pas op voor grashaar.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Hallo dierenliefhebbers,

 

je komt wat tegen als beginnende hondenbezitter zeg!

Wil iedereen graag waarschuwen voor grashaar wat fistel's kan veroorzaken bij de hond.  

 

Grasaar

Inleiding
Elk voorjaar en zomer groeit het hoge gras weer in het gebied waar de honden worden uit gelaten, dat is op zich een mooi gezicht en we zijn ook blij met dit vele groen. Maar het wilde gras heeft een nadeel; dit gras bevat grasaren. Grasaren bestaan uit zaden met weerhaakjes. Hierdoor kunnen ze zich aan de vacht van de (meestal) langharige hond vasthechten. Langzaam maar zeker dringen sommige van deze zaden zich vervolgens door de huid heen. Het lichaam beschouwt deze zaden als lichaamsvreemd materiaal en gaat hierop reageren met een ontsteking. Meestal ontstaat er een fistel om het ontstekings vocht af te voeren.
De ontsteking geeft veel ongemak voor de honden. De zaden kunnen erg diep in het weefsel dringen en zijn vaak erg moeilijk te vinden. Deze zaden kunnen ook via het oog achter de oogbol terechtkomen en daar een ernstige ontsteking veroorzaken. Andere zaden komen weer in het oor terecht en kunnen daar als ze niet op tijd worden verwijderd door het trommelvlies dringen met alle ellende van dien.

 

Hier nog een artikel over grasharen.

 

Grasaar tussen de tenen

Als een hond een grasaar tussen de tenen heeft, zal hij vaak kreupel gaan lopen. Dit komt omdat de punt van de grasaar al in de huid is gedrongen. De grasaar zal vervolgens de neiging hebben om dieper onder de huid te kruipen. Je hond zal op de plek veelvuldig likken of krabben en vaak is daar een gaatje in de huid zichtbaar. Ook kan het zijn dat er al een verdikking is ontstaan. Meestal ontstaat er een fistel om het ontstekingsvocht af te voeren. Helaas is niet altijd duidelijk of de grasaar nog aanwezig is of er door het likken van de hond toch weer uit is gekomen. Als je er vroeg genoeg bij bent kan je de grasaar goed verwijderen met behulp van een pincet.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Fijn dat dit wordt gedeeld! Het is zeker iets om rekening mee te houden in het voorjaar en de zomer. 

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Ik ontwijk deze planten ook altijd..


De hond van mijn tante heeft wel eens zo'n plant in z'n oor gehad :'(





Als je op Google zoekt naar 'grasaar' zie je ook meteen allemaal plaatjes van honden en katten met ontstekingen en grasaar in hun poten, oren enz...

Goed dat je het deelt ! ;-)

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

@Annet Naar he om dan terug te vinden wat de oorzaak is van een grashaar in het oortje.

@Iris gelukki dat jullie dit al weten. Sprak net mensen die een hondje hebben gehad met een fistel door een grashaar. Hond moest geopereerd worden en kon moeilijk lopen. Je hond heeft dan nare wondjes terwijl het zo enorm moeillijk is om de oorzaak te vinden.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" @Annet Naar he om dan terug te vinden wat de oorzaak is van een grashaar in het oortje.
@Iris gelukki dat jullie dit al weten. Sprak net mensen die een hondje hebben gehad met een fistel door een grashaar. Hond moest geopereerd worden en kon moeilijk lopen. Je hond heeft dan nare wondjes terwijl het zo enorm moeillijk is om de oorzaak te vinden. "

 

Wat naar voor die hond! Hopelijk knapt hij snel op... Het is inderdaad moeilijk om de oorzaak te vinden. 

 

Kelly heeft er ooit één gehad in haar oor. Ze heeft er een ontsteking van gehad, maar ze is gelukkig weer helemaal opgeknapt 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Wat naar voor die hond! Hopelijk knapt hij snel op... Het is inderdaad moeilijk om de oorzaak te vinden. 
 
Kelly heeft er ooit één gehad in haar oor. Ze heeft er een ontsteking van gehad, maar ze is gelukkig weer helemaal opgeknapt  "

 Een gelukje dat dit gevonden is!!! Weer heerlijk gezond door het leven zo.

Ik hoorde net dat goudsbloemzalf en groene klei hier heel goed voor zou zijn. Eerst groene klei tussen de poot, dan zou de rommel eruit trekken, en als het schoon is goudsbloemzalf erop. Silicea hoor ik ook goede berichten over inwendig en uitwendig.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^