Aanschaf van een Heidewachtel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HeidewachtelHeidewachtel

honden foto van Heidewachtel

Mijn naam is Wim en woon in het oosten van Noord Brabant.
Ik woon dicht bij een natuurgebied, waar  ik dagelijks lange wandelingen maak.  Dit kan ik doen omdat  ik met vervroegd pensioen ben, daardoor heb ik veel vrije tijd.
Nu onze hond overleden is, en je dus "alleen" wandelt, beleef je de wandelingen op een andere manier. Ik mis echt mijn maatje tijdens deze wandelingen.
Maar ook in huis is een stuk gezelligheid verloren gegaan.

Daarom ben ik op zoek naar een Heidewachtel of Drentse Patrijs  teefje. Dit mag een puppy of herplaatser tot (4 jaar) zijn .

Ik hoop snel weer een maatje te vinden.

Met vriendelijke groet,

Wim

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik weet niet of je in Nederland of in België woont, maar bij de Nederlandse Heidewachtelvereniging zou je je kunnen inschrijven voor een herplaatser:

 

http://www.heidewachtelvereniging.nl/index.php/pups-en-dekkingen

 

Indien je graag een pup wilt, kun je het beste contact opnemen met erkende fokkers die lid zijn van de rasvereniging. Volgens de rasvereniging hebben kennel "Van 't Eyck" en kennel "Uit de Zandvlakte"  nog een teefje beschikbaar: http://www.eycktoebalij.nl/ en http://www.heidewachtelkennel-uitdezandvlakte.nl/index.html

 

Heel veel succes!! 

 

 

honden page profiel MarijkeMarijke 2 doggies

Bel/mail eens met wat fokkers. Misschien heeft iemand een hond terug gekregen of een oud fokteefje wat geschikt is voor herplaatsing. Of vraag eens wat rond bij een hondenschool of een jachthondenvereniging. Succes!

 

honden page profiel jantienjantien 1 doggies

honden foto van jantien

En houd ook www.dierenasiels.com   en www.ikzoekbaas.nl  in de gaten.

Daar komt soms ook wel een heidewachtel langs.

 

Heel veel sukses gewenst, ik hoop dat jullie een weer een lieve hond vinden.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

En we hebben nog een andere grens ;-) 

 

Hier de Duitse Heidewachtel verengingen (althans, een heidewachtel en een kleine munsterlander zijn toch hetzelfde? Ik dacht dat namelijk omdat we ooit een heidewachtel wegloper gevonden hebben, naar de lokale DA die de hond in zijn systeem niet kon vinden omdat die als kleine munsterlander geregistreerd stond.. ) 

http://www.kleine-muensterlaender.org/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=18

 

Op 't moment geen herplaatsers, maar wie weet.. 

honden page profiel nathannathan 1 doggies

honden foto van nathan

In het asiel in schoten staat er wel een duitse staander. Dat is toch niet veel verschil of wel? Ik heb nog niet veel ervaring met een heidewachtel dus ik weet het niet

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik zou wel een Heidewachtel kopen bij een hele goede fokker. Ik ken mensen die er 2 hebben. De hond die goedkoper in de aanschaf was is minder stabiel, schrikkeriger en nerveuzer dan de duurdere hond. Verschil: de ene fokker (met de lagere prijs) deed minder aan het zorgvuldig bekijken van de aard van de ouderdieren. De ander deed heel veel met de honden (jacht- en gehoorzaamheidtraining) en selecteerde heel streng op gezondheid en karakter. Het socialiseren van de pups werd ook veel serieuzer aangepakt.

Neem de tijd om een prettige fokker te zoeken. Leer elkaar kennen om je wensen goed duidelijk te kunnen maken. Dus: bezoek eens een rasvereniging, loop mee met een wandeling en bezoek evt. een hondenshow of kijk eens om je heen wie al zo'n hond heeft.

Heel veel succes!

 

Cockertje (Gast)

Moet het absoluut een heidewachtel zijn of mag het ook een ander jachthondje zijn? Ik weet een cockerteefje van 2 jaar, heeft hééél veel aandacht nodig maar is superzacht en lief. Ideaal als hondje alleen, wordt nu in de roedel waar ze woont een beetje overdonderd.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^