duitse herder balft op anderen honden met wandelen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sabrinasabrina

Hoi Ik heb een duitse herder teefje 2jaar oud hopelijk kunnen jullie mij helpen.Als ik ga wandelen met mijn hond en ik kom anderen honden tegen begint ze keihard te blaffen en te trekken aan de riem en heeft ze de haren op de rug staan ,ik denk zelf dat ze onzeker en bang is maar dat weet ik niet zeker,ik kan gewoon niet meer wandelen met haar ik hou haar gewoon niet meer als ze begint te blaffen heb al geprobeerd het te negeren  en ook al om foei enzo te zeggen maar het helpt gewoon niet,ik ben ten einde raad weten jullie hoe ik dat kan afleren bij haar.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Doet ze dit al altijd of nog maar pas? Als de haren rechtstaan denk ik niet dat ze echt onzeker is.. Mss een nare ervaring gehad met honden ?

honden page profiel sabrinasabrina

Dat blaffen begon toen we een jaar geleden naar een ander dorp zijn verhuist toen ik dat blaffen begonnen daarvoor heeft ze dat nooit gedaan ze heeft verder geen nare ervaring gehad.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi sabrina, 

het is erg lastig om van achter een scherm te zeggen waarom een hond blaft. Ik weet natuurlijk ooo niet hoe het eruit ziet of hoe ze blaft enzo.

 

Maar de haren die overeind gaan staan is adrenaline die ze opbouwen. Dit kan positief zijn en vanzelf naar beneden gaan en dit kan negatief zijn en ze willen vaak andere honden aanvallen. (Dacht ik) adrenaline ben ik zeker van ook positief en negatief,  maar gevolgen van negatief ben ik niet 100% zeker van. 

 

Hoop dat je Hier iets aan hebt.

 

groetjes Lavina

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Ik denk dat je beter even wat rustigere wandelingen kan maken, dus even omlopen als je andere honden tegenkomt. Dan kan je eventueel werken aan het contact tussen haar en jouzelf dat ze meer op je gaat letten. Ga lekker spelletjes spelen op plekken of tijden waar je weet dat het rustig is zodat ze zich kan ontspannen en dat is voor jou ook wel even prettig denk ik. 

 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Dat blaffen begon toen we een jaar geleden naar een ander dorp zijn verhuist toen ik dat blaffen begonnen daarvoor heeft ze dat nooit gedaan ze heeft verder geen nare ervaring gehad. "

 



Wss begonnen door stress van de verhuizing en verandering van omgeving maar nooit afgeleerd geweest toen ze hier net mee begon. Foei roepen enz hoort ze op dat moment niet omdat een hond zich maar op 1 iets of iemand kan focussen. Afleiden met een snoepje mss ? Als hondenkoekjes niet helpen probeer anders worst ofzo. Heeft een sterkere geur voor honden dus gaan ze eerder opkijken naar je als je een worst in je handen hebt dan een snoeptje voor de hond. En als dit niet lukt zou ik toch ook wel een GT inhuren ook al is het 1 malig. Heb ik ook gedaan met mijn hond, ze tonen dan aan wat je moet doen. Vind ik persoonlijk handiger dan lezen. En ook niet opgeven een hond leert dit niet in 1.2.3 af, dus veel geduld. Niet boos of ongeduldig worden, een hond voelt deze energie aan en gaat zich dan ook zo voelen. Hopelijk heb je er iets aan ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Haren omhoog betekend spanning.

 

Ik zou nog voordat je hond gefixeert raakt op de andere hond haar afleiden en afstand gaan maken tussen de andere hond en jullie. Door een grote boog te maken, of omdraaien en teruglopen.

Het is te spannend voor haar, zeker aan de lijn kan ze geen kant op en heeft het gevoel dat ze moet uitvallen naar de andere honden om ze op een afstand te houden.

 

Als ze nu merkt dat jij op tijd (dus ruim voordat ze uitvalt) de situatie veilig maakt door afstand te scheppen, krijgt ze meer vertrouwen en zal rustiger worden.

 

Ik zou ook even de wandelingen nog niet te lang maken en zorgen voor successen waarbij niet uitgevallen hoeft te worden.

Onderweg je hond lekker laten snuffelen, of eens een spelletje doen kan ook ontspannend werken.

 

Zelf heb ik veel gehad aan Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt. Hierin is een stap voor stap methode beschreven om rust in de wandelingen te brengen en je te leren de aandacht van je hond te vragen.

honden page profiel sabrinasabrina

lllllllllllll

honden page profiel sabrinasabrina

Hoi Ik

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Hoe herkenbaar???

 

Onze Bailey (kruiding Bouvier des Ardennes), die morgen 8 weken bij ons is, vertoont hetzelfde gedrag naar andere honden toe.

Kom ik een andere hond tegen, dan is het blaffen, trekken aan de lijn, waardoor ik heel veel kracht moet zetten om haar in het gareel te houden.

 

Ik heb op HP mijn probleem neergelegd en hele goede tips en adviezen gekregen... 

 

Wat doe ik met Bailey:

  • Ik beloon haar bovenal voor het gewenste gedrag...
  • Wanneer ik een andere hond zie aankomen, draai ik om en neem een andere weg... ik neem Bailey mee, zodra de hond uit beeld is, laat ik Bailey zitten en tot rust komen... als ze rustig is beloon ik haar...
  • Soms kan je het niet helemaal uit de weg gaan... dan wil ik nog wel eens een rustig plekje zoeken, waar ze niet meteen de andere hond ziet en dan laat ik haar zitten en beloon haar uitbundig voor het gewenste gedrag...

 

Het trekken van Bailey vond ik erg zwaar.

Ter ondersteuning, let wel, dit is puur ter ondersteuning heb ik nu een Gentle Walker... dit is een tuigje dat onder de oksels doorloopt, hierdoor trekt Bailey niet (praktijk heeft dit uitgewezen), ze blaft wel, maar ik kan me dan op 1 ding tegelijk concentreren.

Het doel is dat het tuigje over een poosje niet meer nodig is.

 

Met dit tuigje moet je wel letten op eventuele schuurplekken onder de oksels.

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Bij mijn hond is haren omhoog bij zien andere hond spanning maar ook zeker weten angst.

 

Verder sluit ik me aan bij Liesbeth, zo train ik ook. Als er nu aan de overkant een hond loopt kijkt hij meestal maar blaft niet. Dat is al oke.. Maar ook hier lukt het nog steeds niet dat ik normaal langs een andere hond kan. trainen trainen en trainen.. Het is niet altijd mogelijk om om te keren, soms moet je er langs. Dan negeer ik het gedrag en loop ik door

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Het is inderdaad onzekerheid.
Wat je kan doen is snoepjes in de berm gooien, span zelf de lijn niet aan als je zelf eerst de hond ziet, maar als je als eerst de hond ziet, lijd hem dan af dus met snoepjes in de berm te gooien.
Dan concentreerd hij zich niet op de hond, maar op het snoepje. Blijf een beetje met snoepjes gooien om hem bezig te houden.
Snuffelen is bovendien een kalmerings signaal, en je hond is blijkbaar vergeten die te gebruiken.
Snuffelen is confrontatie vermijdend, ze zeggen er mee, laat me met rust, benader mij voorzichtig.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik moet zeggen dat ik inmiddels de Gentle Walker de deur uit heb gedaan... nou ja, hij hangt aan de kapstok.

Ik vind het geen succes!

 

Jack draagt nu 1,5 jaar een tuigje van Rogz... goede kwaliteit en bevalt goed.

Toevallig bij de dierenwinkel hadden ze er 1 in de maat van Bailey hangen... meegenomen!

Wanneer ik in de wijk loop, dan heeft Bailey ter ondersteuning ook haar halfcheck om, dan is er 1 musketon aan de halfcheck bevestigd en 1 aan het tuig.

Op deze manier heb ik Bailey in de wijk beter onder controle als ze als een bezetene tekeer gaat.

 

Ik heb zelf een topic geopend waarbij ik HP leden op de hoogte wil houden van de ontwikkeling van Bailey, zonder steeds een nieuw topic te moeten openen... hierbij de link:

https://www.hondenpage.com/hondenforum/189369/topic-over-bailey.php

 

Ik wil in dit topic delen welke oefeningen ik doe met Bailey om het gedrag van uitvallen aan de lijn om te buigen.

 

Hierbij een foto van Bailey met haar nieuwe tuig:

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^