King Charles Cavalier

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sukantarasukantara

Wij hebben een Newfoundlander Puppie van 4 maanden. Ik was me al aan het orienteren of wij in de toekomst een hondje erbij zouden nemen. Nu kom ik vanavond bij goede vrienden van ons en daar was een vriend van hun  die in scheiding ligt en zij hebben een King Charles Cavalier hond van 2,5 jaar waar ze niet meer voor kunnen zorgen. Heel leuk hondje wat ze helemaal in Finland hebben gehaald vanwege het raszuivere wat ze daar blijkbaar nog hebben. Hij is 2.5, heel lief, op puppycursus geweest, gewoon een topper. En dat geloof ik ook wel. Ze willen er ook niets voor hebben, alleen dat hij een goed thuis krijgt, wat wij hem ook absoluut kunnen geven. Ik heb er een heel goed gevoel over, ik weet dat het advies is dat bij een pup van 4 maanden pas te wachten tot hij uitgegroeid is. Wat denken jullie hierover. Graag tips !

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

De King Charles hond is toch geen pup meer?

Je hebt dan in elk geval geen 2 pups bij elkaar, dat scheelt al.

Als je er al van overtuigd bent dat je 2 honden wil en dit hondje spreekt jullie aan, waarom niet?

Ik zou wel zeker willen weten of het inderdaad een gezond hondje is, het zou een geluk zijn als je een gezond King Charles hondje zou treffen, daar zijn er niet veel van.

Dat je niet straks met dure kosten en verdriet zit, dat het toch geen goed hondje was.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Soms komt iets of iemand op je pad, ook al had je andere plannen. Als het goed voelt zou ik het doen.

Het zou inderdaad een bijzonderheid zijn als je gezonde King Charles Cavalier gevonden hebt. Misschien toch zelf nog even de achtergrond checken?

honden page profiel sukantarasukantara

Ze hebben het hondje speciaal uit het buitenland gehaald om het zo raszuiver mogelijk te houden. Hij is 2 en de dierenarts zei dat hij helemaal gezond is.

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ik zou het doen!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Ze hebben het hondje speciaal uit het buitenland gehaald om het zo raszuiver mogelijk te houden. Hij is 2 en de dierenarts zei dat hij helemaal gezond is. "

 

Raszuiver zegt niks ;) lees je even in over de vele kwalen die raszuivere (en gekruiste) cavaliers vaak hebben. De meesten krijgen lekkende hartkleppen en syringomeylie en (chiari-malformatie). Meeste problemen komen pas met een jaar of 5 naar boven geloof ik

 

wat de rest betreft zou ik het trouwens wel doen denk ik hoor :) Ze is al wat ouder, opgevoed en gesocialiseerd. Als het zo op je pad komt, waarom dan niet ;)

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Als je van plan zou zijn om een pup  Cavalier King Charles Spaniel te nemen, zou ik het ontraden. Echter deze Cavalier verdient een warme mand. Qua karakter zijn het hele fijne hondjes; maar helaas met veel erfelijke aandoeningen.

 

Ik zie in dit topic ook de  benaming van King Charles Spaniel langskomen, die een veel plattere snuit heeft (zie foto's https://www.hondenpage.com/hondenrassen/king-charles-spaniel.php. Dat is een ander ras dan Cavalier King Charles Spaniel. Ik neem aan dat de hond uit Finland een Cavalier is.

 

Als je de Cavalier neemt, raad ik je aan om direct een verzekering af te sluiten nu de hond gezond is. Als je pas een verzekering zou afsluiten als de hond klachten krijgt, dan worden die specifieke klachten uitgesloten van de verzekering. Kijk daarbij heel goed of de verzekeringsmaatschappij geen rasclausules heeft voor de Cavalier; zoals Petplan voor de Cavalier standaard uitsluit wat betreft hersenen, rug en hart en ik dacht ook Proteq. Als een Cavalier last/pijn krijgt van de erfelijke aandoeningen, dan kunnen de medische kosten hoog oplopen.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Ik zou het doen! Alleen als je het al van plan was dan he!!

Volgende forumvraag: Hond en kattenbak help!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^