When pets don't match..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Jeetje wat rot zeg! Hoop echt dat jullie vriendschap hier niet op stukloopt! Ik snap dat hij even schrok van de situatie, maar het was wel deels zijn eigen schuld. Hoeveel moeite is het nou om de deur even te sluiten? Voor de veiligheid van je eigen dieren. Wat is nu zieliger, ze even opsluiten of ze laten "aanvallen"?! ;-) Vooral die opmerking over Cosmic vind ik wel heel erg gemeen, hij heeft gewoon echt iets tegen je poddy's! Dat ze eerder eens een plasje heeft gedaan omdat hij haar loopt te corrigeren op een agressieve manier is toch ook zijn eigen schuld hoor en niet die van Mik! En wat maakt zo'n plasje nou uit? Is toch zo weer opgeruimd.. Ja die actie met de verf was wat minder. Maar dan moeten ze van tevoren gewoon eerlijk tegen je zeggen dat je ze wel mag meenemen maar dat ze dan vast moeten blijven ofzo...

Ik kan er ook echt niet tegen hoor als mensen mijn honden gaan corrigeren. Heb ze gisteren voor de verjaardag van mijn neefje expres thuisgelaten omdat ik het jaar daarvoor bijna ruzie heb gekregen met zijn opa en stiefoma die het nodig vonden mijn hond te corrigeren terwijl hij niets verkeerd deed! Ben je bij mij aan het verkeerde adres..

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik hoop ook dat er nog wel contact gaat zijn om het uit te spreken. Dit zou echt geen reden moeten zijn waardoor een vriendschap niet meer zou kunnen natuurlijk.

 

Wat honden en katten betreft... Chica reageert altijd heel wisselend. De ene kat loopt ze op nog geen meter voorbij en de ander wil ze het liefst ook achterna (dit is vaker het geval als het eerste)

Nu hebben ze bij mijn schoonouders ook een kat. Vriend en ik waren daar vorige week 's avonds op bezoek, lekker in de tuin gezeten, en schoonmoeder zei, ze mag wel gewoon los hoor ze kan nergens heen. Ik zei nou ik hou haar wel gewoon bij, als Lucky (de kat) zich in de tuin laat zien weet ik niet hoe ze reageert dus dit is prima zo.We hebben een rondje gesnuffeld door de tuin en daarna kwam ze gewoon tevreden bij me naast de stoel. Lijn aan de stoelpoot en ze had nog de ruimte om te bewegen. Maar wel op het terras, bij ons. Een tijd later was ze dus ineens helemaal gefixeerd omdat er een kat op de schutting zat (was een andere).

Ik was blij dat ik haar gewoon bij me had. Ik had niet het idee dat Chica er zelf last van had dat ze bij de tafel/terras moest blijven. 

 

Maar goed, dit is de keus die je maakt en nogmaals als de tussendeur gewoon dicht was gegaan of als ze gewoon hadden aangegeven dat ze de honden liever aangelijnd wilden houden was dit niet gebeurd.

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

ik zou het even laten betijen. en als ze niet op telefoontjes reageren na een paaar dagen een brief schrijven en vragen om een gesprek . een goede vriendschap mag hier niet onder lijden. overigens neem ik mijn honden nooit mee naar familie omdat ik weet dat ze dit niet op prijs stellen ,mijn jongste broer wel maar ik doe mijn hondjes er geen plezier mee. gelukkig heb ik een goede oppas waaar ik ze heen kan brengenLodewijk kan ook niet lang alleen zijn.misschien een optie om de honden een volgende keer ergens te brengen waar ze wel gewenst zijn ? of ondanksdat ze zeggen laat maar los ze gewoon aan de lijn houden.Hein.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik denk dat jij en haar vriend heel anders over opvoeding en hondengedrag denken. Jammer, want het had wel zo makkelijk geweest als jullie wat dat betreft op één lijn hadden gezeten. Maar het belangrijkste: het zou zo zonde zijn als zo'n verschil van mening tussen de vriendschap tussen jou en je vriendin komt te staan. 

 

Kunnen jullie er niet gewoon over praten en accepteren dat jullie anders denken over het opvoeden van een hond? Als je bij de ander op bezoek gaat, weet je dat je hebt te handelen met andermans dieren en andermans regels. Dus als hij bij jullie op bezoek komt, heeft hij dat maar te slikken. Maar als jullie bij hun thuis komen, kunnen jullie uit respect de honden niet mee nemen. Of wel mee nemen en hem vragen wat hij prettig vindt; dat je de honden bijvoorbeeld aan de lijn houdt. 
Mocht je je hier toch niet prettig bij voelen, denk ik dat de vriendschap uiteindelijk zal verwateren. Als jij niet op bezoek wilt zonder hond en de hond is daar niet welkom, zal je er uiteindelijk toch niet meer komen. 

 

Probeer er gewoon over te praten en geef ook aan dat jullie dingen anders aan hadden moeten pakken. Dat jullie de honden opvoeden op jullie manier (daar heeft hij zich absoluut niet mee te bemoeien!), maar dat je het niet de bedoeling vindt dat iemand anders 'overlast' krijgt (of voelt te krijgen) door jouw honden. Voor hem voelt het in ieder geval als een soort van overlast, hij heeft last van jouw honden. Ook al begrijp je dat misschien niet (want jij bent uiteraard dol op je honden :)), zou je daar wel begrip voor moeten tonen. 

 

Mocht je er na het praten nog niet uitkomen.. sja, dat is dan heel jammer. Dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Het zal zo zonde zijn als hiermee zo'n vriendschap tussen jou en je vriendin kapot loopt. 

 

 

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Bah!!!

Wat een leuke en gezellige middag/avond had moeten zijn is helaas uitgelopen op een teleurstelling.

 

Ik kan de reactie van die man begrijpen... ik zeg niet dat het juist is wat hij zei, maar ik denk wel dat zijn reactie is voortgekomen uit frustratie en angst van dat moment. Zijn katten worden 'aangevallen'.

Vanuit een emotie kan je dan dingen zeggen, waar je niet over nadenkt en waar je later spijt van hebt.

 

Ik kan me jouw gevoel ook heel goed voorstellen.

Ik denk dat het een juiste beslissing is geweest op dat moment om weg te gaan.

Jullie zijn uit de situatie gegaan.

 

Ik hoop wel dat jullie, als de lucht geklaard is, er samen over kunnen napraten.

Hoe heeft het kunnen gebeuren, hoe kan het in de toekomst voorkomen worden.

 

Heel veel succes... 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Het doet pijn als zoiets gezegd wordt absoluut zeker als je voelt dat je dieren niet welkom zijn. Dat het mis ging was een inschattingsfout en leverde whispa minstens net zoveel stress op als de katten. Edit: plus dat van Hem de deur niet dicht mocht dus hij kan wel lopen miepen maar als hun zeggen dat ze los mogen en hij wil de deur niet dicht hebben maar ze mogen wel los dan is hijzelf mede veroorzaker...

 

Maar ik wil je niet voor het hoofd stoten zeker niet, maar als mijn Sadi ergens niet welkom is kom ik er ook niet.

 

Ik zou het even laten sudderen, even tijd geven en dan eventueel met haar afspreken bij jou of op een neutralere plek maar niet meer bij hun thuis.

 

Ikzelf zou het contact afgekapt hebben zelf al, maar ik ben erg zwart /wit (daar ben ik heel eerlijk in) wie mijn hond niet accepteert ziet mij ook niet terug.

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

Er zijn ontzettend veel situaties waar honden niet welkom zijn. Soms ga ik niet, soms zorg ik voor oppas, en een andere keer blijf ik maar kort. Ik vraag altijd van te voren of ik mijn honden mee KAN nemen.
Zo niet, even zo goede vrienden (ik respecteer ook het eerlijke antwoord) alleen kan ik er dan minder vaak naar toe, anders om, zullen ze er dan ook wel een probleem mee hebben om bij mij te komen.

Hetzelfde geldt voor parken en dierentuinen : http://www.gaiazoo.nl/algemene-info/huisdieren/.

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy 3 doggies

honden foto van Suus&Joy

Wat een nare situatie, maar ik snap niet zo goed waarom de deur niet dicht mocht. 

 

Ik zou even geen contact meer zoeken. Jij hebt de eerste stap gezet. Nu is het aan hen. Als het echte vrienden zijn, komt het echt wel goed tussen jullie.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Sorry, zoals ik al vreesde heb ik het eigenlijk te druk om actief te zijn op 't forum O-)

Bedankt voor alle lieve reacties. Even een update, ik heb die vriendin van me vandaag op haar werk proberen te bellen, omdat haar vriend er dan dus niet bij jou zitten.. Helaas nam ze niet op. Wel appte ze nog dat hun jongste kat nog behoorlijk geschrokken is, maar dat de oudere twee weer helemaal de oude zijn. Ze vroeg verder niet naar Wispa.

Maar over Wispa gesproken, haar oogje is weer in orde. De meeste schrammetjes zijn goed aan het helen, er is er eentje waar ik de komende paar dagen nog wel een likje honingzalf op ga smeren, maar ook die ziet er verder goed uit.

Of Wispa iets geleerd heeft van de ontmoeting met deze katten.. dat betwijfel ik. Het is zo moeilijk om haar met katten te trainen, omdat ze zo slecht ziet. Ze kan best in een huis rondlopen waar een kat woont (dus waar het naar kat ruikt) zonder enige problemen, pas als ze met haar neus tegen een kat aan zit begint ze te gillen. Dat maakt het erg lastig, want iets als BAT-training o.i.d. gaat in zo'n situatie dus niet werken..

Mochten jullie nog tips hebben?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Maar is het wel uitgepraat of nog niet? Het lijkt er niet op namelijk ("kat 1 is erg geschrokken, de andere zijn weer zichzelf" -> punt...)

Je zou toch denken dat ze dit uitgepraat willen hebben, zeker als jij hun getuige bent.

Lijkt me voor jou ook beter om het met (vooral) hem nog uit te praten, omdat hij toch best heftige dingen over je honden heeft gezegd.

 

Tips heb ik niet, als ik écht nuttige tips had, had er hier namelijk ook al lang weer een kat gelopen 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik wil het wel nog gaan uitpraten. Eerst met haar, dan met hem. Zij is tenslotte mijn vriendin. Hem kreeg ik er gratis bij ;-) En geloof me, daar ben ik onwijs blij mee want ik mag hem heel erg graag, alleen momenteel.. even iets minder.. O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

haha eigenlijk moet ik stiekem wel een beetje lachen.. niet om wat er gebeurt is hoor, maar hoe iedereen reageert. Want volgens mij zijn we allemaal hetzelfde: kom niet aan onze honden!! Don't mess with my dog 

 

Als iemand iets verkeerd zegt, zijn ze gelijk uit de gratie (bij mij tenminste). En inderdaad; is m'n hond niet welkom, dan kom ik ook niet. Of het moet gaan om een allergie of iets dergelijks, maar anders.. 

 

Onze honden zijn gewoon onze schatjes, denk dat we het daar allemaal over eens zijn 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Haha, dat is zeker waar, Maaike! Dat bedacht ik me die dag ook. Als hij kritiek had gehad op de manier waarop ik mijn honden opvoed, prima! Maar zo tegen mijn honden schelden vond ik niet terecht, en daarom ook niet bepaald acceptabel.. al begrijp ik héél goed dat hij boos was en dat er in "the heat of the moment" wel eens dingen ontglippen waar je later spijt van hebt.

Ik vind het prima als mijn honden ergens niet welkom zijn, niet iedereen vindt ze leuk en ik moet toegeven dat ik een apart stel in huis heb, het zijn niet echt makkelijke meeneem hondjes. Maar zijn ze niet welkom, dan kom ik maar voor een uurtje langs. En komt het die dag niet uit omdat het regent en ze hun energie nog niet kwijt gekunnen hebben, dan gaat het over en blijf ik bij de hondjes.

Ik begrijp dat niet iedereen ze leuk vindt.. soms moet ik wel eens stilletjes giechelen, voor veel mensen zijn hun honden hun "kinderen". Stel je voor dat men ook zo naar kinderen zou doen. Andermans kinderen gaan lopen corrigeren. Iemand vertellen dat z'n kinderen niet welkom zijn omdat ze zo druk zijn. Iemand's kind één of andere ziekte toewensen omdat ie sociaal onaanvaardbaar gedrag vertoond. Het is maar goed dat de wereld zo niet werkt :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Eerlijk gezegd heb ik dat bij kinderen ook wel gehoord, al is dat vaker in de context van gedrag bij het buitenspelen en ouders onder elkaar.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Gisteren kreeg ik een telefoontje van de vriend van mijn vriendin. Zij had hoofdpijn maar had hem gevraagd om mij even te bellen, omdat ik nog steeds geen gehoor kreeg op mijn appjes en ik haar vanmiddag gevraagd had of ze überhaupt nog van plan was óóit tegen me te gaan praten.

Hij begon eerst over de kat, hun jongste is behoorlijk geschrokken en is erg stil, komt ze niet meer begroeten, en is erg angstig op het moment dat hun hond naar boven komt. Hij zegt dat het wel weer goed komt als ie weer vertrouwen krijgt in het feit dat er geen eng wit monster naar boven komt, hehe. Dat hoop ik dan maar.. Hij vroeg ook naar Wispa.

Ik vertelde dat ik niet weg gegaan was omdat ik boos was, maar omdat ik het gewoon niet meer zag zitten om daar de avond te spenderen, met Wispa en de katten die zo over de flos waren, en omdat ik toch wel erg verdrietig was door zijn kwetsende woordkeuze, ondanks dat ik goed snap dat hij geschrokken en boos was.. Hij zei dat ik vrij was om te gaan en staan waar ik wilde, en hij bood zijn excuses aan dat hij zo uit zijn slof geschoten was, dat was ook niet zijn bedoeling, en hij begreep dat ik daarvan geschrokken was, zijn vriendin was hier ook van geschrokken. Tenslotte zei hij nog dat hij gewoon naar zijn vriendin had moeten luisteren die de tussendeur dicht wilde doen.

Al met al hebben we het gesprek afgesloten met de conclusie dat we het in de toekomst anders gaan doen. Ofwel bij mij thuis afspreken, ofwel zorgen dat ze simpelweg niet bij elkaar kunnen komen.

Ondanks dat de vriendschap wel een deukje heeft opgelopen denk ik dat het allemaal wel goed komt. En Wispa's kattenprobleem.. Tja, die heeft ze nu eenmaal. Ik wil er wel mee aan de slag, maar het gaat wel een lange termijn project worden, omdat er nog zoveel tussenstappen gemaakt moeten worden voor we hieraan kunnen beginnen.

Stap 1, aandachtsoefeningen! Daar gaan we vandaag maar eens mee verder!

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Fijn dat hij je gebeld heeft en dat de lucht nu weer geklaard is! en dat er begrip is voor beide kanten!  Eind goed al goed hihi

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Hee, da's best goed nieuws. En zeker met de deur dicht kan alles gewoon goed gaan.

 

Gelukkig geen vriendschap verpest, dat zou zonde zijn!

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Super om te lezen dat jullie elkaar gesproken hebben... 

 

Ik denk eerder dat jullie vriendschap hechter is geworden. 

 

Jullie zijn op dat moment uit de situatie gestapt, wat heel verstandig is, hierdoor konden er geen dingen meer gezegd of gedaan worden die kwetsend zijn voor de ander.

Na een afkoeling is het toch weer tot een gesprek gekomen tussen jullie... helemaal super!!!

 

En nu gewoon weer leuke dingen plannen met elkaar... desnoods een keer zonder dieren erbij?

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^