Vraagje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Ik zit met een probleem als er volk thuis komt of we gaan op bezoek begint ze opeens urine te verliezen is daar iets aan te doen 

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Dat had Macy ook.. dit kwam door enthousiasme, net zoals bij jou waarschijnlijk het geval is :-)

Het beste is denk ik negeren.. tot ze rustig is. Bij Macy is het nu bijna over gelukkig! :-D

honden page profiel Jose VenebergJose Veneberg

honden foto van Jose Veneberg

Is ze dan onderdanig?

Of ze juist erg enthousiast?

 

Wat is de aanleiding van het plassen?

Is het veel of een klein beetje?

 

Bij onderdanig gedrag wordt dat overigens vanzelf minder, stel haar op haar gemak. Laat het bezoek haar eerst negeren en later een snoepje geven als ze rustig is. Zodat ze inziet dat het bezoek goed nieuws is.

 

Als ze erg enthousiast is, dan vooral niet meteen naar het bezoek toe laten gaan. Eerst in een aparte ruimte of in de bench tot rust laten komen en dan pas mag ze even een korte aai ontvangen. Zodat ze leert dat het inderdaad leuk is dat er bezoek is, maar dat ze niet speciaal voor haar zijn gekomen en dat zij hen niet helemaal mag opeisen.

 

Als ze veel plast laat haar dan eerst even, voordat je op bezoek gaat of als bezoek komt, even naar buiten. Desnoods laat je haar buiten met het bezoek kennis maken. Dat klinkt heel gek, maar het wil wel eens helpen om stress te verlichten.. want vaak weten ze dat ze het binnen niet mogen laten lopen. (dus dubbel stress). Ik was zelf bijv. een aantal dagen weg en dan is vooral Paco zo enthousiast dat hij het soms nog steeds wel eens wat laat lopen.(hij deed het als pup heel erg) Ik ging dus buiten staan en heb ze daar allebei begroet. (hij heeft niets gedaan), maar hij begroette me bijvoorbeeld wel even snel.. daarna uit zichzelf gauw het gras in om een plasje te doen en weer doorgaan met begroeten.

 

Ik hoop dat je hier wat mee kunt.

 

Succes!

 

Jose

honden page profiel buyse veroniquebuyse veronique

honden foto van buyse veronique

Het gebeurd als ze onderdanig is het zijn altijd kleine plasjes dank u voor de tips

honden page profiel Jose VenebergJose Veneberg

honden foto van Jose Veneberg

:)

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Inderdaad mensen haar laten negeren en pas aanhalen als de rust is teruggekeerd.

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

de deemoedsplasjes... Heeft de pup bij ons op het werk ook last van, hier is het duidelijk een combinatie van enthousiasme en onzekerheid, wil graag, héél graag begroeten maar weet niet zo goed hoe.. 

 

Als mensen d'r aankijken, handen uitsteken dan is het allemaal net te veel en komen er druppels uit. Wordt ze genegeerd gaat het vaker goed.

 

Niet onbelangrijk is dat bij jonge honden de urinebuis nog niet altijd volledig volgroeid is en dat ze daardoor bij spanning (kan ook uit enthousiasme zijn) druppels laat lopen, ze kan er dan dus niks aan doen. 
Boos worden werkt averechts, dus inderdaad de plasjes negeren.

 

Wanneer er iemand langs komt hou je haar weg bij het bezoek totdat ze rustig wordt, vertel het bezoek dat ze haar moeten negeren (ook niet aankijken!) laat haar dan haar gang gaan, gaat ze het bezoek begroeten op een rustige manier dan kan je ze laten aaien zonder dat ze haar direct aankijken.

 

De ervaring hier leert dat wanneer de eerste ontmoeting op die manier rustig verloopt het daarna ook goed is.. 

Volgende forumvraag: pup alleen laten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^