tandjes wisselen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Waar moet ik allemaal aan denken als mijn Bobby zijn tandjes gaat wisselen? Misschien dentasticks (geen idee hoe je het schrijft) van pedigree in de koelkast ofzo? Wat gaven jullie je pup toen ze de tandjes gingen wisselen?

Anoniem (Gast)

Met ongeveer 6 maanden verliezen ze vanzelf steeds een tandje of kiesje. Echt er speciaal iets voor geven heb ik niet gedaan want het ging dus zonder enige last of klachten. 

Dentastix kunnen blijven plaken, die geef ik niet meer. Wel altijd kauwbotjes zoals runderhuid, oortjes enz. Als je een kleine hond hebt dan kijken wat niet erg hard is en makkelijk scheurt. Knip het eventueel klein zodat die het beter in de bek kan nemen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Geen dentastix geven hoor.

Puur granen en helemaal niet zo goed voor de tanden als beweerd word.

 

Zorg gewoon voor genoeg kauwbotjes in huis.

Die rawhide botten (de witte) en runderoren en dat soort dingetjes zijn erg goed om te geven.

 

Kan zijn dat je hondje wat bijterig word maar dat is vrij logisch.

Daarom moet je er voor zorgen dat er genoeg in huis is om te op te kauwen.

Als ze dan gaat bijten op jou kan je haar direct een botje geven.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Ik deed vaak de kong even in de vriezer met wat lekkers erin. De kou verdoofd de pijn wat en het houd ze heerlijk bezig :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de een is wat vroeger dan de ander, omstreeks de vier maanden kan men het wisselen gaan verwachten, nogmaals de een wat vroeger de ander wat later.

geef pensstaafjes, dat zijn gedroogde snacks.
dentastiks bevat veel granen, voor een traktatie niets mis mee, maar niet dagelijks, kan je beter een pensstaafje geven.

ook zijn er kleine botten veilig voor jouw hond, en wel van biofood of farmfood, de witte kluiven, die kan je geven en laat je hond daar lekker aan kluiven.

blijf er altijd bij wat je ook geeft, zodat je hond het laatste stukje van de witte kluiven niet heel inslikt.

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Stukje komkommer uit de vriezer. Die tip kreeg ik hier ooit op het forum en dat werkte echt. Flynn was er lekker op aan het knabbelen en leek  er minder last van te hebben.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ijsblokjes, bevroren meloen en vooral veel harde en zachte botten!

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Bedankt voor de tips!

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Net pensstaafjes gehaald en Bobby vind het heerlijk!

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!!

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

Ik maakte een washandje nat, rolde hem op en legde hem in de vriezer! Dan hebben ze iets om op te kauwen en de kou verdoofd de pijn een beetje! 

honden page profiel StephanieStephanie

honden foto van Stephanie

Dankjewel! Dat zal ik ook proberen

Anoniem (Gast)

Ik deed niets speciaals. Ik geef mijn honden wel een kauwstaafjes, maar niet elke dag, 2 staafjes per week ofzo. Dat was toen ook al het geval Ze krijgen wel elke dag een dentastix van pedigree. Daar zijn we mee begonnen toen mijn hond 2 jaar was. Ze kreeg toen last van tandsteen. De DA zei dat we dat moesten wegkrabben, ze liet dat wel toe, maar enkele minuten was ze het al beu. En dat dan elke dag of elke week (ik zou niet weten hoeveel keer per week je dat zou moeten doen) te doen, dat zagen we niet zitten. Dus zijn we overschakelt op dentastix. We hebben wel even naar de dierenarts gebeld of dat wel nut heeften ze zei dat het nut heeft dus hebben we het geprobeerd. En het werkt! Bij ons in ieder geval want ik hoor dat dat niet bij iedereen zo is.

Maar ik wijk af van het onderwerp. Wij gaven onze puppy's dus niets bij. En de dentastix kregen ze dus nog niet dus... En het is altijd goed gekomen met onze honden. Het zijn nu flinke meiden van 2,5 en 3,5 jaar . Ik zou me er ook niet zo druk over maken als ik jou was! Het is voorbij voor je het weet!

Geniet maar van je pup! Zou soms ook willen dat mijn honden nog puppy waren, maar ik ben langst de andere kant ook wel blij dat die 'apenmaanden' voorbij zijn! Maar toch veel succes gewenst bij het wisselen van de tandjes!!!

Volgende forumvraag: Bliz, de pup na Simba en Flippie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^