Geen rust vinden in de tuin.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Oke normaal gesproken kan Maylo al moeilijk rust vinden in de tuin. Elke vogel, mot of wat dan ook moet uit onze tuin. En laat er geen poes in komen want dan breekt de hel zowat los.

 

vanavond hadden we de verjaardag van mijn moeder en het is lekker weer dus met zijn alle in de tuin. Nou Maylo heeft wel geteld 5 min in totaal van 8 uur tot 24:00 even gelegen. 

 

Hij blijft contstant alert en onrustig door de tuin rennen ,want hij denkt bij alles wat hij ziet aan de poes. Hij sprint naar de poort dan naar de andere kant en hij springt tegen de schutting aan. Aan beide kanten hebben ze katten, er is maar 1 kat die hem ook echt treitert en gewoon op de schutting gaat zitten en hem aan staart. Want ze weet hij komt er toch niet bij en Maylo wordt helemaal gek.

 

Nu was het vanavond zo erg dat ik hem uit frustratie maat opgesloten heb op de een slaapkamer. Om hem en mijzelf rust te gunnen, want op een gegeven moment is tot 10 tellen ook gedaan.

 

Maar ik weet gewoon niet hoe ik hem duidelijk kan maken dat er niks is en dat hij niet naar de muren hoeft te rennen. Onze vorige hond jaagde ook wel de katten weg maar die ging meteen weer gestrekt, terwijl Maylo echt door blijft gaan met rond rennen. Moet ik hem nou gewoon negeren, of corrigeren met een nee, waar hij toch geen boodschap aan heeft. Of hem na een aantal keren gewoon even rust geven en opsluiten in dd bench of slaapkamer (hier geeft hij trouwens niks om). 

 

Ik wil sowieso iets doen aan zijn katten obsesie...want gister avond zat er ook een kat en het leek wel dat ik Maylo aan het slachten was zooo schreeuwde hij het uit van de frustratie om bij die kat te komen. Ik blijf dan gewoon staan tot dat hij rustig is en als hij rustig is dan lopen we pas door. Afleiden of iets helpt niet want hij weet gewoon dat hij als hij even rustig is dan beloont wordt en gaat daarna gewoon verder. Het is s avonds eigenlijk het ergst, overdag dan ligt hij eigenlijk heel relaxed in de tuin wat rond te gapen of te slapen. 

 

Ik zal het morgen even sowieso filmen dan zien jullie wat ik bedoel. Ik ben sowieso denk ik van plan om mijn vriendin raad te vragen die is namelijk GT en zij gaat me ook helpen met het katten probleem omdat ze die zelf heeft. 

 

Maar ik wil jullie tips ook want zo kan het echt niet doorgaan. Hij heeft totaal geen rust s avonds in de tuin.

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

Lijkt me erg frustrerend :/ al men honden zijn katten gewend, zelfs men herplaatser is katten al gewend. Heb thuis een naaktkat zitten die dus binnen blijft, de eerste dagen wat blaffen ernaartoe en hij wou een keer happen en ze heeft hem dan een slag gegeven met haar poot en sindsdien slapen ze zelfs samen haha!

Zou eigenlijk niet weten hoe je dit moet corrigeren.. Maar moest je nog een hond adopteren maak hem dit dan van pups af aan gewend dat hij van katten moet blijven door hem bij katten te zetten. Is natuurlijk wel te zien welk ras je hebt ... Laat ons weten wat je GT vriendin hierover zegt zodat we dat dan ook weer weten hoe je dat moet fixen :-D

honden page profiel Saar13Saar13 3 doggies

honden foto van Saar13

Saar was gisterenavond ook helemaal hyper, ze bleef rondjes rennen. Tot ik haar uiteindelijk in de gang heb opgesloten met een grote kluif om te kalmeren. Niks mis mee, je moet je hondje gewoon kalmeren.

Saar heeft een vogel-obsessie. Niet om weg te jagen, maar om mee te spelen. Ze heeft als pup met 2 kippen samengewoond. En nee, niet op een boerderij, maar in een rijtjeshuis waar ze binnen (behalve 2 volwassen honden en 9 pups) 2 kippen hielden....

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Heel lastig en ze zijn ook nog eens zo vasthoudend he, die terriërs... 

 

Misschien een leuk spelletje: "Relax on a mat"  in de tuin want dit heeft toch mn te maken met zelfbeheersing leren

http://www.dogsandbabieslearning.com/wp-content/uploads/2012/04/Relax_on_a_mat.pdf

 

Daarnaast is preventie nu je beste vriend; elke keer als hij dit gedrag vertoon wordt het erger.. Dus niet los in de tuin. Eventueel een stukje afschermen zodat hij wel mee naar buiten kan maar niet naar de muur gaan rennen. 

 

En dan maar "leave it" gaan trainen naar de muur & bijbehorende katten? 

Ik kwam dit stuk nog tegen, vond het erg interessant, vooral de opmerking dat honden met angsten moeilijker te trainen zijn om het jagen op te geven. Mijn extreme jager Spot is ook mijn schijtlijstertje ;-). Ik geloof dat Maylo ook wel eens wat onzeker is? Ik vond het wel een eye-opener

http://www.dog-secrets.co.uk/how-do-i-stop-my-dog-chasing/

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Mijn westie heeft dit ook heel erg. Nu onze cairn dit gedrag begon over te nemen, moest ik er echt serieus mee aan de bak. Hoe sneu ook voor de westie, ze mag niet meer los in de tuin. Voordat we de tuin ingaan, lijn ik haar aan en lopen we rustig!! de tuin in. Ik loop een rondje met haar, laat haar even snuffelen en ga dan ergens zitten met haar, zij gaat dan rustig liggen. Ga ik even snel kopje koffie binnen halen, maak ik haar vast aan de tafelpoot. Zodra ik langer naar binnen ga, gaat zij mee naar binnen. Is het echt heel rustig buiten (geen katten, kinderen op stepjes, eksters), loop ik ook weer samen met haar t rondje, laat vervolgens de lijn los/achter haar slepen. Beloon haar steeds als ze rustig blijft als we iets horen. Nogmaals, eigenlijk vind ik het zielig voor haar en voor mij is het omslachtig..... Maar zij blijft op deze manier rustig en ontspannen en voelt zich duidelijk ontheven van de taak om de tuin te controleren! En de cairnterrier kan nu wel gewoon rustig in de tuin rondlopen/scharrelen zonder dat hij gestimuleerd wordt om ook te jagen/te blaffen. 

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Lijkt me erg frustrerend :/ al men honden zijn katten gewend, zelfs men herplaatser is katten al gewend. Heb thuis een naaktkat zitten die dus binnen blijft, de eerste dagen wat blaffen ernaartoe en hij wou een keer happen en ze heeft hem dan een slag gegeven met haar poot en sindsdien slapen ze zelfs samen haha!

Zou eigenlijk niet weten hoe je dit moet corrigeren.. Maar moest je nog een hond adopteren maak hem dit dan van pups af aan gewend dat hij van katten moet blijven door hem bij katten te zetten. Is natuurlijk wel te zien welk ras je hebt ... Laat ons weten wat je GT vriendin hierover zegt zodat we dat dan ook weer weten hoe je dat moet fixen :-D "

 

Leuke hier aan is nog dat hij 1x per week toen hij pup was in contact kwam met katten. Een vriendin van mijn moeder heeft 7 Perzische katten rond lopen en die gingen niet voor hem uit de weg.  Nadat hij een maand of 6 was, zijn we eigenlijk bijna niet meer naar haar toe gegaan en heeft Maylo sowieso een mep gekregen van een kat die achter de poort zat. Hij stook zijn neus er onder deur en flap hij kreeg een mep (zonder nagels) hierdoor is hij zo gefrustreerd door geraakt denk ik dat hij het helemaal niet meer op katten heeft.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Heel lastig en ze zijn ook nog eens zo vasthoudend he, die terriërs... 
 
Misschien een leuk spelletje: "Relax on a mat"  in de tuin want dit heeft toch mn te maken met zelfbeheersing leren
http://www.dogsandbabieslearning.com/wp-content/uploads/2012/04/Relax_on_a_mat.pdf
 
Daarnaast is preventie nu je beste vriend; elke keer als hij dit gedrag vertoon wordt het erger.. Dus niet los in de tuin. Eventueel een stukje afschermen zodat hij wel mee naar buiten kan maar niet naar de muur gaan rennen. 
 
En dan maar "leave it" gaan trainen naar de muur & bijbehorende katten? 
Ik kwam dit stuk nog tegen, vond het erg interessant, vooral de opmerking dat honden met angsten moeilijker te trainen zijn om het jagen op te geven. Mijn extreme jager Spot is ook mijn schijtlijstertje ;-). Ik geloof dat Maylo ook wel eens wat onzeker is? Ik vond het wel een eye-opener
http://www.dog-secrets.co.uk/how-do-i-stop-my-dog-chasing/ "

 

Hier kan ik wel wat mee :D

 

Hij kent sowieso het commando 'Laat het'. Heb ik hem aangeleerd, omdat hij ook steeds vaker achter de vogels aan ging als we gingen wandelen. Als hij mij dan aan keek als ik zei 'Laat het' dan kreeg hij een beloning.

 

Kwa angst zie ik niet bij Maylo, hij komt heel zelfverzekerd over. Wel heeft hij het er niet op als honden bij hem komen ruiken als hij aan de riem zit dan zie je dat hij heel onzeker is, omdat hij niet weg kan. Als hij los loopt dan is er 9 van de 10x niks aan de hand.

 

Maar ga zeker met hem aan de slag, zowel met zijn katten probleem als het rond rennen in de tuin. Nu ligt hij bijv. naast me op een stoel terwijl hij naar buiten kan in de tuin. Overdag is het ook totaal geen probleem, doet het ook wel af en toe maar ik merk dat als hij donker is dat hij heel erg op zijn hoede is en overal een kat in ziet. Hij kijkt dan bewust onder de auto's want daar zitten ze meestal, wat niet van mij mag.

honden page profiel ElenaElena 3 doggies

honden foto van Elena

"  

Leuke hier aan is nog dat hij 1x per week toen hij pup was in contact kwam met katten. Een vriendin van mijn moeder heeft 7 Perzische katten rond lopen en die gingen niet voor hem uit de weg.  Nadat hij een maand of 6 was, zijn we eigenlijk bijna niet meer naar haar toe gegaan en heeft Maylo sowieso een mep gekregen van een kat die achter de poort zat. Hij stook zijn neus er onder deur en flap hij kreeg een mep (zonder nagels) hierdoor is hij zo gefrustreerd door geraakt denk ik dat hij het helemaal niet meer op katten heeft. "

 Hmm kan dit ook niet liggen aan het ras vanje hondje? Bv jack russels zijn meer geneigd om op katten te 'jagen' dan bv chihuahuas. En deed hij als pup dan niets naar je moeder haar katjes?

Kan ook wel zijn hoor dat hij door die slag van de kat er nu vinnig op is.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

" Mijn westie heeft dit ook heel erg. Nu onze cairn dit gedrag begon over te nemen, moest ik er echt serieus mee aan de bak. Hoe sneu ook voor de westie, ze mag niet meer los in de tuin. Voordat we de tuin ingaan, lijn ik haar aan en lopen we rustig!! de tuin in. Ik loop een rondje met haar, laat haar even snuffelen en ga dan ergens zitten met haar, zij gaat dan rustig liggen. Ga ik even snel kopje koffie binnen halen, maak ik haar vast aan de tafelpoot. Zodra ik langer naar binnen ga, gaat zij mee naar binnen. Is het echt heel rustig buiten (geen katten, kinderen op stepjes, eksters), loop ik ook weer samen met haar t rondje, laat vervolgens de lijn los/achter haar slepen. Beloon haar steeds als ze rustig blijft als we iets horen. Nogmaals, eigenlijk vind ik het zielig voor haar en voor mij is het omslachtig..... Maar zij blijft op deze manier rustig en ontspannen en voelt zich duidelijk ontheven van de taak om de tuin te controleren! En de cairnterrier kan nu wel gewoon rustig in de tuin rondlopen/scharrelen zonder dat hij gestimuleerd wordt om ook te jagen/te blaffen.  "

 

Ik denk dat ik dat aanlijnen sowieso ga doen 's avonds, overdag heeft hij er namelijk niet zo'n last van. Af en toe, maar dan is hij heel makkelijk te corrigeren. + Gisteren was het ook heel erg druk waar hij niet tegen kan, dan wordt hij te veel overprikkeld en dan is even rust in een andere ruimte goed voor hem. 

 

Het is ook heel erg vervelend vooral voor de honden zelf, zijn hebben geen rust in hun kont en wij worden er gewoon gefrustreerd van wat weer niet eerlijk is tegen over hun.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

"  

Hmm kan dit ook niet liggen aan het ras vanje hondje? Bv jack russels zijn meer geneigd om op katten te 'jagen' dan bv chihuahuas. En deed hij als pup dan niets naar je moeder haar katjes?

Kan ook wel zijn hoor dat hij door die slag van de kat er nu vinnig op is. "

 

Nee kan absoluut niet liggen aan het ras onze vorige Parson had totaal geen probleem met katten. Jaagden ze wel weg in de tuin, maar hij lag gewoon tussen de katten bij de vriendin van mijn moeder en buiten als hij een kat zag dan liep hij er op zijn dooie gemak langs. Hij had de grootste respect voor katten, maar hij was ook heel erg onzeker terwijl Maylo soms te overzekerd is van zichzelf.

 

Nee hij liet ze niet met rust, hij wilde ze echt uitdagen voor te spelen en tja daar waren de katten niet altijd gediend van. Maar zij hebben ook hondjes die hem dan corrigeerde dat hij dit niet mocht doen. Vooral hun oudste hond een Sheltie corrigeerde hem op een hele mooie manier. Ze ging echt tussen hem en de kat staan en duwde hem weg met haar lichaam.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lastig , de ene hond is de ander niet.

je kan proberen katten uit de tuin houden, maar als ze langs lopen buiten de tuin doet je hond het ook schrijf je.

Hier was een hond ook niet gewend aan katten, iedere keer afleiden heb ik gedaan, en als ze het waagde om achter een kat aan te gaan, die pardoes de tuin in viel.liep. dan ging ze naar binnen, klaar, nou zeg ik erbij de ene hond is de ander niet. jouw hond ziet de tuin als zijn terrotorium, die jaagt ze weg, als ze dan weg zijn, okee ze zijn zo verdwenen, maar jouw hond beschrijft je blijft aan de gang, als de kat eruit is, kan je de hond afleiden ? met een leuk spel of spelen ? dat is een optie dacht ik. :-D

Volgende forumvraag: Hoe stimuleren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^