hoe train je je woeste poes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

s avonds loopt ons poezenmeisje bubbaliezje altijd mee met de honden uit laten maar ze heeft het ontdekt dat ze nu een heel team mee heeft. en wat doet ze? ze stelt zichzelf op als prooi aan de katten die we tegen komen en dan rent ze tussen ons in. nu is het hier thuis meer acceptatie tussen alles dan liefde, maar dat hoeft niemand te weten blijkbaar want ja jut en jul zijn wel in om een potje te beschermen en een prooi die naar jou toekomt, hoe makkelijk wil je het hebben?
het gevolg is nu dus wel dat ze weer mega aan het katten jagen en zoeken zijn. onder auto's , in bosjes en op schuttingen en met grote regelmaat hebben ze prijs. dan wordt met veel kabaal duidelijk gemaakt dat de laatste minuut voor de kat is aangebroken.
afleiden met wat lekkers werkt bij maxje wel, en zodra hij wat lekker krijgt kom truus lisa ook maar snel wat mee grissen om weer verder te gaan zoeken waar dat poezenbeest ineens gebleven is. in haar optiek heel lullig dat die niet is blijven wachten.
ik wissel af met 1 snack, 3, of strooi ze over de grond, dus ze weten nooit wat ze te wachten staat. maar daar gaan we dus weer opnieuw beginnen met 'beestje' training.

en bubbaliezje weet toch op de een of andere manier ons te vinden tijdens het laatste rondje........

honden page profiel LieslLiesl 3 doggies

honden foto van Liesl

Heb helaas geen tips voor je maar heb met een glimlach je verhaal zitten lezen  Ik zie het al helemaal voor me 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Heb helaas geen tips voor je maar heb met een glimlach je verhaal zitten lezen  Ik zie het al helemaal voor me  "

 




ergens is het ook wel heel grappig, helemaal als je bedenkt dat ik regelmatig te horen krijg; jouw hondjes zijn echt voorbeeldjes of jij hebt wel hele makkelijke honden.
(aangezien ik zelf wel van een uitdaging houd wens ik soms wat pit bij mijn engeltjes,) maar we hebben dat natuurlijk niet zomaar gekregen hoor.
we hebben weer wat werk te verzetten wat ik heerlijk vind hoor, maar zo zie je weer hoe snel ongeoorloofd gedrag tevoorschijn komt, helemaal omdat het baasje denkt 'doen ze anders nooit'.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hier ook een melopende poes tijdens het uitlaten wat ik eigenlijk heel vervelend vind omdat ze midden op de weg loopt en onder een auto kan komen. Ik moet haar iedere keer van de weg af begeleiden.

Soms wanneer ik de kans krijg probeer ik de poes naar binnen te lokken en haar daar te houden tijdens het uitlaten van de hond.  Niet altijd even makkelijk.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Hahaha..slim ding zeg ;-)

Ik herken het gedogen binnen...maar toch een echte roedel buiten 

Er is een soort van haat liefde verhouding

 

Volgens mij vind ze het een leuk spelletje..

Ik heb ook zo'n inventieve kater die wel weet hoe je wat leven in de brouwerij krijgt (waldo uitdagen... tot hij de mist ingaat)

 

Ik zou een water pistooltje mee meenemen 

en haar nat spuiten als ze gaat "posten/lokken " en niet kijkt

(of een klein dingetje stukje achter haar gooien zoals bv een eikeltje of zoiets..iets wat je niet hoeft te gaan halen)

Gewoon om dat gedrag te doorbreken als ze gewoon meeloopt is er niks aan de hand

 

Ik moet zeggen dat ik gezegend ben met mijn honden tov vreemde  katten..ze negeren ze..willen hooguit hun voer stelen 

 

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

dat poes op de weg loopt of ook gaat liggen heb ik maar losgelaten. katten weten wel wat ze doen en wat doet ze wanneer ik er niet bij ben? nee niet aan denken. ik heb liever dat ze nu 5 jaar geworden is en gelukkig is dan dat ze 20 jaar wordt en totaal niet gelukkig als binnen kat (we hebben er nog 1 en die zou het prima vinden binnen).

waterpistool is misschien wel een goed idee maar dan heb ik wel een super shocker 10000000 nodig want anders moet ik dichterbij komen en dan vrees ik dat ze dat nog makkelijker en leuker vind.

en tot een maand geleden ging het inderdaad best, ja max en lisa zijn wel iets feller en alerter naar andere katten en honden wanneer ze mee loopt maar dat was nog binnen de lijntjes.
dat ze nu dus echt ook gaan zoeken wanneer poes niet mee loopt vind ik best ongeoorloofd.
dat mijn honden tolerant zijn naar andere dieren gaar never nooit lukken, dat geeft niet dat hoort bij ze, en helemaal bij lisa een husky mag ik nog steeds niet klagen hoor, menig husky eigenaar zou zich nu vast afvragen waar ik me druk om maak en zouden juist heel blij zijn als hun huskyalleen dit gedrag zou laten zien

Volgende forumvraag: Hond blaft wanneer iemand zwemt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^