Extreme geslachtsdrift, hormonen op hol?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Hallo allemaal,

 

wij hebben een lief reutje van nu 1 jaar en 2 maanden.

Sinds hij een 10 maanden oud is begon hij buiten in het gras te likken en aan de struiken. Nu weet ik dat dit normaal reutjes gedrag is. Dit werd helaas alleen maar erger. Hij likte overal en bleef ook staan als ik hem liet meelopen met me. Echt protest. Dit doet hij nu nog steeds.

Alleen wordt het nu wel heel extreem. Hij kan niet eens meer normaal met een teefje spelen. Klein groot dik dun , loops of niet loops. Hij moet en zou tussen de benen gaan en alles helemaal schoonlikken daar.

We hebben laatst bezoek gehad van een puppy, ook een teefje 10 weken oud. Nou hij heeft alleen maar tussen de pootjes gelikt en duwde haar ook echt omver. Hij speelde totaal niet met haar. Was alleen maar bezig met likken, soms wilde hij ook op haar rijden maar hij likte meer. Ik corrigeerde dit gedrag maar hij hield niet op. Toen heb ik hem even een time out gegeven op de gang. Maar erna ging hij vrolijk verder.

 

Nu was ik vandaag op bezoek bij een vriendin, zij heeft 2 reutjes. Nu begon hij het bij hun ook te doen! Gelukkig corrigeerde et hondje van haar hem. Hij was hier niet van gediend. Maar steeds opnieuw probeerde hij tussen de pootjes te komen en weer te likken. Dit heeft hij voorheen nooit gedaan bij een reutje?! 

 

Ook als we buiten lopen en hij komt een hond tegen duikt hij meteen tussen de poten. 

We krijgen aanstaande zaterdag een pup erbij. Dus ik maak me nu natuurlijk een beetje zorgen dat hij het bij die pup ook gaat doen, dit is ook een reutje. 

Is er iemand die ervaring heeft met dit? Ligt dit aan zijn leeftijd en gaat dit over?

We willen hem eigenlijk liever niet laten castreren , tenzij er niks anders op zit. We hadden ook al mee gehoord dat het na een chemische castratie weg kan zijn? 

Ik wil het zowiezo nog even afwachten. Misschien gaat het nog weg?

 

ben benieuwd of iemand hetzelfde heeft gehad met zijn of haar reu.

Groetjes!

honden page profiel SandraSandra

honden foto van Sandra

Castratie is nooit een garantie dat dit soort gedrag verholpen word, maar het kan natuurlijk wel. (althans dat zei mijn DA). 

 

Hier zijn ze gelukkig niet zo erg, maar ik merk wel dat ze veel hitsiger zijn als het weer zo warm is. Misschien dat het daardoor nu nog erger word?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

heb je ook al eens geprobeerd je hond eens goed moe te maken?

sommige honden gaan zeer raar gedrag vertonen als ze hun energie niet kwijt kunnen.

mischien kan je met dit warme weer eens een balletje een paar keer in het water gooien...als die de bal gaat halen kan die goed zijn energie kwijt zonder overhit te raken

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^