opgezette lymfeknopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

hallo allemaal,   ik heb een hond van 5 jaar oud, nu heeft hij al wel geloof ik 3 maand opgezette lymfeknopen alle in zijn lichaam heb eerst een tijdje afgewacht om te kijken of het afzakte dit was niet het gevsl dus na de dierenarts hebben met de dierenarts eerst voor grkozen antibiotica te proberen kijken of het hierdoor wegging had namelijk ook hoge koorts en ontstoken tandvlees viezigheid uit zn oog  dus dachten aan de ziekte van lyme, alhoewel ik nooit een teek heb gevonden op hem. een anitibiotica kuur van 3 week van doxoral mee gekregen en ontstekingremmers rymidal, na de 3 week geen resultaat alleen koortsvrij dierenarts zij kan lang duren voordat de klieren slinken maar duurt wel erg lang en ook zijn tandvlees nog steeds ontstoken als resultaat niet harde dingen kunnen eten en dus af valt, verder niks veramderd in zijn gedrag alsof die nergens last van heeft maar er is dus helemaal geen resultaat, vandaag lijkt die wel wat chagerijniger. heeft iemand ervaring met zoiets kan het niet zo zijn dat die resitent is voor antibiotica wat denken jullie? ben radeloos vind dit erg sneu.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je hond geen regelmaat van antibiotica heeft gekregen zal die daar niet direkt resistent voor worden/zijn.

 

ontstoken tandvlees, daar moet wat aan gedaan worden, en niet morgen maar zo snel mogelijk, tandarts voor je hond, bespreek dat eerst met je dierenarts, wanneer je daar niets aan doet, wordt je hond niet beter daarvan.

 

opgezette lymfeknopen kan zeker mede veroorzaakt worden door ontstoken tandvlees, heb je dat niet besproken met je dierenarts ?

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Een vriendin had ook enorm opgezette klieren onder  haar kin, zo groot als pingpongballen...Ze is ook dol op katten en bleek na veel onderzoeken de kattenkrabziekte te hebben opgelopen. Honden kunnen dit ook krijgen..misschien ook iets om op te laten onderzoeken.

Anoniem (Gast)

hallo

de dierenarts heeft dit allemaal gezien hij heeft ook tandplak/steen maar ik heb alleen medicatie gekregen en een 2e keer toen ik weer belde met als gevolg geen resultaat kreeg ik nog een x onstekingremmer maar t helpt gewoon niet, kan de opgezette klieren liggen aan zijn tandvlees? omdat wel al zijn lymfeknopen zijn opgezet en niet zo een beetje ook de dierenarts heeft t alleen over biopten doen maar dat helpt nog niks voor zn bek en uit zijn oog komt ook aldoor viezigheid, hij is in het verleden geopereerd aan een abces achter zn oogkas waardoor die nu een cherry eye heeft kan het zijn dat dit abces mischien terug is ofzo?

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Dat duurt veel te lang en veroorzaakt veel last en pijn bij je hond.

Hier moet zo spoedig mogelijk verlichting voor je hond worden gebracht.

Als je dierenarts geen exacte diagnose kan stellen, dan moet hij/zij je doorverwijzen naar een veterinair specialist.

Zou hier meteen werk van maken, want dit kan niet langer zo.

Je hond is chagrijnig door pijn! 

Honden uiten pijn pas in een laat stadium en dan moet dit zeer serieus genomen worden.

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" hallo
de dierenarts heeft dit allemaal gezien hij heeft ook tandplak/steen maar ik heb alleen medicatie gekregen en een 2e keer toen ik weer belde met als gevolg geen resultaat kreeg ik nog een x onstekingremmer maar t helpt gewoon niet, kan de opgezette klieren liggen aan zijn tandvlees? omdat wel al zijn lymfeknopen zijn opgezet en niet zo een beetje ook de dierenarts heeft t alleen over biopten doen maar dat helpt nog niks voor zn bek en uit zijn oog komt ook aldoor viezigheid, hij is in het verleden geopereerd aan een abces achter zn oogkas waardoor die nu een cherry eye heeft kan het zijn dat dit abces mischien terug is ofzo? "

 

Ik wilde je in mijn eerste reactie hier niet mee confronteren.

Echter het is heel belangrijk dat je nu schrijft, dat je dierenarts heeft aangegeven om biopten te willen nemen en dus te onderzoeken of de opgezette lymfeklieren goed- of kwaadaardig zijn.

 

Ik zou de biopten zo snel mogelijk laten nemen en laten onderzoeken.

 

Behalve dit heeft je hond dringend medicatie nodig tegen de ontstekingen in zijn bek en oog. 

 

Als antibiotica niet helpt, overleg dan met je dierenarts of een zwaarder middel bijv. Prednisolon verlichting kan geven.

 

Wat voor ras is je hond en hoe heet hij? 

 

Anoniem (Gast)

heb net gebeld met een dienstdoende dierenarts 

die zegt biopten laten nemen, morgen ff na je eigen dierenarts bellen zijn tandvlees valt nu niet onder spoed, heeft al ontstekkingremmers gehad rymadil al 2 x 10 dagen toen ging t wel 

het is een mengelmoes met van alles een asbakras zeg maar hij heet vriendje

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Opgezette lymfeknopen wijzen op een ontsteking. Er zal verder onderzoek moeten worden gedaan.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Zeker een biopt laten nemen!!
Eerst lymfeklierkanker uitsluiten.....
Daarna verder zoeken.

Maar als alle lymfeklieren zijn opgezet......klinkt echt niet goed....hoop dat het meevalt!

Anoniem (Gast)

als hij kanker had gehad was hij toch al lang afgetakeld? dit is al zo 2a3 maand aan de gang.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" als hij kanker had gehad was hij toch al lang afgetakeld? dit is al zo 2a3 maand aan de gang. "

 

 

wij kunnen geen gissingen doen voor je hond, morgen terug naar je dierenarts, en laat je doorverwijzen als je dierenarts het niet weet.

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" als hij kanker had gehad was hij toch al lang afgetakeld? dit is al zo 2a3 maand aan de gang. "

 Hoeft niet, honden zijn heel hard voor zichzelf en sommige zitten helemaal vol voor ze symptomatisch worden. In ieder geval heel veel sterkte en hou ons op de hoogte

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

" als hij kanker had gehad was hij toch al lang afgetakeld? dit is al zo 2a3 maand aan de gang. "

 

Mijn kat heeft vermoedelijk 1,5 jaar met botkanker rond gelopen. Pas in de laatste maand zijn wij er achter gekomen, toen heeft ze een spuitje gekregen. Dieren zijn keihard voor zichzelf.

Anoniem (Gast)

i, hoop zo dat het geen kanker is maar iets waar die nog lang mee kan leven hij is tenslotte nog maar 5 en ik zou niet zonder hem kunnen en zn bestje maatje ons andere hond ook niet zijn nooit zonder elkaar geweest ik ga morgen na de dierenarts en dan moeten we ma biopten laten nemen, ik hoop op het beste maar ik heb hem getemperetuurd vanmiddag omdat die vandaag dus wel anders was en dat was ff 40 graden zeg weer contact met da moet een paracetamol geven en morgen eigen dierenarts bellen (heeft geen dienst vandaag) en nu is die wel weer een sruk levendiger naar dat asprientje maar ik hoop op het beste 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ik hoop ook voor je dat het geen kanker is; maar houd er wel rekening mee dat dit de uitslag zou kunnen zijn.

 

Voordat men misschien uit jouw posting de conclusie trekt, dat je een hond zo maar paracetamol of asperine kan geven. Lees eerst de info via deze link http://www.diergeneeskundigcentrum.nl/de-vraag-van-de-week-archief/52-praktijkinfo/579-12-11-2013-mag-ik-mijn-hond-paracetamol-geven

 

 

 

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Bij mij  hondje bleek het ook kanker te zijn.

Ik zal voor je duimen dat jij de zonnigere uitslag krijgt.

 

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zou ook opteren voor een biopt.

Het duurt nu al lang en na een ab kuur hadden die al geminderd moeten zijn.

 

Iets zit er dus nog altijd niet goed.

 

ontstoken tandvlees; schimmelinfectie. bacillen Plaut/Vincent?

 

Hoe is de ontlasting? kleur?

 

wens je veel beterschap en duim.

Volgende forumvraag: Niet eten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^