dan zou ik ook heftiger kunnen reageren dan de bedoeling is...


Hij is wel fout hoor! Maar ik kan deels snappen waar zijn reactie vandaan komt.. Al mag hij zich wel eens goed excuseren! "

 



Eens, maar ik denk dat iedereen een beetje fout is geweest. Vergeten en vergeven ;)

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik snap dat dus niet!

Je weet dat je bezoek met honden krijgt..

Van tevoren wisten ze ook dat deze honden achter katten aangaan!

Eenmaal aanwezig, wordt het simpele voorstel gedaan een deur richting de trap te sluiten omdat Wispa kan trap lopen.

Het antwoord is nee!

Pauline is niet in haar eigen huis dus welke deuren open en dicht blijven, is niet aan haar om te bepalen, ze is te gast.

Niet fair om dan vervolgens naar je hoofd te krijgen dat je ****honden hebt, omdat gebeurd is…. waar je op voorhand al voor waarschuwde!

Een schrikreactie begrijp ik overigens wel.. maar schelden???


honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Begrijpelijke reactie...., absoluut.

Nette reactie...., absoluut niet.

 

De volgende keer als je ergens bent waar katten zijn Wispa gewoon aangelijnd houden.

Had de deur dicht gemogen was de situatie iets overzichtelijker geweest..., nu met de deur open, had ik nooit vertrouwd op mijn eigen oplettendheid..., juist omdat je gezellig met vrienden aan het bbq-en gaat ben je afgeleid en minder oplettend.

 

Nou ja..., 1 ding is voorlopig duidelijk...., Wispa vindt katten echt niet leuk.

 

Hopelijk valt de schade aan d'r oog mee, succes bij de DA...., en je vriendin belt wel weer hoor...., die hebben samen even het stresshormoon hoog zitten

Als daar straks de boel weer bedaard is komt dat wel weer goed.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van team border lolly

Zijn reactie snap ik.
want draai het eens om met grote enge hond en jouw kleintjes?
Precies dan vervloek je dat beest.
MAAR: jij gaf het zelf van te voren aan dus geheel terecht is het niet. Maar snap de woede wel.
Maar om jouw nu dan te negeren. Nee niet netjes.
een rot opmerking is zo gemaakt maar voor excuus moet je gewoon ff tijd nemen.
maar omdan niet meer te reageren tja sneu kinderachtig...

des noods nog even bellen?
Je bent tenslotte haar getuige.

En als ze dwars blijven doen tja jammer maar helaas...

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik lees dat Pauline gisteren diverse contactwegingen heeft geprobeerd… zonder enig respons.

Sorry, maar dan zou ik er persoonlijk wel even klaar mee zijn!

Dit geeft mij het gevoel dat Pauline als het ware om vergeving moet gaan bedelen.

Is dat vriendschap? In mijn wereld niet!

Maar laat ik niet te voorbarig zijn… wacht het gewoon nog even af, alles even laten betijen!

honden page profiel ErnyErny 3 doggies

honden foto van Erny

Ik snap ook wel dat je in een stress moment dingen eruit gooit die je normaal niet zou zeggen, maar meestal wat je dan roept zit  vaak wel degelijk al in je hoofd .

Die vrienden wisten dat Wispa en Cosmic meekwamen en dat dat met de katten geen goede combi is.

Dat dan de deur niet dicht mag zodat iedereen rustig kan bb vind ik al zo'n weerstands momentje .

Vervolgens loopt het uit de hand en dat is vervelend en ook dat er kwetsende dingen 

gezegd worden , gelukkig weten de honden niet dat er kwetsend gesproken wordt ,dus dat gevoel zit bij Pauline en hoeven de honden geen last van te hebben.

Jammer dat de vriendin geen contact met Pauline neemt , het was wel haar vriend die uit de bocht vloog .

Ik hoop dat wanneer alles een beetje bezonken is de vriendschap weer opgepakt kan worden ,zou toch heel jammer zijn .

Eerlijk je gevoelens zeggen van beide kanten anders blijft er toch vaak wrok hangen en heb je straks zo weer een situatie.

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik ben het wel met Suzan en Joyce eens.

Dat hij geschrokken is: hartstikke logisch!

Dat hij even kwaad ik: ook logisch!

Iemand veroordelen omdat ze eerst 1 en nu zelfs 2 van die .....beesten heeft (terwijl ze zelf ook zo'n .....beest hebben!).

 

Maar wie heeft er van tevoren al aangegeven dat deze .....hond inmiddels trap kan lopen en dat het misschien beter is als de deur dicht zou gaan???

Ze wisten dat Pauline mét honden zou komen, ze wísten (neem ik aan) dat Wispa niet zo'n kattenliefhebber is. Dan kun je daar toch van tevoren op inspelen?

Dat ze niet het hele huis willen verbouwen oké, maar kattenbak en waterbakje naar boven, poesjes veilig in de slaapkamer: probleem opgelost.

Als iemand zó lelijk over mijn honden spreekt dan kon ie wat mij betreft ook echt even het heen en weer krijgen hoor.

Geschrokken is 1 ding, maar dit... nee.

 

Na 2 contactpogingen zonder enige reactie zou ik de bal nu bij hun leggen. En is de vriendschap hierdoor beëindigd dan was het blijkbaar ook geen bijzondere vriendschap.

 

Maar goed, ik kan vrij lang boos blijven op iemand 

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Jeej wat lastig zeg..

 

Ik snap zijn reactie enerzijds wel. Jij zal ook boos zijn als een ander beest dit bij jouw honden zou doen. Maar als het puur alleen om dit incident was gegaan, neem ik aan dat hij ten eerste niet zo uit z'n plaat was gegaan en dat hij daarna z'n excuses had gemaakt. Of het is een vreselijk egoïst, dat kan natuurlijk ook nog en reageert hij wel na één keer zo heftig. Maar ik krijg het idee dat er eigenlijk meer aan de hand is? Zijn er niet meer incidenten geweest? Hij/zij hebben zich misschien vaker geërgerd aan het gedrag van een van je honden? 

 

Overigens geef ik je helemaal gelijk dat jullie weg zijn gegaan, zou ik ook hebben gedaan.

Team Podenco (Gast)

Er zijn meerdere incidenten geweest inderdaad. Niet met de katten, maar een paar weken geleden waren we samen aan het klussen bij mijn zus. Wispa was in de witte verf gaan staan en iedereen begon te roepen. Daar schrok ze van en ze sprong in de plinten (met spijkers). Deze vriend pakte haar  op, wat Wispa héél eng vindt (zeker in een stresssituatie, zeker bij iemand die ze nie. dagelijks ziet, zeker bij een man) dus hapte ze. Hij had vier kleine gaatjes/schrammetjes in zijn hand..

 

Dus de liefde was al vrij ver over geloof ik.. hij heeft Cosmic eens naar haar plaats gebulderd die toen uit angst ging zitten plassen. Ook daar was hij niet zo van gecharmeerd.. terecht.. maar ook niet zo handig gedaan..

 

Ik heb een beetje uber gevoelige hondjes. Geen goede combo met deze vriend helaas..

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

Tja. Als je iets organiseert, in dit geval een BBQ en mensen uitnodigt, dan ben je gast-HEER. Bij de uitnodiging had hij kunnen zeggen dat jullie, maar niet de hond welkom waren.
Dat is niet gebeurd. Als gastheer dien je rekening te houden met je gasten (voldoende te drinken, voedsel etc en dat iedereen zich op z'n gemak voelt).
Blijkbaar was dat niet zo. . . bv de deur mocht niet dicht, maar er was ook geen vervangend traphekje, dat de hond van de trap zou houden.

Mocht de vriendschap diep zitten, dan zouden ze beter op neutraal terrein kunnen afspreken.
Bij blijvend onbegrip voor de situatie, zat die vriendschap blijkbaar niet zo diep en zijn beide partijen beter af zonder elkaar.


Helaas.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Zoals ik het lees moet hij jouw honden gewoon niet. Het is niet aan hem om Cosmic bulderen naar haar plaats te sturen, ook al is het zijn huis.

En als het zo'n goede vriend is weet hij van Wispa haar angsten en onzekerheden, vooral richting mannen. Dat hij haar dan optilt is ook niet echt slim te noemen.

 

Voor mijn eigen gemoedsrust zou ik persoonlijk mijn honden daar niet meer mee naar toe nemen. Ze voelen heel goed aan dat hij ze niet moet en ik denk dat ze daar ook zeker wel anders door zullen reageren, wat gevoeliger zijn.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Begrijpelijke reactie, maar wel erg onbeleefd...

In dit geval vind ik dat er twee fout zaten... Jullie hadden Wispa aangelijnd kunnen houden, better safe than sorry. Maar zij hadden gewoon die deur dicht kunne  doen ;-)

 

Nu ik ook je andere post lees, dit was voor mij al de druppel geweest... Ik kan er echt niet over als een ander mijn hond even wil gaan vertellen wat ie moet doen... Dan ben je bij mij aan het verkeerde adres. Als de hond mee gaat, ben ik ook gewoon heel duidelijk dat ze dan achteraf niet moeten gaan piepen omdat hij een beetje kwijlt o.i.d.

Ik vertel ook gelijk dat fysiek contact niet is toegestaan tenzij de hond er zelf om vraagt! :-)

 

En als we ergens komen waar katten zijn, gaat de hond aan de lijn. Hij kan wel met katten die honden gewend zijn (we hebben immers zelf een kat), maar katten die willen vluchten gaat hij achterna... 

 

Maar, ik dwaal af. :")

Het zou jammer zijn als dit het einde van de vriendschap betekent. Maar ik denk dat dit wel veel zegt over de waarde van de vriendschap aan hun kant.... 

Hij had minder fel kunnen reageren, of hij had gewoon slim moeten zijn door die deur dicht te doen... Veel moeite zou dat niet geweest zijn toch :")?

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

In de emotie iets roepen is nog begrijpelijk. Maar ik hoop wel dat jullie nog even om de tafel kunnen gaan zitten en uitspreken dat als de deur dicht gedaan was, dit nooit was gebeurd. En dan is het voor de lieve goede vrede misschien handig om te zeggen dat jij ze dan beter niet los had kunnen laten. En als het dan zo ver komt dat je nog met honden mag komen, misschien ze trainen voor een reisbench óf ze niet meer loslaten?

 

Ik weet het, op visite gaan en je hond aangelijnd moeten houden is absoluut niet prettig. Zeker niet als je ook nog iets wil eten en drinken.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Bah, wat een schrik  als er iets is wat ik door Winter geleerd heb is dat mensen vanuit schrik heel misselijk kunnen reageren, maar om dit soort opmerkingen van je vrienden te moeten incasseren is wel een klap in je gezicht. Hopelijk valt er na een adempauze rustig over te praten en kunnen jullie het afsluiten. 

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^