Niet complete KVV, Wat voor aanvulling voor allergische hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

Hey Allemaal,

 

Wij zitten met onze hond Odie zo'n beetje elke week bij de DA, en hoewel we een super lieve DA hebben worden we hier toch best een beetje gestoord van!

Odie heeft van pups af aan al last van erg wisselende stoelgang, maag en darm problemen, anaalklier problemen, huidklachten en ga zo maar even door!!!

We zijn al van Royal Canin overgestapt naar Dog Lovers Gold en inmiddels ook alweer naar vlees compleet van Smuldier.

Ik denk dat Odie zijn problemen komen door een voedsel allergie en die DA begint daar nu ook wel aan te denken.

De eiwit vormen die hij krijgt zijn rund en schaap.

Ik heb nu een redelijk betaalbare KVV gevonden, namelijk DEGOMEAT, maar dan wel de niet complete variant.

Wat voor toevoegingen zou ik zelf moeten geven om het wel een complete voeding te maken voor Odie?

Wij hebben geen geld om over te stappen naar een andere Complete voeding van KVV, dus anders worden het weer brokken. Odie heeft namelijk 21 kilo per maand nodig van KVV en wij kunnen echt niet meer dan 60 euro betalen aan zijn voer!

 

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen en als jullie een goedkopere goede KVV kennen laat het me dan ook weten!

 

Alvast superbedankt!

Willemke en een poot van Odie

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Hoi Willemke,

Dat is niet te zeggen, omdat de exacte samenstelling niet bekend is, en ook niet constant is. Heb je al op het kvv-overzicht van Voerwijzer gekeken? Daar kan je aanvinken dat je alleen merken wilt zien die ook 100%-mixen hebben (uitgezonderd kip en rund). Als je dan op de kolomtitel prijs/kilo klikt, komen de resultaten op volgorde van goedkoop naar duur. Uit mijn hoofd heeft Herby volgens mij ook betaalbare mixen. En Lotgering natuurlijk, maar daar zijn zoveel slechte ervaringen mee dat ik dat niet zou aanraden. De Kiezebrink-mixen zijn ook betaalbaar, dit is ook niet compleet, maar wel compleet te maken.

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

Hey Meike,

 

Bedankt voor je snelle reactie!

Ik wil eigenlijk wel graag dat DEGOMEAT gaan proberen, maar ik vroeg me af hoe maak je enkelvoudige voeding zelf Compleet?

 

P.S. Bedankt voor de Herby tip! Dat ziet er goed en betaalbaar uit!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Enkelvoudige KVV maak je compleet door veel af te wisselen. Minimaal 4 verschillende diersoorten per 3 weken en daar bovenop eenmaal per week tot 10 dagen vis.

 

wat ik je zou adviseren is een eliminatiedieet. Je begint met 1 diersoort bijvoorbeeld konijn. Reageert je hond daar na 3-4 weken niet op voeg je er en diersoort bij bijvoorbeeld paard gaat dit goed doe je er weer en diersoort bij. En zo ga je door tot je voldoende afwisseling geeft. Hoe meer verschillende diersoorten hoe beter.

 

Kip en rund zou ik als laatste doen omdat dat vaak allergische reacties geeft. KVV moet enkelvoudig zijn en graanvrij. Ook geen premix. Degomeat heeft veel enkelvoudige KVV. Hou wel rekening met tussendoortjes. Geef je als eliminatie konijn dan alleen snacks van konijn.

 

best4dogs is van degomeat en heeft scherpe prijzen bij grote afname. Misschien kun je met iemand samen bestellen?

honden page profiel meikemeike 2 doggies

honden foto van meike

De enkelvoudige varianten van Degomeat zijn ook niet compleet bij afwisseling. Het probleem is dat de ptecieze samenstelling onbekend is en per keer kan verschillen. Degomeat enkelvoudig is dus niet compleet te maken. Het is wel 'compleet genoeg' om een korte periode te voeren. Dus acht weken bijvoorbeeld, als eliminatiedieet, zou geen probleem hoeven zijn.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

een diersoort, waar orgaan bot en vlees percentage in zit die goed zijn, begin daar mee, bijvoorbeeld, alleen lams, houd dat vier weken vol, geen allergie ?

dan een diersoort erbij, bijvoorbeeld paard , dan heb je al twee diersoorten, na drie weken, dan heb je het zeven weken geprobeerd, nog steeds geen problemen, dan kan je er weer een diersoort bij voegen, dan heb je drie diersoorten, daar hou je het voorlopig bij, wel alle diersoorten, vlees orgaan en bot percentage volledig, zodat je dan met drie diersoorten compleet voer.

bijvoorbeeld, Tammenga, heeft diersoorten die voor 100 % uit een diersoort bestaat, en dan kan je gaan bijvoegen van bijvoorbeeld , naturis, of carnibest, als je maar zorgt dat er op de samenstelling orgaan bot en vlees percentage staat, granen niet en rijst niet.

en hou de rund en gevogeltje af van het menu, ook een pensdag erbij, je hebt pens van smuldier, waar niets aan toegevoegd is, dat kan je ook voeren, de rest niet nemen van smuldier, eerst maar eens kijken wat een diersoort je oplevert, en dan langzaam aan wat bijvoegen.

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Elimineren met een merk als Degomeat, dat steeds van samenstelling verandert is erg lastig. Zeker als je een erg allergische hond hebt als die van jou met veel klachten.

ik heb ook een hond die erg allergisch is en dan voor granen, rund en kip. Ik miet ook uitkijken met het geven van vers vlees van dieren die zelf granen eten omdat de maaginhoud soms wordt meegemalen en mijn hond daar dan weer op reageert met klachten als diarree en jeuk.

ik ben gaan elimineren met Haaksbarf paard omdat Haaksbarf een van de merken is waarbij maar echt een diersoort in de kvv zit, dus alles van een dier, in dit geval paard. Na 8 weken ben ik naast oaard ook lam gaan geven en toen dat goed ging ook zalm, allen van Haaksbarf.

Bonny is erg opgeknapt en heeft nu een mooie vacht, veel minder jeuk en goed stevige ontlasting en geen kale plekken meer. Ik geef nu ook andere merken kvv al kijk ik goed wat daar in zit. Succes en ik hoop dat je hond snel verbeterd op vers vlees. Voor mijn hond was het een uitkomst en let ook op met snacks. De meest voorkomende allergieen zijn voor kip, rund en granen dus kvv met deze diersoorten zou ik nu vermijden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

" Elimineren met een merk als Degomeat, dat steeds van samenstelling verandert is erg lastig. Zeker als je een erg allergische hond hebt als die van jou met veel klachten.
ik heb ook een hond die erg allergisch is en dan voor granen, rund en kip. Ik miet ook uitkijken met het geven van vers vlees van dieren die zelf granen eten omdat de maaginhoud soms wordt meegemalen en mijn hond daar dan weer op reageert met klachten als diarree en jeuk.
ik ben gaan elimineren met Haaksbarf paard omdat Haaksbarf een van de merken is waarbij maar echt een diersoort in de kvv zit, dus alles van een dier, in dit geval paard. Na 8 weken ben ik naast oaard ook lam gaan geven en toen dat goed ging ook zalm, allen van Haaksbarf.
Bonny is erg opgeknapt en heeft nu een mooie vacht, veel minder jeuk en goed stevige ontlasting en geen kale plekken meer. Ik geef nu ook andere merken kvv al kijk ik goed wat daar in zit. Succes en ik hoop dat je hond snel verbeterd op vers vlees. Voor mijn hond was het een uitkomst en let ook op met snacks. De meest voorkomende allergieen zijn voor kip, rund en granen dus kvv met deze diersoorten zou ik nu vermijden. "

  Met een merk als haaksbarf kom je met Max €60 niet uit als je 21 kilo nodig hebt.

haaksbarf is het beste merk KVV wat er is. Alleen voor velen niet te betalen...

honden page profiel MattieMattie 3 doggies

Nee, dat is ook zo. Ik heb een kleine hond die 200 gram kvv per dagbeet dus met een kilo doe ik 5 dagen. Meestal haal ik voor 2 maanden dus dan ben ik met Haaksbarf ook ongeveer 50 euro kwijt maar als ik Shaweca of Naturis koop ben ik iets meer dan de helft kwijt. Ik weet het, het is vaak prijzig maar steeds bij de da zitten met Bonny voor medicijnen en behandelingen en dure speciale brok van de dierenarts, is ook prijzig en nu kom ik er alleen nog voor de entingen.

honden page profiel Willemke en OdieWillemke en Odie

honden foto van Willemke en Odie

Ik had vorige maand degomeat besteld, en heb daar inderdaad spijt van...

er zit veel te veel bot in, echt niet de 20% die hun beweren...

Odie heeft hele lichte (soms bijna witte) poep en het is ook erg hard..

dus nu hebben we maar extra vlees erbij gekocht om bij te voeren...

heb nu voor volgende maand maar bij herby besteld...

met voor de zekerheid een paar kilo extra orgaan vlees erbij...

 

heeft iemand trouwens nog tips voor kluifwerk...

we hebben natuurlijk al zijn botjes en hertengewei weggehaald maar nu heeft meneer niks om lekker op te kluiven of zijn tandjes mee schoon te maken!

 

groetjes

willemke en odie

 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Dat is het nadeel van degomeat. In dommige zit idd 20 bot en maar 10 orgaan. Dus je moetbij iedere variant apart bekijken of de percentages kloppen. Bij konijn kun je bijvoorbeeld wat konijnorgasn toevoegen. Dan is de konijnvariant redelijk compleet. 

Casper kom trouwens prima 3 dagen konijn KVV eten zonder problemen. Dit is dltijd hondafhankelijk.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

In verband met de wisselende ontlasting, maag en darmproblemen.

 

wifi heeft hier ook last van. Maagpijn, stretchen....

ze eet kvv, omdat ik dat de beste voeding voor haar vind. Ondanks dat ze haaksbarf, shaweca ( misschien is dat nog een merk voor jou) en carnivoer eet, toch nog steeds wisselende ontlasting.

van de dierenarts had ik de tip gekregen om rijst, pasta... Bij te voeren. Omdat ik allemaal die granen niet goed vind voor een hond ben ik samen met de da op zoek gegaan naar alternatieven. 1/4 e van wifi haar voeding bestaat nu uit quinoa, linzen en appel. Stoelgang is niet meer wisselend, diarree heeft ze niet meer gehad. Ze eet ook geen gras meer en geeft nog amper over. Ongeacht welk merk kvv ik geef, ze heeft geen maag en darmklachten meer. De quinoa en linzen kook ik wel een uur op een laag vuurtje, zodat het een brei wordt. Ik vries dit in in porties.

Ditpapje zet wel aan, dus ik moet haar gewicht nauwgezet in de gaten houden. Maar ben zo tevreden.

voor de prijs van de voeding is het bijvoeren van quinoa, want dat zit er hoofdzakelijk in, wel echt een plus. Met een pakje quinoa van 5 euro, 500 g doe ik namelijk 3 maanden.

honden page profiel Linda Linda 3 doggies

honden foto van Linda

ik heb niet alles gelezen.

 

Wat ik zelf zou doen is bij een holist langs met een berg verschillende enkelvoudige diepvriesvoedingen en dan laten testen (heb ik toentertijd ook gedaan, ideaal).

 

Anders optie is kijken naar een betaalbare complete voeding. Rodi heeft puur rund en puur lam (& rijst) producten en is compleet. Verkrijgbaar in 8kg bij de dsz (of gewoon in de supermarkt) voor een naar mijn idee goede prijs.

 

Mijn hond doet het hier perfect op, goedkoper hoeft niet direct minder te zijn en andersom (kijk maar naar Royal Canin....)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Almapharm heeft een hypoallergeen vitamine mineralen supplement

http://www.almapharm.de/176.html#c522

 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

" Enkelvoudige KVV maak je compleet door veel af te wisselen. Minimaal 4 verschillende diersoorten per 3 weken en daar bovenop eenmaal per week tot 10 dagen vis.
 
wat ik je zou adviseren is een eliminatiedieet. Je begint met 1 diersoort bijvoorbeeld konijn. Reageert je hond daar na 3-4 weken niet op voeg je er en diersoort bij bijvoorbeeld paard gaat dit goed doe je er weer en diersoort bij. En zo ga je door tot je voldoende afwisseling geeft. Hoe meer verschillende diersoorten hoe beter.
 
Kip en rund zou ik als laatste doen omdat dat vaak allergische reacties geeft. KVV moet enkelvoudig zijn en graanvrij. Ook geen premix. Degomeat heeft veel enkelvoudige KVV. Hou wel rekening met tussendoortjes. Geef je als eliminatie konijn dan alleen snacks van konijn.
 
best4dogs is van degomeat en heeft scherpe prijzen bij grote afname. Misschien kun je met iemand samen bestellen? "

 

Helemaal waar, ik zou hetzelfde willen zeggen

 

Ik voer en verkoop zelf Degomeat en ik weet niet waar je woont maar als je bij mij in de buurt zit of de afstand niet al te groot is zouden we eens met elkaar kunnen praten.

Heel slim van je om niet de complete variant van Degomeat te kopen want Henk van Degomeat is zo goed bezig maar daar stopt ie nog steeds granen in!

 

Als je de juiste hoeveelheden voor je hond wilt berekenen heb ik hier een goede rekenhulp voor je http://www.barfplaats.nl/rekenhulp/

 

honden page profiel AnneAnnegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anne

" Elimineren met een merk als Degomeat, dat steeds van samenstelling verandert is erg lastig. Zeker als je een erg allergische hond hebt als die van jou met veel klachten.
ik heb ook een hond die erg allergisch is en dan voor granen, rund en kip. Ik miet ook uitkijken met het geven van vers vlees van dieren die zelf granen eten omdat de maaginhoud soms wordt meegemalen en mijn hond daar dan weer op reageert met klachten als diarree en jeuk.
ik ben gaan elimineren met Haaksbarf paard omdat Haaksbarf een van de merken is waarbij maar echt een diersoort in de kvv zit, dus alles van een dier, in dit geval paard. Na 8 weken ben ik naast oaard ook lam gaan geven en toen dat goed ging ook zalm, allen van Haaksbarf.
Bonny is erg opgeknapt en heeft nu een mooie vacht, veel minder jeuk en goed stevige ontlasting en geen kale plekken meer. Ik geef nu ook andere merken kvv al kijk ik goed wat daar in zit. Succes en ik hoop dat je hond snel verbeterd op vers vlees. Voor mijn hond was het een uitkomst en let ook op met snacks. De meest voorkomende allergieen zijn voor kip, rund en granen dus kvv met deze diersoorten zou ik nu vermijden. "

 

Degomeat Nederland heeft ook een hele grote keuze aan enkelvoudige vleessoorten, spiervlees, orgaanvlees en noem maar op.

 

In enkele van zijn complete gemalen vlees zitten granen en een vitamine mix.

 

Als je je hond verschillende soorten vlees geeft heb je niet eens een vitaminemix nodig.

 

Een heel interessante documentatie vindt je op  http://www.diamondfauna.nl/index.php/brokken-leidt-tot-dierenleed? Het staat onder: De Hondenwereld januari 2014.

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

zie pb

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^