Bliz, de pup na Simba en Flippie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Na het overlijden van mijn lieve Simba, golden retriever, en Flippie, border collie, kreeg ik een pup van 5 maanden cadeau.
Eerlijk gezegd was ik niet over het verdriet heen van mijn beide maatjes maar was zo ontzettend blij dat mijn huis weer onverwachts gevuld was met een pup.

De pup, Blitz, is ook blits, mooie, lieve hond.
Echt een scheetje als je hem ook even ziet, heel erg voorbeeldig... als je echter iets aan hem vraagt om iets niet te doen, of je zegt ronduit af of iets dergelijks hangt hij aan je arm of been of net wat in de buurt is, ook bij mijn kleinkinderen.

Nu heeft hij mij binnen 4 dagen behoorlijk te pakken gehad op verschillende plaatsen van mijn lijf, en ik ben daar zeker niet van gediend. Blauwe plekken tot daar aan toe, maar hij heeft me zeker 3 keer echt doorgebeten tot bloedens aan toe.

Vanavond heb ik hem gebeten in zijn nek, niet mijn gewoonte, maar ik moest toch iets....

Nogmaals, het is een schat van een hond, alleen zijn start was niet jofel....

A.s. maandag krijg ik waarschijnlijk onze eerste priveles voor gedragstherapie, nooit eerder nodig gehad met allerlei honden, hij is een schat maar ook dominant;-)
Ik weet zeker dat als ik basishandvaten met hulp krijg, ik een echt maatje aan hem heb ....

Alle tips zijn meer dan welkom....

Yvon en Bliz

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Heeft iemand je zomaar een pup cadeau gedaan?

Hoe bedoel je dat, dat iemand van zijn pup af wilde en hem aan jou gaf?

 

Het lijkt me best lastig, om zo een jonge hond te hebben met dit gedrag als je kleinkinderen over de vloer krijgt.

 

Goed dat je gedragstherapie erbij haalt!

Tips zou ik niet weten, alleen heb ik wel eens gehoord dat het niet helpt als jij zelf de hond gaat bijten.

Honden bijten elkaar onderling wel, maar jouw hond weet heel goed dat jij geen hond bent en een heel andere taal spreekt.

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Dankjewel Sylvia,

Natuurlijk heb ik nooit eerder een hond gebeten, ik ben 56 en allerlei honden gehad. Van mechelaar tot duitse dog...
En natuurlijk heb ik niet hard doorgebeten, maar het vastpakken in zijn nek had voor de rest van de avond wel effect....sorry nmaar ik moest iets anders proberen dan hem op zijn rug te werpen.

Nu lijkt dat ik het zo schrijf dat ik een een of andere sumoworstelaar met hem ben maar dat is allesbehalve waar.

Om te beginnen vind ik hem een schatje, een droppie en nog meer...
Vervolgens is het een mega dominante reu op 5 maanden leeftijd, en ik weet zeker dat dit verholpen kan worden met de juiste hulp.
En als ik het mag zeggen, ik heb nooit eerder hulp gevraagd met het corrigeren van een pup, maar deze is echt nodig met deskundige hulp.

Mjn beide lieve honden zijn overleden binnen 8 maanden na elkaar en ik wilkde graag vakantieopvang doen voor andere honden, vandaar dat deze pup eerst op mijn pad kwam als vacantieopvang, maar deze mensen wilden hem graag aan mij schenken, nu is het mijn hond sinds 6 dagen;-)

Yvon

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Goed dat je een gt om hulp hebt gevraagt.. En zie het niet als aanval maar als ik je verhaal zo lees is dat wel een heel goed idee. Ik denk namelijk dat de manier waarop jij nu met de hond omgaat juist zorgt voor meer problemen. Een hond bijten in de nek, op de rug "werpen" ....

 

Zeker dat bijten kan ook nog eens heel gevaarlijk zijn .. Je zit met je hoofd precies bij de hond en geeft dan ook nog eens een pijnprikkel.. De hond hoeft er maar iets op te reageren en dan heb jij een flinke beet in je gezicht. Dan krijgt de hond natuurlijk de schuld en dat zou niet terecht zijn.

 

natuurlijk hoef jij je niet te laten bijten en moet er zeker iets aan gebeuren. Ik heb zelf wel ideeen wat je zou kunnen doen, maar omdat ik al lees dat er een gt bij komt is het denk ik duidelijker om geen adviezen te geven n dat aan de gt over te laten. 

 

Heel veel succes ermee!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

 

 

Ik vraag me wel af wat je weet over zijn voorgeschiedenis.  Heeft de vorige eigenaar je dit verteld ?  Hebben ze hem daarom weggedaan ?  Of komt dat gedrag net door hoe zij Blitz behandelden ?

Spijtig dat dit gebeurt, want Blitz ziet er me echt een mooie en lieve hond uit.  Net zoals je zelf zegt... een knuffelkont. 

Blitz is natuurlijk nog een pup en een reutje.  Misschien is hij al vlug aan't puberen en heeft geen geduld als hij zijn zin niet krijgt.

Als het niets medisch is denk ik wel dat je dit eruit gaat krijgen.  Maar hoe ?  Dat is de vraag.  Dat je een therapeut inschakelt vind ik dan ook een prima idee.  Jij zult Blitz wel aankunnen en op den duur weten wanneer je moet zorgen dat hij niet bij je kan... maar je zult je wel ongerust maken waar het de kleinkinderen betreft.

 

Dat hij je tot bloedens toe kan bijten moet je echt proberen te voorkomen, denk ik.  Het gaat anders een gewoonte worden als hij zijn zin niet krijgt.  Herken je een verandering in zijn doen net voor het gebeurt ?  Probeer hem dan misschien met iets heel anders af te leiden.  (Geen snoepje natuurlijk, want dan lijkt het een beloning :-)  )  Maar laat hem naar buiten gaan of ga zelf iets anders doen misschien ?

 

Ik wens jullie allebei heel veel succes toe.  Ik ben ook echt benieuwd wat de GT zal aanraden en hoop het te lezen.

 

Toch denk ik dat het wel handig kan zijn als baasjes die hier ervaring mee hebben en oplossingen vonden het je laten weten.

 

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik sluit me aan bij Judith, ik denk dat de manier waarop je dit gedrag wilt afleren niet de juiste is. Je moet er achter zien te komen wat de motivatie is en daaraan gaan werken. Hetzelfde terug doen (fysiek uiten) gaat je nergens brengen. Goed dat je een GT laat komen!

Je hebt de hond cadeau gekregen, weet je meer over waar hij vandaan komt? Kan zijn dat de pup al een foute start heeft gemaakt wat dit gedrag kan verklaren

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Bedankt voor jullie waardevolle reacties :-)

Eigenlijk zou ik op Blitz passen tijdens de zomervakantie.
De mensen waar ik hem van heb gekregen hadden hem als pup aangeschaft op advies voor hun ADHD zoontje, en dachten hier dus weloverwogen goed aan te doen.
Helaas is het anders gelopen dan ze dachten en Bliz versterkte het drukke gedrag van hun kind en omgekeerd.
Bovendien zeiden ze dat ze helemaal geen hondenmensen zijn toen ze hem definitief kwamen brengen.
De vrouw belde me een aantal weken geleden op met de vraag of ik hem wilde hebben.
Aangezien ik mijn beide honden heb moeten laten inslapen binnen 8 maanden na elkaar, mn BC pas in maart, en me naast het verdriet erg alleen voelde was en ben ik echt heel erg blij met zijn gezelschap.

Vandaag is het supergoed gegaan met hem, zowel spelen met de uitlaat als thuis...

In de zomervakantie zou ik nog 2 teckels erbij krijgen als vakantieopvang voor 3 weken, deze mensen zijn vandaag geweest maar omdat Blitz niet met het dominante teefje kon gaat dit niet door.
Maar ja, ik zit er niet op te wachten dat hij echt gebeten zou worden dus is het maar beter zo, het is tensloote wel een pup...

Yvon

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Wat is Blitz eigenlijk voor soort hondje? 

 

En verder, misschien dat dit artikel je nog wat verder op weg helpt: 

 

http://suzanneclothier.com/nederlands/agressie-en-enige-achterliggende-oorzaken

 

of deze 

 

http://suzanneclothier.com/nederlands/basisoorzaken-van-agressie

 

Wat ik verder nu zou doen: even proberen om te vermijden dat je pup zich genoodzaakt voelt om zijn tanden te gebruiken, totdat je de GT hebt gesproken. Want elke keer dat je zo in conflict komt, verlies je allebei vertrouwen in elkaar. Eerst moet het vertrouwen er zijn en de band, dan komen de 'rechten" om te corrigeren.

Blitz klinkt een beetje als een hond die behoorlijk verward is geraakt in een gezin waar men zich blijkbaar totaal niet realiseerde wat men in huis haalde. Natuurlijk kan een pup een ADHD kind niet helpen, daar zit een hele lading training en coaching aan vooraf. Ik denk dat rust en regelmaat creëren al heel wat goed zal kunnen doen. Maar als in dat gezin niemand hem duidelijk heeft gemaakt, op ene voor hem te begrijpen wijze, wat wel en niet mag en hij is bereid zijn tanden te gebruiken, dan heb je wel een uitdaging nu. Gelukkig is hij nog jong. 

 

Wat ook een heerlijke oefening is: "relax on a mat" bv of "doggie zen" 

Die laatste is heel goed voor het aanleren van zelfbeheersing, http://youtu.be/ipT5k1gaXhc

 

En dit is een prettige manier zonder confrontatie aan te gaan, om je hond te leren iets niet te pakken 

http://youtu.be/zNAOe1djDyc

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Weet je, op het moment dat je terug beet naar Blitz, moet je meteen geweten hebben: ''dit gaat nergens over!'' En toch snap ik de reactie wel een beetje.
Rocky heeft het ook zo erg gedaan, happen en bijten, en het is zoooooo vermoeiend.

Ik liep gewapend met voetbalsokken en daarover leren laarzen door het huis. En meneer maar hangen in mijn kuiten.

Maar meneer had het door, geen reactie? dan pak ik je arm toch?
Of je knie?

Het ging maar door en door.. en ik maar negeren zo goed als dat lukte.

Toen ik een keer aan het aanrecht stond, en Rock me van achter in mijn bovenbeen beet, en ik zijn tanden door de spijkerstof heen voelde gaan, knapte er iets bij me.

Ik draaide me om en smeet hem meters weg met een of andere oer brul!!

Nee, daar ben ik niet trots op. Het is ook allerminst een methode waar ik in geloof. Respect af dwingen door angst in te boezemen? no go!
Ik ben ook overtuigd dat dergelijke methodes zich vroeg of laat tegen je zullen keren, en ra,ra, wie zal dan het onderspit delven?

Tuurlijk was Rock direct onderdanig naar me, maar ik had er natuurlijk niks mee bereikt, dat realiseerde ik me wel degelijk.

Ik ben toen direct met cursus begonnen en het inlassen van rustmomenten. Eigenlijk zoals je een jengelende peuter s'middags verplicht naar zijn bedje brengt.

Wanneer ik het gedrag weer de kop zag opsteken, kwam er een time out.

Mand in de bijkeuken, deur dicht.

Ik bracht hem er nooit als straf naartoe, altijd van: ''kom je mee?'' ''lekker in het mandje'' ''tot zo!''

Ik heb daar echt enorme vooruitgangen mee geboekt.
Eigenlijk precies zoals wakkere Husky ook al omschrijft. Rock was toen overigens ook tussen de 5 en de 6 maanden. Een pittige leeftijd bij honden vind ik zelf. Ze kunnen zo jengelend en baldadig zijn. Rust kan je redden!
Het is natuurlijk nog maar een beginnetje, daarnaast moet ook het vertrouwen nog groeien, elkaar leren kennen en begrijpen. Maar zoals ik lees ben je daar al druk mee bezig, ook met een GT.

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Wakkere Husky, bedankt voor je zeer waardevolle links ;-)
En Suzan, natuurlijk voel ik me een idioot dat ik hem in zijn nek beet, niet hard maar toch het was echt een stomme actie die ik absoluut niet meer doe ik voelde me direct al schuldig en bovendien waar ben ik op deze manier mee bezig dus voelde het voor mij ook compleet fout...

Blitz is een labrador zo heb ik hem althans gekregen.
Volgens mij is hij een kruising maar ik heb zijn paspoort nog niet dus kan ik er verder nog niks over zeggen.
De vorige baasjes een mail gedaan maar nog geen antwoord gekregen op verschillende vragen over Blitz.

Toen hij vanmiddag onwijs hard aan het blaffen was naar de buren door de heg heen en verbieden niet hielp, heb ik tijdens weer een blafreeks een kopje water naar hem leeggegooid waarna hij stopte...

Vanochtend ben ik gebeld door een trainster van de kynologenclub, na overleg met haar collega leek het hun beter om priv@eles thuis te krijgen.
A.s. woensdagochtend om 10.00 uur komt ze hier....pffff, ik ben blij ook op deze manier hulp te krijgen.

Aan de andere kant is het een echt scheetje met gewone pup trekjes die leuk of iets minder zijn maar wel een moppie 9 van de 10 keer.
En weet ik zeker dat ik aan hem een superlief maatje kan hebben en daar ga ik voor ;-)

Yvon

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik hoop dat het zal helpen, zo te horen is prive misschien wel even het beste. Succes

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Vanochtend privè les met Blitz thuis gehad van de trainster...

Voldoende tips gekregen om met zijn gedrag om te gaan lijkt me, het bijtgedrag is het belangrijkste maar ze heeft ook tips gegeven omtrent het opspringen tegen bezoek en hoe een dooie muis uit zijn bek te krijgen etc.

Volgens haar gaat het goedkomen zoals het er nu uitziet ;-)
Duidelijk was wel dat hij geen enkele correctie heeft gehad voor zijn bijtgedrag...
Haar advies was ook een bench in huis te halen zodat hij zijn veilige plekje heeft waar hij zich kan terugtrekken, en ook als ik merk dat hij even rust nodig heeft. Wat dit betreft hoe aan te pakken heeft zij me materiaal doorgemaild waar ik veel mee kan.

Vanavond tijdens de wandeling kon ik alvast 1 van de tips toepassen toen hij een dooie muis oppakte voordat ik het in de gaten had en een prrrrt deed hem opkijken, liet de muis los en ik beloonde hem met een koekje ;-)

Vanaf 28 juli kan ik met hem een curses starten met leeftijdsgenootjes wat volgens haar wel echt nodig was.
Dat het verder een erg leuke hond is vond zij ook, hoewel zoals ik al dacht niet een 100% labrador is, hij is ook veel te groot om dat alleen te zijn.
Zij denkt ook gezien zijn donkergrijze kleur en zijn kop aan een mix met een dog of stafford.

Vanavond kwam Blitz achteruit de tuin al kauwend en stikte bijna met binnenkomen in iets...hij braakte wat botjes uit groter dan een muis.

Zoals de trainster ook al zei het is een volhardende jongen maar wel erg lief.
Het ook geen enkel probleem om hem op de bank te laten liggen tenzij hij zou grommen als ik ernaast wil gaan zitten.
Zoals ik wel wist was mijn aanpak van nee dit en nee dat niet goed net zoals die andere keren, maar ze kon het zich wel voorstellen.
Gelukkig nu een nieuwe start met handvaten waar ik dus echt iets mee kan en bij vragen mag ik altijd bellen.
Mocht het nodig zijn na een week toch nog een keer hulp te krijgen moet ik ook contact opnemen,

Mijn gevoel over de hele begeleiding en uitleg plus documenten geven me een fijn gevoel.
En raar maar waar, die rust lijk ik over te brengen op die kleine boef ;-)

Yvon

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

Ik volg, super dat je nu meer handvatten hebt!

 

Niet een kruising met een weimaraner?

 

Succes in ieder geval!

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

De vorige eigenaars heb ik gister weer een berichtje gestuurd voor het paspoort van Blitz en welk ras er nog meer in hem zit, moet nog antwoord krijgen...
Weimaraner heb ik zelf ook al gedacht zeker door zijn kleur ogen ook ;-)

Nou, zodra ik het hoor laat ik het weten.

Blitz net weer naar buiten geweest en gaat weer liggen slapen wat ik ook ga doen...

Fijne avond en ik hou jullie op de hoogte,

Yvon

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Dag Yvon, even geleden en ik lees nu bij over Blitz.

Geen enkele hond is hetzelfde, ieder dier heeft een ander  karaktertrekje, soms is dat een aardig soms een beetje een vervelend.

Zoals ik het lees hebben die vorige mensen totaal niks aan zijn opvoeding gedaan.

Dus jij gaat je handen vol hebben aan je schurkje Maar dat ga ke goed afbrengen . Ben er zeker van.

Alhoewel......

bijten is in de mode , ook bij voetballers maar op het hondenforum....baasjes die bijten.... Moest er toch ook even om lachen, ik zie het al voor me .....

 

 

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Hoi Anny, fijn dat je er weer bent ;-)

En idd ben ik stom geweest met dat eerder vastpakken en daarbij een beetje grommen hoor, ik was gewoon teneinde raad even, de trainster kon zich het goed voorstellen ;-)

Gister heb ik voor het draakje een voerbal gekocht waar hij heel erg druk mee is, hem meegenomen weer naar mijn moeder in het verpleeghuis en ja alle aandacht is welkom en hij gedraagt zich dan ook voorbeeldig ;-)
Daarna naar de groothandel in soest om vollierevoer en hondenvoer te halen, Blitz natuurlijk mee naar binnen....nou elk brokje dat verdwaald was heeft hij even opgeruimd.
Tegen grote honden die hij daar tegenkwam deed hij echt vervelend, nou ja ik hoef me niet te vervelen ;-)
Samen nog even bij de lama`s gekeken wat hij erg interessant vond, volgende uitje met hem lijkt me het dierenpark heb ik een uitdaging met die boef want er lopen daar veel honden, goed voor hem.

Blitz is verder een super lieve hond, en afgezien ik echt niet de hele dag ppppprrrrt loop te zeggen zijn de tips zeer waardevol...

Blitz sprong vanmiddag tegen mijn oudste zoon op en hapte met klappende kaken naar zijn gezicht....hij pakte hem en duwde hem op de grond met....ben jij nou helemaal gek!!!En dat ging niet zacht, maar echt streng....en terecht.

Yvon

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik durf Lance niet meer meenemen in dierenspeciaalzaak....gegarandeerd vind hij daar een lekker geurtje en plast er overheen. 

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Hahaha, humor....

Vandaag eerst Blitz een lange uitlaat gedaan, en daarna naar mijn zoon om daar alles in te richten enzo druk aan het verhuizen dusssss kon ik hem echt niet meenemen vandaag.

Toen ik thuiskwam....leuk hoor, zeker 5 boeken helemaal aan gort gevreten overal stukken ervan, plus die grote plant waar hij het echt op voorzien heeft... ;-)

Voordat ik alles gezien had heb ik hem natuurlijk uitbundig begroet en geknuffeld ;-)bij de achterdeur.

Nou ja, ik dacht dat ik alle spullen een goed plekje had gegeven, dus niet.

Wat ik voor hem gekocht had, een voerbal, vind hij vreselijk leuk....en als dat ding leeg is komt hij naar me toe met dat ding in zijn bek, eigenlijk met de vraag....zeg kan je deze nog even vullen, wat natuurlijk niet doorgaat, maar het is wel humor, blijkt weer dat het een slimme vent is.

Wat het bijtgedrag betreft ben ik niet helemaal ontevreden, maar er zijn nog genoeg momenten dat hij mij echt wil bijten...alleen heb ik nu handvaten en bevries even, dan koelt hij ook snel af.

Morgen weer naar het oude-nieuwe huis van mijn zoon en dan gaat hij toch echt in de bench, hoe vervelend ik dat ook vind...

Yvon

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

En hoe lang moet hij daar dan in ? 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

heeft hij benchtraining gehad?Is hij het maw gewoon?Anders zou ik dit zeker niet doen

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Natuurlijk heb ik een compleet document gekregen vorige week over benchtraning van de kynologenclub.

En daarna ben ik begonnen om hem af en toe daarin af te leggen met iets lekkers.

Ik ben al helemaal niet voor een bench, met mijn vorige honden heb ik deze zeker nooit gebruikt.

Maar zoals de trainster ook zei, deze hond moet noodgedwongen rust nemen...daarom volg ik nu wel haar advies.

En nogmaals, ik ben niet voor een bench, nooit geweest, maar met deze hond moet ik echt dit uitproberen en kan niet anders.

Als er iemand is die het beter weet met deze hond, mag hij/zij het gerust even overnemen om het zonder bench te proberen, ga dan lekker weg voor 3 uur, laat hem los, laat al je spullen gewoon staan en kom dan terug.

Yvon

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Natuurlijk heb ik een compleet document gekregen vorige week over benchtraning van de kynologenclub.

En daarna ben ik begonnen om hem af en toe daarin af te leggen met iets lekkers.

Ik ben al helemaal niet voor een bench, met mijn vorige honden heb ik deze zeker nooit gebruikt.

Maar zoals de trainster ook zei, deze hond moet noodgedwongen rust nemen...daarom volg ik nu wel haar advies.

En nogmaals, ik ben niet voor een bench, nooit geweest, maar met deze hond moet ik echt dit uitproberen en kan niet anders.

Als er iemand is die het beter weet met deze hond, mag hij/zij het gerust even overnemen om het zonder bench te proberen, ga dan lekker weg voor 3 uur, laat hem los, laat al je spullen gewoon staan en kom dan terug.

Yvon

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky 3 doggies

honden foto van Romeo en Rocky

Ik denk inderdaad dat je weinig keus hebt. Het is een lastige die Blitz!

 

Maar wel een ware schoonheid!

 

Ik hoop alleen niet dat hij het slopen gaat vervangen voor de buurt bij elkaar blaffen?

 

Leuk dat je zoon is verhuisd in ieder geval! Veel succes!

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Dankjewel,

Mijn buren zijn echte dierenliefhebbers, ik verzorg hun dieren in het weekend als zij weg zijn.

Als ik weg ben, en Blitz blaft erg waar ik nog geen klacht over heb gehad, hebben ze de sleutel van mijn huis en kunnen ze ingrijpen;-)

Maar ze weten van mijn nieuwe pup, net als eerder de ACE honden, en eerlijk gezegd ik heb schatten van buren die echt gek zijn op dieren...

Yvon


honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Phoe! Heftig gedrag hoor! Persoonlijk denk ik dat jouw reactie op het bijtgedrag niet zo veel verschilt met hoe een moederhond gereageerd zou hebben. Maar... Een moederhond heeft natuurlijk een heel andere relatie met de pup dan jij die de pup nog maar net hebt... Ik denk dat Blitz erg gebaat kan zijn bij duidelijke regels want het lijkt erop dat hij niet veel leiding heeft gehad. Echter, Wat Wakkere Husky schrijft ben ik het mee eens. Voordat een correctie ook als dusdanig opgevat word moet je eerst correctierecht opbouwen. M. i. krijg je dat pas als je in de ogen van je hond de baas bent. Of ranghogere als je het zo durft je lezen ;-).

Overigens, voordat een hond jouw beloning ook echt als beloning opvat moet ook als het ware beloningsrecht opgebouwd zijn. En nogmaals, m.i. ziet een hond iets alleen als beloning OF correctie als degene die m geeft echt de baas is. Tot die tijd is een 'beloning' iets lekkers die losstaat van jouw als baasje en een correctie iets waarmee de hond alleen maar even rustiger aan doet tot hij weer zijn eigen gangetje wil gaan. Beide keren sla je de plank mis bij het belonen als wel het corrigeren.

Ik zou eerst eens googelen op Roedelregels of Rangorderegels, ik denk dat je daarmee al een stuk beter aan je hondje duidelijk kunt maken dat het een en ander niet gewenst is. In elk geval succes! Het lijkt me een erg lastig hondje en eerlijk gezegd weet ik niet hoe handig het is dat je zomaar een onopgevoede en 'dominante' pup in handen gedrukt krijgt zo vlak na de dood van je andere honden... Maar enfin, ik wens je heel veel succes toe! Doorzettingsvermogen en geen grenzen is een lastige combo... Succes!

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Dankjewel voor je super fijne reactie ;-)

Ik ben 56 en heb al veel honden gehad, stond eerlijk gezegd nergens van te kijken en alle honden die ik tegen kwam of zelf had was ik de beste maatjes mee, en verstond hond voor hond... maar deze, is een moppie, maar versta ik niet of hij mij niet. Nog nooit meegemaakt.

Dat wil niet zeggen dat ik hem niet lief vind of wat dan ook, maar ik moet de klik nog vinden tussen ons.
Net had hij weer zo`n aanval op mij....naar mijn gezicht happen, mijn enkels bijten en meer...

Nu ligt hij weer bij mijn voeten te slapen, het is me er eentje,

Yvon

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Hoe gaat het nu? Weet je trouwens van welke fokker Blitz komt? Of heb ik daar overheen gelezen ;-).

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Dankjewel Dobber voor je reactie....

En nee, je hebt er niet overheen gelezen, maar ik heb nog steeds niets gehoord van de vorige eigenaar zoals ras en paspoortgegevens.

Blitz was vannacht behoorlijk ziek en aan het overgeven, kokhalzen en er kwam bijna niets uit...ik hem eens een maagtorsi meegemaakt bij 1 van mijn duitse doggen en ik was eerlijk gezegd stikbenauwd.
Gelijk vanochtend de DA gebeld en ja ik had wel niet zijn gegevens maar ik kon vanmiddag pas terecht i.v.m. hun operatieprogamma.

De DA aanvallen en echt niet zachtjes keer op keer en steeds feller en harder.
Ook de assistentes...
Blitz moest ik wat gekookte rijst en kip geven, aangezien hij alles opeet wat hij maar ziet was zijn maag van streek.

Verder raadde de DA mij aan voor Blitz een ander thuis te zoeken, aangezien het een erg dominante hond is heeft hij een heel erg strakke hand nodig.
Volgens hem zat er een weimeranar in hem en was deze hond erg geschikt als pakwerker, speurhond, werkhond.
Hij zei dat er veel trainigen op dit soort gebied voor Blitz was omdt het duidelijk een hond was die constant uitgedaagd moest worden.
Ook een hond dus waarmee constant getraind moest worden.

Dat hij zo hard bijt heeft niets meer met speelsheid te maken en het is niet zo raar dat mijn kleinkinderen echt bang voor hem zijn geworden.

Mijn oudste zoon was hij al naar zijn gezicht gesprongen zoals ik al eerder zei.

Verder adviseerde mijn DA dus om hem weg te doen en vond het zeker niet fair van de vorige eigenaars mij met een probleemhond op te zadelen zonder hier eerlijk over te doen, zeker omdat ik pas mijn beide honden heb in moeten laten slapen.

Eerlijk gezegd ben ik hierdoor behoorlijk van slag maar denk wel dat hij gelijk heeft.

Mijn broer kwam vanavond nog en Blitz bleef in eerste instantie aanvallen, totdat hij hem streng benaderde en met hem een spel van een bal begon. Hij heeft altijd getraind met zijn mechelaar, en jeetje misschien door een strenge toon kreeg hij alles voor elkaar.
Totdat Blitz weer echt onverwachts hard begon te bijten zonder aanleiding.

Ook helpt het volgens de DA absoluut niet om op die zachte prrrrt manier door te gaan, deze hond heeft een strenge aanpak nodig.

Bah, wat naar allemaal, maar ik ga toch proberen die mensen een mail nogmaals te sturen om hem te plaatsen in een huis waar hij beter af is dan bij mij ;-)

Yvon

honden page profiel annette & de boefjesannette & de boefjes 3 doggies

honden foto van annette & de boefjes

Ik ben van het begin af aan een stille meelezer maar wil nu toch even reageren. Meid, wat moet dit moeilijk zijn voor je! Eerst afscheid moeten nemen van je geliefde hondjes en dan nu dit. Respect dat je het volhoudt hoor! En wat je dierenarts zegt, misschien is dat inderdaad beter voor Blitz. Hij is nu nog jong en bij de juiste baas zal hij vast een gelukkige, harde werker worden. Ik wens je veel sterkte toe met dit dilemma

honden page profiel Flippie en YvonFlippie en Yvon

honden foto van Flippie en Yvon

Dankjewel voor je lieve meelevende berichtje Annette...
Ik vind het inderdaad heel erg moeilijk en een nare beslissing maar ik moet wel.
In de eerste plaats voor Blitz, verder een hardstikke lieve leuke hond en pas plm 6 maanden.
Doorgaan op deze manier terwijl ik erg mijn best doe lijkt niet goed voor hem, daarom zal ik een berichtje sturen om te vragen of ik een nieuw baasje voor hem mag zoeken die alle trainingen en speurcursussen wel kan volgen, en een harde benadering wel kan, zonder slaan natuurlijk.
Dat het mij zeer doet vind ik logisch, maar ik kan niet uit egoísme zo doorgaan.
Bovendien ligt een keiharde houding mij totaal niet.
Verder lijkt Blitz veel beter te luisteren naar een man die hem corrigeert.

Eerlijk gezegd hou ik niet van opgeven zit niet in mijn aard, maar ik weet zeker dat dit het best voor Blitz is, hoe naar voor mij ook...

Yvon

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Piepen hond buren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^