Reu of teef bij 2 reuen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Mijn vriend en ik zijn stilletjes aan het rondkijken voor een huisje. We hebben allebei een ongecastreerde reu. Ik een schotse collie, mijn vriend een Engelse cocker.

In het begin klikte het niet zo goed tussen hen, doordat de cocker bang had van mijn hond. Echter beginnen ze elkaar nu meer en meer te aanvaarden.

Uiteraard zorgen we eerst dat de honden goed met elkaar overweg kunnen eens we samen wonen voor we een nieuwe pup nemen.

Ik was alvast even wat aan het dromen & zoeken wat het best bij ons past. Het zou zowiezo een schotse collie worden (blue merle).

Ik wou graag een teef. Ik denk dat de band tussen een teef & reu sterker is dan 2 reuen samen? Cooper kan ook niet met alle reuen even goed overweg. Met teefjes heeft hij geen problemen.

Maar, een teef kan waarschijnlijk voor onenigheid zorgen bij de loopsheid tussen onze honden, klopt dit? Als we ze niet laten steriliseren, wat ik liefst heb dan.

Iemand in dezelfde situatie?

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Tsja, ik denk echt da het aan de reuen ligt. Een vriendin van mij heeft 2 reuen en daarbij kwam een volwassen teef. Alles is intact ;-) en tijdens de loopsheid van de teef krijgen de reuen niet zozeer onderling ruzie maar wel zijn ze nogal van slag

Maar goed, de ene reu is een happy-go-lucky goedzak, de andere is duidelijk ouder en serieuzer. De reuen hadden noot ergens ruzie over.

Ik overweeg geen derde hond, maar als ik er over nadenk wat ik zwlf zou doen bij mijn reuen, dan zou ik het nog wel zien zitten om evt een gesteriliseerd teefje op te vangen.

honden page profiel stephaniestephanie 2 doggies

honden foto van stephanie

ik ken iemand met 3 reuen (waarvan 1 gecastreerde) en dit gaat perfect kome supergoed overeen nu de 2 oudste schelen wel een paar jaar met de jongste die 8m is mss dat dit er ook wel toe doet?

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

" ik ken iemand met 3 reuen (waarvan 1 gecastreerde) en dit gaat perfect kome supergoed overeen nu de 2 oudste schelen wel een paar jaar met de jongste die 8m is mss dat dit er ook wel toe doet? "

 



Ik weet niet of de leeftijd er echt toe doet. Denk het eerder niet. De hond van m'n moeder (15j) is ook niet bepaald de beste vriendjes met de mijne. Hij is nogal snel boos :-D

Maar ik merk wel dat mijn hond wel een aantrekking heeft naar andere schotse collies toe. Hij heeft nog nooit onenigheid gehad met een collie (we zien er natuurlijk ook niet zo veel). Ik denk dat hij wel weet dat het zijn ras is & daardoor mss er beter mee overeenkomt. Maar weet ook niet of dit klopt.

Ps: sorry van de 2doggies, moesten er 3 zijn, maar zit op gsm!

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Wat leuk een blue merle erbij! ;-) collies onder elkaar zit inderdaad meestal wel goed, ze spreken dezelfde taal, ze begrijpen elkaar :-) als Cooper alleen met sommige reuen problemen heeft zou ik me daar niet te druk om maken, een hond die er vanaf pup is is toch anders dan een reu op straat. Maar een teefje kan natuurlijk ook gewoon, alleen in ieder geval voor de eerste loopsheid (als je haar daarna wil laten helpen) even een oppasadresje voor de reutjes regelen mocht het nodig zijn (ik zou een loopse teef niet gauw uit logeren doen) :-)

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Tja collies hé die spreken een bepaalde taal en dat gaat eigenlijk altijd goed.

 

Ik heb hier ook 2 reuen, 1 geholpen en 1 niet en nooit onenigheid.

Een collie reu erbij zou denk geen probleem opleveren.

 

Maar mijn wil een aussie erbij en daar wil ik enkel nog een teefje van, heb m'n buik een beetje vol van het "stoere"gedrag die Diesel de eerste 3 jaar gehad heeft.

 

Weet overigens nog een erg mooi collie meisje, blue merle

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Geen antwoord maar vraag het me ook met regelmaat af.

 

Op de een of andere manier durf ik in onze situatie er eigenlijk makkelijk weer een reu bij te nemen. Mijn (ook intacte) kerels hebben dan ook een goede verstandhouding en ruzie hebben ze nog nooit gehad. Zijn ze in discussie of 'ah etteren' en wordt het naar mijn zin te intens kan ik ze heel makkelijk de halt toe roepen. (Luisterden ze maar in alle andere omstandigheden ook zo goed).

 

Aan de andere kant ben ik inmiddels wel heel nieuwsgierig geworden naar het samenleven met een teef. Maar zou het vreselijk vinden als die voor echte onrust tussen beide zou zorgen in het algemeen. 

 

Ik hoop dus met je mee op evaringen van eigenaars van 2 intacte reuen waar later een teef bij is gekomen. 

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Echt grote zorgen over het gedrag van cooper naar een andere collie heb ik niet, omdat ik ook wel denk dat ze elkaar beter aanvoelen dan andere rassen.

Maar een teefje leek me zo leuk voor cooper. Al wil ik de reutjes ook niet uit huis hebben als de teef loops wordt.. Dusja..
Eigenlijk hoop ik op goede ervaringen :p

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

ik heb bij mijn reuen een teefje gehad..., alleen was zij wel gesterilliseerd....

de mannen zijn beiden intact....

dit is altijd erg goed gegaan, en heeft nooit voor problemen onderling gezorgd...

nu komt er in de toekomst ook wel weer wat bij..., ik ben er ook nog niet uit wat dit zal worden....

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

" ik heb bij mijn reuen een teefje gehad..., alleen was zij wel gesterilliseerd....
de mannen zijn beiden intact....
dit is altijd erg goed gegaan, en heeft nooit voor problemen onderling gezorgd...
nu komt er in de toekomst ook wel weer wat bij..., ik ben er ook nog niet uit wat dit zal worden....
 
  "

 

Als in ras of sexe of beide?........Helemaal niet nieuwsgierig hoor!

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

Ja ik denk als ze gesteriliseerd zijn dat de reuen dan niet zo de strijd met elkaar aangaan? Maar ik laat een hond liever niet opereren als het niet echt nodig is.. Toch een beetje bang dat er iets zou gebeuren..

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

"  
Als in ras of sexe of beide?.......l niet nieuwsgierig hoor! "

 hahaha....nee he.....

 

ach....ik wacht maar gewoon af wat er op mijn pad komt....

de allermooiste dingen in mijn leven zijn nog steeds die onverwachte, niet geplande verrassingen...

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

" Ja ik denk als ze gesteriliseerd zijn dat de reuen dan niet zo de strijd met elkaar aangaan? Maar ik laat een hond liever niet opereren als het niet echt nodig is.. Toch een beetje bang dat er iets zou gebeuren.. "

 nee...dat denk ik ook....hier was er van strijd iig nooit sprake...,

nu ze er niet meer is ook niet hoor..., met andere, ook de ongeholpen, teefjes in het bos ook niet...

wat dat betreft zijn ze erg loyaal naar elkaar...., ik denk ook dat het gewoon aan de onderlinge verstandhouding ligt, of het slaagt of niet.....

 

ik snap heel goed dat je je beestje niet wil laten helpen als het niet nodig is...

veel succes met je keuze.....

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

nog iemand ervaringe O-)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^