Ik weet het niet meer, hoe verder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

Om zindelijk te worden moet je hond controle verkrijgen over de kringspieren die de blaas en de anus afsluiten. Het verkrijgen van bewuste controle over deze kringspieren is een groeiproces dat dus langzaam optreed. Sommige pups zijn al een paar dagen nadat ze bij je thuis aangekomen zijn zindelijk, maar dit zijn uitzonderingen. De meeste pups zijn pas op een leeftijd van 7-8 maanden volledig zindelijk. Maak er niet een te groot punt van en prijs haar de hemel in als ze het buiten doet, ze zijn nog klein hoor op deze leeftijd!
Ik heb 3 witte herders die nu ruim 6 maanden zijn en ook die hebben nog 'ongelukjes'. Ik heb een mopsje wat 3 maanden jonger is en die heeft helemaal geen ongelukjes meer en gaat voor de deur staan als ze iets moet doen, je kunt er niks van zeggen. Gewoon geen punt van maken anders worden ze bang en raken gefrustreerd, net als jij ;-)

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Haha, ik ken het! Hier lopen er aardig wat pups in de buurt en uiteraard even de baasjes vragen hoe het gaat met alleen zijn, zindelijk zijn. Volgens al die baasjes gaat het perfect en zijn ze allemaal al met 12 - 14 weken zindelijk.
 
Tja, of dat echt zo is, dat weet ik niet. Het kan, maar ik betwijfel of hun pups nooit ongelukjes hebben, ik ben gewoon eerlijk en zeg dat we onze ups en downs hebben. En mensen die geen honden hebben mogen al helemaal geen commentaar hebben, haha. Laat ze maar zelf een pup in huis nemen. Maar dat geldt ook met betrekking tot opvoeden, iedereen weet het beter. "

 Ach, Aston is nu met 4.5 maand "zindelijk" maar wat dat eigenlijk inhoud is dat ik hem elke keer preventief al buiten heb, en hij daarom binnen niet meer hoeft te plassen, niet dat hij het nu expres inhoud, want zodra ik een keertje ietsje te laat ben geeft meneer ook niks aan, gaat gewoon zitten plassen, haha.

 

Mensen durven vaak ook niet te zeggen "Nee, het gaat slecht, hij plast overal en ik wordt er gek van" want dan lijkt het misschien wel of ze zelf wat fout doen.

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Natuurlijk voel je frustratie en machteloosheid... 

Onze Max was met een week of 14-15 zindelijk, maar af en toe een ongelukje... dit zorgt voor frustratie. Ik ken je gevoel...  maar het komt goed.

 

Het tanden wisselen is geen leuk karweitje voor je pup.

 

Mijn advies zou zijn om ff een stap terug te doen... is wel intensief, maar hopelijk ook effectief.

Ga je pup om de 2 uur uitlaten... en bouw dit na een week uit naar 2,5 uur, een week later naar 3 uur... en dan naar 3,5 uur en zo verder.

Zorg dat je consequent naar buiten gaat (dit doe je al... ), dit schema heb ik in grote lijnen met Max gebruikt... hij was met 10 maanden helemaal zindelijk, hieronder een voorbeeld van om de 2 uur:

  • 7.00 uur  Wandeling = plasje & poepje doen
  • 9.00 uur: Plasje doen
  • 11.00 uur: Wandeling = plasje & poepje doen
  • 13.00 uur: Plasje doen
  • 15.00 uur: Plasje doen
  • 17.00 uur: Wandeling = plasje & poepje doen
  • 19.00 uur: Plasje doen
  • 21.00 uur: Plasje doen
  • 23.00 uur: Wandeling = plasje & poepje doen

 

Dit schema kan je vervolgens uitbouwen naar 2,5 uur: 7.00 uur, 9.30 uur, 12.00 uur, 14.30 uur, 17.00 uur, 19.30 uur, 22.00 uur (eventueel nog een plasje laten doen voor je gaat slapen)

 

Vervolgens naar 3 uur: 7.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur, 16.00 uur, 19.00 uur, 22.00 uur (eventueel nog een plasje laten doen voor je gaat slapen)

 

Vervolgens naar 3,5 uur: 7.00 uur, 10.30 uur, 14.00 uur, 17.30 uur, 21.00 uur, voor het slapen gaan

 

Vervolgens naar 4 uur: 7.00 uur, 11.00 uur, 15.00 uur, 19.00 uur, 23.00 uur

 

wij hebben met onze honden nu het volgende schema:

  • 7.00 uur: Wandeling = plassen & poepen
  • 11.00/13.00 uur: Spelen circa 45 minuten
  • 16.00 / 18.00 uur: Wandeling van circa 60 minuten
  • 22.30 / 23.00 uur: Korte wandeling = plassen

honden page profiel C.C. 3 doggies

honden foto van C.

Je bent niet de enige hoor,hier ook een hond van die leeftijd die dagelijks nog een ongelukje had. Nu sinds een weekje niet meer en ze is nu 25 weken.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik weet nog van Black van die leeftijd, dat hij altijd moest plassen als hij iets gedaan had.

Ook al had ik hem net uitgelaten, en ik ging bijvoorbeeld even spelen moest ie daarna gelijk weer plassen.

Soms zat er dan maar een half uurtje tussen, dus ik had toen het idee dat ik soms wel 2x per uur buiten stond en elke keer plaste hij ook weer.

En als hij rustig was, kon er soms zo drie of vier uur tussen zitten.

Maar dat ging vanzelf over, hij is nu 7 maanden en helemaal zindelijk.

honden page profiel ElsEls 3 doggies

Hihi, je pup zindelijk krijgen, misschien wel een van de grootste frustratie-opwekkers bij pupeigenaren, naast natuurlijk het feit dat ze de ene keer geweldig alert, oplettend en gehoorzaam zijn en de volgende keer potdoof voor alles wat je zegt -heeft de baas he nou tegen mij, en spreekt ie dan chinees? -...

 

Wij hadden onze eerste pup zindelijk op 13 weken, vonden we natuurlijk geweldig want wij als baasjes deden het voortreffelijk volgens de mening van andere hondeneigenaren *blink blink*

3 jaar later een 2e pup van hetzelfde ras, zal wel weer vlotjes gaan he... hmmm toch niet. Met dat meisje hebben we afgezien, frustratie alom want bij anderen lukt het wel, bij iedereen is alles lekker vlot en prima, zindelijk worden loopt van een leien, alleen blijven ook, er wordt nergens iets gesloopt (zeggen ze, want de waarheid is soms iets anders als je verder vraagt) Ons meisje is pas zindelijk sinds haar eerste loopsheid, en ja, dat was pas op 10 a 11 maand. Dus ja, het is frustrerend, maar gewoon volhouden en het komt er echt wel eens van. schema's zijn goed als leidraad, maar werken niet voor elke hond. Misschien lag het aan het feit dat wij geen schema met uren volgden, maar probeerden om na eten, spelen, slapen en drinken buiten te gaan.....

 

uiteindelijk is het gelukt, na heel veel "zijn we wel goed bezig" en " wat doen we dan fout" en "waarom lukte het bij onze eerste pup wel zo vlot" is het goed gekomen! Ze gaat eindelijk aan de deur zitten om aan tz geven dat ze naar buiten moet. 

 

Dus zoals hier al eerder aangegeven: volhouden pup-eigenaren. De frustratie hoort erbij, maar jullie zijngoed bezig, laat je niet afschrikken of ontmoedigen door anderen hun verhaal. Als je alle verhalen moet geloven (niet op HP) dan heeft iedereen een doodbrave, welopgevoede, superslimme hond die nooit iets fout doet, zindelijk geboren is, een uitgeschreven handleiding en voorgeprogrammeerde knopjes met de basiscommando's er al in. Niet dus...

 

succes en geniet van jullie viervoeter! Met zn ups en downs en met zn mooie en rare kantjes ;-)

honden page profiel cantouchcantouch 3 doggies

honden foto van cantouch

Blijf hoop houden! Onze hond is pas net echt zindelijk, Sinds 1 maand ofzo met 7 maanden dus pas. Je geeft aan dat ze het in de bench wel aangeeft, ze kan het dus wel maar is te druk bezig met spelen/snuffelen waardoor ze vergeet het aan te geven.

 

Misschien kan je als je weet dat het ergens na drie uur een keer misgaat haar net voor die tijd uit haar bezigheid halen en haar buiten zetten. 

Bij ons gaf hij het maar heel subtiel aan (hij keek ons hijgend een keer aan maar ging wel door met z'n spel) dus duurde het ook lang voordat we het door hadden.

 

Ook leuk (als je het wil) leer haar om de riem te brengen voordat je haar uitlaat. Kan ze al een balletje apporteren? Op dezelfde manier kan je beginnen de riem te apporteren leer haar wat de riem is en start met het apporteren van de riem(weggooien en zeg pak/zoek/apport riem)

 

Op een gegeven moment leggen ze de link, uitlaten is riem nodig. Ik moet/wil uit dus ik breng de riem maar vast Wel met haar gaan wandelen dan! Onze hond het het zo door:)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

De ene pup leert sneller als de ander. Blijkbaar is die 3 uur nog ge veel voor haar. Ik zou een stapje terug doen.

Plast ze als ze alleen is?

Je zou ook de urine kunnen laten controleren.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Excuus. Hp laat nu pas de 2 pagina's aan reacties zien. 5 minuten eerder liet hp 0 reacties zien..

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik lees even mee aangezien hier ook een pup komt en ik dus tegen dit punt zo opzie.

nou zou ik dus heel iets anders proberen dan wat de meeste hier aangeven.
ik zou juist op onregelmatige tijden eruit gaan. wel binnen de 3 uur die ze nu op kan houden.
dus de ene keer om de 1,5 uur, de andere keer om de 2 uur 45 min, en een volgende keer om de 2 uur. zoiets. misschien dat die "wekker" er dan ook uit gaat.
maar goed ik probeer even anders te denken en heb nog nooit een echte pup gehad dus of dit werkt, dat zou je moeten kunnen gaan ontdekken.

en met wisselen lijkt het me ook wel logisch dat er meer geplast en gepoept moet worden.
mensen baby's hebben dan ook vaker ontlasting.
en ik neem aan dat ze meer knaagt, als hier mijn volwassen honden botten hebben of iets van knaagwerk dan plassen ze ook meer en /of groter.

ik ga je niet overtuigen om ander voer te geven hoor, maar dat jij niet over wilt omdat de dierenarts dat zegt;
dat verschilt per dierenarts, de mijne raden het namelijk wel aan (ik heb 2 dierenartsen).
mocht je over willen stappen besef dan wel dat ze in het begin juist meer zou moeten plassen, drinken zit in het systeem en als ze dan ook nog eens vocht binnen krijgen met de voeding. dat gaat wel over na een tijdje maar niet dat dit dus gelijk de oplossing is. en ik denk ook niet dat het aan de voeding ligt (tenzij je een mega zoute brok voert).

ik kan je alleen maar succes en veel geduld toe wensen en je bedanken voor je eerlijkheid.
iemand zei het al; bijna iedereen beweert dat zijn of haar pup snel en gelijk helemaal zindelijk is maar ik weet zeker dat het achter de voordeuren heel anders is.

honden page profiel GerdaGerda 3 doggies

Komt wel goed hoor, geduld hebben inderdaad.
Ik heb een pup gehad die was binnen een week zindelijk, ik heb een pup gehad die was binnen 10 dagen zindelijk en ik heb een pup gehad...... die was na 1 jaar zindelijk! Why? Geen idee.

Heb het bij alle puppen hetzelfde gedaan, buiten plassen - belonen. Binnen plassen - als ik het zag 'foei' en als de plas er lag zonder dat ik pup had zien plassen opruimen zonder dat de pup het zag, de plas kreeg dus geen aandacht.

Het is uiteindelijk toch goed gekomen, dus hou moed!

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Zo goede nacht geslapen en dan al deze reacties, ik voel me een stuk beter! Zo blij om te lezen dat het dus helemaal niet raar of slecht oid is! We doen weer even een stapje terug en dan rustig opbouwen weer!

 

echt super bedankt voor al jullie reacties! Voel me 10kg lichter en een stukminder slechte baas!

 

Maxlisa, ik denk dat ik het verkeerd gezegd heb? Vlees is hier niet, niet bespreekbaar omdat de dierenarts dat heeft gezegd, maar omdat ik het niet wil (en ze ervan aan de dunne gaat). Het zou voor mij juist alleen bespreekbaar zijn als de dierenarts het noodzakelijk acht

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik zou Maxlisa's advies een uitproberen en de 'timer' vd pup afhalen. Dus naar de voorafgaande activiteiten kijken (eten, drinken, slapen, spelen, trainen en zelfs uitgaan) ipv. op de klok. 

 

Vergeet ook niet dat plassen niet altijd alleen maar de blaas legen is maar ook vaak zat markeren/communiceren. Het is dus lang niet altijd gebrek aan blaas controle. Baasje gaat de deur/het huis uit en pup reageert met een 'Help! Dat vind ik eng' of een ' Daar ben ik het niet mee eens, ik wil mee!' bv.

 

Ik snap trouwens niet waarom mensen zo negatief doen over anderen bij wie het wel snel(ler) goed ging. Ipv. afgunst en/of argwaan te tonen zou je ook gewoon blij voor ze kunnen zijn. Een van mijn honden heeft vanaf een bep. leeftijd heel lang nodig gehad om weer samen met mij (slappe lijn en ook aandacht voor mij ipv alleen maar voor de omgeving) op pad te gaan. Moet ik dan ook maar ervan uitgaan dat iedereen bij wie dat niet (meer) speelt uit zijn duim loopt te zuigen? En een absolute uitzondering op de regel is?  

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik zou Maxlisa's advies een uitproberen en de 'timer' vd pup afhalen. Dus naar de voorafgaande activiteiten kijken (eten, drinken, slapen, spelen, trainen en zelfs uitgaan) ipv. op de klok. 
 
Vergeet ook niet dat plassen niet altijd alleen maar de blaas legen is maar ook vaak zat markeren/communiceren. Het is dus lang niet altijd gebrek aan blaas controle. Baasje gaat de deur/het huis uit en pup reageert met een 'Help! Dat vind ik eng' of een ' Daar ben ik het niet mee eens, ik wil mee!' bv.
 
Ik snap trouwens niet waarom mensen zo negatief doen over anderen bij wie het wel snel(ler) goed ging. Ipv. afgunst en/of argwaan te tonen zou je ook gewoon blij voor ze kunnen zijn. Een van mijn honden heeft vanaf een bep. leeftijd heel lang nodig gehad om weer samen met mij (slappe lijn en ook aandacht voor mij ipv alleen maar voor de omgeving) op pad te gaan. Moet ik dan ook maar ervan uitgaan dat iedereen bij wie dat niet (meer) speelt uit zijn duim loopt te zuigen? En een absolute uitzondering op de regel is?  
 
  "

 Als ze heel druk heeft gespeeld zet ik haar inderdaad even voor het huis ja :)

Oh van mij is het absoluut geen afgunst, maar ik vind het wel speciaal dat van de 100 honden die je tegen komt (bij wijze van), die van mij de enige zou zijn die niet met 8 weken zindelijk is? Zeker als je dit hier allemaal leest

honden page profiel ElsEls 3 doggies

"
 
Ik snap trouwens niet waarom mensen zo negatief doen over anderen bij wie het wel snel(ler) goed ging. Ipv. afgunst en/of argwaan te tonen zou je ook gewoon blij voor ze kunnen zijn. Een van mijn honden heeft vanaf een bep. leeftijd heel lang nodig gehad om weer samen met mij (slappe lijn en ook aandacht voor mij ipv alleen maar voor de omgeving) op pad te gaan. Moet ik dan ook maar ervan uitgaan dat iedereen bij wie dat niet (meer) speelt uit zijn duim loopt te zuigen? En een absolute uitzondering op de regel is?  
 
  "

 

Manuela uiteraard super voor de  baas als het snel en vlot helemaal goed gaat met pup/hond. Wat ik, en waarschijnlijk ook anderen bedoelden, en denk dat jij eigenlijk hetzelfde bedoeld, is dat wanneer het bij jou niet zo vlot gaat daar helemaal niets mis mee is.

En daarnaast is het ook zo dat wanneer er vergeleken wordt het dikwijls je eigen hond lijkt te zijn  die dit of dat nog niet goed kan... terwijl zoals op HP te lezen valt niet alle honden kant-en-klaar pakketjes zijn. En soms ook nooi worden. Gelukkig ook trouwens, want ergens blijft dat toch wel de charme van je hond he. De fratsen die ze uithalen (al wekken die ook wel eens ergernis of frustratie op) Elke hond, elke baas, iedereen is n individu met sterke en minder sterke punten. Geweldig toch?!

 

 

honden page profiel SandraSandra 3 doggies

Misschien voor de zekerheid even een plasje laten controleren? Misschien heeft ze een blaasontsteking..?!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

"  Als ze heel druk heeft gespeeld zet ik haar inderdaad even voor het huis ja :-)
Oh van mij is het absoluut geen afgunst, maar ik vind het wel speciaal dat van de 100 honden die je tegen komt (bij wijze van), die van mij de enige zou zijn die niet met 8 weken zindelijk is? Zeker als je dit hier allemaal leest "

Met 8 weken? 8 maanden zullen ze bedoelen hahahaha  

Noah was met 8 weken nog zo lek als een vergiet hoor! Op een gegeven moment wist ik dat ik er als een idioot bij moest zijn om hem te laten plassen, dus de ongelukjes gebeurden minder vaak, maar daarom was hij nog niet zindelijk. 

Ik was vrij totdat hij een maand of 6 was, dus tja dan heb je alle tijd en mogelijkheid om hem zo vaak mogelijk naar buiten te doen en hem te leren dat het heeeel erg knap is als hij buiten plast. 

 

In de tandjes periode heeft Noah ook een terugslag gehad (met name bij het wisselen van de kiezen).

Ik zie het net zoals het zindelijk worden van kinderen. Baby's zijn ook niet spontaan zindelijk, zoiets moeten ze leren (en soms duurt het leerproces nou eenmaal iets langer ), dus ongelukjes horen erbij 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Dribbel kwam hier met 8 weken en was al krant-zindelijk. Wij hoefte alleen maar de krant naar buiten te verplaatsen.

 

Helaas kreeg ze te weinig narcose tijdens een spoed castratie en kreeg ik een hondje met extreme verlatingsangst terug. Ik denk dat ze toen 10 maanden was. Ze poepte zichzelf letterlijk helemaal leeg als wij ook maar even uit het zicht waren.. Nooit geweten dat een hond zo veel kan poepen!!

Dus toen hadden we met 10 maanden nog een vorm van onzindelijkheid, maar ook dat is gelukkig helemaal goed gekomen :)

Drib kan nu gerust de hele dag alleen en haar behoeften ophouden, alleen doen we dat niet.

 

Bij ziekte spuugt ze overigens op de deurmat. Ook diarree gebeurd op de deurmat. :)

honden page profiel Sabine, baasje van Kimi en KansoeSabine, baasje van Kimi en Kansoe 3 doggies

honden foto van Sabine, baasje van Kimi en Kansoe

Wij hebben van in het begin hem elk uur buitengezet, hebben wel een grote tuin en het baajes werkt niet (en ik had net vakantie) na een week was hij zindelijk. De twee herplaatsers waren op 10 maand niet zindelijk (altijd in kennels gezeten) en na een tweetal weken heel veel uitlaten, ik denk ook elk uur of zo, waren ze zindelijk

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Och arme Dribbel! Wat een verschrikkelijke ervaring!

 

Sabine, dt baasje stond iedere 3 kwartier buiten om ongelukjes te voorkomen hihi. Ben ook altijd thuis dus dat gaat makkelijk dan!

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

" Och arme Dribbel! Wat een verschrikkelijke ervaring!
 
Sabine, dt baasje stond iedere 3 kwartier buiten om ongelukjes te voorkomen hihi. Ben ook altijd thuis dus dat gaat makkelijk dan! "

 Het komt echt hoor, dacht bij Aston ook op een gegeven moment "Dit gaat noooooit lukken" en sinds we zijn verhuist zijn er nauwelijks ongelukjes, en sinds vandaag proberen we om de 3 uur te gaan. (Aston ging nog om de 2 uur en is 18 weken)

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

" Och arme Dribbel! Wat een verschrikkelijke ervaring!
 
Sabine, dt baasje stond iedere 3 kwartier buiten om ongelukjes te voorkomen hihi. Ben ook altijd thuis dus dat gaat makkelijk dan! "

 

Ja, dat was het zeker...

 

Gelukkig is dat verleden tijd :)

Anoniem (Gast)

Een pup kun je helaas niet via de klok zindelijk krijgen.

Mijn advies naar mijn pup kopers is: met hem/haar naar buiten gaan, na het slapen, na het eten, na het intensief spelen, dit kun je helaas niet op tijd indelen.

 

Zie je dat hij/zij iets onrustiger gaan rondlopen, zonder nog aandacht naar jou, of zijn/haar speeltjes te hebben,dan zou ik met hem/haar naar buiten gaan, en als ze haar behoeften doet, dan helemaal de hemel in prijzen,met je stem,of een beloningsbrokje geven, zo gaat ze de link beter leggen dat ze buiten beloond word. Ongelukjes binnen zou ik gewoon opruimen zonder iets te zeggen.

 

Het is inderdaad zo, dat als de pups gaan wisselen, hun in hun zindelijkheidspatroon terug kunnen vallen.

 

succes ermee

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 2 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Super dat je wat hebt aan de tips van anderen... ik denk dat het alleen al helpt om je gevoel van frustratie van je af te schrijven... heerlijk kan dat zijn...  

 

Maar ook goed om te lezen dat je goede dagen hebt gehad met Lexie... je meiske komt er wel... 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Super dat je wat hebt aan de tips van anderen... ik denk dat het alleen al helpt om je gevoel van frustratie van je af te schrijven... heerlijk kan dat zijn...  
 
Maar ook goed om te lezen dat je goede dagen hebt gehad met Lexie... je meiske komt er wel...  "

 Hoo sorry voor de 2 doggies!

goed nieuws! Gisteren geen ongelukjes!!

honden page profiel Noah & WolfjeNoah & Wolfje 3 doggies

honden foto van Noah & Wolfje

"  Hoo sorry voor de 2 doggies!
goed nieuws! Gisteren geen ongelukjes!! "

 Gaat de goede richting op!  

honden page profiel JennyJenny 3 doggies

honden foto van Jenny

Haha, hier juist gister meerdere ongelukjes. Toch nog maar even om de 2 uur blijven gaan, dat gaat wel altijd goed.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"  Als ze heel druk heeft gespeeld zet ik haar inderdaad even voor het huis ja :-)
Oh van mij is het absoluut geen afgunst, maar ik vind het wel speciaal dat van de 100 honden die je tegen komt (bij wijze van), die van mij de enige zou zijn die niet met 8 weken zindelijk is? Zeker als je dit hier allemaal leest "

 

 

Nou volgens mij tel je dan niet goed hoor (op HP iig). Alleen al de afgelopen paar maanden zijn er talloze topics á la 'Help mijn pup wordt niet zindelijk' met evenveel bevestigende reacties binnen het topic geopend......overdag doet hij het goed, 's nachts plast hij id bench en vice versa.......zodra ik me wegdraai/naar de wc ga gaat hij plassen.......als hij alleen in de bench blijft gaat het goed maar als we hem los laten plast hij achter de bank en vv en ga zo maar door....

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

"  
Manuela uiteraard super voor de  baas als het snel en vlot helemaal goed gaat met pup/hond. Wat ik, en waarschijnlijk ook anderen bedoelden, en denk dat jij eigenlijk hetzelfde bedoeld, is dat wanneer het bij jou niet zo vlot gaat daar helemaal niets mis mee is.
En daarnaast is het ook zo dat wanneer er vergeleken wordt het dikwijls je eigen hond lijkt te zijn  die dit of dat nog niet goed kan... terwijl zoals op HP te lezen valt niet alle honden kant-en-klaar pakketjes zijn. En soms ook nooi worden. Gelukkig ook trouwens, want ergens blijft dat toch wel de charme van je hond he. De fratsen die ze uithalen (al wekken die ook wel eens ergernis of frustratie op) Elke hond, elke baas, iedereen is n individu met sterke en minder sterke punten. Geweldig toch?!
 
  "

  

 

Oh ja hoor daar zijn we het zeker over eens! 

 

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Dingen afleren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^