Muizen killer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

"
" Mja ik heb me tot nu toe uit de discussie "jagen op knaagdieren" buitengehouden maar ik lees nu dat sommigen beweren dat je het jachtinstinct er niet zomaar uit krijgt? Hier een Engelse Cocker, naar mijn weten ook een jachthond en doet geen kleine diertjes kwaad. Tijdens een wandeling liep er eens een spitsmuis rondjes rondom ons. Ik vond het grappig om te zien, ik bleef kijken en Saffira zette zich rustig neer om ook wat te kijken. Verder heb ik hier een hamster en een papegaai, waar ze eveneens niets naar doet. Vroeger een baardagaam gehad die hier regelmatig mocht rondkruipen, deed ze ook niets naar.Vroeger konijnen gehad, mochten ook in het gras rondlopen. Vogels die in onze tuin landen om regenwormen te zoeken, daar gaat ze gewoon voor neerzitten en zit ze naar te staren. Saffira volgt graag haar neus hoor, heeft ze een spoor gevonden wordt ze helemaal wild en als ze een kat ziet rent ze er ook meteen naartoe om dan een meter voor de kat abrupt te stoppen. Maar een dier doden, nee, dat zal ze niet doen. 

 

Ik ga geen vingertjes wijzen omdat sommige mensen hun honden op dieren laten jagen. De natuur is nu eenmaal wreed, katten vinden het ook leuk om met hun eten te spelen voor het te doden. Maar om nu te beweren dat het er helemaal niet uit te krijgen is..  "

 



en dat bedoel ik dus met een zelfstandige jager.
een cocker haalt wild op voor de baas / jager.
jij legt dus heel goed het verschil uit wat ik bedoel met de reacties van bazen van bepaalde rassen, helaas heb je zelf nog niet helemaal door dus wat voor een hond jij hebt. en nee dat is geen aanval persoonlijk, je geeft alleen het mooie voorbeeld van wat ik al schreef.
bij een jachthond dus baasgerichte en jagen voor en met de baas is iets heel anders dan een zelfstandige hond die eigenlijk best narcistisch alleen alles voor zichzelf jaagt en behoudt, en ja ook opeet.

"


Naar wie richt je je nu?

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

" Weet je, het is ook niet zo dat ik er niets aan wil doen. Ik zet de spinnen nog met mijn blote handen buiten ipv ze door te meppen. Ik sta echt geen vreugdedansje te doen als Spot weer een muis heeft.



Maar waar ik echt simpel van wordt, zijn mensen die zeggen 'het is er uit te trainen ' of 'met mijn hond lukt het toch ook' of 'gewoon goed socialiseren'



De eerste kat die S2 zag was op straat met een paar maanden oud en ik had twee hysterische honden aan de lijn die erachteraan wilden!

De eerste keer schapenweide zat Spot op zijn dikke billen vol verbazing te kijken, mooi dacht ik, da gaat goed, alle rustg gedrag bij vee geprezen en beloond. 7 mnd, we lopen langs een weide en hij hing als een idioot in de lijn en wilde er achteraan!! Muizen; Shad ving de eerste bij 6 mnd oud.



Ze zijn zelfstandig, jij betsaat even niet als die knop om gaat als ze iets zien rennen en ze gaan voor de kill. Zoals Linneke beschrijft, als het een van die van mij was geweest was het konijn dood geweest.



Ik vind dat mensen hiervoor gewaarschuwd moeten zijn en moeten weten wat ze in huis halen en niet te snel denken 'oh, maar ik train dat er wel uit'. Dan krijg je wat Gaus deed in een ververleden met een husky; in beslag genomen vanwege het doden van schapen, hij zou hem wel trainen. Jaja, tot de demo die hij gaf van de hond naast de kippen. Kippen dood, hond afgemaakt uiteindelijk.



Het zijn namelijk ook nog van die slimmeriken waarbij het 3x goed gaat en de 4e keer staat de kop dwars en gaan ze toch. Ze hebben namelijk haarfijn door wanneer jij wel of niet echt iets kunt doen.




@TS sorry voor de husky posts :-)

@Linneke; wat is nutteloos? Spot geniet ervan, hij oefent en springt, wordt steeds leniger. Mocht die bak er toch een keer niet staan, hij kan zichzelf wel redden. Het klinkt flauw, maar niet alle jagen is primair altijd gerelateerd aan eten. Ook in de natuur zie je dieren 'voor de lol' jagen (ik zag foto's van 2 luipaarden die voor de lol achter een vos aannoegen). Als honden niet voor de lol zouden jagen, gingen ze ook niet achter balletjes aan of lukte ook de flirtpole niet. Helaas kan ik die laatste niet gebruiken om Spot een alternatieve uitlaat klep voor zijn jagen te geven. Hij kijkt me aan met de 'husky blik' Die zegt "nah, dacht het niet, veel te nep" en gaat lekker rustig liggen tukken, Wel spelen wij onderweg 'jaag het brokje' om zijn aandacht bij mij te houden en er een spelletje van te maken. Maar dan nog kan ik niet altijd voorkomen dat hij naar een muis springt en beet heeft.
"


Hahaha geen probleem hoor! Vind het wel interessant!

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  

waarom zou een rat in een val lopen als de kippen smodderen en de paarden ook en dat is ook Super lekker... "

 Voedsel in die kooit,je kan het beste om die kooi hooi leggen of iets anders dat het een holletje lijkt,dan kruipt hij er in en dat zit hij gevangen

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Brrr muizen...had er van de winter in het tuinhuis en konijnenhok! Mijn zak met zaagsel was aangeknaagd. Vallen gezet en ze het konijnenhok uitgejaagd. We waren 2 weken geleden het tuinhuis aan het uitmesten en we kwamen weer een valletje tegen...met een muizenskelet! Oeps vergeten dat die daar stond;-)

Vroeger hadden we een yorkse terrier. Een pittig teefje, die was ineens helemaal hyper rond een tafeltje aan het rennen. Ze leek wel overgenomen door een demon! Zat er een muis onder dat tafeltje. Die heeft ze toen ook gevangen. Mijn moeder was zo blij met haar want die stond op de tafel haha;-)

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Als je hond een muisje te pakken had kan je hem beter ontwormen. Kan je bij de dierenarts halen en goed je hond wegen (goed opletten omdat wormmiddel op gewicht gaat, maar de dierenarts of assistente kan je hiermee adviseren). 

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

"  Voedsel in die kooit,je kan het beste om die kooi hooi leggen of iets anders dat het een holletje lijkt,dan kruipt hij er in en dat zit hij gevangen "

 



Een goede Jack Russel verricht ook wonderen...hij jaagt ze weg maar pakt ze zelden...

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

" Als je hond een muisje te pakken had kan je hem beter ontwormen. Kan je bij de dierenarts halen en goed je hond wegen (goed opletten omdat wormmiddel op gewicht gaat, maar de dierenarts of assistente kan je hiermee adviseren).  "

 

Dank je Blaise, ze heeft m niet opgegeten alleen gedood en ff in dr bek gehad maar ontwormen heb ik inderdaad nog gedaan! Leek me toch wel verstandig. Verder lijkt er niks aan de hand te zijn met dr  Volgende week moet ze voor de 2e enting van Weijl. Zal nog wel eens even informeren bij de DA.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  

Een goede Jack Russel verricht ook wonderen...hij jaagt ze weg maar pakt ze zelden... "

 Je kan ook katten nemen,als je die niet hebt

Die vangen ze vaker,en doden ze ook met(geluk)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

honden page profiel Sylvie & coSylvie & co 3 doggies

honden foto van Sylvie & co

"  Je kan ook katten nemen,als je die niet hebt

Die vangen ze vaker,en doden ze ook met(geluk) "

 



De katten vingen hier niks...die lagen liever te luieren...lol

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

"  

De katten vingen hier niks...die lagen liever te luieren...lol "

 hahaha,Goed dat de Jack Russel ze weg jaagt

Jessica (Gast)

Ik woon op het platteland en dat is wat poezen en honden doen...ongedierte vangen. Daar krijgen ze echt niets van en zeker niet van een verse muis direct uit de natuur. 

honden page profiel Astrid Astrid 3 doggies

honden foto van Astrid

" Ik woon op het platteland en dat is wat poezen en honden doen...ongedierte vangen. Daar krijgen ze echt niets van en zeker niet van een verse muis direct uit de natuur.  "

 

kijk dat is nou een waarheid als een koe......

 

Gr Astrid

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Ontwormen en ontvlooien moeten we toch!

 

gaat er idd mee door. een muisje hier of daar...

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Ontwormen en ontvlooien moeten we toch!

 

gaat er idd mee door. een muisje hier of daar... "

 



wij doen het niet hoor. en al 2 jaar lang geen wormen (doen mee aan t spoelwormen onderzoek) en nog nooit vlooien gehad.

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

Ik ontworm de hond ook niet

Laat heel heel af en toe een test uitvoeren, maar hij heeft nooit wat.

En dat terwijl Gorby toch een straatschuimer is, en het maakt niet uit wat, hij kauwt

heel wat naar binnen.

 

Antivlo middel met de grootste mate, alleen de hoog-zomer maanden.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik ontworm 2x pj meestal ivm met reizen. Masr niet omdat ze een muis hebben gevangen. Joh, dan kan ik 't bijna dagelijks doen deze tijd vh jaar....

marion (Gast)

Hai ha ha ja soms gebeurt dat, maar het kan eigenlijk geen kwaad wat je wel moet doen als ze hem opgegeten hebben even een wormenkuurtje geven want ze zitten daar vaak vol mee, en ja vloien is hij denk ik wel voor behandeld, het is een ander verhaal als hij echt gebeten is door het muisje dan even DA bellen want dat is voor ons ook niet goed. succes en geef je hond een knuffel.

 

gr. marion

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

" Hai ha ha ja soms gebeurt dat, maar het kan eigenlijk geen kwaad wat je wel moet doen als ze hem opgegeten hebben even een wormenkuurtje geven want ze zitten daar vaak vol mee, en ja vloien is hij denk ik wel voor behandeld, het is een ander verhaal als hij echt gebeten is door het muisje dan even DA bellen want dat is voor ons ook niet goed. succes en geef je hond een knuffel.
 
gr. marion "

 Die kans is niet zo groot,want voor de muis de hond probeert te bijten heeft de hond meestal al de muis dood gebeten of dat de muis dan zwaargewond is.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Hai ha ha ja soms gebeurt dat, maar het kan eigenlijk geen kwaad wat je wel moet doen als ze hem opgegeten hebben even een wormenkuurtje geven want ze zitten daar vaak vol mee, en ja vloien is hij denk ik wel voor behandeld, het is een ander verhaal als hij echt gebeten is door het muisje dan even DA bellen want dat is voor ons ook niet goed. succes en geef je hond een knuffel.

 

gr. marion "

 



als ze gevangen worden ze hier ook opgegeten en het bewijs dus dat dat helemaal nergens voor nodig is. nog nooit vlooien en wormen gehad.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^