Voorkomen van tandslijtage?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe je tandslijtage kan voorkomen. Aston speelt niet met tennisballen, meer met knuffels en rubberen speeltjes, ook petflesjes vind hij heel leuk maar die gaan weg zodra ze stuk zijn.

honden page profiel Monique RoscaDuendeMonique RoscaDuende

honden foto van Monique RoscaDuende

Ik laat ze niet op tennisballen knagen omdat die coating inderdaad tandslijtage geeft. Maar verder mogen ze hier overal op kauwen.

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Ik laat ze niet op tennisballen knagen omdat die coating inderdaad tandslijtage geeft. Maar verder mogen ze hier overal op kauwen. "

 Dat heb ik ook gelezen inderdaad.

honden page profiel BlaiseBlaise

Gedroogde runderhuid geven en dat soort dingen op laten kauwen. Nu zijn die meestal voor grotere honden. Je kan kijken wat niet te hard is en dit in kleine reepjes knippen die voor Aston een beter formaat hebben (makkelijker kan kauwen). Deze worden zacht door het kauwen (slijten tanden niet van en ze houden het gebit mooi schoon).

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Gedroogde runderhuis en dat soort dingen op laten kauwen. Nu zijn die meestal voor grotere honden. Je kan kijken wat niet te hard is en dit in kleine reepjes knippen die voor Aston een beter formaat hebben (makkelijker kan kauwen). Deze worden zacht door het kauwen (slijten tanden niet van en ze houden het gebit mooi schoon). "

 Ik geef Aston kluifjes van runderhuid en kip, maar dan geperste runderhuid, en dat is niet te hard.

honden page profiel BlaiseBlaise

Super Jenny! Nog beter zelfs, die zijn al van een klein formaat (zet ik je nog aan het knippen hahaha, sorry).

honden page profiel JennyJenny

honden foto van Jenny

" Super Jenny! Nog beter zelfs, die zijn al van een klein formaat (zet ik je nog aan het knippen hahaha, sorry). "

 Ja, ze zijn echt heel handig en Aston is er dol op.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

geen dragende botten geven, dragende botten van dieren zijn veels te hard, mergpijpjes niet doen, geen tennisballen, dat zijn allemaal dingen waar de tanden van je hond als ze eenmaal hun goede gebit hebben van slijten.

geef ze een goed farmfood of biofood bot. de witte botten, de buffelhuidbotten kan je beter niet geven, die verteren slecht.

honden page profiel BlaiseBlaise

Speelgoed is er ook in latex (zacht gummie balletjes bijv.) en stof. Denk dat de tandjes daar geen hinder van hebben. Ook pluchen beestjes (kleintjes) waar geen glazen of plastic oogjes aan zitten (ivm inslikken). 

 

Volgende forumvraag: vogels gekocht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^