Help!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Ik zit een beetje met de voeding van mijn boxer in mijn maag! Of eigenlijk zijn maag haha

Guus is nu anderhalf jaar oud en krijgt vanaf zijn 8 weken vers vlees..

Ik begon met Lotgering maar toen hij gecastreerd was weigerde hij dat nog te eten!

Ben toen overgestapt op Degomeat maar daar zat te veel bot is waardoor zijn ontlasting elke dag wit, korrelig en kneiterhard was! Toen overgestapt naar Darf maar daar kreeg hij huidschilvers en wisselende ontlasting van.. Nu zit hij al even op Tamro maar sindsdien heeft hij alleen nog maar diarree..

 

Ik heb de betaalbare merken nu wel gehad zo ongeveer.. Ja er zijn nog veel meer merken, dat weet ik maar ik wil het leuk en betaalbaar houden! (Geef nu al zo'n rond de 100 euro aan voeding uit per maand)

 

 

Nu wil ik gaan kijken of ik hem over kan zetten op brok..

Maar ik geef al jarenn vers vlees aan mijn hond(en) dus heb totaal geen verstand meer van brok haha

 

Welke brok raden jullie mij aan? Guus is een hond met gevoelige darmen!

En hoe over te stappen naar brok? Geperst of niet?

 

 

Ik wil geen discussie starten over dat brokken slecht zijn of iets, ik vraag gewoon advies!

Ook ga ik niet met supplementen of wat dan ook beginnen omdat ik van mening ben dat hij het ook goed op voer kan doen zonder iets toe te voegen..

 

Bedankt alvast!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Om reden van financiën brok voeren.....dat is een discussie apart. Voor kwaliteit betaal je en dan nog moet je daarin het kaft van het koren zien te scheiden. Met zelf samengestelde voeding ben je vaak goedkoper uit.

Zijn de mixen van Herby Versvoer een optie voor je?

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

" Om reden van financiën brok voeren.....dat is een discussie apart. Voor kwaliteit betaal je en dan nog moet je daarin het kaft van het koren zien te scheiden. Met zelf samengestelde voeding ben je vaak goedkoper uit.
Zijn de mixen van Herby Versvoer een optie voor je? "

 

Sorry maar ik vind 100 euro in de maand wel voldoende.. Ik wil ook graag nog eten 

Daarbij ga ik niet om de finaciën brok voeren maar om te kijken of hij het daar misschien toch beter op gaat doen.. Het kan toch mogelijk zijn dat hij verandert (door dat hij ouder word) en dan niet meer tegen vers kan of wat dan ook.. Ik lees dat vaak genoeg..

 

Ook vroeg ik om goede brok, niet om andere merken vlees.. 
Heb net ergens anders al een hele discussie er over gehad, dat wil ik niet nog een keer..
Ik vraag volgens mij iets heel simpels..

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Tjee, ik heb werkelijk geen idee! Maar ik heb jaren versvlees gevoerd en ben uiteindelijk toch weer brokken gaan voeren. Ik gaf ook relatief duur vlees en was ongeveer 90,- per maand kwijt. Het was van goede kwaliteit (black dog o.i.d.). Met een goede brok scheelde het 30,- per maand (nu dus: Reico, van Vital Systeme). Dat was meegenomen, maar zeker niet de reden. Mijn diepvries zat steeds bomvol en er was nauwelijks plaats voor ons eten.

Ook heb ik een tijdje gekookt voor de honden.

Om een keuze te maken heb ik gekeken naar de samenstelling van het versvlees en vergeleken met de samenstelling van de brokken. Die kwamen aardig overeen.

Geperste brokken van een goedkoop merk werd hier niet goed verdragen.

Wat wel opviel: de brokken die ik nu heb verdragen ze beter dan vers vlees. Dat wil niet zeggen dat ze nooit meer iets vers krijgen. Voor de lekkere trek neem ik weleens verse vuile pens of hart of een runderbot mee. Ook gedroogde dingen verdragen ze goed.

Vaak krijg ik te horen dat "brokken honden" geen vers meer verdragen en ook geen gedroogde dingen mogen. Hier heb ik daar niets van gemerkt.

Ik denk dat je er gewoon tegenaan moet lopen en het e.e.a. moet proberen. Gelukkig zijn er van veel diervoeders ook kleinere verpakkingen te koop. Vraag eens om je heen of je een paar kilo van iemand anders mag overkopen om te testen wat je hond lekker vindt.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

je vraagt ook iet heel simpels maar ja ;)

chica krijgt Renske kip er rijst(brokken) en doet het hier goed op maar ik weet niet of dit voor jou voldoet ivm de darmen van je hond want eerlijk is eerlijk daar heb ik gewoon niet veel verstand van ;) heel af en toe krijgt ze dan als extra wat renske vers.

succes met je zoektocht

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

" Tjee, ik heb werkelijk geen idee! Maar ik heb jaren versvlees gevoerd en ben uiteindelijk toch weer brokken gaan voeren. Ik gaf ook relatief duur vlees en was ongeveer 80,- per maand kwijt. Het was van goede kwaliteit (black dog o.i.d.). Met een goede brok scheelde het 30,- per maand (nu dus: Reico, van Vital Systeme).
Ook heb ik een tijdje gekookt voor de honden.
Om een keuze te maken heb ik gekeken naar de samenstelling van het versvlees en vergeleken met de samenstelling van de brokken. Die kwamen aardig overeen. Geperste brokken van een goedkoop merk werd hier niet goed verdragen.
Ik denk dat je er gewoon tegenaan moet lopen en het e.e.a. moet proberen. Gelukkig zijn er van veel diervoeders ook kleinere verpakkingen te koop. Vraag eens om je heen of je een paar kilo van iemand anders mag overkopen om te testen wat je hond lekker vindt. "

 

Hmm dan zal ik idd even zelf verder zoeken naar wat ik wil geven..

Kan je mij misschien wel vertellen hoe ik moet overstappen? Kan dit gewoon in 1x, moet ik mixen? Geleidelijk aan?

Ik hoor van meerdere mensen dat geperste brok beter is maar ik ben niet zo te spreken over de samenstellingen van de geperste brokken die ik nu heb gevonden..

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Ik ben heel erg te spreken over deze 3:

Acana Ranchlands

Acana Grasslands

Acana Wild Prairie

 

Maar omdat ik veel lees dat je honden die vers hebben gehad beter geperste brokken kan geven (in het begin) weet ik het even niet meer!

Zijn deze 3 wel goed? En welke van de 3 is dan eigenlijk nog het beste?

 

Er is zoveel keuze!!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  
Sorry maar ik vind 100 euro in de maand wel voldoende.. Ik wil ook graag nog eten 
Daarbij ga ik niet om de finaciën brok voeren maar om te kijken of hij het daar misschien toch beter op gaat doen.. Het kan toch mogelijk zijn dat hij verandert (door dat hij ouder word) en dan niet meer tegen vers kan of wat dan ook.. Ik lees dat vaak genoeg..
 
Ook vroeg ik om goede brok, niet om andere merken vlees.. Heb net ergens anders al een hele discussie er over gehad, dat wil ik niet nog een keer..Ik vraag volgens mij iets heel simpels.. "

 

Dat is mogelijk........en dan pas je aan met waar je hond het wel goed op doet. Verandering van vers vlees merk, een aangepast zelf samengesteld menu..ook heb ik oude honden en die varen wel bij hun NRF en de oudste gecombineerd met KVV.....plus een aantal gerichte supplementen...

Brok biedt dat hen niet, zover is duidelijk en is voor mij erg simpel. Ik reageer hierop, omdat als ik lees welke merken je wel hebt gevoerd, je problemen zou kunnen verwachten.......en op andere merken mogelijk weer niet.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik zat ook met dat probleem, en vooral ook omdat Gorby niet alleen heel groot is, maar van de KVV Carnibest eend verreweg het beste verdraagt, maar dat kostte echt een kapitaal, en ik vond het niet altijd praktisch

Oook verdraagt hij vissoorten heel goed.

 

 

En ik vond hem niet vitaal genoeg op de Carnibest, en dat kwamen mensen met en bij wie wij trainen wel vaker tegen. Ik ben niet van het zelf samenstellen (ik zal er wel te lui voor zijn, so be it, ik heb meer te doen dan voor de hond zorgen).

 

En dus ben ik brok erbij gaan voeren, en dan op visbasis, want daar is hij dol op, verdraagt het goed en is dan een andere bron van vlees denk ik dan maar simpel.

 

Ik heb oa van wolsblut gevoerd, maar behalve dat ik het vond stinken, at Gorby het met lange tanden, at er om heen etc etc

 

Uiteindelijk, oh hoe slecht, kwam ik uit bij Proplan, de zalm x rijst.

 

En tot onze verbazing nam Gorby niet alleen toe in kracht en vitaliteit (heel duidelijk zichtbaar) zijn ontlasting werd eindelijk na heel veel tobben heel stevig en hij is ook veel sterker geworden op maag en darmen.

 

Ik meng het dus gewoon, waarbij de KVV wel de basis is, maar de brok er zeker gewoon bij hoort, en het bevalt ons prima, want zo is het met dagen weg ook makkelijker om gewoon alleen brok mee te nemen, en wij zijn veel op pad, om te wandelen, maar ook naar trainingslocaties.

 

Dus tja....... wat is goed......... voor mij waar de hond het goed op doet

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

"  
Hmm dan zal ik idd even zelf verder zoeken naar wat ik wil geven..
Kan je mij misschien wel vertellen hoe ik moet overstappen? Kan dit gewoon in 1x, moet ik mixen? Geleidelijk aan?
Ik hoor van meerdere mensen dat geperste brok beter is maar ik ben niet zo te spreken over de samenstellingen van de geperste brokken die ik nu heb gevonden.. "

 Oei! Ik heb mijn honden gewoon meteen over gezet. Wel heb ik de laatste week van het versvlees geen andere dingen ernaast gegeven (botten, snacks e.d.). Ik heb ze de eerst maaltijd brok half zoveel gegeven als geadviseerd werd. De 2e na 8 uur driekwart, en de volgende dag de gewone hoeveelheid. Ook die eerste week heb ik geen andere dingen gevoerd dan alleen die brokken. Gewoon om ook zeker te zijn dat de ontlasting alleen van die brokken was. 

Omdat mijn honden verder geen darm/maag problemen hadden verdroegen ze het meteen goed. Maar wacht nog even: je krijgt hier vast nog betere adviezen!

 

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

O, ja: even nog over de geperste brokken: mijn honden verdroegen die ook niet zo goed. Maar ik denk dat het per merk kan verschillen. Farmfood konden ze niet goed tegen. Die van Reico weer wel.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ik zat ook met dat probleem, en vooral ook omdat Gorby niet alleen heel groot is, maar van de KVV Carnibest eend verreweg het beste verdraagt, maar dat kostte echt een kapitaal, en ik vond het niet altijd praktisch
Oook verdraagt hij vissoorten heel goed.
 
 
En ik vond hem niet vitaal genoeg op de Carnibest, en dat kwamen mensen met en bij wie wij trainen wel vaker tegen. Ik ben niet van het zelf samenstellen (ik zal er wel te lui voor zijn, so be it, ik heb meer te doen dan voor de hond zorgen).
 
En dus ben ik brok erbij gaan voeren, en dan op visbasis, want daar is hij dol op, verdraagt het goed en is dan een andere bron van vlees denk ik dan maar simpel.
 
Ik heb oa van wolsblut gevoerd, maar behalve dat ik het vond stinken, at Gorby het met lange tanden, at er om heen etc etc
 
Uiteindelijk, oh hoe slecht, kwam ik uit bij Proplan, de zalm x rijst.
 
En tot onze verbazing nam Gorby niet alleen toe in kracht en vitaliteit (heel duidelijk zichtbaar) zijn ontlasting werd eindelijk na heel veel tobben heel stevig en hij is ook veel sterker geworden op maag en darmen.
 
Ik meng het dus gewoon, waarbij de KVV wel de basis is, maar de brok er zeker gewoon bij hoort, en het bevalt ons prima, want zo is het met dagen weg ook makkelijker om gewoon alleen brok mee te nemen, en wij zijn veel op pad, om te wandelen, maar ook naar trainingslocaties.
 
Dus tja....... wat is goed......... voor mij waar de hond het goed op doet "

 

Hoor juist over dit merk weinig tot geen klachten over afnemen van vitaliteit....en er staan ook honden op die intensief sporten en trainen door de week. Het is 1 van de redenen dat ik in elk geval CB heb opgenomen. Maar het is vervelend dat je die ervaring hebt. Ook ik heb meer te doen op een dag met een dubbele baan en toch vind ik ruimte voor het NRF van mijn honden, dat nauwelijks extra tijd in beslag neemt ten opzichte van een rol KVV of het vullen van een bak met brokken.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ieder maakt zijn eigen keuzes hè... Ik heb de tijd en ruimte en gedoe er gewoon niet voor over.

En Gorby doet het hierop na alle ellende zo ontzettend goed dat we er heel blij en tevreden mee zijn.

 

Van de CB was ik ook verbaasd omdat CB zoals ik begreep toch wel 1 van de betere kvv is.

Het is altijd gevaarlijk zomaar oorzaak en gevolg te koppelen, maar het bleek overduidelijk dat Gorby met brok erbij vitaler werd en vooral ook, eindelijk super mooie stevige ontlasting.

 

Toch ziet onze trainer het weleens vaker dat honden vitaler worden met brok bij de kvv.

Nu ik er over nadenk;

Kan her misschien ook komen door een andere diersoort....ik heb geen idee, maar wij doen het maar zo.

 

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Hier ook een hondje die van KVV naar brok is gegaan. En het gaat nu vele malen beter met haar.  Veel actiever, betere ontlasting, geen last van d'r darmen meer. 

 

Alle 3 de soorten Acana die jij noemt lijken mij goed. Het zal een kwestie van uitproberen zijn waar Guus het het beste op doet.. 

 

Succes! Ben benieuwd.. 

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Boefie eet ook kvv, maar dat kon ik niet meenemen op vakantie, dus ik wilde voor de vakantie over op brok. Ik heb me toen weken lang suf gegoogeld om een "goede" brok te vinden. Ik kwam uiteindelijk uit op Wolfsblut, dit werd veel gegeven door eigenaren die normaal kvv of Barf geven,zij raden dit merk aan als ze zoals ik, op vakantie gingen of gewoon een dagje weg of zo. Ik heb toen via internet enkele proefzakjes gekocht en uit eindelijk de smaak die hem het beste beviel gekocht. Thuis deed hij het er prima op, maar op vakantie een stuk minder. 

Er zitten geen granen in, en ik vind persoonlijk de samenstelling erg goed overkomen. Maar ook dit is persoonlijk denk ik. Het blijft uitproberen welk merk voor jouw hond het beste is. Ik weet hoe lastig of het is om een goede brok te vinden, succes met zoeken en uit proberen!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Ieder maakt zijn eigen keuzes hè... Ik heb de tijd en ruimte en gedoe er gewoon niet voor over.
En Gorby doet het hierop na alle ellende zo ontzettend goed dat we er heel blij en tevreden mee zijn.
 
Van de CB was ik ook verbaasd omdat CB zoals ik begreep toch wel 1 van de betere kvv is.
Het is altijd gevaarlijk zomaar oorzaak en gevolg te koppelen, maar het bleek overduidelijk dat Gorby met brok erbij vitaler werd en vooral ook, eindelijk super mooie stevige ontlasting.
 
Toch ziet onze trainer het weleens vaker dat honden vitaler worden met brok bij de kvv.
Nu ik er over nadenk;
Kan her misschien ook komen door een andere diersoort....ik heb geen idee, maar wij doen het maar zo.
  "

 

Dat is een andere stelling, probeerde enkel wat te relativeren.

 

Weet je wat ik denk en echt geregeld mee maak tijdens mijn inmiddels jarenlange advisering in rauwe voeding? Honden ondergaan een zgn. 'koolhydraatverlaving' en tijdens een omschakeling naar rauwe voeding, waarbij maar een zeer klein percentage plantaardige koolhydraten zijn toegevoegd, kunnen honden hierdoor minder vitaal ogen. Als je de omschakeling dan vergemakkelijkt door de eerste periode wat extra plantaardige koolhydraten bij te voeren (zoals bijv. groentemix, boekmaag, rauwe honing), dan kom je tegemoet aan wat de hond mist uit een inadequate voeding.

Hierover heb ik een aantal jaren geleden uitgebreid gesproken met o.a. Mogens Eliasen toen hij zijn lezing hier in Nederland gaf en hij onderschrijft de koolhydraatverslavingstheorie en noemt het ook wel suikerverslaving. In principe hoef je hier niet zo blij mee te zijn, als je nagaat wat er aan toevoegingen in brok verwerkt zitten. Eenzijdige voeding kan zorgen voor minder vitaliteit. Hier krijgt de oudste hond alle smaken diabetes afgewisseld met Bandit, naast het NRF. En dat is wat ik mijn klanten ook adviseer als er niet geëlimineerd hoeft te worden. Lekker afwisselen met de verschillende smaken van CB, maar ook met een aantal andere merken (die ik nu niet verkoop omdat leveringsdagen niet uitkomen). Niet iedereen wil zelf samengestelde voeding geven. Maar als jouw Gorby het hierop goed doet, na zoveel ellende, dan is dat OK. 

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Ik heb uiteindelijk de Acana Ranchlands besteld.. Ben benieuwd!!

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

 Hogelijk vind hij het lekker, en reageert hij er goed op! Ben heel benieuwd 

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

"  
Dat is een andere stelling, probeerde enkel wat te relativeren.
 
Weet je wat ik denk en echt geregeld mee maak tijdens mijn inmiddels jarenlange advisering in rauwe voeding? Honden ondergaan een zgn. 'koolhydraatverlaving' en tijdens een omschakeling naar rauwe voeding, waarbij maar een zeer klein percentage plantaardige koolhydraten zijn toegevoegd, kunnen honden hierdoor minder vitaal ogen. Als je de omschakeling dan vergemakkelijkt door de eerste periode wat extra plantaardige koolhydraten bij te voeren (zoals bijv. groentemix, boekmaag, rauwe honing), dan kom je tegemoet aan wat de hond mist uit een inadequate voeding.
Hierover heb ik een aantal jaren geleden uitgebreid gesproken met o.a. Mogens Eliasen toen hij zijn lezing hier in Nederland gaf en hij onderschrijft de koolhydraatverslavingstheorie en noemt het ook wel suikerverslaving. In principe hoef je hier niet zo blij mee te zijn, als je nagaat wat er aan toevoegingen in brok verwerkt zitten. Eenzijdige voeding kan zorgen voor minder vitaliteit. Hier krijgt de oudste hond alle smaken diabetes afgewisseld met Bandit, naast het NRF. En dat is wat ik mijn klanten ook adviseer als er niet geëlimineerd hoeft te worden. Lekker afwisselen met de verschillende smaken van CB, maar ook met een aantal andere merken (die ik nu niet verkoop omdat leveringsdagen niet uitkomen). Niet iedereen wil zelf samengestelde voeding geven. Maar als jouw Gorby het hierop goed doet, na zoveel ellende, dan is dat OK.  "

 

Zoiets zou het zomaar kunnen zijn, Gorby kwam natuurlijk uit een situatie waarin hij zeer ondervoed was, en de voeding die hij nog gehad had, gaf alle kleuren af op zijn gebit (echt waar) misschien dat zijn systeem überhaupt niet meer goed tot verteren van alleen kvv was.

We hebben het overigens wel een tijdlang geprobeerd, ook met pens erbij, diverse mineralen (waaraan hij tekorten had) en kruiden en natuurlijk veel in overleg met de klassiek homeopate, en ik had de combi van het niet geheel vitaal zijn niet zo gauw met de kvv gelegd, het was een suggestie van onze trainer die zelf trouwens erg voor versvoeren is (en dat voor een werkhonden man). Het effect was opvallend.

 

@TS

Super dat je wat gevonden hebt wat denkt te passen, klinkt als een hele goed brok, nu maar hopen dat Guus er ook van smult. Je bent beslist niet voor ff goedkoop gegaan.

Ik ben wel benieuwd of het goed bevalt, laat je dat nog eens weten ???

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

Krijg de zak brokken vandaag al binnen dus morgen gelijk beginnen!! Vandaag heeft hij weer opnieuw diarree en vanmorgen spuugde hij alles er net zo hard weer uit.. :(

honden page profiel hans masthans mast 3 doggies

honden foto van hans mast

hallo angela

als ik jou was, ging ik gewoon door met vlees,dit vooral omdat ik zelf ook een vlees gever ben en, mijn honden, het supper graag eten,ook lusten mijn honden het supper graag,brokken hebben mijn honden nog nooit gehad dus weten ook niet beter, en dat wil ik ook graag zo houden,ik blijf er bij dat wat je de hond ook geeft vlees ten alle tijden het beste is,ook zit er tussen vlees en vlees ook wel eens verschil,maar zolang het vlees er goed uit ziet en goed ruikt is er niets mis mee, te minsten dat vind ik,vergeet nooit dat een hond nog ten alle tijden een carnivoor is,wat nog steeds betekend VLEESETER wie zijn wij dan om een hond brokken te geven, groetjes hans mast

Anoniem (Gast)

Hoi Angela,

 

ik ben erg benieuwd hoe Guus het pp de brokken van Acana gaat doen. Ik zou hem gewoon in een keer overzetten of en dag laten vasten ivm zijn diarree en spugen, en dan de volgende dag de helft van de aanbevolen hoeveelheid brok geven en de volgende dag 3 kwart en de derde dag normale portie. 

Mijn hond heeft ook snel last van haar darmen en huid. Zelf geef ik kvv maar op dagen dat wij weg gaan geef ik Fish4dogs omdat Bonny erg goed reageert op vis.

honden page profiel Angela & GuusAngela & Guus

honden foto van Angela & Guus

" Hoi Angela,
 
ik ben erg benieuwd hoe Guus het pp de brokken van Acana gaat doen. Ik zou hem gewoon in een keer overzetten of en dag laten vasten ivm zijn diarree en spugen, en dan de volgende dag de helft van de aanbevolen hoeveelheid brok geven en de volgende dag 3 kwart en de derde dag normale portie. 
Mijn hond heeft ook snel last van haar darmen en huid. Zelf geef ik kvv maar op dagen dat wij weg gaan geef ik Fish4dogs omdat Bonny erg goed reageert op vis. "

 

Bedankt voor de tip! Een dag vasten is misschien wel een goed idee idd..

Ik kijk even wat ik morgen ga doen..

De zak en de geur is in ieder geval vast goed gekeurd haha

Volgende forumvraag: Dieetvoeding nierproblemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^