Afleren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Of wat ook kan helpen, is werken met bach bloesems.. kan ik wellicht wel ff mee kijken welke je dan het beste kan nemen.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

 

 

In dit geval zou ik geen gebruik maken van bach bloesems of andere dingen zoals dat om eerlijk te zijn. De hond laat gewoon duidelijk zien dat zij het niet fijn vind om in contact te zijn met vreemde mensen. Ga je dingen geven als Bach bloesems, dan kan het denk ik zijn dat de hond over zijn grenzen heen zal gaan. Bovendien is het gewoon iets van de Border Collie dat ze wat gereserveerder zijn naar vreemden, dat is normaal. Denk maar na een BC is een werkhond die op het vee moe(s)t letten en dus geen vriendjes met jan en alleman zijn :)

 

 

honden foto van Jessica rakker - luna r.i.p. leika

Ik heb ook een border collie en mijn ouders ook en mijn zus heeft er zelfs 3 en allemaal doen zij dit bij vreemde mensen... het ineen duiken is naar mijn mening gwn border collie eigen

Als mensen mijn honden willen aaien zeg ik gwn dat hij daar niet van gediend is en dat ze hem met rust moeten laten

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ik denk inderdaad je hond gewoon in bescherm nemen, wanneer hij toe is aan contact onderneemt hij de eerste stap zelf wel.

 

In ons geval met Beauty kwam het puur door haar rugzakje en dan zoek je toch naar mogelijkheden om de stress te verlagen. En hebben we haar met mini stapjes wat vertrouwen kunnen geven en gelijkertijd bescherming door te zien wanneer ze het wel aan kon en wanneer niet.  Maar op het moment dat het gewoon puur iets is dat echt bij de hond hoort en het zoals hier al heel duidelijk wordt iets is wat veel bij border collies gezien wordt, gewoon je hond beschermen en respecteren dat ie er niet wat voelt.

honden page profiel ZZ

Dank voor de tips

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Up-date Bailey
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^