de quick cooler mat.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Hallo allemaal,

 

Aangezien het steeds warmer word, zit ik alvast te verzinnen voor mijn bulletje in de zomer.

Nu kwam ik op internet voorbij de Quick Cooler mat. Een mat die je in het water legt om af te koelen, en vervolgens zou die 2dagen lang lekker koel moeten zijn voor de hond.

Aangezien ik nu al merk dat Chloé graag buiten is, ondanks de zon, leek dit me wel een goede oplossing, ook voor 's nachts. Het is nou eenmaal enorm benauwd binnen met heet weer.

 

Helaas kan ik geen beoordelingen vinden van de mat, dus ik vroeg me af of iemand van jullie hier ervaringen mee heeft?

 

Ik ga mn hond niet dwingen binnen te zitten als het warm is, zolang ze op een normale manier buiten kan liggen (in de schaduw, met voldoende water ja). Als zij ervan geniet om buiten te zijn met ons zie ik dat niet als een probleem.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

ik heb geen ervaring, maar ik kick je topic even omhoog...

 

het lijkt me best ok, het fijne hieraan vind ik, je kunt het ding neerleggen en je hond kan zelf kiezen om erop te liggen. dat vind ik beter dan dat je ze iets om doet waar ze geen keus hebben

 

het lijkt mij best een idee, bullletjes hebben natuurlijk nogal last van de hitte vaak

 

misschien krijg je nog wat raad van mensen die er 1 hebben

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de maat van een coolmat voor jouw bul is niet zo erg duur , je kan hem aanschaffen bij de intratuin, daar liggen ze op voorraad.

het zijn matten die je inderdaad zo,n twee dagen lekker cool kan houden, het is wel zo dat je hondje daar op moet blijven liggen, vele honden willen zich graag verplaatsen, er achter aan lopen iedere keer is ook geen optie :-D

je kan ook het gras waar je hond ligt wat vochtig houden, zodat het cool is onder de boom of in de schaduw.

als de matten niet zo heel duur zouden zijn voor een grote hond, zou ik het ook in overweging nemen. :-D

honden page profiel Bubo BuboBubo Bubo

honden foto van Bubo Bubo

Zo'n koelmat zou een idee kunnen zijn zodat de hond zelf aan kan geven of hij/zij behoefte heeft aan verkoeling.

Zelf heb ik een Jack-Russel die in de zon gaat liggen tot hij het warm krijgt, gaat dan afkoelen in de schaduw en weer terug in de zon als hij voldoende afgekoeld is. Voor hem is zo'n mat dus niet nodig.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Gras vochtig houden is geen optie aangezien we geen gras hebben

Het is hier allemaal grind en tegels (op een klein stukje grond met plantjes na zegmaar).

 

Chloé ligt graag buiten, en met warm weer vind ik het een fijn idee dat ze als het te warm word lekker koel daarop kan gaan liggen als ze even de zon uit wil en het te warm word, vooral als het nog warmer word dan nu. Plus 's nachts zou het ideaal zijn binnen.

Als we allemaal lekker buiten zitten gaat ze vaak gewoon lekker liggen of slapen, dus veel verplaatst ze dan toch al niet, tenzij ze in een drukke (speelse) bui is.

 

Ik ga binnekort eens kijken of ik hem in de buurt kan krijgen!

 

Meer reacties zijn natuurlijk wel welkom!!

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

wij hadden voor onze vakantie in italië een koelhalsband en een koelmat van het merk help gekocht. de mat vond ze niet heel fijn maar de halsband wel. ze deden in ieder geval wel allebei hun werk goed.

Anoniem (Gast)

Ik had een keer in de aanbieding twee van die kleine koelmatten gekocht die je aan elkaar kunt plakken met kleefband. Het werkte fantastisch voor mijn bulletjes, ik kleefde ze aaneen tot één grote of gebruikte ze afzonderlijk, bijvoorbeeld één voor binnen en één voor in de fietsmand. Mijn Franse bullen lagen er graag en veel op en het koelt echt goed. Zo'n beetje het enige wat hielp want van de koelbandana heb ik nooit enig effect gemerkt, en ook niet van zo'n heel duur koelvest (zo'n lichtblauw, dat de straling zou tegenhouden). Helaas slijt de mat met het gebruik en na een paar jaar kwamen op steeds meer plekken de gelkorrels door de stof. Maar ik vind ze zeker aan te raden voor kortsnuiten.

Volgende forumvraag: Voorstel leiband/harnas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^