Zoek gedragstherapeut

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel A.DuysA.Duys

Ik heb een kaukasische owcharka, komt uit een belgisch asiel, waarschijnlijk van een broodfokker. Zij wil pertinent met IEDERE hond kennis maken als ze uitgelaten wordt. Jammer genoeg wonen we in de stad, de helft van de hondeneigenaren is bang voor haar, en de helft van de honden ook. Dus.... Het mag niet en zij begrijpt dat niet. Een ander probleem is, dat als ze opgefokt is, ze om zich heen snapt, ben al twee keer gebeten, en ze doet dat - soms - ook naar bezoekers, ook al kent zij die mensen. Kennelijk doe ik iets fout. Ben dus dringend op zoek naar een gedragstherapeut met verstand van dit soort rassen. Ik woon in Arnhem.

ben wel van plan een huis buietn de stad te zoeken, zodat zij meer uitloop heeft.

Ik woon er niet in de buurt en heb geen idee, maar wilde je wel even een compliment maken over de inzet en toewijding aan de hond  Ik hoop dat jullie een goede GT vinden! 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ook van mij compimenten over het nemen van een asielhond en deze zo goed mogelijk proberen te begeleiden.


Misschien is kynologisch Centrum Quibus iets voor jullie?

http://www.gedragstherapie.info/ je ziet daar ook als je op het landkaartje klikt welke therapeuten er bij jou in de buurt wonen.

Verder raad ik je ook de boekjes van Turid Rugaas aan, in "Help mijn hond trekt", beschrijft ze een stap voor stap methode om te leren de aandacht van je hond te vragen en het uitvallen naar andere honden te voorkomen. Het is een methode om rust te brengen in de wandelingen.
Ook haar boekje "Kalmerende Signalen" is een goede basis om hondentaal te leren


Ik zou je ook aanraden om alleen op tijden te gaan lopen met zo min mogelijk risico op andere honden. Je hond moet gaan leren dat wandelen een ontspannende leuke bezigheid is, dus is het het beste als je voor successen zorgt door geen andere honden te ontmoeten.
Mocht je onverwacht wel een andere hond tegen komen, maak er dan samen met je hond een flinke boog eromheen. Timing is belangrijk je moet dit al doen nog voordat je hond gefixeert is op de andere hond. Is bogen maken onmogelijk omdat de straat bijv. te smal is, dan gewoon op tijd omkeren.
Op die manier leert je hond dat jij hem niet in situaties laat komen die hij niet aan kan, hij zal met meer vertrouwen de wandelingen ingaan en ook rustiger worden.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ik weet niet of ze ervaring hebben met jouw specifieke ras, maar in Apeldoorn zit http://gedragscentrum-samenspel.nl (iets dat dichterbij zit weet ik zo niet)

 

Verder staan hier nog wat interessante artikelen om te lezen waar je misschien wat aan hebt

http://www.suzanneclothier.com/de-artikelen

 

Succes met je dame!

 

 

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb 1 tip: wanneer je een lijstje van therapeuten hebt, kies er dan een uit die meerdere trainingsmethodes onder de knie heeft. Het kan zijn dat voor jou hond niet 1 methode werkt, maar meerdere methodes ( of een mix daarvan). De therapeut kan dan uit verschillende methodes een selectie maken en daarmee, samen met jou, aan de slag gaan. Zo voorkom je dat je therapeut na therapeut moet aflopen. Voordat je dan iets gevonden hebt wat werkt, ben je honderden euro's lichter.

Het fijnst is het ook als de therapeut lid is van een (beroeps)vereniging. Mijn ervaring is dat zelfstandige therapeuten niet altijd doen wat ze beloven. Via een vereniging moeten ze voldoen aan bepaalde maatstaven.

Heel veel succes!

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Heb ook ooit een jachthond uit een asiel gehad die op bepaalde momenten rond zich snapte. Bleek achteraf gewoon blinde paniek te zijn. Ze deed het vooral als ze onder stress zat, bij bezoek en zo.

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Bart van der Kleut schijnt erg goed te zijn :)
Er zijn diverse GT's die ontzag voor hem hebben. Je zou eens kunnen bellen.
Hij zit wel in groningen, maar volgens mij wil hij best naar Arnhem komen ;)

Eefje Beentjes (Gast)

Beste A. Duys,

 

Zojuist hebi k je verhaal gelezen omdat ik ook op zoek ben naar een gedragstherapeut. Ik heb een onwijs lieve hond, Binc. Een kruising Berner Sennen en Kaukasische Owcharka. Qua opvoeding veel gelezen over het ras en zo consequent mogelijk geprobeerd ermee om te gaan! Helaas heeft hij de laatste tijd (zal uiteraard ook tevens aan mij liggen) vaak problemen met andere honden. Ik ben zo gek op hem en ga ervoor zorgen dat we er samen uitkomen. Het leek mij fijn om een gedragstherapeut te vinden die ervaring heeft met dit soort rassen. Verder is hij namelijk zo onwijs lief, speels, trouw en slim! Mocht ik iemand vinden laat ik het uiteraard weten.

 

Groeten,


Eefje

Volgende forumvraag: blaffen naar autodeur
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^