update! waarop letten bij nieuwe baasjes? tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

Hallo Allemaal, het gaat heel goed met de pup sinds hij weer hier bij mij thuis is en bij zijn moeder en Noa.
Maar mijn man wil echt geen 3 honden (lullig he) en nu wil ik deze keer wel een goed baasje zoeken.
Hebben jullie nog tips waar ik op moet letten bij de mensen? Ik snap wel dat ik deze keer wel mijn gevoel moet volgen, maar waar nog meer op te letten?

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

ik heb een vragenlijst die ik als eerste stuur voordat er verder contact komt. dat scheelt al de helft van de mensen. (het is een pittig lijstje)
je kan eventueel een huisbezoek brengen voordat de hond daarheen gaat en de mensen 2 of 3 keer terug laten komen. zo kan je zien of ze er al moeite voor willen doen.
als je wilt stuur ik je de vragenlijst per pb (moet je m wel ff veranderen op bepaalde punten aangezien de mijn rasspecifiek is)

en helaas is het door mijn manier van herplaatsen ook bij een hond 2x mis gegaan. mensen doen zich helaas beter voor dan ze werkelijk zijn.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik heb een vragenlijst die ik heb opgesteld specifiek voor mijn ras, deze wil ik dan sturen naar kandidaten. Mensen die helemaal verkeerd antwoorden komen bij mij niet op bezoek hoor. Mensen die juist antwoorden komen eerst eens langs en krijgen dan een infobrochure mee die ze moeten lezen voor ze nog eens komen. Pas na het lezen van de infobrochure en de twee gesprekken zal ik beslissen uit de mensen die nog overblijven wie op mijn wachtlijst komt. Maar ja dit gaat over mijn toekomstige pupkopers... Dusja...

 

Maar het systeem van vragenlijst, huiswerk en extra gesprek met deels wat vragen over dingen die in de brochure zaten haalt er wel al veel mensen uit die het niet serieus menen.

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

De pup is met een heel leuk gezin mee gegaan :-D
Ze hebben hem 2 weken op proef.
Als het allemaal goed gaat, krijgen ze over 2 weken zijn paspoort en chip papieren toegestuurd.
Tot dan blijft hij van mij.. O-)
Dus ik hoop eind goed al goed voor die lieverd.
Dag Loewie, ik zal je missen en Desi ook.....

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik vind wel dat fokkers ook een grote verantwoordelijkheid dragen hoor, vooral als je zulke foute mensen krijgt. Het is inderdaad moeilijk . 

 

Mag ik dan misschien iets vragen zonder te oordelen ? Waarom je telkens nieuwe nestjes hebt ? telkens weer die angst van komen ze wel goed ? 

ik zou het niet kunnen pups enkele weken hebben en dan wegdoen. Maar dat is misschien weer typische Anny praat....

honden foto van Paula, Noa*, Desi* ,Nola en Bobbi

" Ik vind wel dat fokkers ook een grote verantwoordelijkheid dragen hoor, vooral als je zulke foute mensen krijgt. Het is inderdaad moeilijk . 

 

Mag ik dan misschien iets vragen zonder te oordelen ? Waarom je telkens nieuwe nestjes hebt ? telkens weer die angst van komen ze wel goed ? 

ik zou het niet kunnen pups enkele weken hebben en dan wegdoen. Maar dat is misschien weer typische Anny praat.... "

 


Ik krijg niet "elke keer" nestjes hoor Anny, dit is het 2e en laatste nestje van Desi in 4 jaar tijd :-D
En Desi is nu gesteriliseerd, dus einde van de nestjes.
Ik heb alleen pech gehad met 1 baasje, zij had gelogen over wie ze was en anders voorgedaan. Ik wist een jaar geleden echt niet dat zij verslaafd was. Maar nu heeft de pup als het goed is wel lieve, normale baasjes en kan hij daar gelukkig en oud worden.
Maar ik wil nooit meer een nestje nee, te moeilijk om ze weg te doen en goede baasjes te vinden.

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

Ik duim dat hij bij die mensen zijn definitieve warme mand gevonden heeft Paula!

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik hoop dat de echte kwekers zich niet beledigd voelen nu, het was gewoon een emotionele vraag meer over t wegdoen vd pups.....

 

Paula : ach ik dacht al dat je ieder jaar nestjes had met haar , en ik kan het begrijpen hoor. Maar ik zou ze allemaal dan willen houden 

Volgende forumvraag: Wishlist
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^