zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

yvette (Gast)

Hallo,   Sinds een paar maanden hebben wij een mops hondje, ze is nu bijna 1jaar oud. We hebben deze van een ander gezin overgenomen omdat zij er tr weinig tijd voor hadden. al snel bleek dat onze hond nauwelijks gesocialoseerd was. Gras had ze volgens mij nog nooit gezien! Zindelijk bleek ze ook niet te zijn, althans niet bij ons. We hebben een bench voor haar gekocht en haar pp deze manier voor het grootstr gedeelte zindelijk gekregen.  Met periodes lijkt ze alleen alles te zijn vergeten en poept en plast ze in haar bench. Dit gebeurd met name in de nacht of als we even van huis gaan. Ook kan ze dan ineens als we even uit het zicht zijn in huis plassen. Ook heeft onze hond moeite met op andere plekken poepen en plassen als haar "vaste rondje". Ze doet dan gewoon niets.. hoe kunnen we er voor zorgen dat ze altijd zindelijk is? Ze kan het dus wel..want het gaat soms weken achter elkaar goed. Het lijkt mij een gedrags ding?   Alvast bedankt voor jullie tips!  Groetjes yvette

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Kan ze wel goed alleen zijn? Gezien het met name gebeurt als jullie niet in de buurt zijn?
Het kan ook met stress te maken, zeker als ze niet van een goed thuis afkomt en zo'n verhuizing kan toch wel impact hebben.
Misschien zou je met een camera o.i.d kunnen opnemen hoe ze het doet met alleen thuis zijn.

Als ze op haar vaste rondje buiten plast of poept kun je haar rustig belonen met een koekje of een positief woordje :-).

Je zou ook een dagboekje kunnen bijhouden van wat ze elke dag doet/eet/of jullie weg zijn geweest of niet, etc.. En dan kan je misschien een patroon vinden waarom het sommige tijden niet goed gaat met het zindelijk zijn.

Succes

yvette (Gast)

Volgens mij ligt ze heerlijk te slapen als we er niet zijn! We hebben haar een tijd in de gang gehad in de bench en dan hoorden we haar heel de nacht lekker snurken!

 

Ook krijgt ze altijd een snoepje als ze haar behoefte doet bij het uitlaten.

 

Er is weinig peil te trekken wanneer ze het doet of niet. Bijvoorbeeld gisteren zijn we (op 2 uurtjes na) heel de dag thuis geweest en heeft ze gegeten wat ze altijd eet..Maar heeft ze s nachts toch weer in haar bench gepoept..

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Is de tijd van 's avonds de laatste wandeling tot aan 's morgens de eerste wandeling misschien te lang?

 

Je geeft aan dat ze eigenlijk weinig tot niets... Super dat jullie haar dat geleerd hebben... 

 

Een pup die zindelijk moet worden kan het ook geen hele nacht volhouden.

Misschien de eerste tijd toch een schema voor haar houden, bijvoorbeeld:

  • 7.00 uur:   naar buiten
  • 10.00 uur:   naar buiten
  • 13.00 uur:   naar buiten
  • 16.00 uur:   naar buiten
  • 19.00 uur:   naar buiten
  • 22.00 uur:   naar buiten
  • 00.00 uur:   plasje voor de nacht 

En dat je dit uitbouwt... dat ze leert om het 's nachts op te houden... ik zou dan de laatste wandeling rond 23.00 uur doen en dan 's morgens weer om 7.00 uur... zo leert je hond waar het aan toe is.

 

Wat betreft het alleen zijn: ik zou haar voor die tijd uitlaten en als je weer thuiskomt.

 

 

Succes... 

Volgende forumvraag: Hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^