hoeveel mag een puppy van 7 maanden eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jolande Jolande

honden foto van Jolande

Mijn puppy van 7 maanden krijgt Royal Canin brokken, maar ik kan niet op het pak vinden hoeveel hij mag hebben, 6 maanden (5 38) is 537 gram, en 8 maanden. Moet ik dan tot 8 maanden dit voeren. Zal wel dom van mij zijn maar vind het niet echt handig op de verpakking staan. Wie heeft het antwoord!?

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Allereerst Roayl canine is nou niet zo,n best voer. er zit te veel graan in en daar poepen honden wweer veel van . verder zou ik je dierenarts om raad vragen.Hein.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_ 3 doggies

honden foto van Sheltieduo_

Er staat enkel op de zak hoeveel de hond moet krijgen op 6 maanden of? Of staat er ook op hoeveel hij op 8 maanden moet hebben? Dan zou ik het gemiddelde nemenĀ 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Een puppy van 7 maanden voer je zoveel als ie nodig heeft...
Word hij te dik van bijv 200gram? Dan ga je naar 160 gram, valt hij af? Ga je naar 170 gram..

Zo hebben wij het altijd gedaan, op het oog voeren :)

honden page profiel ThijsThijs 3 doggies

honden foto van Thijs

Hoeveel een pup nodig heeft is sterk afhankelijk van hoe zwaar de pup uiteindelijk word als die volwassen is. Zou op z'n minst op zoek gaan naar een produkt dat dit goed vermeld en ook verschillende producten heeft voor de verschillende honden typen.
Als ik bij pro plan kijk loopt dit van min. 60g voor de kleinste tot max bijna 1kg voor de groote zware honde rassen van ongeveer 7 maanden.

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

Hier krijgen ze ook Royal Canin. Ik hoor ook regelmatig dat dit niet het beste voer is wegens bevatten granen, maar ik geef dit nu al 3 jaar en nog nooit problemen gehad. Is zeker veel beter dan supermarktvoer. Wat betreft poepen, hier gebeurt het 2x per dag, wat dus normaal is denk ik. Op de zakken staan normaal voederaanbevelingen en en het is inderdaad dat je van 6 tot 8 maanden dezelfde hoeveelheid geeft. Dit zijn natuurlijk richtlijnen. Als je de indruk hebt dat het teveel is of te weinig pas je al dan niet aan. Ik gaf namelijk minder dan op de zakken aangezien ik merkte dat ze te dik werden. Mijn honden krijgen ook 2x per dag eten ipv 1x; ik deel de portie dan in 2.

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Op het oog voeren zoals R&M zei moet je eigenlijk altijd doen. Ook al staat er een uitebreid schema op de verpakking.

Om dit te kunnen doen moet je wel wegen natuurlijk anders kun je niet 10 of 20g minder geven als je te veel voert.

Verder kun je niet snel te weinig voeren en is te veel voeren erg slecht.

Als de achterkant van 't lichaam net zo dik is als de voorkant voer je veel te veel. Je moet de ribben van de hond makkelijk kunnen voelen.

Je moet je hond niet uithongeren natuurlijk maar een hond die aan de magere kant gehouden word leeft makkelijk een paar jaar langer dan een hond die te dik is.

Volgende forumvraag: bijten,grommen en ontsnappen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^