Hondenschool

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Jaaa... de kogel is door de kerk... 

We gaan m.i.v. september met Bailey naar een hondenschool. Deze hondenschool werkt op het terrein van het dierenopvangcentrum Enschede, namelijk HOCE.

Duurt aan de ene kant nog even... maar over 3 weken gaan we zelf al met vakantie, dan is de maand augustus nog overbruggen en dan kunnen we lekker beginnen.

 

We beginnen met de Basis cursus.

Dit is om te kijken hoe Bailey reageert naar andere honden, en om haar te socialiseren.

Mocht blijken dat dit te gemakkelijk is voor Bailey, kunnen we doorstromen.

Ik heb er nu al zin in... 

 

 

Hebben jullie nog tips voordat ik met Bailey naar de cursus ga?

Bijvoorbeeld goed uitlaten voordat de cursus begint...

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

Hangt even van je hond af. Kan hij niet concentreren als hij hyper is. Dan even flink wandelen. Ik doe alleen even poep en plassen en ervoor slapen, zij kan zich altijd concentreren nl. Veel snoepjes mee (zo'n buideltasje is ideaal), wat extra lekkers, gewone snoepjes en wat brokjes, houdt het spannend. En vooral, relax, geniet en verwacht niks. Laat je compleet verrassen!

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Wij moeten ook een eigen speeltje (zonder piep!) meenemen. Verder inderdaad héél veel snoepjes. Ik snij de snoepjes thuis vaak over de helft, ze krijgen er zóveel dat ik het anders teveel vind voor Saar. En het gaat erom dat ze een beloning krijgen, niet hoe groot die beloning is. Stukjes kaas vinden ze vaak ook heel lekker. 

 

Saar wordt altijd heel enthousiast van al die andere hondjes om haar heen. En omdat het nogal een lompe loebas is, en ik dan tussen de oefeningen door de hele tijd door haar over het grasveld heen en weer gesleurd wordt, zorg ik dat ze lekker moe is. Meestal gaat ze op vrijdag naar mijn ouders (omdat wij dan allebei werken) en speelt ze daar de hele dag met hun hond. Dan is ze de zaterdagochtend met de puppycursus nog lekker sloom. De oefeningen doet ze goed mee, maar tussendoor gaat ze dan lekker in het gras liggen. 

 

Behalve snoepjes, vergeet niet om poepzakjes bij je te steken. Als er een ongelukje gebeurt, is het vervelend als je bij je collega-çursisten moet gaan vragen om een zakje. En bij warm weer is een flesje water en een drinkbakje aan te raden.  

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Omdat je niet weet hoe Bailay reageert, let op dat je ruimte krijgt bij de ingang, loop niet tegelijk met andere honden door een smal hek en zeker niet tegelijk de ene hond eruit en de andere erin. Gun jezelf en Bailey ruimte. De eerste les hoeft ze niks te 'kunnen' rustig zijn en observeren is al heel wat

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Dank je wel voor jullie tips... 

 

Volgende forumvraag: Gedrag verandert in razend tempo
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^