brokken + kvv voor een pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel famdenbravenfamdenbraven

honden foto van famdenbraven

Onze Floris een pup van 12 weken doet het echt supergoed. ;-)
We zijn doorgegaan met het eten dat hij ook bij de fokker krijgt. Namelijk 2 x Prins puppy brokken en 2 x vers diepvriesvlees per dag.
Van de fokker hebben we puppybrokken meegekregen en ik had zelf ook een zak van 3 kg gekocht. De puppybrokken weigert hij echt te eten bij ons. Ondanks een snuffelkleed waarop ik de brokjes gestrooid had, een flesje met brokje erin, de kong met brokjes + leverpastei en beloningsnoepjes dooe de brokken heen. Nu was Floris bij de fokker al geen grote eter, maar het vlees heeft hij zo op! Tussendoor kijkt hij dan met een scheef koppie van "Geef mij nog maar wat lekkers, want ik lust wel wat".
Het vlees dat hij bij de fokker kreeg was Smuldier, maar wij hebben deze week Rodi schijven geprobeerd en dat ging er ook prima in!
Wel heeft hij soms wat dunne ontlasting ipv stevigere drollen.

Waar doen we nu verstandig aan? Andere brokken gaan proberen die hij misschien dan wel lust? Puppybrokken of juist niet?
Of zouden we de brokken gewoon helemaal moeten laten vervallen en meer vlees geven?

Verder ben ik eigenlijk wel benieuwd wat we hem nog meer zouden mogen geven van de dingen die wij zelf ook eten.....dus wat kan hij zonder problemen mee eten van ons menu? Ik bedoel dan qua groente / vlees / fruit / ei etc....

Ik hoor graag jullie tips, want Floris is ons 1e hondje.


honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende 2 doggies

honden foto van Monique RoscaDuende

Gewoon lekker vers geven; zolang het complete KVV is komt hij niks tekort. 

 

Qua menseneten zou ik even googlen op dingen die giftig zijn voor honden (zoals chocolade, champignons, paprika). Alle andere dingen zijn dan (met mate, zeker zolang de ontlasting niet goed is) een lekker extraatje.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Hier is Kara opgegroeid op vers vlees.
Wij geven kvv merken zoals: tinlo barfmenu, darf, shaweca, haaksbarf.

belangrijk is dat je een kvv kiest met als calcium bron echt bot.
bij rodi,smuldier en prins is het calciumbron een supplement. Voor pups niet echt aan te raden.

je kan dus prima alleen vlees geven en desnoods de brokjes voor nood geven mocht je vlees vergeten zijn eruit te halen of om mee te trainen?
Want dat vlees is natuurlijk veel lekkerder als die brokjes!

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Ik zou ook gewoon de brokken achterwege laten. Het geeft een hoop gedoe om je hondje aan de brokken te krijgen en het is niet gezonder. De tijd die het bespaart kun je steken in het lezen van informatie over rauwe vleesvoeding voeren :-)

http://www.voerwijzer.com/beginnersinformatie-kvv

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo famdenbraven

het beste wat je een hond kunt geven,is en blijft nog ten alle tijden vlees.en waarom??omdat een hond van huis uit nog steeds een carnivoor is,wat wil zeggen vlees eter,wie zijn wij mensen dan om een hond iets anders te geven dan vlees??????veel mensen geven hun hond of honden brokken,ik zelf doe dat nooit en waarom niet, omdat ik eens een keer gezien heb hoe brokken gemaakt werden het was zo ,de warmte die daar voor gebruikt werd was zo heet,dat je de brokken niet in je handen kon houden,nee sinds die tijd ben ik
mijn honden vlees gaan geven,en dat doe ik tot de dag van van daag nog steeds,en dat bevalt mij nog steeds supper goed

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Een hond heeft wel degelijk meer nodig dan vlees hoor. Als je een hond alleen spiervlees geeft krijgt hij onherroepelijk tekorten. Een hond doet het doorgaans prima op een dieet van (een goede verhouding!) vlees, orgaan en bot. Maar de meeste honden kunnen ook koolhydraten prima verwerken. 

 

Soms slaan we een beetje door in het hond=wolf verhaal. Vergeet niet dat de hond is ontstaan op een dieet van vuilnis. De wolven die rond de vuilnisbelten durfden te blijven zijn uiteindelijk onze honden geworden. 

Mattie (Gast)

Hoi,

 

ik geef zelf ook kvv en mijn hond kreeg eerst brokken bij de vorige eigenaar maar ze had veel jeuk en kale plekken. Nu geef ik dus na veel adviezen hier op het forum, kvv.  Ik ben begonnen met Haaksbarf verschillende soorten zoals paard, lam, geit en zalm. Na een tijd ook andere merken zoals Tinlo, Shaweca en Alaska. K heb wel een kleine zak brok in huis voor moodgevallen en als beloning. Ik zou je hondje lekker vers geven maar dan inderdaad wel een met echt bot. Persoonlijk vind ik Rodi en Smuldier niet zulke goede merken kvv. Maar daar zijn o dit forum ook andere meningen over dus dat is per persoon verschillend.

honden page profiel Maureen & NobleMaureen & Noble

honden foto van Maureen & Noble

Noble is nu 4,5 maand en zit ongeveer nu 1 maand volledig op kvv (vismix, kipmix en rund) met bij het avondmaal nog geperste brokken. Alles van Naturis. Hij is er gek op! Want hij wilde zijn brokken niet eten wat hij kreeg vanuit de fokker (RC). Dus ik moest wat anders verzinnen. Zelfs brokken van Orijen geprobeerd, waar geen granen etc inzitten. Ook deze at hij niet graag, ik moest allerlei fratsen uithalen om hem te laten eten (rauw ei erbij, leverpastei, magere yoghurt etc). Nu hoeft dat niet, hij vliegt erop af! Als we wandelen 's ochtends, dan rent hij naar huis toe. Succes ermee!

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

ik ben toentertijd ook begonnen met en en, maar al vrij snel over naar alleen vlees (ook Rodi, maar ook wel eens iets anders). Hij was veel sneller zindelijk en had veel meer plezier in zijn eten :)

 

En ik vind een calciumpreparaat juist wel prima, dan weet je tenminste precies hoeveel erin zit en dat dit voldoende is.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

" ik ben toentertijd ook begonnen met en en, maar al vrij snel over naar alleen vlees (ook Rodi, maar ook wel eens iets anders). Hij was veel sneller zindelijk en had veel meer plezier in zijn eten <img class=" />

 

En ik vind een calciumpreparaat juist wel prima, dan weet je tenminste precies hoeveel erin zit en dat dit voldoende is. "

 



dat weet je met een gewone kvv met echt bot ook hoor. Er zijn ook gewoon analyses beschikbaar van die merken. Daarin zie je de calcium en fosfor en nog veel meer.

ik ben zelf meer te spreken over een kvv met echt bot. Dan heb je een natuurlijke calcium bron ipv een kunstmatige/chemische.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

beste fam den braven

je moet ten alle tijden uit gaan dat een hond van huis uit een vlees eter is,en geen brokken eter is wie zijn wij dan om een hond brokken te geven,ik blijf er bij dat vlees voor een hond ten alle tijden het beste is voor welke hond dan ook,wij met ons alle moeten niet vergeten dat een hond nog steeds een CARNIVOOR is wat nog steeds wil zeggen vlees eter, wie zijn wij dan om een hond brokken te geven ,ik vind dat we een hond moeten geven wat het beste voor hem of haar is,en dat blijft nog ten alle tijden vlees
wie zijn wij om een hond brokken te voeren? een echte honden liefhebber geeft zijn hond vlees. want dat is
het beste voor welke hond dan ook ,groot of klein,de hond zal blij met u zijn, dat is een ding wat zeker is

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^