Herstel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ze is weer thuis! En ook de koorts wat gezakt gelukkig. Ik begrijp uit je schrijven dat de dierenarts wel duidelijk heeft wat er aan de hand is. Klopt dat? Dat is in elk geval fijn, omdat hij gericht kan behandelen. 

 

Hoop dat je meisje verder opknapt en goed geholpen kan worden. Zorg goed voor haar en jezelf.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Nu weer veilig thuis.

Heeft de dierenarts nog instructie gegeven om de uitdroging op te heffen en te voorkomen?

Ik hoop dat Lily snel herstelt.

Moet ze tegen de chronische leverontsteking altijd medicatie hebben?

Een goede nachtrust zal Lily en jou goed doen.

Beterschap.

 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Dank jullie wel voor de lieve reacties :-)

Lily'tje is terug thuis nu, ze had 40 koorts dus daardoor zat er niets van leven meer in. Voor ze vertrok was haar temperatuur 38.9. Ze heeft 3 prikken gehad, inclusief 1 voor haar lever ( hij heeft verteld hoe het noemde maar ben het alweer vergeten, al die medische namen haha ). Hij heeft nog eens de bloedresultaten getoond en heb er ook opgelet dat ze spierafbraak heeft. Hopelijk is dit niet te erg?

Ze heeft daarnet gedronken, en een plasje gedaan toen we uit de auto kwamen. Nu ligt ze weer in mn bed waar ze op haar gemak kan slapen en rusten. Eten wil ze nog altijd niet.

De DA heeft voor de ontworming Parazan meegegeven en heb ook Hills 'hepatic health' als voeding gekregen. Hij vind het toch beter dat ik op safe speel en dit ga voederen ipv uitproberen met barf voor leverpatienten. Dus voorlopig ga ik die zak opgebruiken en tegen dan ( normaal 2 maanden ) moet ik terug gaan om een nieuwe bloedafname, normaal zou haar leverwaarden wat lager zijn tegen dan. Ik vertelde ook van de symptomen dat ik het steeds maar raar vind dat ze geen symptomen heeft en hij vertelde dan dat als een hond symptomen toont, het meestal te laat is om nog te helpen. ( zeker geelzucht )

Heb ook gevraagd om een biopsie, en hij vind dat een groot risico voor haar, zeker omdat ze vlug inwendige bloedingen krijgt ( heeft enkele jaren terug een zware operatie gehad aan de baarmoeder en had ook bloedingen waardoor haar leven op een zijden draadje hing ). Hij wilt nu afwachten en zien hoe ze het doet op de voeding en ontworming.

Vond het zoooo zielig om haar achter te laten. De DA heeft enkele uren later terug gebeld om te zeggen dat ze onrustig zoekt achter ons en zit te janken. Dus dat ze beter thuis zou herstellen. Mijn lief meisje :-D ze beeft wel nog altijd nu maar ze zit onder haar dekentje. Hopelijk hersteld ze vlug, pfff het zijn bange dagen. "

 Geef je meis  maar heel veel warmte gevoel van steun, en wens jullie heel veel sterkte hoop dat die parazan en die voeding helpt stabiliseren. En ze snel opknapt. 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Ja hoor moest ze weer niet willen drinken moet ik met een lepeltje of spuitje in haar mond gieten. Maar ondertussen eet en drink ze alweer ;-) ben zo blij, ze leek wel uitgehongerd! Haha

Rondlopen doet ze wel nog niet, gewoon even een plasje buiten en ze komt weer naar me om haar op te pikken en lekker te luieren in de zetel. En ze heeft al 1malige gekeft naar de andere hond. Normaal zou ik schelden maar voor ene keer mag ze, was er stiekem wel blij om. Een goed teken dus haha :-D

We gaan straks naar ons bedje lekker uitslapen, hopelijk is ze morgen nog beter!

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Nu weer veilig thuis.

Heeft de dierenarts nog instructie gegeven om de uitdroging op te heffen en te voorkomen?

Ik hoop dat Lily snel herstelt.

Moet ze tegen de chronische leverontsteking altijd medicatie hebben?

Een goede nachtrust zal Lily en jou goed doen.

Beterschap.

  "

 



De voeding mag ze maximum 6 maanden nemen, maar normaal na 1 zak zou het al gestabiliseerd zijn. Als je het onder controle hebt kunnen honden hier heel goed mee leven. Moest de voeding niet helpen zou ze om de zoveel maanden een cortisone spuit krijgen. Maar zo ver gaan we nog niet denken, ik ga nu dag per dag kijken hoe het gaat. En hopelijk helpt de voeding alleen al.

Wel mag ik niets van restjes of snoepjes meer geven, ook niet voor honden gemaakt. Dus dat is wel jammer aangezien ze het liefst van al een hele dag door snoepjes eet.

Eens de waarden van de lever weer zo goed als normaal zijn mag ze gewoon weer zoals voordien leven, op haar eten gaan we wel altijd moeten letten, voeding met aangepaste eiwitten geven.
Ook om de paar maanden bloedafnames doen voor de rest van haar leven zodat we optijd kunnen intreden moesten de waarden weer omhoog gaan.

Het jammere is dat het wel veel tijd nodig heeft om te herstellen, de lever hersteld traag. Dus volgende week gaat het niet zijn dat ze weer helemaal de oude is.

Ach ben al blij dat ze thuis is men lieve schat :-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Duidelijk verhaal zo en blij dat ze thuis is! Lekker uitrusten, aansterken en herstellen!

 

bij medpets.nl  hebben zo ook speciaal voer voor de lever en volgens mij ook dieet snoepjes voor tussendoor, maar weet niet meer zeker.

 

beterschap voor je kleintje!

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

;-) fijn dat het beter gaat

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Denk voor zover mogelijk laten gaan in wat ze nodig heeft aan rust.

Soms lastig dat je niet in zo'n lichaampje kan kruipen al was het maar om beter te begrijpen hoe ze zich voelen en wat je kan doen om te ontlasten.

Gelukkig eet en drinkt ze zelf weer das natuurlijk super belangrijk en verder hoop ik echt dat de ingezette lijn de boel stabiliseert. Heel veel sterkte voor jullie.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Yay ze is al heel wat beter vandaag :D we hebben een kleine wandeling gemaakt van 5 minuutjes. Eigenlijk wou ik haar een weekje laten rusten en op kracht laten komen, maar toen ik naar buiten ging om de post uit te halen liep ze heel gelukkig mee naar buiten en wou even wandelen, dus heb ik op het speelpleintje over men deur een wandelingetje gemaakt. Moest het aan haar liggen zou ze weer een grote wandeling willen maken :p maar heb het nog klein en rustig gehouden. Af en toe ging ze wel weer naar haar achterste grijpen om aan haar anus te likken en te bijten. 

 

Toen de DA de thermometer in haar anus wou steken piepte ze enorm hard, alsof ze levend gevild werd. Normaal doet ze dit nooit... De DA zei wel dat het wss van de parasieten komen die in haar darmen zitten en dat het met het pilletje dat ik meekreeg binnen hier en een week wel zou overgaan. Nu heeft ze het eerste stukje van haar pilletje gekregen ( moet het pilletje in twee breken en elke dag 1tje geven). Aangezien hij niets ziet aan haar anus, maar toch vraag ik me af of ze iets kan hebben aan haar anus? Kan toch niet dat het door parasieten komt ofwel? Vanaf dat je aan haar achterste komt piept ze en gaat ze weer naar haar achterste grijpen om te bijten/likken. Haar anaalkliertjes zijn ondertussen ook al uitgeduwd en er kwam meer geel/vocht uit dan poep. Maar ontstoken zien ze er niet uit zegt de DA, heb hier thuis ook al gekeken en het er is inderdaad niets abnormaals aan te zien. Als ze poept, begint ze ook te janken en loopt ze heel vlug heen en weer. Vraag me af of er toch niet in haar dikke darm/anus aan de hand is? Ik ben dan ook weer een overbezorgd baasje haha, ik zou bij alles wat ik ' niet normaal ' vind me zorgen beginnen maken en beginnen denken dat er iets aan de hand is haha. 

 

Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn of heeft een van jullie honden dit ook al eens gehad? Of kan het toch met haar lever en parasieten/wormen te maken hebben? 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Yay ze is al heel wat beter vandaag :-D we hebben een kleine wandeling gemaakt van 5 minuutjes. Eigenlijk wou ik haar een weekje laten rusten en op kracht laten komen, maar toen ik naar buiten ging om de post uit te halen liep ze heel gelukkig mee naar buiten en wou even wandelen, dus heb ik op het speelpleintje over men deur een wandelingetje gemaakt. Moest het aan haar liggen zou ze weer een grote wandeling willen maken :p maar heb het nog klein en rustig gehouden. Af en toe ging ze wel weer naar haar achterste grijpen om aan haar anus te likken en te bijten. 
 
Toen de DA de thermometer in haar anus wou steken piepte ze enorm hard, alsof ze levend gevild werd. Normaal doet ze dit nooit... De DA zei wel dat het wss van de parasieten komen die in haar darmen zitten en dat het met het pilletje dat ik meekreeg binnen hier en een week wel zou overgaan. Nu heeft ze het eerste stukje van haar pilletje gekregen ( moet het pilletje in twee breken en elke dag 1tje geven). Aangezien hij niets ziet aan haar anus, maar toch vraag ik me af of ze iets kan hebben aan haar anus? Kan toch niet dat het door parasieten komt ofwel? Vanaf dat je aan haar achterste komt piept ze en gaat ze weer naar haar achterste grijpen om te bijten/likken. Haar anaalkliertjes zijn ondertussen ook al uitgeduwd en er kwam meer geel/vocht uit dan poep. Maar ontstoken zien ze er niet uit zegt de DA, heb hier thuis ook al gekeken en het er is inderdaad niets abnormaals aan te zien. Als ze poept, begint ze ook te janken en loopt ze heel vlug heen en weer. Vraag me af of er toch niet in haar dikke darm/anus aan de hand is? Ik ben dan ook weer een overbezorgd baasje haha, ik zou bij alles wat ik ' niet normaal ' vind me zorgen beginnen maken en beginnen denken dat er iets aan de hand is haha. 
 
Heeft er iemand een idee wat dit kan zijn of heeft een van jullie honden dit ook al eens gehad? Of kan het toch met haar lever en parasieten/wormen te maken hebben?  "

 

Sorrie hoor, waarom niet heel simpel ontlastingonderzoek...............dan weet je wat je aan het bestrijden bent en kun je hierop beter anticiperen. Nu gok je maar iets met eveneens een te hoge leverbelasting. Komt de verbetering door de medicatie op die lever of door de ontwormingspil. Dat zal je nu nooit te weten komen, want je weet niet of en welke parasieten mogelijk aanwezig kunnen zijn. 

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  
Sorrie hoor, waarom niet heel simpel ontlastingonderzoek...............dan weet je wat je aan het bestrijden bent en kun je hierop beter anticiperen. Nu gok je maar iets met eveneens een te hoge leverbelasting. Komt de verbetering door de medicatie op die lever of door de ontwormingspil. Dat zal je nu nooit te weten komen, want je weet niet of en welke parasieten mogelijk aanwezig kunnen zijn.  "

 

Heb ik al gedaan, plas en ontlasting binnengebracht, haar plas was in orde en haar poep wat minder, ze heeft duidelijk parasieten en wormen. Daarom dat ik nu Parazan moet gaan geven. En binnen 2 maanden nog eens haar ontlasting, en bloed moet laten onderzoeken.

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Weet geen raad, maar vind het zo erg voor haar.  En zeker ook voor t vrouwke. 

 

Er is vgs mij dan toch iets in haar anus dat die pijn geeft.....ook zeg je als de ontlasting naar buiten wordt geperst, dan piept en jankt ze, en loopt weg van haar pijn(denkt ze).

 

Onze allereerste hond , liep ook half gehurk rondjes. ,kon niet poepen, lag aan de anaalklieren hoor.  Ga eens voor een tweede opinie ? Een hondje poept normaal minstens één keer, ocharme hoeveel pijn gaat dat nog geven dan......

 

 

 

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

"  
Heb ik al gedaan, plas en ontlasting binnengebracht, haar plas was in orde en haar poep wat minder, ze heeft duidelijk parasieten en wormen. Daarom dat ik nu Parazan moet gaan geven. En binnen 2 maanden nog eens haar ontlasting, en bloed moet laten onderzoeken.
 
  "

 

Je bent hierin erg vaag, omdat je daar totaal niet over schrijft in het verloop van je topic of ik lees niet goed. Wat voor parasieten en wormen zijn dan gevonden? Ja, als parasieten huishouden in een lichaam, dan kan o.a. spierafbraak het gevolg zijn. De anaalklieren zijn pas flink uitgeknepen en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Je kunt hiervoor hamameliszalf gebruiken om de boel te verzachten rondom de anus. Als het je lukt om ook een klodder rectaal in te brengen, dan verzacht dat extra en komt ontlasting ook minder pijnlijk naar buiten.

 

Verder had ik het gewaardeerd dat als je mij aanschrijft per PB dat je dan even een terugkoppeling had gegeven op mijn reactie aan jou. Nu ben je niets verplicht, maar had mij in beginsel dan niet gePB't. Even offtopic.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

"  
Je bent hierin erg vaag, omdat je daar totaal niet over schrijft in het verloop van je topic of ik lees niet goed. Wat voor parasieten en wormen zijn dan gevonden? Ja, als parasieten huishouden in een lichaam, dan kan o.a. spierafbraak het gevolg zijn. De anaalklieren zijn pas flink uitgeknepen en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Je kunt hiervoor hamameliszalf gebruiken om de boel te verzachten rondom de anus. Als het je lukt om ook een klodder rectaal in te brengen, dan verzacht dat extra en komt ontlasting ook minder pijnlijk naar buiten.
 
Verder had ik het gewaardeerd dat als je mij aanschrijft per PB dat je dan even een terugkoppeling had gegeven op mijn reactie aan jou. Nu ben je niets verplicht, maar had mij in beginsel dan niet gePB't. Even offtopic. "

 heb ik enkele dagen terug toch geschreven dat ik de ontlasting heb binnengebracht? Welke parasieten het zijn heb ik niet gevraagd, achteraf bekeken heb ik het beter toch gevraagd maar op het moment dat je daar staat met een ziek hondje denk je daar niet echt aan om erop verder te gaan, ik toch niet, en een paar dagen geleden wist ik zelfs nog niet dat je 'soorten' parasieten en wormen hebt. Nog nooit problemen mee gehad bij vorige honden dus is eigenlijk best nieuw voor me allemaal.. anyways ik ga morgen toch nog eens langs bij de DA om de temperatuur te meten en ga terwijl een kopie van de bloedresultaten en plas/poep resultaten meevragen. Ga dat anders eens hierop zetten ( als dat mag ) want zelf heb ik geen idee wat er daar allemaal opstaat en betekend. 

 

Ik zeg gewoon maar wat de DA tegen me verteld, zelf heb ik niets van ervaring of kennis van deze zaken. Daarmee dat ik hier met 'domme' vragen afkom, om toch wat uitgebreider uitleg te krijgen dan wat de DA zegt en wat meer kennis op te doen. 

 

En sorry heb je mailtje snel gelezen toen ik zat te werken maar helemaal vergeten om terug te antwoorden. Niet opzettelijk bedoeld hoor.. 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"  heb ik enkele dagen terug toch geschreven dat ik de ontlasting heb binnengebracht? Welke parasieten het zijn heb ik niet gevraagd, achteraf bekeken heb ik het beter toch gevraagd maar op het moment dat je daar staat met een ziek hondje denk je daar niet echt aan om erop verder te gaan, ik toch niet, en een paar dagen geleden wist ik zelfs nog niet dat je 'soorten' parasieten en wormen hebt. Nog nooit problemen mee gehad bij vorige honden dus is eigenlijk best nieuw voor me allemaal.. anyways ik ga morgen toch nog eens langs bij de DA om de temperatuur te meten en ga terwijl een kopie van de bloedresultaten en plas/poep resultaten meevragen. Ga dat anders eens hierop zetten ( als dat mag ) want zelf heb ik geen idee wat er daar allemaal opstaat en betekend. 
 
Ik zeg gewoon maar wat de DA tegen me verteld, zelf heb ik niets van ervaring of kennis van deze zaken. Daarmee dat ik hier met 'domme' vragen afkom, om toch wat uitgebreider uitleg te krijgen dan wat de DA zegt en wat meer kennis op te doen. 
 
En sorry heb je mailtje snel gelezen toen ik zat te werken maar helemaal vergeten om terug te antwoorden. Niet opzettelijk bedoeld hoor..  "

 

Op 25 juni schrijf je dit:

Vanavond mag ik haar ontlasting binnenbrengen.

 

Op 27 juni dit:

Wel, de dierenarts zei dat ze een chronische leverontstekig heeft door een virale infectie zoals ik al zei, maar nog steeds geen symptomen wat ik nog steeds raar vind.

 

Op 29 juni dit:

Ik vertelde ook van de symptomen dat ik het steeds maar raar vind dat ze geen symptomen heeft en hij vertelde dan dat als een hond symptomen toont, het meestal te laat is om nog te helpen. ( zeker geelzucht ).

 

Naar aanleiding van wat je zelf hier schrijft, maak ik op dat je DA nog steeds gissende is naar parasitaire infectie en hierop ook niet is gezocht. Hij houdt het op virale infectie, was parasitaire infectie uitgewezen in samenhang met de klachten, dan was daarop meteen gehandeld. Nu bestaan er geen 'domme' vragen, dus blijf vooral je vragen stellen. Ik constateer alleen iets wat ik bij een hond met direct leverfalen nogal belangrijk vind. Was dit mijn eigen hond geweest (en ik heb een hond met o.a. leverfalen...), dan had ik niet zondermeer op de gok ontwormd. Dat kan nl. een belasting extra zijn als er geen parasieten mee gemoeid zijn.

Voor de rest no hard feelings, hoor.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik begin me echt af te vragen hoe vakkundig jouw dierenarts is.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Ik begin me echt af te vragen hoe vakkundig jouw dierenarts is. "

 Mee eens...

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

Mja, wel moeilijk om een goede dierenarts te vinden.. Eerst gingen we naar een dierenkliniek Causus. Maar daar ben ik dan weer niet tevreden over... Nu, ik ga nu een paar dagen afwachten hoe het is en desnoods een second opinion vragen bij een andere dierenarts als het niet beterd met Lily.

Ben vooral tevreden over z'n omgang met onze huisdieren. Gisteren zat ze ook bij hem thuis in de zetel aan de baxter. Zeker de kleinste wilt niet alleen zijn zeker niet in een bench. Maar ja heb dan eerlijk gezegd iemand die meer gespecialiseerd is met leverfalen die weet wat hij doet.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Is ook lastig.. maar uiteindelijk ben je niet bij een dierenarts omdat hij zo gezellig is. En als ik zo je berichten lees vind ik dat je dierenarts erg weinig doet aan de problemen van je hond terwijl die er wel echt zijn. Daarnaast erg onduidelijk over wat je hond precies heeft.. wormen/parasieten.. allemaal nog erg onduidelijk.. Voor een behandeling moet je toch weten wat het precies is.

 

Niet om je dierenarts af te vallen hoor, maar als het zo doorgaat is het misschien wel beter om eens wat verder te kijken. Nu lopen jullie een beetje achter de feiten aan.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

medicatie goed volgen, lever stilletjes laten 'bekomen' en dan....beterschap!

 

parasieten, virus....het geeft allemaal waardes in het bloed, ook met leverbelasting als resultaat. (chronisch ontstoken nu)

 

eens je alle 'beestjes' eronder hebt, zal het lichaam zich herstellen.

 

maar ze vinden.....dat is soms idd heel moeilijk. (in het bloed geven ze soms dezelfde 'markers', hoewel ze verschillend behandeld moeten worden.(eosinofielen, basofielen, neutrofielen....Ig's.....wbc....ASAT, ALAT, GammaGT, creatinine...)

we hebben niet voor ieder beestje een 'apart' bloedonderzoek, dat is soms echt uitpluizen en verder testen.

 

beterschap!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Dan nog zijn bijv. de hoeveelheid eosinofielen in het bloed geen directe aanwijzing voor parasitaire infectie, maar past zeer zeker ook binnen het beeld van andere aandoeningen, waarbij de afweer betrokken is zoals bijv. (bij mijn hond) atopie of astma en is het echt verstandiger om ook aanvullend faecesonderzoek te laten verrichten bij zo'n uitslag om vermoedens bevestigd te krijgen.

honden page profiel ElenaElena

honden foto van Elena

" Dan nog zijn bijv. de hoeveelheid eosinofielen in het bloed geen directe aanwijzing voor parasitaire infectie, maar past zeer zeker ook binnen het beeld van andere aandoeningen, waarbij de afweer betrokken is zoals bijv. (bij mijn hond) atopie of astma en is het echt verstandiger om ook aanvullend faecesonderzoek te laten verrichten bij zo'n uitslag om vermoedens bevestigd te krijgen. "

 



Ze heeft net haar laatste deel van het parazan pilletje gehad en weer een klein wandelingetje over de deur gedaan.

Om 17 uur gaan we weer even naar de dierenarts om haar temperatuur te meten. Ze slaapt wel nog een hele dag door.

Ik ga toch eens gaan naar de dierenkliniek van gent om aanvullende onderzoeken de doen. Ik ging normaal woensdag gaan maar heb afgebeld nadat ik van mijn dierenarts kwam omdat hij ontworming en gerichte voeding meegaf, dus dacht dat dit voldoende was om haar te laten herstellen.

Wil nu toch gaan omdat ze overduidelijk veel likt en pijn heeft aan haar achterste. Vind ik eigenlijk niet meer normaal, daarnet was ze weer aan het piepen toen ze haar behoefte deed.. Dus daar wil ik ook wel een antwoord op krijgen. En zoals je zegt ook eens zien of ze onderliggende problemen heeft ( zoals jou hond ) waardoor haar leverwaarden verhoogd zijn.
Een biopt nemen vind ik dan weer een risico, dus dat wil ik uitstellen tot er geen andere optie meer is.
Gelukkig eet en drink ze nog altijd goed!

Hopelijk kunnen ze in die kliniek de oorzaak vinden en gericht gaan behandelen!

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

We duimen mee dat de oorzaak er zonder al te veel gedoe uit komt en goed te behandelen is 

zienyo (Gast)

Oh wat is dat erg voor je hondje...Ja idd het is niet goed voor de organen..ik heb ook een hond met iets minder goede tandjes ,maar niet zo extreem als die van jou.ik geef hem vers vlees..

voer ven energique,en heb het idee dat het beter gaat.Het heeft ook te maken met de zuurgraad van het speeksel,als dat niet goed is,dan blijft alles plakken aan de tandjes wat weer ontstekingen geeft.Ik poets zijn tandjes om de dag met een oude elektrice oral-b tandenborstel,Ik heb nu geen problemen meer.Vind het wel zielig voor die van jou,hopelijk komt voor jou ook snel de oplossing.Nogmaals vers vlees   daar sta ik 100 procent achter..let wel op hoeveel hij per dag ervan mag hebben...nooit teveel geven ...maar ook niet te weinig.Mijn hond weegt 12 kilo en krijgt 250 gram...hij is ook niet zo actief..een actieve hond krijgt dan voor 12 kilo..360 gram.................

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Probleem met lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^