newfoundlander

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Hey allemaal we willen graag een.tweede honden nemen. En we vinden.een newfoundlander onwijs mooie en leuke hond. We hebben nu.een.teckel. Ik wilde eerst graag een tweede teckel erbij. Maar mijn partner wilt graag een grote hond. Na enkele maanden rassen bekijken en informatie opzoeken over de rassen spreekt een newfoundlander ons wel aan. Maar ik wilde is vragen dit een goede keuze is. Wij hebben twee kids van vijf en zeven. Zij zijn opgegroeid met honden. Onze teckel.is twee jaar en redelijk onderdanig en super lief naar andere honden. We zijn heel veel buiten bij onze paaden. Dus de honden zou ook veel moeten kunnen meegaan. Voor deze teckel hebben we nog een andere teckel gehad en een.kruising chowchow x duitse herder. En vroeger toen.ik thuis woonde hadden we een deense dog en.enkele kruisingen. Zou een.newfoundlander bij ons passen of niet? We hebben.ook een grote tuin van 5 meter op 60 meter. en ook wat is het onderhoud aan.een newfoundlander kwestie van.borstelen en verliezen ze veel.haar of valt dit goed mee. Niet dat dit een probleem is maar ik wil is horen over de ervaringen van andere newfoumdlander eigenaren. Want je leest wel veel over het ras maar echte ervaringen van eigenaren zou leuker zijn Alvast bedanlt

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Ze hebben veel vachtverzorging nodig.

Ze zijn volgens mij laat volwassen met 2,5 jaar pas geloof ik.

honden page profiel Saskia :)Saskia :) 3 doggies

honden foto van Saskia :)

Willemijn heeft toch een newfoundlander?  Misschien haar een PB sturen??

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Het zijn ontzettend lieve honden speciaal voor kids. Maar ook deze hond heeft respect nodig van en voor de kids. Dat er een newfoundlander in je gezin past ivm de kids vind ik een score van 10.

Waar ik mijn vragen bij heb is de verzorging van de vacht. Het is een grote hond met veel haar en dat kost veel tijd en aandacht. Of je dat hebt naast een gezin is een vraag die jij alleen kunt beantwoorden. Denk alleen niet te ligt over.

 

Veel plezier met het zoeken naar een pupsel

 

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ja.. Dat kun je alleen zelf beantwoorden toch? Als je ervoor valt, dan heb je die borstelbeurt er wel voor over. Volgens mij kunnen Newfies over het algemeen prima met kinderen, neemt niet weg dat je ze daarbij moet begeleiden. De pup, maar ook de kinderen.

 

ga alsjeblieft wel op zoek naar een goede fokker. 

honden page profiel Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)Ruud, Izzy, Juno (en Nina †) 3 doggies

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Hier 2 Newfies, moeder (7 jaar) en dochter sinds puppy, nu 13 mnd. Het zijn superlieve honden die, natuurlijk altijd goed begeleid, uitstekend met kinderen kunnen. Ook met andere honden zijn er hier geen problemen. Als advocaat van de duivel zal ik ook wat "nadelen" geven: heeeeel veel haar als ze in de rui zijn, zeker 1x, maar eigenlijk 2x per week borstelen, ja Newfs kwijlen en schudden zich graag zo dicht mogelijk of bij jou (met je net nieuwe broek) of bij je mooie witte muur uit, ze "hangen" enorm aan dus met nat weer kun je 4x daags zuigen en/of dweilen en d'r zit een kop op dwz als er iets in die kop zit dan krijg je het er moeilijk uit. Maar je krijgt er een lieve, trouwe, aanhankelijke lobbes voor terug die je iedere ochtend begroet alsof je 3 weken weg bent geweest. Kijk ook op de site van de Nederlandse Newfoundlander Club voor informatie en verder weet Willemijn hier op het forum erg veel van dit ras.

Succes!!!

oh ja, en natuurlijk alleen bij een geregistreerde fokker gaan kijken!

Op de Newfydatabase kun je ook veel info vinden.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

Wij hadden altijd newfoundlanders thuis, als kind zijnde. Echt schatten van dieren, maar je moet  ze idd goed bijhouden qua vacht. Ik denk dat mijn moeder een keer in de week een echt goede kambeurt hield en dan zat ze de hond echt goed door te kammen en voor de rest deed ze het tussendoor af en toe goed bijhouden. 

 

Onze laatste newfie moesten we in laten slapen vanwege zware HD en ED helaas, de ouders waren wel allebei vrij overigens, zoals ik het begreep van mijn moeder. Het was en is een goede fokker. Maar inderdaad let erop dat je naar een goede fokker gaat :)

honden page profiel natjenatje

honden foto van natje

Het borstelen vind ik niet erg. Vermits de hond dagelijks mee naar de paarden gaat kan ik hem daar borstelen. Hoe zijn newfy tegen over andere honden. Met name heel.onderdanige honden? En verliezen ze heel het jaar door haar of alleen tijdens de rui periode. Kwestie van gewoon om te weten wat ons te wachten staat. We moeten.nu ook elke dag stofzuigen dus dat is het probleem niet. En moet je ze op regelmatige basis laten.zwemmen of hoe doen de meeste newfy eigenaren dat? Het is nog niet 100 % zeker dat we een newfy nemen. We willen eerst de voor en.nadelen afwegen. We willen niet overhaast beslissen. Alvast mercikes voor.jullie advies

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Het borstelen vind ik niet erg. Vermits de hond dagelijks mee naar de paarden gaat kan ik hem daar borstelen. Hoe zijn newfy tegen over andere honden. Met name heel.onderdanige honden? En verliezen ze heel het jaar door haar of alleen tijdens de rui periode. Kwestie van gewoon om te weten wat ons te wachten staat. We moeten.nu ook elke dag stofzuigen dus dat is het probleem niet. En moet je ze op regelmatige basis laten.zwemmen of hoe doen de meeste newfy eigenaren dat? Het is nog niet 100 % zeker dat we een newfy nemen. We willen eerst de voor en.nadelen afwegen. We willen niet overhaast beslissen. Alvast
mercikes voor.jullie advies "

 

Ik kan me van mijn Newfies herinneren dat ze eigenlijk nooit problemen met andere honden hadden. De laatste vond zwemmen wel leuk en die lieten we ook regelmatig in een sloot zwemmen. Qua vacht kan ik me niet echt meer herinneren, volgens mij voornamelijk in de rui periode

honden page profiel Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)Ruud, Izzy, Juno (en Nina †) 3 doggies

honden foto van Ruud, Izzy, Juno (en Nina †)

Grosso modo hebben Newfies nooit problemen met andere honden

Het zijn echte goedzakken; als je met me wilt spelen prima, als je niet wilt spelen ook prima.

Ze zijn wel super nieuwsgierig en willen graag met andere honden kennis maken.

Voor wat het haar betreft; in de rui heel erg veel en niet in de rui een beetje minder veel. Er zwerft altijd wel haar rond in een Newfy-huis 

Zwemmen is goed voor ze en de meeste Newfs vinden het leuk.

Hier vindt Nina er niets aan terwijl Izzy water erg spannend vindt.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Een Newfoundlander in uw leven.
U wilt een hond en u bent gevallen voor een imposante beer, De Newfoundlander!
U heeft zich goed voorbereid en verheugt zich op de komst van deze schattige wolbaal.

Maar: bent u ècht goed voorbereid???

Wij schrikken n.l. van het aantal Newfoundlanders dat op de tweedehands sites van het internet wordt aangeboden.

Om nu al te voorkomen dat u één van deze aanbieders wordt, hebben wij gemeend u nog het een en ander te moeten vertellen over het bezit van zo'n prachtige beer.

Lees het aandachtig, laat het bezinken, lees het nogmaals en neem dan pas een beslissing, zodat u er in ieder geval zeker van bent dat uw heerlijke bolletje wol en later die prachtige reus, nooit en te nimmer als herplaatser aangeboden hoeft te worden.
Misschien ziet u er, na dit gelezen te hebben, van af om een Newfoundlander te nemen of,
u wilt nog steeds graag een Newfy en u gaat zoveel van hem/ haar houden dat u hem/haar nog niet voor een millioen zou willen missen.
Het is heel simpel: u bent een newfoundlandermens, of u bent het niet.

De nadelen van een newfoundlander.

U zult even moeten wennen aan:

*De kilo's zand die de hond van buiten naar binnen zal brengen.
*De enorme hoeveelheid haren die uw vloerbedekking zal sieren.
*Na gespetter met water (wat een Newf graag en veelvuldig doet) of met een kwijlende mond, zal de hond, tijdens het uitschudden prachtige mozaïeken op wanden en deuren creëren.
* Het "ontharen" van wasgoed, het "vissen" van haren uit het eten en niet te vergeten het weg "flossen"van haren tussen de tanden zullen dagelijkse bezigheden worden.

Vrije tijd:

*Naast het geven van eten en drinken zal de verzorging van de hond het teveel aan vrije tijd opheffen.
*Het kammen en borstelen neemt lekker wat tijd in beslag, vooral als de hond in de rui is en veel vacht verliest. (Gelukkig zijn er veel honden waarbij het lijkt of ze het hele jaar in de rui zijn).
*Ook het knippen van de oren en de voeten geeft veel voldoening, vooral wanneer de hond op dat moment een andere bezigheid in zijn/haar hoofd had.

Sommige mensen hebben het voorrecht dat de newfoundlander hen in het begin van zijn leven minstens 5 keer flink omver loopt of trekt, of zelfs een arm uit de kom trekt.
Soms blijkt bij thuiskomst het hele huis omver gehaald, of heeft hij/zij een paar prachtige schoenen opgepeuzeld.
Ook stofzuigerslangen, houten kasten, stoelpoten en tafelpoten zijn lekkernijen.

En misschien:

*Komt er een nieuwe auto, omdat de grote hond in niet in de oude past.
*Of een extra baantje, omdat, door ziekte van de hond, de dierenartskosten wat oplopen.


De voordelen van een newfoundlander.

*Een hond, die, als hij/zij met liefde is opgevoed, een gezinslid is die ongelooflijk trouw is en veel van zijn/haar bazen houdt.
*Een hond, die, nadat de baas een brief heeft gepost, hem/haar begroet alsof hij/zij een week weg is geweest.
*Die grote, lieve, glimmende, bruine ogen, die verwachtingsvol naar de baas opkijken.
*Die grote, prachtige beer, die de baas met grote trots vervult.
*Die geweldige hond die je nog voor geen miljoen zou willen missen!!!

De Newfoundlander: een hond om van te houden.

Maar...................je moet er wel geschikt voor zijn..............
Geschikt zijn om je te verdiepen in de opvoeding van een hond.
Geschikt zijn om raad te DURVEN vragen bij de opvoeding.
Geschikt zijn om niet elke dag een proper huis te willen.


Puberen
De eerste 4/5 maanden is een newf precies het schattige pupje dat werd verwacht;
speels, leuk, grappig, luistert perfect, omdat de pup zich volkomen afhankelijk voelt van de baas.

Maar dan:.....zodra de pup een maand of 6 is, zal hij/zij de grenzen gaan verleggen.
Hij/zij wil de wereld ontdekken en zal zich daarbij wat minder afhankelijk van de baas voelen.
Kortom: de pubertijd is aangebroken.
Niet elke hond zal de vreselijkste dingen doen, maar de volgende mogelijkheden kunnen zich voordoen:

*De hond luistert niet meer wanneer hij wordt geroepen, draait zelfs zijn kop bij het horen van zijn naam. Nee, niet naar de baas maar 180 graden naar de andere kant.
*Wegrennen als de baas roept.
*Er vandoor gaan wanneer de omheining dit toelaat.
*Het slopen van meubilair, kleding, schoenen en alles wat hij/zij tegenkomt.
*Het snoeien van- en graven in de tuin.
*Hoger willen komen in de rangorde, indien er sprake is van meerdere honden.

Dit alles kan duren tot de hond de leeftijd van 2 jaar heeft bereikt.

Ook worden de honden in deze periode geslachtsrijp.
Een teef wordt voor de eerste keer loops en een reu kan gaan huilen als een wolf wanneer hij een loopse teef ruikt.

Als uw newfoundlander ziek is.

Wat heel belangrijk is om te weten is dat de meeste newfoundlanders hard zijn voor zichzelf.
Ze zullen niet snel laten blijken dat ze zich niet lekker voelen of dat ze pijn hebben.
Het is dus aan u om uw hond goed te leren kennen, zodat u gedragsveranderingen opmerkt.

Ziekten en aandoeningen die kunnen voorkomen.


Heupdysplasie(HD) is een ontwikkelingsstoornis van de heupgewrichten.

Elleboogdysplasie(ED) is een verzamelnaam voor vijf aandoeningen aan het ellebooggewricht(Osteochondritis Dissecans, Los Processus Coronoïdeus, Los Processus Anconeus, incongruentie en artrose.)

Hotspot: Dit is een vochtig eczeem dat binnen enkele uren na regelmatig krabben of likken van een huidplek kan ontstaan.

Cystinurie: Is een defect in de werking van de nieren, waardoor o.a. cystine (een aminozuur) in de urine aanwezig blijft en niet door de nieren wordt opgenomen zoals het hoort. De cystine die aanwezig blijft in de urine kan tot kristalvorming leiden en zo nier- en blaasstenen vormen.deze ziekte kan alleen ontstaan wanneer er met ouders wordt gefokt die óf drager zijn óf lijder. Als ouders getest zijn en beide vrij zijn, kan een nakomeling deze ziekte nooit krijgen.


Cardiomyopathie: een ziekte van de hartspier

De oren zijn gevoelig voor oorontstekingen en oormijt.

Verder kan natuurlijk ieder levend wezen vanalles gaan mankeren, maar dit zijn zo'n beetje de meest bekende ziektes die bij de newfoundlander meer dan gemiddeld voorkomen.


Het zal niet altijd even gemakkelijk zijn om uw zieke hond te verzorgen.
Als uw reus zich verzet zal het u veel geduld en kracht kosten om de handelingen die nodig zijn te verrichten.
Daarom is een goede opvoeding bij een newfoundlander bijna van levensbelang.

Een hond weet niet altijd wat goed en slecht voor hem is.
Het is dus aan u om goed op hem te letten, en hem voor de gevaren voor zijn gezondheid te behoeden.

Waar u rekening mee moet houden is dat de rekening van de dierenarts snel kan oplopen.
In verband met het lichaamsgewicht zal uw newfoundlander meer tabletten, druppels of poeders nodig hebben om aan het juiste aantal milligrammen te komen.
En bij een eventuele operatie zal er ook voor van alles meer in rekening worden gebracht.
Er is meer personeel nodig om de juiste zorg te kunnen verlenen.En ook de medicatie zoals pijnstillers en antibiotica zijn een grote post op de rekening.

Kort gezegd hoe groter de hond hoe hoger de rekeningen.

Het is verstandig om een spaarpotje te maken voor onverwachte uitgaven.
Zo kunt u uw hond altijd de nodige zorg geven.

Samen gevat

Als u uw hond goed kent zult u het snel in de gaten hebben als er iets mis is.
Een goede opvoeding is bijna van levensbelang.
Hoe groter de hond hoe hoger de rekening van de dierenarts
Als u een spaarpotje maakt komt u niet voor verrassingen te staan.



Bedenkt u dat wij als mensen ervoor kiezen een huisdier in huis te nemen.
En wij daardoor verantwoordelijk zijn voor het welzijn van dit dier.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo en nou ik, veel van waar wat ik hier boven neer gezet heb, onthoud dat als de hond eenmaal binnen is er niet meer uit wilt.

vele eigenaren zijn na een periode van een jaar a twee de hond zat, te groot te veel verzorging, en heus veel honden worden herplaatst of belanden elders in asiels of waar dan ook.

bedenk heel goed wat je wilt.

Hier een newfoundlander kenner, ik zelf zal nimmer voor een ander ras kiezen, misschien dat je eens een newfoundlander te logeren kan vragen, nee niet de mijne :-D

vooral met een regen periode, dan weet je wat voor vuil je hond mee kan brengen, of als ze ZOMAAR in een bagger sloot springen, ja afkoeling willen ze, en als er dan geen schoon watertje in de buurt is en jij net die baggersloot niet gezien hebt.......

is mij overkomen, ben er in gegaan om mijn hond er uit te kunnen halen, schoenen en broek konden gelijk de kliko in, de hond zwart, inplaats van bruin. :-D

overkomt je dat niet ? alle newfoundlander eigenaren komen voor vele leuke momenten te staan, een er van in de modder vast zitten. en ja een natte hond in de auto moeten vervoeren, zijn maar kleine dingentjes in MIJN belevenissen, maar kan je er tegen ?

ook al heb je nog zo,n schone hond, de muren zijn vaak aan weer aan een verfbeurt onderhevig, newfoundlanders hebben een vette huidlaag.

goed over nadenken, niet denken, oooo wat een heerlijk wolbaaltje, en oooo als men op de tentoonstelling kijkt, honden die opgepoetst zijn, waar ze van te voren uren hebben ingestoken, lopen vaak met slabbers om, niet voor niets daar, en allemaal netjes in het gereel, geen ongetogen woord van de honden, goed moedige beren.

ga eens met een wandeling mee van newfoundlanders, kan je zien dat ze niet zo opgepoetst blijven, ga je licht eens opsteken bij vele eigenaren, kijk hoe hun omgaan met de newfoundlander.

enne nogmaals, eens een newfoundlander, nimmer meer een andere hond, dat geldt dus voor mij. :-D

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" zo en nou ik, veel van waar wat ik hier boven neer gezet heb, onthoud dat als de hond eenmaal binnen is er niet meer uit wilt.

vele eigenaren zijn na een periode van een jaar a twee de hond zat, te groot te veel verzorging, en heus veel honden worden herplaatst of belanden elders in asiels of waar dan ook.

bedenk heel goed wat je wilt.

Hier een newfoundlander kenner, ik zelf zal nimmer voor een ander ras kiezen, misschien dat je eens een newfoundlander te logeren kan vragen, nee niet de mijne :-D

vooral met een regen periode, dan weet je wat voor vuil je hond mee kan brengen, of als ze ZOMAAR in een bagger sloot springen, ja afkoeling willen ze, en als er dan geen schoon watertje in de buurt is en jij net die baggersloot niet gezien hebt.......

is mij overkomen, ben er in gegaan om mijn hond er uit te kunnen halen, schoenen en broek konden gelijk de kliko in, de hond zwart, inplaats van bruin. :-D

overkomt je dat niet ? alle newfoundlander eigenaren komen voor vele leuke momenten te staan, een er van in de modder vast zitten. en ja een natte hond in de auto moeten vervoeren, zijn maar kleine dingentjes in MIJN belevenissen, maar kan je er tegen ?

ook al heb je nog zo,n schone hond, de muren zijn vaak aan weer aan een verfbeurt onderhevig, newfoundlanders hebben een vette huidlaag.

goed over nadenken, niet denken, oooo wat een heerlijk wolbaaltje, en oooo als men op de tentoonstelling kijkt, honden die opgepoetst zijn, waar ze van te voren uren hebben ingestoken, lopen vaak met slabbers om, niet voor niets daar, en allemaal netjes in het gereel, geen ongetogen woord van de honden, goed moedige beren.

ga eens met een wandeling mee van newfoundlanders, kan je zien dat ze niet zo opgepoetst blijven, ga je licht eens opsteken bij vele eigenaren, kijk hoe hun omgaan met de newfoundlander.

enne nogmaals, eens een newfoundlander, nimmer meer een andere hond, dat geldt dus voor mij. :-D "

 Laat je Bamse weleens bij een ander logeren?

Hoezo hebben ze soms slabbers om?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Heerlijk Janno, daar ben je weer. hahahahaha

Hier ook slabbers, voor het eten, als je dat niet doet, zit de vacht onder, en krijg het er maar eens uit.

en uit logeren ? nee , maar dat is hier niet nodig, Bamse hoef niet uit logeren te gaan, mijn vorige heb ik wel eens een week uit logeren gestuurd, maar dan wel bij een newfoundlander kenner, zelf ging ik de vierdaagse lopen.... maar als het niet nodig is , nee.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

voor jou Janno.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  
voor jou Janno. "

 Is dat rauwe kip?

Mogen honden Kip eten op de manier we het hebben gebraden of moeten ze het dan rauw?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Is dat rauwe kip?
Mogen honden Kip eten op de manier we het hebben gebraden of moeten ze het dan rauw? "

 

 

alleen maar rauw Janno, gebraden kip, met bot mag beslist niet.

 

gebraden bot splintert, rauwe botten niet. als je er wat meer over wilt weten janno, ga je naar het onderwerp voeding, dit is het topic nu van de topicopener.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  
 
alleen maar rauw Janno, gebraden kip, met bot mag beslist niet.
 
gebraden bot splintert, rauwe botten niet. als je er wat meer over wilt weten janno, ga je naar het onderwerp voeding, dit is het topic nu van de topicopener. "

 Ik ga zoeken naar dat onderwerp.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Het leven met een newfoundlander:

 

 

Ga eens wandelen op straat met één arm zoveel mogelijk uitgestrekt.
Probeer na een aantal passen om je arm nog verder uit te strekken.
Zeg met een vriendelijke stem een aantal keren het commando "volg". Roep nu een aantal keren harder het commando "volg".
Schreeuw nu een keer "stop nu eens met trekken". Negeer de blikken van de voorbijgangers!

Vergeet de luxe BMW en koop maar gelijk een bestelbus (er komt vast nog een Newfoundlander bij).
Koop wat koekjes en wat botjes. Stamp wat koekjes fijn op de bekleding van de stoelen en ook in de achterbank. Gooi de botjes los in de auto.

Ga je leuk aankleden om een keer uit te gaan. Probeer nu zo stilletjes mogelijk weg te lopen. Loop tot halfverwege het tuinpad, ga dan terug.
Probeer het 5 minuten later nog eens. Ga maar weer terug. Zet de radio aan en maak kalmerende geluiden. Probeer het nu nog eens. Loop maar weer terug naar binnen en bel uw vrienden maar op of ze naar U willen komen ipv samen uit te gaan.

Hebt u net de tuin zomerklaar ?? Vraag dan of alle kinderen uit de buurt in uw tuin komen voetballen!

Oefen eens om op het puntje van uw stoel te zitten. Probeer verschillende manieren uit om een kopje koffie op de armleuning van uw stoel te laten balanceren. Eet er stilletjes een koekje bij! Geef het maar op en strooi de rest van de kruimels over de zitting van de stoel!

Bindt twee vorken aan de hondenriem en hang deze aan de kapstok.
Probeer meerdere malen om de riem stilletjes te pakken. Wanneer de vorken rinkelen: krap je jezelf hard over je scheenbeen met de vorken.
Herhaal deze procedure meerdere keren. En herhaal alles wat je zegt tenminste 5x.

Als er visite binnenkomt, laat deze op de bank plaatsnemen. Gooi gelijk een zak met aardappelen van 60 KG op hun schoot en wrijf meerdere malen met een natte spons in hun gezicht!

Ga eens oefenen om iets heel snel uit de koelkast te halen. Bedenk van te voren wat je wilt hebben en waar het staat. Doe de deur open, pak wat je wilt hebben en doe heel snel de deur weer dicht.
Duurt dit alles langer dan 10 seconden, helaas dan ben je de inhoud van de koelkast voor een groot gedeelte kwijt!

Begin met het zemen van de ramen. Zijn ze schoon ?
Prima, maak je handen dan nu lekker vet en veeg deze tegen de ramen. Herhaal dit minstens 2x per dag.

Ga eens op bezoek bij mensen die al een Newfoundlander hebben en vraag hoe het zover is gekomen dat ze toestaan dat hun Newfoundlander zich af en toe zo belachelijk gedraagt. Vraag hoe ze het voor elkaar hebben gekregen dat de pup wat langer wil slapen en hoe ze hem zindelijk hebben gekeregen.
Hoe ze hun Newfoundlander tafelmanieren hebben geleerd. (Wees gerust, de hond leert het echt wel allemaal).

Om eens te ervaren hoe uw nacht eruit ziet als u een Newfoundlanderpup heeft, ga dan om 10 uur ´s avonds naar bed. Zet de wekker op middernacht en gooi jezelf met geweld op de grond.
Leg een zware zak aardappelen op het dekbed en probeer weer om onder de dekens te komen.
Zet de wekker op half 6 en sla net voor je wakker wordt jezelf in het gezicht met een natte spons!

Kun je tegen de rotzooi die een Newfoundlander maakt?
Om dat uit te vinden, probeer je het volgende: Zorg eerst dat je heel je huis hebt schoongepoetst.
Gooi dan een emmer met modder over de net gedweilde keukenvloer.
Smeer de rest van de modder aan de zijkant van de keukenkastjes, van de koelkast en van de oven.
Maak ook met modder een paar stappen op de vloerbedekking in de woonkamer en in de hal.
Steek je vingers in een bloempot en veeg ze af aan de muur.

Zo ziet ongeveer je leven eruit met een Newfoundlander.

 

 

 

Ja als ik dit lees klinkt alles mij als muziek in de oren, wij hebben zelf een kruising newfoundlander maar hij verschilt niet veel van een rasechte.

Ja je bent echt veel aan het poetsen, OVERAL vind je haren.

Als ik op mijn werk ben en daar boterhammen smeer (die mijn baas koopt) heb ik even later toch echt een haar van Balou tussen mijn brood... Net zo wanneer we uit eten gaan, altijd die haren.. :P

 

Bedenk je ook dat een newfoundlander echt veel meer geld kost dan je kleine Teckel, zowel wat betreft eten als dierenarts kosten.

 

En de meesten houd je niet uit het water, door de modder rennen, in de sloot of lekker zwemmen. Het zorgt voor meter veel rotzooi dan je voor mogelijk kunt houden.

 

En ja met kammen ben je wel wat uurtjes zoet, dat leek me echt een nadeel. Maar wat blijkt ik geniet er echt van samen met Balou! Hij voelt zich heerlijk verwent, het kweekt echt een band.

Niemand kan zeggen of het jullie ras is, dat moet je bij jezelf nagaan. Ik zie de nadelen niet eens meer. Ik vind kwijl en zand niet erg, lijkt me maar erg saai een hond die dat allemaal niet doet haha.

 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Het leven met een newfoundlander:
 
 
Ga eens wandelen op straat met één arm zoveel mogelijk uitgestrekt.Probeer na een aantal passen om je arm nog verder uit te strekken.Zeg met een vriendelijke stem een aantal keren het commando "volg". Roep nu een aantal keren harder het commando "volg".Schreeuw nu een keer "stop nu eens met trekken". Negeer de blikken van de voorbijgangers!Vergeet de luxe BMW en koop maar gelijk een bestelbus (er komt vast nog een Newfoundlander bij).Koop wat koekjes en wat botjes. Stamp wat koekjes fijn op de bekleding van de stoelen en ook in de achterbank. Gooi de botjes los in de auto.Ga je leuk aankleden om een keer uit te gaan. Probeer nu zo stilletjes mogelijk weg te lopen. Loop tot halfverwege het tuinpad, ga dan terug.Probeer het 5 minuten later nog eens. Ga maar weer terug. Zet de radio aan en maak kalmerende geluiden. Probeer het nu nog eens. Loop maar weer terug naar binnen en bel uw vrienden maar op of ze naar U willen komen ipv samen uit te gaan.Hebt u net de tuin zomerklaar ?? Vraag dan of alle kinderen uit de buurt in uw tuin komen voetballen!Oefen eens om op het puntje van uw stoel te zitten. Probeer verschillende manieren uit om een kopje koffie op de armleuning van uw stoel te laten balanceren. Eet er stilletjes een koekje bij! Geef het maar op en strooi de rest van de kruimels over de zitting van de stoel!Bindt twee vorken aan de hondenriem en hang deze aan de kapstok.Probeer meerdere malen om de riem stilletjes te pakken. Wanneer de vorken rinkelen: krap je jezelf hard over je scheenbeen met de vorken.Herhaal deze procedure meerdere keren. En herhaal alles wat je zegt tenminste 5x.Als er visite binnenkomt, laat deze op de bank plaatsnemen. Gooi gelijk een zak met aardappelen van 60 KG op hun schoot en wrijf meerdere malen met een natte spons in hun gezicht!Ga eens oefenen om iets heel snel uit de koelkast te halen. Bedenk van te voren wat je wilt hebben en waar het staat. Doe de deur open, pak wat je wilt hebben en doe heel snel de deur weer dicht.Duurt dit alles langer dan 10 seconden, helaas dan ben je de inhoud van de koelkast voor een groot gedeelte kwijt!Begin met het zemen van de ramen. Zijn ze schoon ?Prima, maak je handen dan nu lekker vet en veeg deze tegen de ramen. Herhaal dit minstens 2x per dag.Ga eens op bezoek bij mensen die al een Newfoundlander hebben en vraag hoe het zover is gekomen dat ze toestaan dat hun Newfoundlander zich af en toe zo belachelijk gedraagt. Vraag hoe ze het voor elkaar hebben gekregen dat de pup wat langer wil slapen en hoe ze hem zindelijk hebben gekeregen.Hoe ze hun Newfoundlander tafelmanieren hebben geleerd. (Wees gerust, de hond leert het echt wel allemaal).Om eens te ervaren hoe uw nacht eruit ziet als u een Newfoundlanderpup heeft, ga dan om 10 uur ´s avonds naar bed. Zet de wekker op middernacht en gooi jezelf met geweld op de grond.Leg een zware zak aardappelen op het dekbed en probeer weer om onder de dekens te komen.Zet de wekker op half 6 en sla net voor je wakker wordt jezelf in het gezicht met een natte spons!Kun je tegen de rotzooi die een Newfoundlander maakt?Om dat uit te vinden, probeer je het volgende: Zorg eerst dat je heel je huis hebt schoongepoetst.Gooi dan een emmer met modder over de net gedweilde keukenvloer.Smeer de rest van de modder aan de zijkant van de keukenkastjes, van de koelkast en van de oven.Maak ook met modder een paar stappen op de vloerbedekking in de woonkamer en in de hal.Steek je vingers in een bloempot en veeg ze af aan de muur.Zo ziet ongeveer je leven eruit met een Newfoundlander.
 
 
 
Ja als ik dit lees klinkt alles mij als muziek in de oren, wij hebben zelf een kruising newfoundlander maar hij verschilt niet veel van een rasechte.
Ja je bent echt veel aan het poetsen, OVERAL vind je haren.
Als ik op mijn werk ben en daar boterhammen smeer (die mijn baas koopt) heb ik even later toch echt een haar van Balou tussen mijn brood... Net zo wanneer we uit eten gaan, altijd die haren.. :P
 
Bedenk je ook dat een newfoundlander echt veel meer geld kost dan je kleine Teckel, zowel wat betreft eten als dierenarts kosten.
 
En de meesten houd je niet uit het water, door de modder rennen, in de sloot of lekker zwemmen. Het zorgt voor meter veel rotzooi dan je voor mogelijk kunt houden.
 
En ja met kammen ben je wel wat uurtjes zoet, dat leek me echt een nadeel. Maar wat blijkt ik geniet er echt van samen met Balou! Hij voelt zich heerlijk verwent, het kweekt echt een band.
Niemand kan zeggen of het jullie ras is, dat moet je bij jezelf nagaan. Ik zie de nadelen niet eens meer. Ik vind kwijl en zand niet erg, lijkt me maar een hond die dat allemaal niet doet haha.
  "

 Dat zullen ze niet leuk vinden.

Dan komt die visite niet meer.

Dat lijkt mij niet zo heel handig.

Je hebt van die mensen die snel boos worden als hun kleding nat of vies is.

Een zak aardappelen van 60 kilo laat wel wat achter.

 

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

"  Dat zullen ze niet leuk vinden.
Dan komt die visite niet meer.
Dat lijkt mij niet zo heel handig.
Je hebt van die mensen die snel boos worden als hun kleding nat of vies is.
Een zak aardappelen van 60 kilo laat wel wat achter.
  "

 

 

Janno, dit is natuurlijk maar een omschrijving van hoe het kan zijn, je kunt newfoundlanders zeker wel manier leren (zelfs heel belangrijk bij zown grote en zware hond). Maar over het algemeen worden ze erg blij en enthousiast van visite :D

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  
 
Janno, dit is natuurlijk maar een omschrijving van hoe het kan zijn, je kunt newfoundlanders zeker wel manier leren (zelfs heel belangrijk bij zown grote en zware hond). Maar over het algemeen worden ze erg blij en enthousiast van visite :-D "

 Als een Newfoundlander per ongeluk kwijlt op de visite zullen sommige niet blij zijn of boos worden dat hun kleren vies zijn. niet blij zijn.

Het ligt ook aan wat voor visite je hebt.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

"  Als een Newfoundlander per ongeluk kwijlt op de visite zullen sommige niet blij zijn of boos worden dat hun kleren vies zijn. niet blij zijn.
Het ligt ook aan wat voor visite je hebt. "

 

 

Tja mijn visite heeft dan maar pech, moeten ze maar niet in hun beste kleding komen, en ze kunnen ten alle tijden hun handen en armen wassen.

 

Meestal zeg ik trouwens dat ze de kwijl het beste gewoon weer aan Balou kunnen afvegen hihi.

 

 

Nee mijn vrienden weten hier wat ze te wachten staat. En als ze zien hoe gek ik met Balou ben zullen ze hier ook geen commentaar op hebben.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Kan alleen maar beamen wat hierboven is geschreven.

 

Voor mij zal er altijd een newf rond lopen, en het is zoals ze hierboven al zeiden.

Voor mij wegen de voordelen van dit ras zwaarder dan de nadelen die er ook echt zijn, het is maar hoe je hierin tegenover staat.

 

 

 

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

 

 

Ik ben verliefd op dit ras, het spat er vanaf of niet? 

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

"  
 
Tja mijn visite heeft dan maar pech, moeten ze maar niet in hun beste kleding komen, en ze kunnen ten alle tijden hun handen en armen wassen.
 
Meestal zeg ik trouwens dat ze de kwijl het beste gewoon weer aan Balou kunnen afvegen hihi.
 
 
Nee mijn vrienden weten hier wat ze te wachten staat. En als ze zien hoe gek ik met Balou ben zullen ze hier ook geen commentaar op hebben. "

 

Nu moet ik wel zeggen dat zowel Tuur als Nanook relatief weinig kwijlen. Tuur alleen toen hij eten kreeg en Nanook vaak met wandelingen en met eten krijgen. 

Ze kan wat natte vacht hebben met drinken maar ook dat gebeurt vrij netjes als ik het vergelijk met onze Ierse Wolfshond toen dan was alles en iedereen nat.

 

maar ze staan erom bekend en dus een echt iets om rekening mee te houden je ziet niet voor niks velen met een slab om 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

 

Ik ben verliefd op dit ras, het spat er vanaf of niet?  "

 



ja. :-D enne, wat dacht je van mij ? hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch even hier op terug komend, ik ben misschien streng of ?????? ......... :-D

wanneer ik bezoek krijg, en wat vreemde mensen, dan wil ik niet dat Bamse naar dit bezoek gaat, niet iedereen is er van gediend zo,n grote hond op zich af te zien komen..

wanneer mijn zusje Loes op bezoek komt, ze houdt niet van honden, dan zeg ik tegen Bamse, heeee ga maar gauw kijken wie daar is, en dan rent ze de deur uit naar haar auto, en mijn zusje.......... weg jij. hahahaha

ze komt altijd wel in een spijkebroek bij me, dat heb ik haar wel aangeraden. :-D

maar vreemd bezoek, dan stuur ik bamse weg.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

"  
 
Ik ben verliefd op dit ras, het spat er vanaf of niet?  "

 

 

Och vind ze wel aardig  Nee ook besmet met deze geweldige beren. 

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Keuze uit twee chihuahua pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^