Dominante franse bulldog ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

In een van mijn vorige berichten zei ik al dat bruce heel aanhankelijk is aan mij hij volgt me van de keuken naar de slaapkamer zelfs tor op het toilet ik ben bezig met het commando blijven opnieuw zan te leren sommige dagen gaan goed andere niet . . . Nu is er nog een ander probleem bruce doet soms een paar dingen waarvan ik denk dat ze dominantie zijn tegenover mij 

 

bv 

 

wanneer ik bv de was sta op te plooien komt hij met zij. Volledige,gewicht tegen mijn been leunen 

wanneer ik hem zeg om te blijven negeert hij mijn bevel , of als hij op het bed springt en ik zeg dat hij eraf moet begin hij te spelen als ik hem eraf wil halen 

hij volgt me het hele huis door en loopt voor m'n voeten als ik hem dan wil inhalen gaat hij ook sneller lopen zodat hij toch eerstes is 

Wanneer hij met een speeltje bij me komt dzn spelen we even en ineens beslist hij dat zijn bal ( gevuld met snoepjes) interesanter is dan ik en speelt hij daarmee als hij dan ziet dat ik me.recht zet dan komt hij terug met zijn speelgoedje bij me

 

 

ik weet echt niet was ik mis doe en of ik iets misdoe . . . Hij krijgt eten water snoepjes ik ga na dat ik van het werk kom onmiddelijk 40 - 60 minuten met hem wandelen en als ik dan thuiskom dan loopt hij nog als een gek achter me dus is hij totaal niet moe,van de wandeling

meestal maak ik daarna iets klaar om te eten , eet ik stop ik alles id vaatwasser en dan ga ik nog een 20 tal minuten met. BRuce wandelen

 Daarna ruim ik nog wat op en krijgt hij ondertussen of een kong of een bal met snoepjes of zijn kong wobbler maar de laatste tijd wil hij daar ook niet meer mee spelen als ik gedaan heb met opruimen speel ik minstens 4 hersenspelletjes met hem gaande van een puzzel tot een doos die hij moet openkrijgen, handdoek opgerold met snoepjes binnenin  en toch is hij niet moe ik weet echt niet wat ik kan doen om.hem rustig te krijgen en wat meer zelfstandiger volgens mij krijgt hij alles wat een hond nodig heeft en toch lijkt het voor bruce nooit genoeg hij wil precies 24/7 mijn aandacht . . . 

 

Kan er iemand helpen ? Bedankt 

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Waar ergens zie jij dominantie ? Dit is gewoon een eigenwijze puber...Misschien moet je hem niet overladen met aandacht en moet je duidelijk aangeven wanneer het genoeg is... Je hoeft je hond geen hele dag te entertainen, er zijn grenzen en die bepaal jij ! Hier krijgt de hond commando mand als het genoeg geweest is, een kluifje en hij kan zich even alleen bezighouden. Een hond moet gewoon weten dat jij als baasje de touwtjes in handen hebt en niet andersom. Je doet genoeg met je knulletje, voel je niet schuldig of denk niet aan dominantie, is gewoon een dwarse puber die wat uittesten gaat volgens mij... Bulletjes zijn eigenwijze clowntjes, gewoon even doorzetten met commando's en je komt er wel, succes ;-)

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

Bruce is toch geen puber meer ? Hij is 2 jaar geworden vorige maand of is hij wel nog puber dan ? 

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Ow, dacht dat hij nog geen jaar oud was ;-) Nou ja, hou het dan op late puberstreken ;-)

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

Heb echt het gevoel dat hij me constant aan het uitproberen is om te zien of ik het wel toelaat ook al heb ik al een miljoen keer nee gezegd koppigaards die franse bulldoggen 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Misschien moet je hem wat meer negeren als jij met iets anders bezig bent.

Loopt hij om je heen, doe net alsof je hem niet ziet en doe gewoon je ding.

Als hij tegen je been leunt als je de was doet, doe gewoon alsof je het niet merkt en ga 2 passen opzij. Ook al gaat hij dan mee, net doen alsof je het niet merkt.

Als je met hem speelt, doe dat dan heel even zodat hij niet eerder stopt dan jij.

 

Zolang jij reageert op wat hij doet, vindt hij het allang mooi.

Dat heeft ook niks met dominantie te maken.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

Denk dat je meer overtuiging moet laten zien in de dingen die je niet wilt.

Hier loopt er ook een me wel eens achterna ,heb ik opzicht geen moeite mee .

Maar als ik het niet wil ,dan stuur ik haar weg en zorg ik dat ze me de ruimte geeft.

Jij zal hier duidelijk en volhardend in moeten zijn ,want bullen proberen je uit !

honden page profiel LienLien 3 doggies

honden foto van Lien

Hoi Nele, ik heb je oudere topics niet gelezen, maar ik kan me wel een beetje een beeld vormen van jou en Bruce zo saampjes.

Het klinkt alsof hij heel goed weet hoe hij aandacht van jou kan krijgen! Hij hoeft maar tegen je been aan te gaan staan en je zegt al weer iets tegen hem: zijn missie geslaagd!

 

Het lijkt me goed als je zijn zelfstandigheid gaat vergroten. Hij steunt (en dwingt) nu bij alles op jou en dat is uiteindelijk niet fijn voor jou en hem.

 

Hoe doe je dat? Het zou kunnen door als hij een moment van zelfstandigheid kiest hem enorm te belonen en als hij bij jou aandacht probeert te krijgen: totaal negeren. Dus.. elke manier van hem om aandacht te krijgen: negeren. maar dan ook echt.. negeren. Niet naar hem kijken, geen oogcontact, geen geluidje, niks. Gaat hij tegen je been aan staan? Zonder enig reactie jezelf iets verplaatsen, of de wasmand pakken en tussen jullie inzetten. Niet wegduwen, want dat is ook aandacht.

Komt hij zijn balletjes brengen, niet op ingaan. Gewoon doorgaan met wat jij aan het doen bent, niet aankijken, weglopen.

 

Het belonen van een goed zelfstandigheidsmoment deden wij met behulp van de klicker. Ik weet niet of je die gebruikt, want dat werkte heel fijn. Gaat hij ergens rustig liggen: klik en beloning (snoepje, aaitje, kroeltje) geven. Daarna weer geen aandacht schenken. Kiest hij (misschien na 10 minuten aandacht opeisen dat jij dan weer heel sterk genegeerd hebt ) weer om even rustig te gaan zitten ergens: klik en belonen. Zo zal hij merken dat jij hem beloont en even aandacht geeft als hij ervoor kiest om jou met rust te laten. Op die manier kun je hem dus belonen voor afstand.

 

Het kan echt wel even duren voordat het kwartje bij hem valt en het gedrag zal misschien eerst erger worden want tja.. "vrouwtje reageert niet op me, dus misschien moet ik nog wat harder tegen haar aan gaan leunen tot ze wel wat zegt.. he... ze reageert nog steeds niet.. even erbij blaffen dan maar... nog geen reactie.. ze loopt gewoon van me weg.. ik ga maar even zitten...KLIK heee beloning, wat leuk, wat deed ik dan?!"

 

Natuurlijk kan je met hem spelen, alleen moet je het niet doen als hij zijn bal komt brengen, want dat dwingt hij jou, maar juist als hij iets anders aan het doen is, dan pak jij de bal en zorgt dat hij bij jou komt om te spelen. Maak het superleuk en dan stop je als het echt supersuperleuk is. Gewoon stoppen, zeg 'klaar' en bal wegleggen: zo eindigt het bij hem met een gevoel van 'heee dat was leuk en nu stopt ze, ik wil meer...' en dat houdt hem meer betrokken bij spel.

 

De theorie is makkelijker dan de praktijk (weet ik uit eigen ervaring!) maar we hebben er nog steeds gemak van nu dat kwartje bij ons en onze hond was gevallen, heel veel succes!

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

Ok heel erg bedankt voor de tips ga ze zeker en vast uitproberen ik probeer hem wel te negeren maar dan doet hij er een immens irritant gejank bij echt oorverdovend en dat blijft hij aanhouden tot ik toegeef en hem aandacht geef

ik zie bruce heel graag maar ik kan niet altijd uren met hem spelen en dat mozt hij ook begrijpen zal inderdaad meer met de clicker beginnen werken misschien werkt dat beter hij kent alle commando s die ik vraag maar hij is gewoonte eigenwijs denk ik om ze op te volgen . . . 

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Mocht negeren niet werken... zou je kalmerende signalen in kunnen zetten (o.a. beschreven in het boekje kalmerende signalen van turid rugaas)

 

Beland maar eens in een overdreven gaap bui las ie zich zo gedraag terwijl je met de was bezig bent, kijkt ie je aan draai je hoofd weg, keer je rug toe. Gaat ie lekker rustig ergens liggen eventjes wachten en dan belonen dat is braaf "goedzo" even een kort spel momentje die jij afsluit en weer lekker verder waar je mee bezig was.

 

Sadi kan ook vreselijk opeissen (probeert ze) als we er echt genoeg van hebben en wegsturen en "nee"werkt niet zetten we ook kalmerende signalen in, soms moeten we even volhouden maar dan pakt een speeltje en gaat zelf spelen of gaat rustg ergens liggen. In hun eigen taal komt de boodschap soms beter over.

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

Iedereen heel erg bedankt voor de reacties ik ga jullie tips zeker en vast toepassen vanavond eens zoeken naar mijn clicker :D en ik ken turid rugaas ik heb haar dvd gezien had er eigenlijk nooit aan gedacht om eens kalmerende signalen te proberen ga ik zeker doen ! 

honden page profiel LienLien 3 doggies

honden foto van Lien

" Ok heel erg bedankt voor de tips ga ze zeker en vast uitproberen ik probeer hem wel te negeren maar dan doet hij er een immens irritant gejank bij echt oorverdovend en dat blijft hij aanhouden tot ik toegeef en hem aandacht geef
ik zie bruce heel graag maar ik kan niet altijd uren met hem spelen en dat mozt hij ook begrijpen zal inderdaad meer met de clicker beginnen werken misschien werkt dat beter hij kent alle commando s die ik vraag maar hij is gewoonte eigenwijs denk ik om ze op te volgen . . .  "

 

oeiii ja zo'n jankende hond in je huis is ook echt niet fijn, snap ik! Misschien even de buren informeren dat je een training gestart bent en het misschien nog wat erger wordt haha! Ben benieuwd hoe het gaat straks... succes en hou vol!

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Zie me nog mijn eerste dag op hondenschool staan, komt de lesgever bij mij en zegt meteen dat ik héél duidelijk moet zijn want de meeste Fransjes hebben niet één banaan maar hele tros in de oren...Eigenwijs als ze zijn proberen ze met hun gekke streken en lieve smoeltjes hun zin te krijgen...Hij had gelijk hoor...Ik ben samen met de rest van het gezin altijd duidelijk geweest, geen toegevingen...hoe moeilijk soms ook (probeer zo'n hoopje bulletje dat zielig kijkt maar te negeren ;-) )Een knorretje hier, een zuchtje daar....moeilijk... Toch heeft het zijn vruchten afgeworpen, hij kent zijn grenzen en weet wat van hem verwacht wordt, als ik of de kinderen neen zeggen dan is en blijft het ook neen, probeer daar in te volharden, laat hem maar piepen en klagen, de aanhouder wint, geloof me ;-)

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

ben gisteren de training gestart met de clicker zoals Lien voorstelde ... het grappige is dat bruce veel aandachtiger is en de oefeningen van zit en blijf lukt ook veel beter nu gisteren ook een nieuw spelletje met hem gespeeld dat er een snoepje in 1 van de twee handen zat en hij moest zijn poot op het hand leggen waar het snoepje in lag lukt allemaal heel goed ... toen hij de eerste keer het clickergeluidje hoorde verschoot hij wel eventjes :D

en inderdaad de kalmerende signalen werken ook ... hij stond weer tegen mijn been heb 2 passen opzij gezet en hij ging iets anders doen

 

bedankt voor jullie tips ! ik dacht dat het misschien aan mij lag dat hij niet genoeg aandacht kreeg maar nu weet ik wel beter ;)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Er zijn honden die anders de hele dag door aandacht eisen en dat heeft dan niet te maken met aandacht te kort. Bij Sadi hebben we nog steeds de kalmerende signalen soms nodig om te verduidelijken dat het toch echt genoeg is geweest. 

 

Zouden we een stem verheffing of iets dergelijks gebruiken, wat in de eerste plaats niet werkt en geen indruk maakt, maar dan blijf je herhalen want ze blijf dan komen en raak je er alleen gefrustreerd van. Ik ben zelf echt superblij dat ik zo snel het boekje Kalmerende signalen had gekocht toen ik er van hoorde we hebben er heel veel profijt van gehad en nog steeds. En je ziet veel meer bij je eigen hond en andere honden erdoor en kunt er ook makkelijker conflicten e.d. door voorkomen.

honden page profiel Nele & BruceNele & Bruce

honden foto van Nele & Bruce

heb nog een andere vraag:

 

als ik ga werken van maandag tot vrijdag blijft bruce bij mijn papa die thuis is wegens rugproblemen. Hier heeft hij een heel grote tuin en kan hij de hele dag vrij rondlopen in die tuin. Als ik dan s avonds thuiskom ga ik eerst 40-60 minuten met hem wandelen (nu wat minder omdat het te warm is voor hem)daarna rijd ik naar huis maak ik eten eet ik en daarna gaan we nog een kleine 20 minuten wandelen daarna ruim ik wat op en speel ik nog een aantal spelletjes met hem.

In het weekend verloopt het spijtig genoeg anders ... als ik opsta maak ik me klaar en ga ik direct met hem wandelen opnieuw 40 minuten tot een uur. Daarna eet ik iets en begin ik op te ruimen of zoals vandaag alles te kuisen ... dat kan ik ongeveer een uurtje doen en daarna loopt hij altijd achter me aan te janken en te janken en speelgoed te brengen omdat het soms gewoon te erg is het gejank dat ik er hoofdpijn van krijg ga ik tot bij mijn ouders waar hij in de tuin kan spelen, maar dan zit ik hier ook een volledige dag vast ... ik kan niets doen enkele tv kijken of wat op de computer ... Ik heb 1x geprobeerd om smorgens een uur te wandelen dan wat te kuisen opnieuw een half uurtje te wandelen maar rond een uur of 3 word bruce het zo beu op mijn appartement dat hij begint te blaffen en te janken ... waardoor ik dus weer verplicht ben om bij mijn ouders te gaan ... en als we hier dan toekomen dan loopt hij een 20 tal minuten rond en dan legt hij zich neer en slaapt ... terwijl hij bij mij constant loopt te janken op mijn appartement ... wat doe ik verkeerd ? Ik heb steeds het gevoel dat ik hem te weinig aandacht geef en hij daarom loopt te janken, hoeveel tijd spenderen jullie op een normale zaterdag aan jullie honden ?

 

Bedankt

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Wij hebben (gelukkig) een grote tuin waar hij de hele dag toegang tot heeft...maar denk niet dat hij daar gebruik van maakt, hij wacht gewoon tot iemand even mee gaat dollen met hem en voor de rest wil hij gewoon zijn waar de rest van het gezin uithangt :-) Denk niet dat het daar aan ligt dus, jij geeft je hondje enorm veel aandacht, heb de indruk dat hij dat de hele dag van je wilt...Bruce wil lekker dat jij je alleen maar bezig gaat houden met hem, janken en dan krijgt hij zijn zin wel...Zou dit toch negeren hoor, op kordate manier duidelijk maken dat het even genoeg geweest is en dat hij maar even moet wachten. Als ik kuisen ga dan gaat hij met een botje de keuken in, geen gemopper en geen gewroetel, ik beslis wanneer het weer aan hem is... Even doorzetten, geen aandacht als hij janken gaat, wel aandacht als hij stil is...klinkt simpel en dat is het zeker niet, wens je alvast veel succes ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik weet het niet, maar een hond die de hele dag achter je aanloopt en veel aandacht vraagt is vaak bang dat je weer weggaat en wil je daarom in de gaten houden, veel herplaatsers doen het ook. Het lijkt erop kreeg ik de indruk (is maar een gokje) dat hij het niet helemaal aankan dat jij naar je werk moet, ook al is je vader er.

Bij onze hond heb ik het achter ons aanlopen gewoon gelaten zonder hier aandacht aan te geven, en het is vanzelf over gegaan. Als ze aandacht kwam vragen heb ik haar dat gewoon even gegeven, en dan klaar, je kan het initiatief overnemen door een oefeningetje te doen, belonen en dan klaar.

 

Renates aanpak zou ook de mijne zijn als de hond toch maar door blijft gaan.

 

Wat ik ook zou gaan doen is hersenwerk, hem lekker geestelijk moe maken, zodat hij voldaan is op dat gebied en ook meer zelfvertrouwen krijgt.

 

Misschien is het ook een idee om het ritueel als je weggaat te veranderen.

Volgende forumvraag: Geen rust vinden in de tuin.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^