koper/verkoper

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

anne (Gast)

hoi,     nou ik zit met iets vervelends, ik had pups te koop en die persoon die een pup wilde ging erom komen. die had mij een voorschot gegeven van 200 euro, tot daar aan toe ik ging de pup bijhouden tot ze 8 weken, zelfstandig en gezond is mee geven, nu de grote dag komt eraan! en ik bel naar die persoon, die ding erom komen, maar ik zag ze nooit! ze was het vergeten! , belde opnieuw en geen antwoord en ze ging erom komen de week erop, nou heb ze weeral niet gezien en steeds afstel gehad!   heb ik reden op de verkoop aftezeggen? zorg voor de pup 4 weken langer dan nodig!

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

Ik snap het niet helemaal goed geloof ik. Ik zou NOOOOIT pups verkopen aan iemand die de pup nog voor die er is 'vergeet'. Meeste mensen kijken er weken, maanden al dan niet jaren naar uit om hun pup te mogen verwelkomen in hun huis.

 

Ik zou mijn pup niet verkopen aan deze mensen en een goed baasje met verantwoordelijkheidsgevoel zoeken voor de pup.

 

Was dit jullie eerste nestje? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat lijkt me dan geen fijne baas te worden!

Hoe kun je nou vergeten dat je een puppy zou ophalen.

De meeste mensen tellen de dagen af tot het zover is en kunnen niet wachten tot het moment er is om het pupje te halen.

 

Lijkt mij een goede reden om hun het geld terug te geven en van de koop af te zien.

Zulke onverschillige mensen wil je toch geen pup heen laten gaan.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

 lijkt mij dat je nu dan gerust kunt zeggen dat het feestje niet meer doorgaat...

mits jullie hebben afgesproken wanneer de pup opgehaald zou worden, kijk, als je in overleg de pup langer bij de fokker laat, prima..

maar dat was schijnbaar niet de bedoeling, dit lijkt me geen serieuze koper, dus ik zou een ander zoeken, blijkbaar boeit die hond hem/haar toch niet zoveel

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Persoonlijk vind ik Suus&Joy gelijk hebben, je vergeet geen pup op te halen… Sterker nog ik zou elke week proberen te komen het liefst nog elke dag.. Ik zou ze niet aan hun verkopen en iemand anders voor de pup zoeken. Persoonlijk zou ik zelfs nadenken of je het geld terug moet geven… (Sorry als ik nu iets belachelijke zeg) Je zegt namelijk dat je dus 4 weken langer voor de pup hebt gezorgd en zij komen hun afspraken niet na. 

anne (Gast)

hoi,

 

 

ja idd, heb al een koper die dolgraag die pup wou!

 

dit was men eerste nestje... jammer hoor!

anne (Gast)

hoi,

 

 

is het wel legaal om dan haar centen niet terug te geven? naja, die veerarts, die chip, die vaccinaties?

 

zo in de knoop!

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" hoi,
 
 
is het wel legaal om dan haar centen niet terug te geven? naja, die veerarts, die chip, die vaccinaties?
 
zo in de knoop! "

 

Gewoon even overleggen. In ieder geval niet zonder met haar in contact te zijn geweest.

anne (Gast)

nou ze wilt haar geld terug, ongeacht de weken die ik er langer voor heb gezorgt! :/

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Persoonlijk vind ik dat je die 200 euro aanbetaling terug moet betalen. Een aanbetaling is voor de kosten die je vooraf eventueel hebt, maar als je een nieuwe koper hebt zullen die mensen het volledige bedrag van de pup betalen en dus heb je die 200 euro extra.

De mensen die de 200 euro hebben aanbetaald hebben niets en dus recht op hn geld terug.

De dierenarts kosten, chip en inenting zit immers al verrekend in het bedrag wat de nieuwe mensen betalen, het zou dus puur oplichterij zijn als jij voor 1 chip, 1 dierenarts kosten n 1 inenting (van die pup) 2 keer geld zou vangen.



Bij mij betalen mensen 1 bedrag, zien ze van de koop af krijgen ze hun geld terug, zolang de pup nog op mijn naam staat. De nieuwe mensen betalen immers het zelfde bedrag voor die pup.

Daarbij is dat het risico wat je loopt als fokker, men kan van een pup af zien en je kan langer met een pup blijven zitten. Voor deze kosten moet je geld achter de hand hebben, maar kan je niet verrekenen met de aanbetaling van andere mensen.

Daarbij ben je verplicht op de pup te laten controleren door een dierenarts, een inenting te geven en een chip te laten plaatsen voordat hij naar de nieuwe baasje gaat.

Misschien is het handig om dit voortaan eerst uit te zoeken voordat je met levende dieren gaat spelen. Fokken (ook 1 nest is fokken) houd meer in dan 2 honden op elkaar zetten en ervoor te zorgen dat er pups komen.

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Als er geen koopcontract is getekend en je hebt het volledige bedrag nog niet kun je er zeker onderuit. Ze zullen alleen gaan zeuren over de borg waarschijnlijk. Daar zou je jouw kosten voor langere zorg af kunnen halen. Kosten van vaccinatie en dat soort dingen dat vind ik dat je dat er uit kan krijgen door aan een ander goed persoon te verkopen.
Zou zeker een ander baasje zoeken. Dit wordt hem niet.

Zou altijd de setting willen zien.
Of je dat doet door de pup weg te brengen of daar een keer eerder al eens te gaan kijken maakt niet uit.

Hoe vaak heb je ze ontmoet?

anne (Gast)

 

oh, nou ik speel niet hoor met levende dieren, die persooon die er om moet komen wel! groot verschilt!

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou melden dat de koop ontbonden wordt, en de 200 euro teruggeven.

Lijkt me de snelste en vreedzaamste oplossing.

 

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Nee jij speelt met het leven van de pup, jij hebt dit nest laten komen. Vooraf niet voldoende bekeken of deze mensen wel geschikt waren. Jij hebt 200 euro aanbetaling gevraagd en gekregen.

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Ik persoonlijk zou zeker de pup niet meer mee geven! Toen de moeder van Boefie zwanger was, heb ik zelfs nog wel eens gedreigd dat ik de caravan bij haar op het erf ging zetten  zodat ik dichter bij mijn pup kon zijn.

Wie vergeet er nu zijn/haar pup te halen?

Wat de kosten betreft, Ik ga ervan uit dat je de pup zo weer kunt verkopen, dan heb je in principe de kosten er wel uit. Wel zou ik met haar in overleg gaan en haar uitleggen dat je kosten gemaakt hebt. Misschien dat jullie een compromis kunnen sluiten......

Anoniem (Gast)

" Als er geen koopcontract is getekend en je hebt het volledige bedrag nog niet kun je er zeker onderuit. Ze zullen alleen gaan zeuren over de borg waarschijnlijk. Daar zou je jouw kosten voor langere zorg af kunnen halen.

Kosten van vaccinatie en dat soort dingen dat vind ik dat je dat er uit kan krijgen door aan een ander goed persoon te verkopen.

Zou zeker een ander baasje zoeken. Dit wordt hem niet.

Zou altijd de setting willen zien.
Of je dat doet door de pup weg te brengen of daar een keer eerder al eens te gaan kijken maakt niet uit.

Hoe vaak heb je ze ontmoet? "

  heb ze maar 1 keer gezien in die 11 weken! en 1 telefoontje,

er is dan ook niks ondertekent geweest noch compromis. 

we zullen wel zien! toch bedankt iedereeen!!! <3

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

200 euro teruggeven en de pup niet meegeven.

 

Beetje cru: maar als je een dvd besteld bij de mediamarkt geef je ook een voorschot, als hij toegekomen is en je ziet van de koop af dan krijg jij het voorschot terug. Niet meer dan normaal (mits je het bewijs bij hebt natuurlijk).

 

Als fokker is er een risico dat je pups niet kwijt geraakt, daar moet je rekening mee houden en dat je daar niet op voorbereid bent betekent niet dat je andere mensen geen waar voor hun geld mag geven.

Ofwel krijgen ze de pup en betalen ze alles, ofwel geef jij het geld terug en krijgen ze de pup niet.

 

de nieuwe baasjes moeten toch de zelfde prijs betalen, zelfs al heb je er langer voor gezorgd. Das gewoon eens pech hebben.

 

Maar geld houden? Sorry, met een advocaat als mijn moeder klaag ik de fokker zo aan. Klaar, geld terug en gerechtskosten zijn voor de verliezer.

Ik ben hier heel cru in maar sorry, het gebeurt rechtvaardig of gewoon niet.

Geld houden zou oplichterij zijn en mag helemaal niet.

Nu weet ik dat veel mensen voor zo een akkefietje niet zouden procederen, de meeste vinden de advocaat kosten te hoog en ik heb natuurlijk daarin een voordeel maar je zou er nog van verschieten hoe graag mensen hun geld terug willen....

 

Heb je geen wachtlijst aangemaakt? Zijn die mensen al eens komen kijken voor de koop gesloten werd?

Anoniem (Gast)

" Nee jij speelt met het leven van de pup, jij hebt dit nest laten komen. Vooraf niet voldoende bekeken of deze mensen wel geschikt waren. Jij hebt 200 euro aanbetaling gevraagd en gekregen. "

 

neen, toch niet. trouwens kon ik niets aan doen toen ze aan elkaar hingen! en jah wat moest ik doen? de pups zaten erin...  zowiezo te laat dan

 

en  ik heb ze wel vooraf goed bekeken hoor! je hebt geen iedee, ze zitten allemaal bij vrienden van me! waar ik ze kan zien! hou harstikke veel van me pupjes! wist ik veel dat die  ene waarvan ik dacht goed ging zijn minder is, je weet trouwens nooit echt goed waar ze terecht komen en of ze wel blijvend goed verzorgt worden!  jij hoeft mij heus niet beschuldigen van spelen met pupjes! dat heb ik helemaal niet verdient hoor, en ik vind het best niet fijn dat ik hier word verweten dat ik met die lieverd speel!

had ik hem helemaal links kunne laten liggen ook hé. heb een hart hoor!  

 

trouwens je laat je kind toch ook niet achter, waarin de babysitter vraagt waar ben je? en waarop je antwoord! oups helemaal vergeten!

dat is pas spelen! ( mijn mening,  mijn hondjes zijn mijn kinderen)

 

 

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Ik zou het maar heel normaal vinden dat je de extra kosten afrekent bij die persoon. Je hebt die pup tenslotte 4weken langer eten gegeven en waarschijnlijk opgevoed. Reken maar eens een hondenpension voor 4 weken...

 

Het is vanwege zulke mensen dat de meeste fokkers een voorschot vragen. Als je het terug geeft wat is het nut dan van een voorschot?

 

Als die vroeger had laten weten dat hij/zij afzag van de koop kon je de pup direct verkopen zonder die kosten te maken.

 

Een dvd eet, drinkt niet. Doet geen behoefte al dan niet in huis. Heeft ook geen enkele seconde aandacht nodig. Ik vind het een vreemde vergelijking dat je eens een dvd gaat kopen of een pup???

 

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

"
" Nee jij speelt met het leven van de pup, jij hebt dit nest laten komen. Vooraf niet voldoende bekeken of deze mensen wel geschikt waren. Jij hebt 200 euro aanbetaling gevraagd en gekregen. "
Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

 
neen, toch niet. trouwens kon ik niets aan doen toen ze aan elkaar hingen! en jah wat moest ik doen? de pups zaten erin...  zowiezo te laat dan
 
en  ik heb ze wel vooraf goed bekeken hoor! je hebt geen iedee, ze zitten allemaal bij vrienden van me! waar ik ze kan zien! hou harstikke veel van me pupjes! wist ik veel dat die  ene waarvan ik dacht goed ging zijn minder is, je weet trouwens nooit echt goed waar ze terecht komen en of ze wel blijvend goed verzorgt worden!  jij hoeft mij heus niet beschuldigen van spelen met pupjes! dat heb ik helemaal niet verdient hoor, en ik vind het best niet fijn dat ik hier word verweten dat ik met die lieverd speel!
had ik hem helemaal links kunne laten liggen ook hé. heb een hart hoor!  
 
trouwens je laat je kind toch ook niet achter, waarin de babysitter vraagt waar ben je? en waarop je antwoord! oups helemaal vergeten!
dat is pas spelen! ( mijn mening,  mijn hondjes zijn mijn kinderen)
 
  "

 Je had je loopse teef dan beter weggehouden bij reuen. Zijn de honden wel getest op eventuele afwijkingen?

 

Net als bij mensen kun je een eventuele ongewenste/ongeplande/onverantwoorde zwangerschap verbreken.

 

Zitten de pups bij vrienden? En de moederhond? Die dan ook neem ik aan?

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik heb al 6 jaar een reu en teef in huis, met beide wordt gefokt, maar ik heb nog NOOIT een ongelukje gehad.

Ze zitten niet zomaar ineens vast, een teef wordt loops en een reu dekt dan, erg normaal lijkt me.

Je had ze apart moeten houden van elkaar.

Dus jij bent hier degene die met de levens van de pups speelt.
Als jij die 200 euro niet terug geeft, hoop ik dat ze je aanklagen van oplichting. Door dit soort mensen raakt men het vertrouwen in de mede mens kwijt.

En een pup is geen kind, de pup is nog van jou, dus absoluut niet met elkaar te vergelijken.

Laat je honden castreren, dan heb je deze rommel niet nog een keer. Laat het fokken aan mensen over die weten wat ze doen.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

" Ik zou het maar heel normaal vinden dat je de extra kosten afrekent bij die persoon. Je hebt die pup tenslotte 4weken langer eten gegeven en waarschijnlijk opgevoed. Reken maar eens een hondenpension voor 4 weken...
 
Het is vanwege zulke mensen dat de meeste fokkers een voorschot vragen. Als je het terug geeft wat is het nut dan van een voorschot?
 
Als die vroeger had laten weten dat hij/zij afzag van de koop kon je de pup direct verkopen zonder die kosten te maken.
 
Een dvd eet, drinkt niet. Doet geen behoefte al dan niet in huis. Heeft ook geen enkele seconde aandacht nodig. Ik vind het een vreemde vergelijking dat je eens een dvd gaat kopen of een pup???
  "

 

Daarom zeg ik ook cru gezegd. Omdat het wat uit verband is getrokken. Maar de mediamarkt moet die dvd die waarschijnlijk helemaal niet een populaire dvd is (anders zou die wel in de winkel liggen) wel zien te verkopen daarna he.

 

Neen sorry, als fokker moet je leren leven met de realiteit dat je pups slecht terecht kunnen komen. Dat je pups niet opgehaald worden. Dat je ze ziet opduiken in het asiel enz enz

Mijn fokker vroeg een klein voorschot bij mensen waar ze niet 100% zeker van was (bij mij is het niet gebeurd), dit om te zien of ze meenden dat ze de pup wouden hebben. Zo veel mensen zeggen dat ze er een willen maar als puntje bij paaltje komt gaan ze er niet voor. Een voorschot en een contract is in mijn ogen een manier om te testen of de pupkoper wel oprecht geïnteresseerd is.

 

Neen je moet en dvd geen eten en verzorging geven maar als fokker is het nu eenmaal zo dat je hierop voorbereid moet zijn. Moet de afgesproken kostprijs van je pup ook naar omhoog als het een keizersnede is? Neen toch.

Dat zijn de risico's van het vak.

Als fokker ben je geen pension, je bent fokker. Pups die overlijden, dus de kostprijs die door minder pups kan gedeeld worden, betekent toch ook niet dat de pup duurder moet worden?

Dat je de pup na een aantal maanden terugkrijgt (ipv naar het asiel te brengen) betekent toch niet dat die mensen je nog maal moeten betalen omdat je er opnieuw voor moet zorgen?

 

Als fokker hou je hier nu eenmaal rekening mee, vandaar dat ik ook altijd afraad te fokken als je gewoon voor jezelf een pup uit het nest wil want wat doe je dan met de overige 8 of 10 pups? (bij grote rassen)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

"
" Nee jij speelt met het leven van de pup, jij hebt dit nest laten komen. Vooraf niet voldoende bekeken of deze mensen wel geschikt waren. Jij hebt 200 euro aanbetaling gevraagd en gekregen. "
Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

 
neen, toch niet. trouwens kon ik niets aan doen toen ze aan elkaar hingen! en jah wat moest ik doen? de pups zaten erin...  zowiezo te laat dan
  
  "

 

Als je zo redeneert raad ik je aan je teefje te helpen want anders ga je binnen 6 maanden nog eens een nest hebben, en 6 maanden daarna weer enz enz...

Ik hoop alleszins dat het niet de eerste loopsheid van je teefje was en de leeftijden geschikt zijn voor fok. Want een hondje van amper een jaar gebruiken voor fok kan j vergelijken met een meisje van 13 dat zelf een kind baart.

 

Je kan ook een morningafter pil kopen voor honden, je kan ze castreren, apart houden, weglaten halen enz enz. Niet gewoon laten.

Toch niet omdat je dochter op haar 16e per ongeluk zwanger geraakt dat je het laat zitten?

honden page profiel MatthiasMatthias

honden foto van Matthias

Wat je zegt klopt allemaal. Je loopt allemaal die risico's als fokker. Maar als je je pup dan verkocht hebt en je houdt die 4 extra weken ligt dit niet aan onvoorziene omstandigheden. Het ligt aan die toekomstige eigenaar.

 

Het is toch maar een kleine moeite om te telefoneren dat je er van afziet? Kost je geen 2 minuten, en bij wijze van spreke heb je de dag nadien je geld terug.

Als je tegen die koper zegt dat die 4 weken zorg moet betalen bvb €100 dan zullen die mensen misschien een tweede keer nadenken in de toekomst. Maar hebben ze toch een deel van hun geld terug.

 

Klinkt in mijn oren niet meer dan normaal hoor. In de winkel zal je van je dvd nog kunnen afzien maar als je een zetel besteld van €2500 zal je geen geluk hebben hoor.

 

 

Anoniem (Gast)

" Ik heb al 6 jaar een reu en teef in huis, met beide wordt gefokt, maar ik heb nog NOOIT een ongelukje gehad.

Ze zitten niet zomaar ineens vast, een teef wordt loops en een reu dekt dan, erg normaal lijkt me.

Je had ze apart moeten houden van elkaar.

Dus jij bent hier degene die met de levens van de pups speelt.
Als jij die 200 euro niet terug geeft, hoop ik dat ze je aanklagen van oplichting. Door dit soort mensen raakt men het vertrouwen in de mede mens kwijt.

En een pup is geen kind, de pup is nog van jou, dus absoluut niet met elkaar te vergelijken.

Laat je honden castreren, dan heb je deze rommel niet nog een keer. Laat het fokken aan mensen over die weten wat ze doen. "

 hè,

 

de moeder en vader blijven hier bij mij!

en nee rommel noem ik dit niet hoor, ik noem dit een les, wie niet weet wie nie deert hé presies of jij alles wist in eens trouwens ik was hier niet om afgeblaft te worden door iemand die alles weet! ik ben hier om te weten wat ik hoef te doen in deze situatie!

 

en ja mijn dieren blijven mijn kinderen. steek ik mijn hart en mijn ziel in.

trouwens als je voor het eerst zwanger bent heb je ook advies nodig hoor!

mocht je het niet weten!

 

ahja, juist kun je niet vergelijken, ja kijk als mijn hondje zwanger was en die had pijn, leefde ik mee! kan ik niks aan doen. nu kaffer mij maar uit snauw mij maar af omdat ik advies vraag!

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik snap het niet .. Je verkoopt toch geen pup aan zo iemand? Jij bent toch verantwoordelijk voor de pup je verkoopt dan toch niet een pup aan zo'n mensen. 

 

Verder zou ik mezelf niet druk maken in het feit dat ik langer voor de pup heb moete zorgen aangezien jezelf het nest gefokt hebt bmoet je die zorg dragen. Ik zou opzoek gaan naar een goede pupkoper 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"
" Nee jij speelt met het leven van de pup, jij hebt dit nest laten komen. Vooraf niet voldoende bekeken of deze mensen wel geschikt waren. Jij hebt 200 euro aanbetaling gevraagd en gekregen. "
Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

 
neen, toch niet. trouwens kon ik niets aan doen toen ze aan elkaar hingen! en jah wat moest ik doen? de pups zaten erin...  zowiezo te laat dan
 
en  ik heb ze wel vooraf goed bekeken hoor! je hebt geen iedee, ze zitten allemaal bij vrienden van me! waar ik ze kan zien! hou harstikke veel van me pupjes! wist ik veel dat die  ene waarvan ik dacht goed ging zijn minder is, je weet trouwens nooit echt goed waar ze terecht komen en of ze wel blijvend goed verzorgt worden!  jij hoeft mij heus niet beschuldigen van spelen met pupjes! dat heb ik helemaal niet verdient hoor, en ik vind het best niet fijn dat ik hier word verweten dat ik met die lieverd speel!
had ik hem helemaal links kunne laten liggen ook hé. heb een hart hoor!  
 
trouwens je laat je kind toch ook niet achter, waarin de babysitter vraagt waar ben je? en waarop je antwoord! oups helemaal vergeten!
dat is pas spelen! ( mijn mening,  mijn hondjes zijn mijn kinderen)
 
  "

 Tegenwoordig heb je abortus spuiten die onschadelijk zijn voor de teef( de dag na de dekking kon be deze laten zetten door je DA)

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

" Wat je zegt klopt allemaal. Je loopt allemaal die risico's als fokker. Maar als je je pup dan verkocht hebt en je houdt die 4 extra weken ligt dit niet aan onvoorziene omstandigheden. Het ligt aan die toekomstige eigenaar.
 
Het is toch maar een kleine moeite om te telefoneren dat je er van afziet? Kost je geen 2 minuten, en bij wijze van spreke heb je de dag nadien je geld terug.
Als je tegen die koper zegt dat die 4 weken zorg moet betalen bvb €100 dan zullen die mensen misschien een tweede keer nadenken in de toekomst. Maar hebben ze toch een deel van hun geld terug.
 
Klinkt in mijn oren niet meer dan normaal hoor. In de winkel zal je van je dvd nog kunnen afzien maar als je een zetel besteld van €2500 zal je geen geluk hebben hoor.
 
  "

 

Ja het is onbeschoft van die mensen om niks te laten weten, dat klopt.

Maar ze hadden de volledige prijs nog niet betaald, enkel 200 euro voorschot...

Dus als we rekenen dat dit de helft is van de pup moesten ze nog 200 euro betalen voor de pup van hen was + de chip nog overzetten om hun naam +  er is geen contract getekend geweest waarin staat dat als ze afzeggen voor of na een bepaalde termijn er een boete (nml de borg of voorschot) aan vast hangt. Dit doe je gewoonlijk wel bij de aankoop van een bank, dan teken je zo een papiertje waarbij staat dat je 14 dagen bedenktijd hebt. Als je daarna afzegt betaal je een boete van x-aantal euro.

 

Ik heb Nabu met 14 en een halve week opgehaald, hij mocht al weg vanaf 9 a 10 weken. Ik kon hem toen niet ophalen, ik zat in het buitenland en kon daar echt niet omheen. Maar dat wist mijn fokster wel al sinds het begin van ons contact toen ze me vertelde wanneer ongeveer de pup weg mocht..

Net twee weken later dan ik verwacht had, had anders Nabu gewoon meegenomen, maar dat was dus geregeld.

Ik heb niet voor 4 weken voer e.d. moeten betalen, de prijs was dezelfde.

Ok in mijn geval wist de fokker dat de pup langer ging blijven, ze had daar niks op tegen. Dus het is onbeschoft van die mensen om dat niet te laten weten maar om daar nu 200 euro voor te betalen...

honden page profiel Suus&Joy Suus&Joy

honden foto van Suus&Joy

hè,
 
de moeder en vader blijven hier bij mij!
en nee rommel noem ik dit niet hoor, ik noem dit een les, wie niet weet wie nie deert hé presies of jij alles wist in eens trouwens ik was hier niet om afgeblaft te worden door iemand die alles weet! ik ben hier om te weten wat ik hoef te doen in deze situatie!
 
en ja mijn dieren blijven mijn kinderen. steek ik mijn hart en mijn ziel in.
trouwens als je voor het eerst zwanger bent heb je ook advies nodig hoor!
mocht je het niet weten!
 
ahja, juist kun je niet vergelijken, ja kijk als mijn hondje zwanger was en die had pijn, leefde ik mee! kan ik niks aan doen. nu kaffer mij maar uit snauw mij maar af omdat ik advies vraag!
  "

 Niemand wil jou hier afsnauwen.

 

Tuurlijk mogen vader en moeder bij jou blijven, maar voorkom dan wel dat er een nestje komt. Dit kan op verschillende manieren. 1 van de honden laten helpen of gescheiden houden wanneer het teefje loops is.

 

Iedereen hier maakt zich zorgen om de ouderhonden en om de pups. Zijn beide ouderhonden getest op erfelijke ziekten? Waarschijnlijk niet als het nestje niet gepland was. Dit brengt risico's mee voor de pups. Hoe oud is moederhond?  Te jong fokken brengt risico's mee voor moederhond. 

 

Als je graag wilt fokken, moet je je hier eerst heel goed over inlezen. Er komt namelijk heel veel bij kijken. Zeker als je het beste wilt voor ouderhonden en pups. Ik fok niet, weet er niet veel van. Mocht ik ooit gaan fokken met een hond, zou ik iedereen die een pup van mijn hond wil toch echt meerdere keren willen zien. Ik zou ze willen leren kennen, om te zien of mijn pup daar wel goed terecht komt. Is dat een garantie nee.. Maar na 1 telefoontje en 1 bezoekje en verder totaal geen interesse in een pup, nee die koop zou ik al veel eerder gecanceld hebben.

Anoniem (Gast)

wij staken onze honden altijd apart hoor als ze loops was! mja,

zoals ik al zei, ben hier voor advies hoe ik moet handelen in deze situatie en niet omdat ik vooroordeel moet worden in eender welke situatie.

 

men hond was 6 jaar en mannetje 1.5j half en gezond want ieder jaar op controle.

en ik zeg niet dat ik tgeld niet terug geef, kwam om advies. :/

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: leuke naam voor samojeed pup.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^