Mechelse Herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" Hoi
 
alle reacties gelezen over de Mechelaar
heb  nooit een voorkeur of binding gehad (of gevoeld met de herdersoorten en zeker niet met de mechelaar-waren me veel te drukke honden)
Mijn mening is intussen al een 3 tal jaar gewijzigd-
Ben nu al 5 jaar in het bezit van een mechelaar eentje met een zeer groot verhaal en heel grote rugzak.
in 2009 kroop er een klein zielig uitgemergeld vies uitgehongerd verwaarloosd en super bang hondeke onder ons hek doorgekropen, onze boxer vond hem tof en verwelkomde hem.
mijn man gaf het hondeke te eten het bleek wel een veelvraat.
Nagekeken of het gechipt was ,niks gevonden , dierenarts gebeld en afspraak gemaakt alles grondig nagekeken dus zoals vermoed geen chip, geen vaccinaties, niet ontwormd, eerste stap alles doen wat nodig was (uitgenomen chip)  gezien we nog niet beslist hadden hem te houden of weg te doen, inmiddels ook de politie gebeld melden we een verloren gezete puppie +-8 weken bij ons was binnengelopen, na bedenkingen wat er met dat hondeke zou gebeuren naar asiel en wachten op een goed baasje, terug de politie gebeld en gemeld we het hondeke gingen houden (BESLISSING WAS GEVALLEN) dus laten chippen en nu aan de grote taak (opvoeden beginnen) totaal geen ervaring met mechelaars maar wou het er toch op wagen het hondeke een kans te geven.
snel puppieles volgen (volgens de methode van martin gaus) ging allemaal best tot zijn 10 maand , begon schijnbewegingen aanvallen naar instructrische en dan viel het verdikt ik met mijn hond niet meer gewenst was (voelde me zo radeloos en bedrogen) instructeur stelde voor mijn hond te herplaatsen zo mogelijk als politie,waak of verdedigingshond aan de man te brengen(was naar zijn mening een hond met karakter stoornissen.
Ben ten rade gegaan bij elie gaus die me ook niet overlaade met positieve reacties(zelfde reactie herplaats je hond.
Daar stond ik dan met een hond van 10 maand wat nu-----heb alles over de vloer gehad van federale politie -bewaking firmas -gewonde politie (niemand had interesse) een tip van een politieagent die zelf met hun honden trainen ben ik in een hondeclub terechtgekomen waar mijn mechelaar terecht kon - 3jaar lang  3xper week intense training heeft hem veel meegegeven (ben spijtig genoeg om medische reden verplicht geweest te stoppen met de training) zijn socialisatie naar ander honden hebben we nooit goed onder de knie gekregen (wij weten dit nu en zijn erg allert als men weet hoe men daar moet mee omgaan lukt dit af en toe wel best)
zijn angst zit nog diep geworteld maar contact met mensen zonder opdringerig te zijn lukt nu best (het is er eentje dat graag zelf dirigeert wie hij graag heeft ja dan nee) boxer is intussen sinds begin mei overleden wat voor max een hele aanpassing vraagt, hangt nu nog meer aan ons vast , geef toe ikzelf vind het een fantastische gast met zijn voor en nadelen zou hem voor niks meer willen missen.
zo ziet men maar men kan en mag geen vooroordelen maken over een ras.
We weten onze max heeft zijn rugzak meegekregen en wij zijn er voor hem die te helpen tillen een stukje lichter te maken "

 wat een verhaal!

maar toch met een postieve afloop!

bedankt voor je reactie

honden page profiel Tinaa.Tinaa.

honden foto van Tinaa.

" Is het niet voor alle rassen van toepassing dat sommigen binnen een ras problemen kunnen hebben en anderen niet. Ik ken de Mechelaar vanuit het asiel en mijn ervaringen zijn positief, dus absoluut niet eens met een eerdere reactie hier dat het daar allemaal probleemhonden zijn, al werd dat, denk ik, geschreven door een kind. Er zijn erbij die enorm zenuwachtig zijn (natuurlijk daar ook niet verwonderlijk) maar de meesten luisteren enorm goed en ik merk dat ze een enorme wil hebben om dingen goed te doen. Maar kan me voorstellen dat ze een consequente baas nodig hebben al vind ik dat voor alle honden het geval, veel van de opvoeding en gedrag van de honden staat of valt met de aanpak van de baas.
 
Zo ken ik een Mechelaar die over hindernissen moest springen. Het arme dier maakte 1 fout, liep daarbij keihard tegen de hindernis aan en schrok enorm. En wat deed de baas, hij sloeg hem en niet zo'n beetje. Daarna moest hij hem niet meer en bracht hem naar de DA om in te slapen. Want de hond gromde naar hem en haalde uit, niet verwonderlijk lijkt me. De DA weigerde de hond te laten inslapen en zocht zelf een geschikte baas. Die vond hij in een man die reeds jaren met veel liefde werkte met Mechelaars. Hij ging met de hond aan de slag en werd in het begin zelfs gebeten, gewoon omdat de hond doodsbang was geworden. Hij bleef consequent toch liefdevol en na 1 jr was de hond terug de oude, beet niet meer, was niet bang meer etc en had het volste vertrouwen in de baas. Dus je kan ze echt wel kapot maken ja. Maar ik vind het een topras mits de juiste aanpak...lees baas...
 
Immers iemand die ik ken heeft er zelf ook eentje en is gek van het ras. Maar zij heeft een tijdje met haar hond mee getraind met de politiehonden, laat ons zeggen dat de aanpak daar beneden alle peil was en ze er mee ophield om haar hond niet te verknoeien.  Merk ik ook bij een politieagent bij mij in de buurt, zijn manier van opvoeden is met harde hand (en dan letterlijk). Dat lijkt me niet de juiste aanpak, wel integendeel. Maar zo creëert men vaak gefrustreerde of gedragsgestoorde Mechelaars die dan een slechte naam krijgen.
 
Gisteren las ik nog een verhaal over een vrouw die 1 van haar Mechelaars herplaatste. Ze dacht dat hij echt goed terecht gekomen was en toen hij bij haar vertrok was het ook echt een tophond met gouden karakter. Later werd ze gebeld door het asiel, haar hond was bij de nieuwe baas in beslag genomen en gevonden in een kelder, uitgemergeld en in elkaar geslagen en geschopt. Ze nam haar hond zelf terug, omdat ze het nu niet meer aankon om hem ergens anders te plaatsen. Haar hond was echter totaal veranderd, nog een schim van zichzelf.  Dus de bazen zijn ook bij de Mechelaars het probleem vrees ik...
 
@ Jaime, even een vraagje, je schreef over de arme Mechelaar van je buren en zegde dat hij nu waarschijnlijk in het Oostblok zou blijven...wil je daarmee zeggen dat ze de hond dumpen ofzo ? Begreep het niet helemaal... "

 

aah wat een zielige verhalen!

geen enkel hond verdient zo iets 

 

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe 3 doggies

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe


 

 

 
Gisteren las ik nog een verhaal over een vrouw die 1 van haar Mechelaars herplaatste. Ze dacht dat hij echt goed terecht gekomen was en toen hij bij haar vertrok was het ook echt een tophond met gouden karakter. Later werd ze gebeld door het asiel, haar hond was bij de nieuwe baas in beslag genomen en gevonden in een kelder, uitgemergeld en in elkaar geslagen en geschopt. Ze nam haar hond zelf terug, omdat ze het nu niet meer aankon om hem ergens anders te plaatsen. Haar hond was echter totaal veranderd, nog een schim van zichzelf.  Dus de bazen zijn ook bij de Mechelaars het probleem vrees ik...
 

 De nagel op de kop Marie-Rose. Kansoe, onze eerste herplaatser hebben we als pup gekend bij de kweker. Alle 5 hondjes van dit nest waren zeer sociaal en hadden nergens schrik van. Kansoe was reeds gereserveerd voor de civiele bescherming, Kimi hebben we zelf opgevoed en gesocialiseerd, een zeer sociale fijne hond, die eveneens uitstekend werkt (gehoorzaamheid).

Toen we 10 maand later Kansoe adopteerden, zogezegd met epilepsie was hij een totaal andere hond, agressief tot en met. Dus we weten zeker dat het niet bij de kweker lag, we kennen beide ouderdieren, beide sociale aangename honden. Het kan enkel liggen aan de verdere opvoeding. Slecht gesocialiseerd? Teveel in kennels gezeten (hij was niet zindelijk op 10 maand)? Slaag gekregen? Waarschijnlijk een combinatie van de drie, al hebben we er het raden naar. Feit is dat het een intelligente hond is die mits een correcte opvoeding capaciteiten had om een uitstekende speurhond te worden (wat de bedoeling was) maar nu zelfs niet in staat blijkt van behoorlijk te spelen in gehoorzaamheids-categorie. Doodzonde. We zien hem daarom niet minder graag maar vinden het zo jammer van het verspeelde talent

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

angst kan ook gewoon erfelijk zijn hoor.

Je kunt in het nest prima honden hebben, ze zijn immers in vertrouwde omgeving en hebben elkaar als steun.

Dat kan zomaar omslaan.

 

Een nestbroer van mijn hond was ook prima in het nest. Paar maanden later viel die toch wat tegen.

 

Heeft heus niet altijd met baas/opvoeding te maken.

 

Daarnaast zat politieagenten die een ware collega zijn voor hun hond en die ook zo behandelen.

Training kan mss wat harder zijn, maar goed, als ze in een optocht ofachtervolging of dergelijk hun hond moeten inzetten, is het niet de bedoeling dat de honden gaan lopen als de 'tegenstander' zijn arm omhoog heft of de hond een slag geeft.

 

Best eerst informeren bij een training over het hoe en wat alvorens er als buitenstaander een mening over te verkondigen op internet ;)

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe 3 doggies

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Angst kan inderdaad erfelijk zijn. Maar ik vind het op zijn zachtst uitgedrukt bizar dat mijn beide herplaatsers, allebei afkomstig van bij de civiele bescherming, van een totaal verschillende afkomst, zeer grote gedragsproblemen vertoonden en vertonen. En toen het ex-baasje van ons pippa een nieuwe pup kocht bij een kweker die ik persoonlijk kende en toch zeer sociale en zeker geen angstige pups heeft, het weer foutging. Vind je het dan zo abnormaal dat ik me vragen stel bij de opvoeding die aan deze honden gegeven wordt?

Geen van beiden was zindelijk, op 10, 11 maanden. Pippa had nog nooit een soepmixer gehoord, als ze me een lucifer ziet aansteken vlucht ze weg naar de garage. Kansoe heeft het nog steeds niet voor gras onder zijn poten, zit liever op beton. De grond likken, uren aan een stuk, poten likken bijna tot bloedens toe, baknijd, angst voor vreemden (bij honden die getraind worden om slachtoffers van onder het puin te halen?)

Ik was er inderdaad niet bij, bij die trainingen, maar een pup in huis halen is meer dan trainen alleen, er is een totaalpakket. En socialiseren hoort daar bij, het maakt niet uit waarvoor de hond opgeleid wordt. En wat ik zie is dat geen van beiden gesocialiseerd waren.

honden page profiel ArisAris 3 doggies

honden foto van Aris

Ik heb zelf een kruising mechelaar (moeder is een volbloed mechelaar uit werklijnen en vader heeft 1/4 boxer en verder mechelaar ook met werk achtergrond). De mijne is nu bijna een jaar en echt een top hond. Luistert feilloos is lief naar mens en hond. Soms een beetje te enthousiast bij het begroeten van mensen. Heeft nog nooit iemand gebeten en als er gespeeld word en ze hapt per ongeluk een stukje vinger mee dan likt ze meteen je hele hand af. Wel is het zo dat ik drie keer per dag een ruim uur met haar wandel. We zijn begonnen met fiets training en loopt als het even kan los zodat ze kan rennen en apporteren en spelen met andere honden. Wel moet je rekening houden met het feit dat niet iedereen gediend is van een Mechelse herder. Ze lopen regelmatig met een boog om ons heen of roepen naar me dat ik mijn hond moet aanlijnen omdat hij agressief is.

Ook mijn vader heeft jaren met Mechelaars gewerkt en ze ook thuis gehouden. Ze waren altijd lief naar kinderen en andere honden.

Een mechelaar is naar mijn mening een top hond. Mits hij een goede leiding heeft, genoeg beweging heeft en geestelijk genoeg uitgedaagd wordt.
Ik moet trouwens zeggen dat ik de nervositeit een goede eigenschap vindt en het meer als enthousiasme zie. Als wij op cursus aankomen of naar het bos gaan of iets anders doen dat ze super leuk vind begint ze wel nerveus te worden (veel piepen en rondjes rennen) maar dat heeft juist wel wat.

Kyra (Gast)

Ik snap niet zo goed dat sommige mensen alle Mechelse herders niet vertrouwen. Wat is dat voor onzin? Omdat 1 Mechelaar bijt doen ze dat allemaal?

Ligt dat niet aan opvoeding? En soms ook aan welke bloedlijn?

Hier 3 Mechelaars. Ja ook hier lopen er veel met een grote boog om ons heen of gaan ze stil staan of lopen gauw weg. Maar ze zijn zo lief. Wij zijn begonnen met een Mechel uit werklijnen. En ja van haar hou ik meer dan van wie ook. Bang? Nee totaal niet. Luisteren? Ja behoorlijk goed gezien haar VZH certificaat. Lief? Ja ze komt regelmatig nog op schoot ook al is ze 2,5 jaar en weegt ze 30 kg, deze dame heeft IPO gedaan, KNPV ph1 en volgt nu het zoekhondenprogramma, ivm haar slechte beet, dreiging etc. Dan de tweede ook een teef 9 maand. Een behoorlijk grote teef. Lief? Ja echt zo lief. Echt een lekkerding. Zij volgt het knpv ph1 programma. Niet zo waaks nog, bang in het donker (dat wordt telkens beter), een schatje is het. Echt een lieverd. Lekker rustig ook, tenzij ze traint natuurlijk.

Dan onze derde die we net een week hebben, tegen mannen die ze niet kent valt ze uit. Deinst terug als ik nee zeg en mn vinger op steek (zo van foei). is ook 9 maand en een mini Mechel. Ze is lief, schattig, dol op ons en op eten. Rustig is ze niet echt als ze aandacht krijgt. Zij komt uit de broodfok, en dat is duidelijk te merken.

Onze andere twee hebben we rechtstreeks uit het nest gehaald, de laatste hebben we net een week.

 

Dit is ook de laatste herplaatster, daarna komt er alleen nog rechtstreeks uit een nest. Maar dat wil niet zeggen dat alle Mechelaars onbetrouwbaar zijn. Het ligt aan de opvoeding, hoe consequent je bent, hoe duidelijk je bent, en hoe je zelf doet. Doe jij gek doet een Mechel dat vaak ook, doe je rustig en je ding dan zijn zij vaak ook rustig. Mijn Mecheltjes zijn de liefste honden die ik ken. Waarom? Ze beschermen ons, bewaken alles, zijn gek op iedereen die ze kennen, hebben geen uitvalsverschijnselen naar andere honden. En zo zijn er nog veel meer redenen waarom ze perfect zijn.

Natuurlijk gaan ze op hun strepen staan als ze worden bereden of constant worden uitgedaagd of worden gebeten. Of als een vreemde zomaar binnen komt. Maar zomaar aanvallen? Nee dat zullen ze nooit doen. Ze luisteren goed genoeg, en doen niet zomaar dingen die andere wel vaak mogen of doen.

 

Dus zijn Mechelaars te vertrouwen? Ja wel als je ze goed opvoedt en goed socialiseert.

 

joko (Gast)

Toppic is al van een tijdje geleden ,maar wil hier toch nog even op reageren. Heb zelf een mechelaar uit agility / show lijn en vind het een super hond. Niet zenuwachtig en heel sociaal. Enkel thuis is het een super waakhond ,maar buiten de poort gaat hij bij iedereen knuffelen.  Ik doe er zelf agility mee en hij doet dat heel goed en heel graag. Gehoorzaamheid deed hij ook goed ,maar je zag dat hij zich daar wat verveelde .

Gasko komt van Simply Divine ,maar die kennels die hier al in het toppic genoemd zijn ,zijn ook heel goed en kom je regelmatig op agility tegen.

We hebben hier nog twee andere honden ( IJslandse herders ) dit zijn ook hele leuke hondjes en hebben we vooral omdat ze iets handelbaarder voor de kinderen zijn om mee te werken. Maar de mechelaar is toch echt wel mijn favoriete ras ,hier zal er altijd een wonen . Als Gasko er niet meer is ,komt er zeker een terug en dan zoek ik er zeker terug een uit een agility/show lijn.

Ga eens kijken op een agilitywedstrijd daar kan je ze bezig zien en de meeste zullen ook met veel plezier je vragen beantwoorden.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Reactie weggehaald, is een oud topic

honden page profiel lisa/bonolisa/bono

Heeii

Wij hebben sins kort een mechelse herder pup het zijn hele active pups en moeten echt bezig gehouden worden. De hond wacht ook steeds op een commando. Wat ik wel vind is dat ze erg snel leren bij mechelse kun je beter vanaf begin goed aan gecen wat wel en niet mag hond probeerd dagelijks weer de grensen over te gaan elke dag consequent zijn

Een mechelse moet je echt bezig houden het is niet een huis hond maar een hond om active dingen te ondernemen ik raad je aan om ook iets te doen met de hond

Als de hond goed opgevoed is dan heb je uit eindelijk een hele leuke hond waar je veel mee kan maar het kost wel energie tijd en veel geduld.

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Wij hebben stilaan wat ervaring met mechelse herders:

Onze eerste hond samen: Kimi, nu 4 jaar oud. Als pup gehaald, twee keer in de week gehoorzaamheidstraining. Heel veel tijd gestoken in socialisatie naar andere mensen toe, geluiden, auto's,... Een waakse hond met een hart van koekenbrood, zeer aanhankelijk ook met vreemden (maar je moet 's nachts niet komen binnensluipen).

Onze tweede hond: Kansoe, zijn nestbroer. Geadopteerd toen hij 10 maand oud was. Door omstandigheden bij de vorige eigenaar niet gesocialiseerd. Was extreem agressief naar mensen en andere honden. Na drie jaar hard werken en veel geduld kunnen we zonder incidenten met hem wandelen gaan, ook op drukke plaatsen. Hij houdt er nog steeds niet van aangeraakt te worden door vreemden (sommige mensen denken nu eenmaal dat elke hond erom vraagt van op zijn bolletje geaaid te worden) maar meer dan eens grommen doet hij niet meer.

Onze derde herder: Pippa, een teefje. We hebben het nooit exact geweten maar vermoedelijk verkeerd gefokt. Zelfs met een goede opvoeding en socialisatie door de eerste eigenaar had ze toch een rare kronkel in haar hoofd. We hebben het twee jaar met haar geprobeerd maar ze kreeg steeds ergers angstagressie, paniekaanvallen, epilepsie en noem maar op. We hebben uiteindelijk beslist haar te laten inslapen.

Onze volgende hond wordt zeker terug een Mechelse herder (terug een herplaatser , we kennen ze al van bij haar geboorte), maar let dus op: informeer je ruim op voorhand, kies er een degelijke fokker uit, kijk wat er van zijn pups terechtkomt en of de baasjes er tevreden van zijn en vooral : socialiseer die hond wees consequent in zijn opvoeding en zoek je een goede hondenschool die het ras kent dan heb je er een superhond aan.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is wel een oud topic.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" Mijn ervaring met de mechelse herder is niet goed . Mijn toen duitse herder pup is er 4x door aan gevallen .

Het is een heel pittig ras met een enorme wil om te werken .
Perfecte politie honden waar ze helemaal in op kunnen gaan .

Maar de honden die ik nu ken . Zijn wat mij betreft net te fel .... "

 Helaas... moet ik hier ook aan toevoegen dat onze vorige hond een keer enorm belaagd is door 2 politiehonden (beide mechelse herders). En dat was een golden retriever, heeft altijd een trauma gehad voor grotere andere honden. Dit was de enige keer dat deze hond gevochten had met een andere hond... in zijn leven.

En nu met onze Obi .... hij is een poos geleden gegrepen ook weer door een Mechelse herder... en de eerste keer dat hij ooit gevochten heeft met een andere hond. De hond aarzelde niet, greep Obi. Mijn sukkeltje had hem na een kleine struggle vast in een houtgreep in z'n nek. Eigenlijk nog zeer netjes geregeld door obi want die hond kon nergens heen en niet opnieuw bijten en Obi deed verder niets en loste ook meteen weer, geen schade aan die hond, Obi heeft nu wel een stuk uit z'n oor.  Hij was zo in paniek.. hij liet pas los toen wij erbij waren. Nog nooit had een andere hond hem zomaar gegrepen, maar deze deed dat direct. Er was nog een tweede mechelse herder bij maar deze was heel rustig en deed niets verder. Dusja... ze zijn niet allemaal zo. Maar er zijn van die types tussen...

 

Toen Obi nog een pupje was liepen we door de straat.. er stond een mevrouw met een klein schattig hondje buiten. Komt een kerel uit een voordeur.. klapt er zo een mechelse herder bovenop dat hondje. Obi stond er bij als pup en schrok er zooooo erg van. We waren 40 meter van huis en hij sprintte terug naar huis... Ik kan je zeggen Obi's trauma's met vreemde grotere honden, komen stuk voor stuk van mechelse herders. En dat terwijl er ook zeker lieve zijn! Bij mijn ouders in de straat woont een lieve bijvoorbeeld. Maar sommigen zijn een beetje verknipt lijkt het wel..

honden page profiel AlexandraAlexandra

honden foto van Alexandra

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: sakira
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^