shiba inu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Floor De MarreeFloor De Marree

Hallo

Ik ben geïnteresseerd in een shiba inu pup

Ik heb ook al een bernersennen gehad dus heb al ervaring

Ik heb er al veel goeds en slecht over gehoord

En ken ook zelf iemand met een pup En die zegt ook dat het een actief en koppig beestje is

Ik heb niet zo'n grote tuin maar ik woon over een park en we zijn bereid om veel te gaan wandelen Mijn dochter van 13 gaat er vooral veel mee doen en trainen en zo Hebben jullie nog tips of opmerkingen ik wil ze graag horen

Groetjes

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hoi,

Ik heb alleen ervaring met een akita. . Toch wel een beetje anders,  maar zal vertellen wat ik van de shiba weet. 

Ze zijn pittig, vrij fel naar andere honden. En je moet ze zeker goed socialiseren, en dan bedoel io niet alleen met andere honden. Maar ook met de bus metro en mensen, de meeste shiba s zijn redelijk een kennig. 

Je zou ook, juis omdat ze zo fel (kunnen) zijn ze niet met andere honden in contact laten brengen en te leren negeren.  

Waar hrt handig is verder nog rekening mee te houden is, de jacht drift! De een heeft het meer dan de andere maar er is zeker een kans dat hij vanwege jachtdrift niet los kan lopen.  

 

Ik hoop voor je dat er nog meer mensen reageren doe er iets meer verstand van hebben,  en veel succes met je pupje! 

honden page profiel Danielle, Kim en ElvisDanielle, Kim en Elvis

honden foto van Danielle, Kim en Elvis

Hoi,

ook hier geen ervaring met een Shiba maar wel met een akita. Naar mijn idee is een Shiba niet geschikt om mee te geven aan een meisje van 13. Een Shiba is net als een Akita een hele zelfstandige hond, er zit een kop op en als eigenaar moet je hiermee om kunnen gaan. Hier zul je echt rekening mee moeten houden wat betreft de opvoeding. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen maar ga er wel vanuit dat het zo zal zijn. Begrijp me niet verkeerd ik vind het geweldige honden maar wel net even anders in de omgang. 

 

Mijn advies is lees je goed in en maak dan de afweging.

succes met je zoektocht!

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Hallo.

Hele leuke honden die shiba's.. overigens alle inu's vind ik zo prachtig. 

Ik heb geen shiba maar wel veel informatie ingewonnen omdat we hebben getwijfeld er een aan te schaffen. We hebben nu een ander oer type. Ik heb geen ervaring met een shiba. Ken wel 2 mensen die er een hebben. Het zijn echt geen makkelijke honden en zeker niet aan te raden voor n meisje van 13. Denk er goed over na, lees je goed in. Ga eens bij fokkers langs of vraag informatie bij de rasvereniging. Er zijn ook nog heel veel andere leuke rassen evt wel geschikt voor jullie dochter. Succes met de keuze en zoektocht!

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik weet dat ze niet worden aangeraden met kleinere kinderen, omdat die het dier niet in hun waarde kunnen laten.Ze zijn nogal zelfstandig en op zichzelf. Het zijn prachtige dieren, maar ze hebben een speciaal karakter dat niet voor iedereen weggelegd is.Zo kunnen ze niet los(heb er nog geen enkele gezien die dat kon) wegens hun jachtinstinct en het feit dat ze zelfstandig beslissingen nemen (geen echte will-to-please).

Daarnaast zijn ze eenkennig, en moeten dus meestal niks hebben van vreemden.Ook andere honden zijn ze niet echt van gediend.

De vraag is of dit een ras is voor jullie?Zijn jullie bereid deze karakterkenmerken erbij te nemen of laten jullie je adviseren hier op het forum voor een ras dat beter past?

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

hier vier Shiba's in huis en een opvanger. :-D

je mag mij altijd mailen via [email protected] om zeker te zijn dat het een goede match met jullie zal zijn.

eind augustus is er een Japanse honden wandeling te vilvoorde. Zeker een aanrader om mee te komen, het ras van dichtbij te zien en met de eigenaren te spreken.

Je dochter is nog wat jong voor een Shiba, ik twijfel hierin toch wat. Het zal afhangen van hoe zij zich tegenover de hond zal opstellen. Zeker omdat je dochter het meeste ermee zou bezig zijn raad ik ten zeerste een goede fokker aan. Je wilt natuurlijk geen bijtgrage, shiba in huis krijgen.

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie


 
Je dochter is nog wat jong voor een Shiba, ik twijfel hierin toch wat. Het zal afhangen van hoe zij zich tegenover de hond zal opstellen. Zeker omdat je dochter het meeste ermee zou bezig zijn raad ik ten zeerste een goede fokker aan. Je wilt natuurlijk geen bijtgrage, shiba in huis krijgen. "

 hier sluit ik me bij aan.

ik kan alleen maar spreken over de shiba 's die ik op de hondenschool zie. als ik zie hoe "moeilijk" volwassen mensen het hebben met hun shiba (door de koppigheid en deze waren ook niet zo vriendelijk naar andere honden) denk ik dat een shiba voor een 13 jarige een moeilijke opdracht is.

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

De meeste hondenscholen hebben ook geen weet hoe met dit ras om te gaan. Ze vragen echt een heel andere aanpak dan onze westerse viervoeters. Heel bijzondere, gouden honden met een juiste aanpak en inzicht. <3

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

als je hier niet van schrikt dan is een shiba zeker wel wat voor jullie ; https://www.hondenpage.com/hondenforum/186263/shiba-inu-3-jaar-.php

ik heb er laatst een in t bos ontmoet, een pupje deze kon wel los, alleen de andere kant dan de baas op ;-)
en de baas maar roepen, tja de aandelen in bananen blijven hoog door deze rasgroep.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Ik weet dat ze niet worden aangeraden met kleinere kinderen, omdat die het dier niet in hun waarde kunnen laten. Zo kunnen ze niet los(heb er nog geen enkele gezien die dat kon).

Daarnaast zijn ze eenkennig, en moeten dus meestal niks hebben van vreemden.Ook andere honden zijn ze niet echt van gediend.

 

Hier wil ik toch een korte opmerking maken, omdat het vrij kort door de bocht is. Ze kunnen best samen met kleine kinderen als deze goed leren om met de hond om te gaan. Dan gaat dat echt prima samen.

Het loslopen is inderdaad wel waar. De mijne laat ik niet los. Er zijn wel shiba's die los kunnen. Het 'probleem' is dat ze graag hun eigen gang gaan en heeeel erg ver van je weg kunnen gaan wandelen en heerlijk ontdekken. Op den duur komen ze dan wel weer terug, maar je moet er zeker de tijd voor hebben, jouw schema kan hem niets schelen ;)

 

Eenkennig is ook waar, maar ook dit is natuurlijk bij elke shiba anders. En vreemden kunnen natuurlijk 'bekenden' worden. Nee niet ieder op straat kan hem zomaar aaien, maar het is zeker niet zo dat ze niemand anders dan de baas accepteren. Bij mijn shiba bijvoorbeeld is het zo dat hij sommige mensen met een leuke hond meteen geweldig vind.

 

Dat ze niet van andere honden gediend zijn, ben ik het niet mee eens. Dit hangt voor een groot deel van de opvoeding, en natuurlijk ook een beetje van de hond zelf af. Maar zelf kan ik mij hier niet in vinden. Toby is juist dol op andere honden, geslacht maakt niet uit.

 

---

 

Floor ik raad je aan om de tekst hier http://www.nipponinu.nl/shibagedragopvoeding eens goed door te lezen en echt bij jezelf en je familie te rade gaan of dit het ras is voor jou. De shiba moet echt een consequente opvoeding krijgen, waar dus ieder in de familie aan bij zal moeten dragen. Mocht je toch twijfels hebben, dan zou ik, in ieder geval tot de twijfels weg zijn, nog geen shiba nemen. Op die website kun je overigens ook namen van goede fokkers vinden e.d. Hier zou je ook eens contact mee op kunnen nemen, misschien kun je eens langs komen voor een bezoek, voor informatie, etc.

Je kunt ook denken aan een herplaatser.

 

Mocht je (en de rest van de fam.) zeker zijn, dan kun je eens contact op nemen met een fokker o.i.d. Het zijn geweldige honden, ik zou zeker niet meer zonder kunnen. Dat heerlijke karakter, de gekke buien, en de momenten dat hij even lekker tegen je aan komt zitten. ^.^

 

Edit:

Nog even over de grootte van de tuin, dit maakt echt niets uit. Het belangrijkst zijn de regelmatige wandelingen. Wel kunnen shiba's de neiging hebben om.. te ontsnappen. In de wijde wereld is zoveel leuk te ontdekken! Zorg er dus voor dat de schuttingen hoog genoeg zijn en er geen gaten onderdoor gegraven kunnen worden zegmaar ;)

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

goh, heb niet gezegd dat ze niet met kinderen kunnen, wel dat kinderen ze niet in hun waarde laten in sommige gevallen.en ik weet dat ze niet van nature uit zo goed functioneren bij kinderen(uitzonderingen daar gelaten), maar ze hebben minder 'feeling' met ze.

ik denk dat als je voor dit ras kiest, je je bewust moet zijn dat dit ras niet bij iedereen past.sommigen vinden de karaktertrekken een voordeel,.terwijl anderen dit als een nadeel ervaren.anders zouden er ook niet zoveel rassen bestaan ;-).

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Wat leuk dat je dochter veel met de hond wil gaan doen.

Hier ook twee kinderen die veel met de honden doen, deden.

 

Een shiba zou ik zelf dan niet genomen hebben. Kinderen willen de hond mee, showen en aan anderen laten zien hoe leuk hun hond is. 

Een 'makkelijke' hond is dan fijner. Andere kinderen kunnen dan ook aaien, aanhalen,,etc. 

Ik heb vlindertjes, een heel ander ras, niet tevergelijken, en die gingen altijd mee in hetbmandje voor op de fiets. ze werden met open armen ontvangen.

Ik heb ook een kees en deze is al veel enthousiaster en wordt vaker als te 'druk' ervaren en is dan minder welkom.

Een ander punt vind ik de succeservaringen. Als trainen goed lukt, krijgt het kind een beter zelfbeeld en hogere eigenwaarde. Een kind heeft sneller de tax van geduld bereikt. 

 

Begrijp me goed, ik heb hetover kinderen onderling die niet altijd aan honden gewend zijn. Je dochter wil oefenen en het si leuk als dit samengaat met haar sociale contacten en ook dat het oefenen beloond wordt.

 

Mijn kids zijn nu 18 en 20 en ze leren de honden de meest gekke trucjes. 

Nu is mijn zoon hen leren om te bidden. 

Mijn dochter woont in een studentenhuis en heeft een hondje, haar hondje mee. 

 

Mocht je toch kiezen voor de shiba, dan alvast heel plezier toegewenst. Het zijn mooie honden om te zien.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Mee eens Nies, kinderen moeten zeker heel erg goed weten hoe met de shiba om te gaan. Ook Habbel heeft een goed punt. Als je dochter veel met de hond gaan doen, moet ze zich dat inderdaad goed beseffen dat niet alle vriendjes en vriendinnetjes ook veel met de hond kunnen knuffelen etc. Sommige zal hij accepteren, sommige niet, en ook zijn er de momenten dat hij gewoon helemaal geen zin heeft in knuffelen, aaien, aangehaald worden. Dat moet gerespecteerd worden.

Iris (Gast)

Hoi 

Wij hebben een Shiba en wil ook even zeggen dat onze het heel goed kan vinden met andere honden, zelfs zo goed dat andere honden hem soms echt irritant vinden. Kiba onze Shiba is net 2 jaar geworden en denkt dat hij nog een pup is soms. Het is een hele lieve hond ook naar mensen en kinderen. Hij vind kinderen leuk maar als ze hem pesten is het snel over en bang (hij is bang voor onze buurkinderen 4 en 6 jaar) ze doen gemeen in de lift en ben al een paar keer boos geworden op ze, Kiba doet ze niks. de kinderen van mijn zus vind hij leuk en speelt ook met ze (9 en 12 jaar) Het is ook met wie hij opgroeit. Wij hebben puppy, vervolg 1 en fun cursus gedaan met hem alle heel goed alleen zijn ze erg slim dus ... vervelen ze zich heel snel tip neem wat afleiding mee naar de cursus (dat vervelen verstaan anderen vaak met je hond luistert niet of moeilijke hond of die mensen kunnen hem niet aan .... onzin) Een Shiba is een hele leuke hond, neem er een van een goeie fokker ga eerst eens kijken en begin met een goede training. Onze Kiba was al zindelijk toen hij hier kwam 8 weken oud en dat is een goeie fokker. hij heeft nog nooit gebeten is wel al 2x zelf gebeten toen hij te druk wou spelen. Los lopen doen wij bijna niet in het weekend zoeken wij een grootveld met sloten daar kan hij uitrazen. Want in de stad zijn we hem zeker een half uur a uur kwijt omdat hij achter alles en iedereen aan gaat (helaas) Ik zou zeggen lees je goed in neem de tips van de fokker mee en doe er wat mee en laat je dochter ook zich goed verdiepen erin want eenmaal iets verkeerd aangeleerd en het is moeilijk om het af te leren. 1 tip ik zou je dochter niet alleen met de hond laten lopen er zijn veel mensen die een verkeerd beeld hebben van een Shiba en heel veel mensen, kinderen die vooral het puppy factoor te lief vinden en bijna op je hond springen en daar kan je hondje erg bang voor worden. Wij hebben dat nog na 2 jaar (word aangezien voor een husky pup, waarom vraag ik mij ook af) Succes komt goed. groetjes

Iris (Gast)

ha zie dat dit topic van 2014 is hahaha :-) maar goed voor andere lezers dan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: jackrussel en pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^